Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma helpt u met schilderwerk voor zowel binnen als buiten, maar ook voor een nieuw kleurtje op de wand bent u bij Royce aan het juiste adres.
Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Stap over naar RegioBank met onze gratis overstapservice. Loop binnen op Voorstraat 94 of bel 0517-212140 voor een afspraak.
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Expert Harlingen

Expert Harlingen

Wil je meer weten over het duurzaam verwarmen van je huis met infrarood? Kom langs!
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Harlinger UITagenda

Harlinger UITagenda

De Harlinger UITagenda is de centrale agenda van alle evenementen en activiteiten in en rondom Harlingen.
Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen is hét platform voor alle bedrijven in en rondom Harlingen. Onderneem het in Harlingen, Welkom aan Zee!
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.

Zeerobben wint het sterk bezette 40ste Havenstadtoernooi

05-01-2023

HARLINGEN - Een jubileum editie, georganiseerd door fc Harlingen, die uit verschillende verrassingen bestond.

Zeerobben wint het sterk bezette 40ste Havenstadtoernooi
De finalisten van het 40ste Havenstadtoernooi Flevo/Scagha ’66 – Zeerobben. Foto: Dorus Breidenbach.

Zo deed er een eerste divisie zaalvoetbalploeg mee, kregen de eregasten een uniek aandenken, werd bij het jeugdtoernooi de beste speler een speelster én was het waarschijnlijk het drukstbezochte toernooi van de laatste decennia.

 

Voor de 40ste keer het Havenstadtoernooi en organisatoren Hielke Jager, Johan en Drewes Janssen, Adriaan Aalders, Lawrence de Graaf en Willem Noorloos hebben een prachtig toernooi neer weten te zetten. De wedstrijdleiding was in handen van Jan van der Heide en Arno Ewouds maakte zijn debuut als tijdwaarnemer. Helaas kon de in 2020 overleden Jan Helvrich deze 40ste editie niet meer meemaken. Jan was bij alle voorafgaande 39 edities betrokken, maar was deze dag in gedachte bij ons. Age Tichelaar is ook iemand van het eerste uur en was voor de 40ste keer van de partij wat zeer bijzonder is. De scheidsrechters waren: Willem Jan Kimp en Henk Swart.

 

Eregasten

Al deze mensen zijn goud waard net als onze eregasten. Vanwege het 40-jarige bestaan werden onze eregasten dit jaar in het zonnetje gezet en naast de mooie dankwoorden van Hielke gingen ze met een speciaal ontworpen Harlinger Aardewerk tegeltje naar huis. De eregasten (of de kinderen van) waren: Wiebe van Dijk, Rob van Raalte, Jan Helvrich, Age Tichelaar, Jelmer van der Hoek, Jan Teensma, Abee Speckmann, Jan van der Heide, Guus & Janneke van Hurck, Folly Bijlsma, Jacob Twyntig, Geert Lindeboom, Jan van Houten, Jaap Kraak, Henk Swart, Albert Töpfer, Joop van der Ven en Johan Schikker. Mede dankzij hun belangeloze en tomeloze inzet werd het een succesvol toernooi.

 

Vanwege het 40-jarige bestaan werden de eregasten in het zonnetje gezet en ontvingen zij een speciaal ontworpen Harlinger Aardewerk tegeltje. Foto: Dorus Breidenbach.

 

A-poule

Het toernooi begon oudejaarsdag met de wedstrijd in de A poule tussen fc Harlingen en de ras zaalvoetballers van Avanti. De ploegen wilden niet voor elkaar onderdoen en fc Harlingen wist er zelfs een knap gelijkspel uit te slepen.

In dezelfde poule trof het Regio Team (winnaar 2019) Flevo uit Middenmeer. Flevo doet al jaren mee maar vorig jaar zijn veel spelers gestopt. Een aantal spelers zijn overgegaan naar zaalvoetbal vereniging Scagha ’66 uit Schagen en reisden met dit team af naar Harlingen. Scagha ’66 staat op dit moment bovenaan in de eerste divisie zaalvoetbalcompetitie en hopen volgend jaar op het hoogste podium in Nederland mee te mogen doen in de eredivisie. Het was dus geen verassing dat Flevo met 2-4 won van het Regio Team. Het Regio Team had een leuke mix van jonge en iets oudere spelers en lieten zien dat ze goed mee konden komen.

fc Harlingen wist zijn tweede wedstrijd in de laatste minuut verrassend van het Regio team te winnen. Daarna maakten de twee zaalvoetbalverenigingen Avanti en Flevo (Scagha ‘66) er nog een demonstratiewedstrijd van. Het verschil tussen hoofdklasse en eerste divisie zaalvoetbal was te zien en het werd uiteindelijk 1-3 voor Flevo. Flevo plaatste zich als eerste finalist en doordat Avanti overtuigend met 4-0 van fc Harlingen wist te winnen waren ze de tweede finalist.

 

B-poule

In de B poule speelde AVC de eerste wedstrijd tegen Mulier en dat was ook meteen een spannende wedstrijd. AVC had de selectie aangevuld met gastspelers met een blauw/wit hart maar je kon zien dat ze elkaar nog makkelijk konden vinden. Ook hier waren beide ploegen in evenwicht 2-2. Zeerobben won met een uitgebalanceerde selectie hun eerste wedstrijd met 3-0 van Wiron.

AVC verloor hun tweede wedstrijd tegen Zeerobben met 3-0 en ook Mulier moest het met 2-4 ontgelden tegen Zeerobben, waarbij gezegd moet worden dat keeper Dirk Alkema de schade voor Mulier nog beperkt hield. Zeerobben heerste dus in de B poule en de overige drie ploegen streden voor het laatste plekje in de kruisfinales. De laatste wedstrijden zijn meestal beslissend en Wiron die in 2019 finalist was greep de laatste strohalm door te winnen van Mulier en AVC.

 

Kruisfinales

Onder leiding van de scheidsrechters Henk Swart en Willem Jan Kimp konden de kruisfinales beginnen. De eerste kruisfinale was Flevo tegen Wiron en ondanks de inzet van Wiron en wederom het fantastische keepers werk van Mark Poepjes (beste keeper 2019) was het niet genoeg om de eerste divisie ploeg te stoppen. Met name Freek Venegoor, Sidney Schaafstra en Tom Hofkamp van Flevo speelden fantastisch en dat het slechts 4-1 bleef was met name aan Mark te danken.

 

De tweede kruisfinale ging tussen Zeerobben en Avanti. De strijd ging gelijk op maar het was Dylan Drent die met een ouderwetse punter Zeerobben op 1-0 zette. Kort daarna was het Godert Attema, die het hele toernooi zeer goed speelde, met een subtiel stiftje Zeerobben op 2-0 zette. Avanti ging vol op de aanval en maakte 2-1 en daarna ontstonden er wat irritaties over en weer. Zeerobben liet zich hier niet door leiden en David van de Pol maakte zakelijk 3-1. Avanti probeerde het wel maar vond iedere keer Zeerobben keeper Leon Odinga als sta in de weg. Het was mooi om te zien dat Dylan weer helemaal terug van weg geweest is en het blessure leed in 2022 achter zich liet. Hij maakte er nog drie en bracht de eindstand op 6-2.

 

De finale

De finale ging dus tussen Flevo/Scagha ‘66 en Zeerobben. Flevo was als eerste-divisie-club favoriet maar Zeerobben weet wat het is om finales te spelen. Zeerobben had een strijdplan en de wil om te winnen. Flevo had de betere zaalvoetballers maar begonnen iets te nonchalant aan de finale. Flevo domineerde maar dat paste in het plan van Zeerobben. Met de ervaring van Marcel Visser, Jordy Torenbeek en Ane Schaap kwam Zeerobben niet in gevaar. Flevo probeerde het wel maar moest ook oppassen voor de counters van Zeerobben. Ondanks het balbezit voor Flevo tasten beide ploegen elkaar af. Pas tegen het einde van de eerste helft kwam de wedstrijd los. Er was een duel tussen David van der Pol en een speler van Flevo dat uit de hand liep en beide spelers kregen twee minuten. Dit gaf ruimte aan de technisch begaafde Godert Attema die na een goede actie de bal perfect in de verre hoek van de keeper schoot. Flevo was nu wakker en het aftasten was voorbij. Ze gingen vol aan de bak maar met name door het harde werken van Dylan Drent en Brent de Groot kregen ze niets cadeau. De ene aanval van Flevo volgde op de andere en aanvoerder Tom Hofkamp zette de lijnen uit. Iedere keer was het Leon Odinga die met miraculeuze reddingen zijn ploeg overeind hield. Tot het moment dat Robin Schouwvlieger eindelijk de Zeerobben defensie wist te breken en was het 1-1.

Flevo wilde het niet op penalty’s laten aankomen en wisselden de laatste 4 minuten de keeper af en toe in voor een speler. Het was een wonder dat Flevo niet scoorde. De spelers van Zeerobben vochten als leeuwen maar het was keeper Leon Odinga die met talloze onnavolgbare reddingen de 1-1 over de streep te trok. Dat Flevo het niet op penalty’s wilde laten aankomen was te begrijpen, want ook hier beten ze zich stuk op Leon die de laatste penalty van Flevo pakte. Zeerobben mag zich winnaar van het 40ste Havenstadtoernooi noemen wat een hele knappe prestatie is. 

 

Beste keeper, beste speler

Het was geen verrassing dat Leon Odinga na afloop terecht benoemd werd tot de beste keeper van het toernooi. Genomineerd voor beste speler waren Dylan Drent, Godert Attema, Freek Venegoor en Tom Hofkamp. De kwaliteiten van Tom waren uitzonderlijk en uiteindelijk werd hij tot speler van het toernooi gekozen. Hielke Jager kon de prijzen uitreiken en bedankte alle medewerkers en sponsors. Zanger Wijtze Hempenius opende het bal en het bleef nog lang gezellig in de kantine van de Waddenhal. Een mooi einde van een fantastisch 40ste Havenstadtoernooi!

 

Eindstanden:

1. Zeerobben

2. Flevo/Scagha ‘66

3. Wiron

4. Avanti

5. Mulier

6. Fc Harlingen

7. AVC

8. Regio Team

 

SC Franeker wint het Havenstad-jeugd-toernooi 2022

“De jeugd heeft de toekomst” en dat blijkt ook uit het feit dat de eerste jeugdspelers die in 2016 meespeelden op het eerste jeugdtoernooi nu meedoen bij de senioren. Daar is de organisatie van het Havenstadtoernooi zeer trots op! Maar zij zijn ook trots op de zes ploegen die graag met elkaar de strijd aan wilden gaan. Dit waren de JO11 teams (E’tjes) van: SC Franeker, DFC Dronrijp, AVC, Zeerobben en twee teams van fc Harlingen.

 

De eerste wedstrijd begon stipt om 12.00 uur in de “kleine” hal. De spelbegeleiding was in handen van Finn Janssen, David Kwast en Wiepke Zondervan die dit fantastisch deden. Vanwege de afmeting van deze hal werd er met drie veldspelers en een keeper gespeeld. De organisatie kon weer twee goals lenen van de Hockey vereniging en zij worden daarvoor hartelijk bedankt! Het werd een doelpuntrijk toernooi waarbij er minstens net zo fanatiek werd gestreden als bij de senioren. De tribune was afgeladen met supporters en dat gaf de jongens nog meer energie. In de poule wedstrijden vielen gemiddeld 8 doelpunten per wedstrijd. De poule indeling was als volgt:

 

Poule A:                                                        

  1. Fc Harlingen 2
  2. SC Franeker
  3. DFC Dronrijp

Poule B:

  1. Zeerobben
  2. AVC
  3. Fc Harlingen 1

 

Franeker werd de winnaar in poule A en mocht het in finale opnemen tegen de winnaar van poule B Zeerobben. De finale werd gespeeld in de “grote” hal waar het publiek kon genieten van een bloedstollende finale. Beide ploegen speelden met veel inzet en lieten zien dat ze goed kunnen zaalvoetballen. Zeerobben pakte direct het initiatief en Franeker werd op eigen helft vastgezet. De keeper van Franker Bjorn Egberts moest al direct een aantal reddingen verrichten om een doelpunt te voorkomen. Bij Zeerobben speelde een groot talent Evy Boonstra en liet een aantal technische hoogstandjes zien. Verdedigend stond het bij Franeker goed en daardoor bleef lang 0-0. Franeker nam het initiatief over en nu moest Zeerobben aan de bak om de nul te verdedigen en ook daar was de keeper goud waard. Beide ploegen deden niet voor elkaar onder en penalty’s moesten uitkomst bieden. De keeper van Franeker maakte hierbij het verschil en pakte twee goed ingeschoten penalty’s. Franker mocht zich kampioen van het 40ste Havenstadtoernooi noemen en Zeerobben mag zeer trots zijn op hun tweede plaats.

 

Hielke reikte de enorme bekers en de prachtige medailles uit. De prijs voor keeper van het toernooi ging naar Bjorn Egberts van Franeker. Evy Boonstra van Zeerobben werd beste speelster van het toernooi. De organisatie van het jeugdtoernooi en de sponsors werden bedankt voor hun inzet en bijdrage. Van der Meulen Speelgoed had als klap op de vuurpijl zelfs nog voor alle deelnemers aan het toernooi een bal beschikbaar gesteld.

 

Eindstand:

1. SC Franeker

2. Zeerobben

3. Fc Harlingen 2

4. AVC

5. DFC Dronrijp

6. Fc Harlingen 1

 

 

 

Foto's: Dorus Breidenbach.

Sport & Recreatie

Terug naar Nieuws

Meer nieuws

Ontvang de WOZ aanslag via MijnOverheid.nl

05-01-2023

HARLINGEN - Nederland digitaliseert in hoog tempo.

Razende Roeland ontmoet leden van Oltas!

05-01-2023

HARLINGEN - Ook in 2023 staan je metal vitamine klaar op donderdag vanaf 21.00 uur bij Omroep RSH, Radio Eenhoorn en via de Omroep Zilt app.

Reacties

Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Connexa Connexa Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Hubo-Faber Hubo-Faber Haarmode Cats Haarmode Cats Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor CZVideoful CZVideoful TeamFRL TeamFRL Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus BENG Evenementen BENG Evenementen Karsten Wonen Karsten Wonen Zensa Moda Zensa Moda Visie Events Visie Events
Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Karsten Wonen Karsten Wonen Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Haarmode Cats Haarmode Cats Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Connexa Connexa Zensa Moda Zensa Moda CZVideoful CZVideoful Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Visie Events Visie Events Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken TeamFRL TeamFRL Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE BENG Evenementen BENG Evenementen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Hubo-Faber Hubo-Faber
Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Visie Events Visie Events Connexa Connexa Hubo-Faber Hubo-Faber BENG Evenementen BENG Evenementen Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Zensa Moda Zensa Moda Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE CZVideoful CZVideoful Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie TeamFRL TeamFRL Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Haarmode Cats Haarmode Cats Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Karsten Wonen Karsten Wonen Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus
Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Connexa Connexa Visie Events Visie Events Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Zensa Moda Zensa Moda Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken CZVideoful CZVideoful Hubo-Faber Hubo-Faber Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Haarmode Cats Haarmode Cats BENG Evenementen BENG Evenementen TeamFRL TeamFRL Karsten Wonen Karsten Wonen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok
Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Connexa Connexa Karsten Wonen Karsten Wonen Hubo-Faber Hubo-Faber Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor