Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Heerlijk Harlingen 2018

Heerlijk Harlingen 2018

Culinair Festival aan de haven van Harlingen waar eten, drinken, muziek en ontspanning centraal staan.
Lees verder...
Harlinger Voordeelcheque!

Harlinger Voordeelcheque!

Spaar PLUSpunten bij PLUS Lunenborg! Bij diverse lokale ondernemers krijgt u nu een nog hoger rendement! Namelijk 100% spaarwinst.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Kom kijken en klim aan boord! Vanaf 31 maart 2018 weer open voor publiek, tot dan!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...

Zeerobben wint verdiend in Dokkum

18-03-2018

DOKKUM - Met 1 – 0 achter en grote kansen missen is vaak een inleiding tot een mission impossible.

Toch keerde het tij, toen trainer Arjen Postma een tactische wissel toepaste. De hardwerkende Higor da Silva moest het veld ruimen voor Pim Bleichrodt en Postma kon daardoor Marc Reussing in de spits posteren. In beide doelpunten had Marc een belangrijk aandeel en mede daardoor gingen de drie punten mee naar Harlingen.

 

Zeerobben de kansen, BQD de goal

Al in de tweede minuut gaf Marcel Visser zijn visitekaartje af. Een kogel vanaf de zestien scheerde rakelings langs de verkeerde kant van de paal, voor Visser een voorbode voor de kansen, die hij nog zou krijgen. Helaas stond het vizier van de mannetjesputter op het middenveld niet op scherp en zorgde zo ongewild dat het tot de laatste minuut spannend bleef. Vanaf rechts zorgde het tandem Attema/Drent met regelmaat voor gevaar, in kansrijke positie belandde de bal net naast. Hoewel de gastheren een licht overwicht hadden, betaalde dit zich niet uit in kansen. Aan de andere kant bleef opnieuw een 100 % kans onbenut uit een voorzet van Godert Attema. In de omschakeling bleef Zeerobben levensgevaarlijk. Een tikje breed van Yander Zandbergen op Marcel Visser had eigenlijk de voorsprong moeten betekenen, maar zoals gezegd door pech achtervolgt ging deze inzet ruim naast. Op het moment, dat de thuisclub onder druk werden gezet, leidde een vlijmscherpe counter de 1 – 0 in. Rudolf Banga werd de diepte ingestuurd en in een sprint met Albert Beuker moest laatstgenoemde zijn meerdere erkennen in Banga en deze rondde de kans bekwaam af. Kort voor rust had Marcel alsnog de gelijkmaker kunnen maken, maar vond de uitstekende doelman Van de Werff op zijn pad.

 

Tij gekeerd door ingreep trainer

Was er in de eerste helft een licht overwicht voor de thuisclub en één kans en meteen raak. De tweede helft was duidelijk voor de gasten uit Harlingen. Energiek werden de bakens verzet en BQ Dokkum liet dat zonder veel verzet toe. Ze vertrouwden misschien op de voorsprong en gokten op de counter, die hen in de eerste helft ook al succes had gebracht. Lang leek deze tactiek te werken. Te meer daar Zeerobben grote kansen niet wist om te zetten in een doelpunt, mede dankzij goed keeperswerk van BQ Dokkum. De tijd begon te dringen om alsnog een goed resultaat neer te zetten. Met de inbreng van Pim Bleichrodt en het doorschuiven van Marc Reussing in de spits, kregen de Harlingers alsnog loon naar werken. Uit een corner zorgde de lange spits voor dermate grote onrust in de Dokkumer verdediging, dat Kristian Feenstra in de kleine ruimte zich wist vrij te spelen en de doelman met een geplaatste schuiver wist te passeren. Zeerobben voelde dat er meer te halen viel in Dokkum en hield dus de aanvallende instelling in stand. Twee minuten later was Dylan Drent de aangever voor de winnende treffer. Van de rand van het strafschopgebied plaatste hij de bal loepzuiver op de vrijstaande Marc Reussing. Met een harde kopbal liet hij Van der Werff kansloos 1- 2 en nog ruim tien minuten te spelen. In een wanhoopsoffensief probeerden de Dokkumers nog wel de gelijkmaker te scoren, maar het zat er voor hen niet meer in. Opgelucht begroeten de bezoekers had eindsignaal van de goed leidende Weiland, die probeerde dit sportieve duel zonder kaarten af te doen maar daar in de slotfase terecht niet in slaagde gezien de aard van de overtredingen.

 

Eén zwaluw

Een tegenvallend Be Quick Dokkum wist zich na de nederlaag in Groningen niet te revancheren. In Harlingen waren de Dokkumers vele malen gevaarlijker dan vanmiddag in Dokkum. Zeerobben daarentegen zette de stijgende lijn voort en won dan ook verdiend. De uitslag had een ruimer kunnen zijn. Maar wat waren de Robkes blij met deze drie punten. Met de laatste twee overwinningen ligt het land er weer veel rooskleuriger bij. Eén zwaluw maakt nog geen zomer, dus het team van Postma /Attema moet nog flink aan de bak om zich in ieder geval veilig te spelen, maar dit is een mooie aanzet tot dat doel.

 

Scoreverloop: 1 – 0 Rudolf Bangma (35 m.); 1 – 1 Kristian Feenstra (76 m.); 1 – 2 Marc Reussing (78 m.)

Zeerobben: Jacob de Vries; Godert Attema; Marc Reussing; Pieter Westra; Brent de Groot; Albert Beuker; Marcel Visser; Kristian Feenstra (80 m. Frank ten Hoeve); Yander Zandbergen; Higor da Silva (Pim Bleichrodt 72 m.) Dylan Drent.

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Zwemmers uit Harlingen en Franeker wederom kampioen

18-03-2018

FRANEKER - De gezamenlijke startgemeenschap van de zwemclubs ZV De Vikings uit Harlingen en F.Z.C.’54 uit Franeker zijn kampioen geworden in de landelijke C-competitie.

Hosanna bij Jumbo

18-03-2018

HARLINGEN – Er doen tien Harlinger verenigingen mee aan de sponsoractie van Olaf Hermus Jumbo Harlingen.

Wat ga jij straks stemmen?

18-03-2018

HARLINGEN - De Harlinger gemeenteraadsverkiezingen staan voor de deur!

Reacties

Copini Opticiëns Copini Opticiëns De Lichtboei De Lichtboei Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Atelier de Groot Atelier de Groot Zensa Moda Zensa Moda Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Plus Lunenborg Plus Lunenborg HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Visie Events Visie Events Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Fotografie Dorus Fotografie Dorus IJssalon Min12 IJssalon Min12 Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen VVV Harlingen VVV Harlingen Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Dio Jurien Dio Jurien Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen ForHim Menswear ForHim Menswear Hema Harlingen Hema Harlingen Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Hubo-Faber Hubo-Faber Almamater Almamater Haarmode Cats Haarmode Cats Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant BENG Evenementen BENG Evenementen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Ons Food&Wine Ons Food&Wine
Haarmode Cats Haarmode Cats Plus Lunenborg Plus Lunenborg Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Zensa Moda Zensa Moda Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Fotografie Dorus Fotografie Dorus Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen