Ontmoet Simon Vestdijk

Ontmoet Simon Vestdijk

Op 2 december gaan we online voor een ontmoeting met ouders/verzorgers (en leerlingen) van groep 8! Meld je alvast aan en mis het niet!
Lees verder...
Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Werckpost

Werckpost

Werckpost is een dynamisch en flexibel uitzendbureau gespecialiseerd in uitzenden, werving & selectie en payrolling.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Plus Lunenborg

Plus Lunenborg

Spaar nu voor het unieke Monopolyspel editie Harlingen!
Lees verder...
Casper van Veen Uitvaartzorg

Casper van Veen Uitvaartzorg

Het hoeft niet anders, maar het kan wel anders. 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans Advocatuur & Mediation

Grijmans Advocatuur & Mediation

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Coronavirus (COVID-19)

Coronavirus (COVID-19)

Op deze pagina zet de gemeente Harlingen alle belangrijke informatie over het Coronavirus (COVID-19) voor u op een rij. Bij nieuwe informatie wordt deze pagina geactualiseerd.
Lees verder...
Harlingen Bezorgt

Harlingen Bezorgt

Steun onze lokale helden! Winkel via HarlingenBezorgt gemakkelijk online!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Zeerobben wint afgetekend in Damwoude

02-02-2020

DAMWOUDE - Twee gehavende ploegen in de onderste regionen van de eerste klasse streden om de broodnodige punten.

Zeerobben wint afgetekend in Damwoude Foto: Bert Drent.

De bezoekers bleken over een bredere bank te beschikken dan de thuisclub en dat betaalde zich uit in een terechte overwinning voor de mannen van trainers Postma en Janssen. Ook vorige week moesten de groen witten het doen zonder de as van het team, met resultaat. In Damwoude behoorden de vervangers weer tot de uitblinkers, zonder de rest daarmee te kort te willen doen, want het was de overwinning van het collectief.

 

Doelpunt viel letterlijk en figuurlijk uit de lucht

De eerste twintig minuten van de wedstrijd leek het er niet op, dat aan de eindstreep een dikke overwinning voor de gasten op het scorebord zou staan. Na 5 minuten schoof spits Bauke-Jan Douma in vrije positie de bal rakelings langs de paal. Nog geen twee minuten later had Hedgar Hoekstra de 1 – 0 op zijn schoen, weer naast. De grootste kans kreeg de smaakmaker van Broekster Boys Del chance Sabuni, maar Jacob de Vries onderscheidde zich wederom en tikte de bal tot corner. In de omschakeling bleef Zeerobben gevaarlijk. Adnan Jarjour zag zijn kans schoon en probeerde van 40 meter, de iets te ver voor z’n doel staande Terlouw te verschalken. Met de vingertoppen kon hij de bal nog naast tikken. Uit de daaruit voortvloeiende hoekschop kopte Jordy Torenbeek net naast. Tegen de verhouding in kwamen de Harlingers op 0 – 1. Keeper De Vries moest uit zijn doel komen om gevaar van de tegenstander te voorkomen. Met zijn lange pass richting de zestien van de opponent profiteerde David van der Pol van een misverstand tussen keeper en verdediger. Hij wipte de bal over Terlouw in het lege doel. Tot de rust bleef de wedstrijd in evenwicht en vonden er geen opzienbarende voorvallen meer plaats.

 

Voorhoede Zeerobben op schot

Na de thee pakten de Damwoudsters het initiatief. De druk op de defensie nam toe. Tot kansen leidde dit niet. In de counter bleek de aanval ingezet door Yander Zandbergen succesvoller, David van der Pol pikte de bal op en stuurde Tim Oosterbaan de diepte in. Na in eerste instantie een redding van Terlouw kwam de bal opnieuw voor de voeten van Oosterbaan en nu was het wel raak 0 – 2. Kort hierop had de wedstrijd een ander wending kunnen nemen, ware het niet dat Wesley Dijkstra doelman De Vries op zijn pad vond, toen hij vrije doorgang kreeg. Nog geen 2 minuten later stond de 0 – 3 op het scorebord. Onderschepping van Van der Pol kreeg een vervolg door Tim Oosterbaan, die subtiel Higor da Silva aanspeelde. Slim schoof Higor de bal langs de goalie. Wedstrijd gespeeld, al kun je dat nooit zeggen tegen de Wâldsjes, maar ze waren niet in staat om gevaarlijk te worden. Te veel kwaliteit moeten in leveren wegens blessures en andere redenen. De verdediging onder leiding van de soeverein spelende Jordy Torenbeen en Godert Attema lieten geen steken vallen en bleven gemakkelijk overeind. Het mooiste moment van deze tweedstrijd moest nog komen.

 

Beauty

Een poging tot de aanval werd door Armando Zwart onderbroken en in een aanval uit het boekje over zes verschillende schijven, Higor da Silva, Yander Zandbergen, Julian Zeinstra, Jeffrey Draaisma en Brent de Groot werd de verdediging van Broekster Boys zoek gespeeld. Tenslotte kreeg Draaisma op de rand strafschopgebied de bal vrij aangespeeld en krulde het kleinood langs Terlouw in de hoek, deze wonderschone 0 – 4 zorgde voor applaus van vriend en vijand. De strijd was gestreden, Zeerobben hoefde niet meer en Broekster Boys kon niet meer. De goed leidende referee Tulen uit Barneveld verloste de verliezers van vanmiddag uit hun lijden.

 

Belangrijke punten

“Eén zwaluw maakt nog geen zomer” en “de weg is nog lang”, om maar eens een cliché te gebruiken. Maar deze kostbare drie punten gaan wel verdiend mee naar Harlingen, daarover was iedereen het wel eens. In strijdlust deden de groen witten wederom niet onder voor hun tegenstander en wat betreft de voetbalkwaliteiten daarover spreken de cijfers duidelijke taal. Zeerobben kan weer naar boven kijken, want het gat met de gevarenzone, in dit geval Broekster Boys bedraagt 5 punten. Zaterdag in de thuiswedstrijd tegen Pelikaan S maar weer eens zien hoe het land erbij ligt.

 

Scoreverloop: 0 – 1 David van der Pol (30 m.); 0 – 2 Tim Oosterbaan (53 m.); 0 – 3 Higor da Silva (58 m.); 0 – 4 Jeffrey Draaisma (83 m.)

 

Zeerobben: Jacob de Vries; Brent de Groot; Jordy Torenbeek; Godert Attema; Armando Zwart; Adnan Jarjour (78 m. Reinier van der Stap); Koen Attema; Tim Oosterbaan (75 m. Julian Zeinstra); Yander Zandbergen (75 m. Jeffrey Draaisma); Higor da Silva; David van der Pol.

 

Foto's: Bert Drent.

Sport & Recreatie

Meer nieuws

€ 200,- introductievoordeel bij Peter Kuiper voor oog en oor

02-02-2020

HARLINGEN - Peter Kuiper geeft in februari introductievoordeel van € 200,- op de nieuwe multifocale glazen: Hoya iD Myself!

EHBO-cursus in Harlingen

02-02-2020

HARLINGEN - Bij voldoende deelname zal de EHBO-vereniging Harlingen in april 2020 starten met een basiscursus EHBO.

Workshops voederhuisje maken

02-02-2020

HARLINGEN - De timmerwerkplaats organiseert deze maand workshops "voederhuisje maken".

Reacties

Broodje Nuchter Broodje Nuchter Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires BENG Evenementen BENG Evenementen Fotografie Dorus Fotografie Dorus Plus Lunenborg Plus Lunenborg Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas DA Drogisterij & Parfumerie DA Drogisterij & Parfumerie Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Copini Opticiëns Copini Opticiëns Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Karsten Wonen Karsten Wonen Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Visie Events Visie Events Food 80/20 Food 80/20 Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Haarmode Cats Haarmode Cats Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje The Shamrock The Shamrock Greenart Production Greenart Production IJssalon Min12 IJssalon Min12 De Lichtboei De Lichtboei Hubo-Faber Hubo-Faber
Zensa Moda Zensa Moda Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Casper van Veen Uitvaartzorg Casper van Veen Uitvaartzorg Visie Events Visie Events Food 80/20 Food 80/20 De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Karsten Wonen Karsten Wonen Greenart Production Greenart Production Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Copini Opticiëns Copini Opticiëns Haarmode Cats Haarmode Cats Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen