Programma TSRH2018

Programma TSRH2018

Kom tijdens The Tall Ships Races Harlingen 2018 de schepen bekijken, genieten van optredens en divers entertainment voor iedereen!
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
De PLUS app!

De PLUS app!

Download de PLUS app. Met de PLUS app kun je snel en makkelijk een boodschappenlijstje maken en bijhouden op je mobiele telefoon.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Kom kijken en klim aan boord! Vanaf 31 maart 2018 weer open voor publiek, tot dan!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...

Zeerobben wint verdiend van slordig spelend Balk

24-09-2017

HARLINGEN - In de eerste helft, die het predicaat eerste klas niveau niet verdiende, waren de beide teams nog aan elkaar gewaagd.

Zeerobben wint verdiend van slordig spelend Balk Foto: Frans Bode.

De partij was in evenwicht. Na rust brak het doelpunt van Higor da Silva de wedstrijd open, er kwam meer ruimte op het middenveld en Zeerobben profiteerde daarvan het best. In een heerlijk najaarszonnetje trok de thuisclub aan het langste eind. Al leverden de laatste vijf minuten nog wel onnodig veel spanning op. Een kop kans van Ivar Klijnsma werd met een reflex van Jacob de Vries  nog tot corner verwerkt. Laatste wapenfeit en de drie punten blijven terecht in Harlingen.

 

Vlakke vertoning

De bezoekers lieten er geen gras over groeien en probeerden meteen de Zeerobben defensie te ontregelen door agressief druk te zetten. Met de rust en ervaring van Westra en De Vries werden deze stormen getrotseerd en herpakte Zeerobben zich en kreeg wat meer vat op het spel van de tegenstander. Uitgespeelde kansen leverde dat niet op. Halverwege de eerste helft kreeg Balk de eerste grote kans. Een harde voorzet van rechts werd door de gehele verdediging gemist en kwam binnen het strafschopgebied voor de voeten van Hette Pieter Wink, hoog over.  Yarden Zandbergen en Dylan Drent vonden hun meerdere in doelman Altenburg. Kort voor het verstrijken van de eerste 45 minuten manoeuvreerde  Drent zich op aangeven van Zandbergen langs zijn opponent en kogelde hard in de bovenhoek, met de vuisten maakte Altenburg er nog een corner van. Echt veel viel er nog niet te genieten, behalve dan de aangename weersomstandigheden.

 

Zeerobben vergeet Balk over de knie te nemen

Ook de start van de tweede helft was overrompelend van de zijde van de  bezoekers. Toch was het Zeerobben, dat profiteerde van de daardoor geboden ruimte.  Na een prima onderschepping van Marcel Visser, wist hij bovendien Higor da Silva in de diepte aan te spelen. Op snelheid speelde hij zich vrij voor de keeper en prikte de bal in de korte hoek, 1 – 0. Een misverstand in verdediging gaf Pieter Wijnja een mogelijkheid om tegen te scoren, hij werd echter te ver  naar de buitenkant gedreven en zijn schot ging voorlangs. In de 55e minuut kwam toch de gelijkmaker. Vanaf rechts werd een harde voorzet door Wybren Altenburg binnengegleden, 1 – 1. Nog geen drie minuten later kwam Zeerobben opnieuw op voorsprong. Verre ingooi van Dylan op Marijn werd door laatstgenoemde panklaar neer gelegd voor Yander Zandbergen. Geplaatst maakte hij de 2 – 1. De thuisclub bleef de aanval zoeken en kreeg ook de gelegenheid om de marge te vergroten. Bijna zorgde rechtsachter Jan Dirk van Looy voor de genadeklap, na een foutje in de Balkster defensie ging zijn inzet net naast. Higor da Silva speelde zich vrij en leek de voor Dylan Drent ingevallen Frank ten Hoeve te laten scoren, net niet. Tot de 85e minuut hielden de groenwitten met gemak stand en lieten na om de wedstrijd in het slot te gooien. In de slotminuten kwamen de Balksters nog gevaarlijk dicht bij de gelijkmaker, maar de winst kwam niet meer in gevaar, uitgezonderd de kopbal van voorstopper Klijnsma.

 

Mooi debuut voor de promovendus Zeerobben

Meer dan tevreden gezichten in het Zeerobbenkamp. Een overwinning in de openingswedstrijd als debutant in de eerste klasse E was natuurlijk de hoop en wens, maar wat deze winst waard is zal nog moeten blijken. Toch zijn dit de eerste drie punten, die gekoesterd mogen worden. Er viel hierop niets af te dingen. En winnen van Balk, topper van de afgelopen 3 seizoenen in de eerste klasse, is een pluim waard, ondanks het matige spel van de blauwwitten. Volgende week uit tegen VEV ’67, dat in de uitwedstrijd tegen de andere debutant Be Quick Dokkum tegen een 1 – 0 nederlaag opliep.

 

Scoreverloop: 1 – 0 Higor da Silva (48 m.); 1 – 1 Wybren Altenburg (54 m.); 2 – 1 Yander Zandbergen (58 m.)

 

Zeerobben: Jacob de Vries; Pim Bleichrodt; Marc Reussing; Pieter Westra; Jan Dirk van Looy; Marcel Visser (70 m. Steven Beuker); Kristian Feenstra; Yander Zandbergen; Dylan Drent (65 m. Frank ten Hoeve); Marijn Helfferich (60 m. Albert Beuker); Higor da Silva.

 

 

  • Foto's: Frans Bode.

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Start landencompetitie Waddenrobkes

24-09-2017

HARLINGEN - Wat een feest zaterdag bij de start van de landencompetitie voor de Waddenrobkes van Zeerobben.

Joachim als eerste door de bak

24-09-2017

HARLINGEN - Nog even en dan kunnen we door de verdiepte N31 en het aquaduct rijden.

Ontdek bij Albert Heijn Harlingen de wonderlijke wereld met Freek Vonk

24-09-2017

HARLINGEN - Ontdek samen met Freek Vonk welke mooie wonderen de wereld ons allemaal te bieden heeft.

Reacties

Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Visie Events Visie Events Vogelaar Audio Vogelaar Audio Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Hubo-Faber Hubo-Faber Dio Jurien Dio Jurien Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Plus Lunenborg Plus Lunenborg Hema Harlingen Hema Harlingen Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Almamater Almamater Zensa Moda Zensa Moda Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Ons Food&Wine Ons Food&Wine VVV Harlingen VVV Harlingen ForHim Menswear ForHim Menswear IJssalon Min12 IJssalon Min12 Fotografie Dorus Fotografie Dorus Karsten Wonen Karsten Wonen Haarmode Cats Haarmode Cats Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE De Lichtboei De Lichtboei Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Copini Opticiëns Copini Opticiëns Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Atelier de Groot Atelier de Groot
Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" ForHim Menswear ForHim Menswear Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen BENG Evenementen BENG Evenementen IJssalon Min12 IJssalon Min12 Almamater Almamater Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Copini Opticiëns Copini Opticiëns De Lichtboei De Lichtboei Haarmode Cats Haarmode Cats Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe