De Omdraai

De Omdraai

Kindercoaching en gezinsbegeleiding de Omdraai - Gespecialiseerd in opvoed- en gedragsproblemen. Begeleiding bij scheiding en samengesteld gezin. Succesvol Samengesteld!
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Spaar je club gezond

Spaar je club gezond

Van zondag 5 september tot en met zaterdag 13 november 2021 kunnen klanten van PLUS Lunenborg sponsorpunten sparen voor geselecteerde clubs en verenigingen in hun buurt.
Lees verder...
Grijmans Advocatuur & Mediation

Grijmans Advocatuur & Mediation

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Zeerobben vervolgt oefencampagne thuis tegen Fc Wolvega

27-08-2021

HARLINGEN - Zaterdag staat voor Zeerobben alweer de derde oefenwedstrijd in de voorbereiding op het programma.

Zeerobben vervolgt oefencampagne thuis tegen Fc Wolvega De wedstrijd tegen ONS kwam duidelijk te vroeg voor Zeerobben. Morgen speelt Zeerobben thuis tegen FC Wolvega. Foto: Frans Bode.

Om 14.30 uur zal op het Oostersportpark worden afgetrapt tegen tweedeklasser FC Wolvega. Een interessante tegenstander, maar daarover later meer.


De eerste twee oefenwedstrijden die Zeerobben speelde, verliepen qua resultaat wel hetzelfde: verlies. Vorige week zaterdag kwam het tekort tegen hoofdklasser ONS Sneek en verloor met 1-7 en dinsdagavond ging het met 4-1 onderuit in en tegen zondag eersteklasser Jubbega. Maar qua veldspel en krachtsverhoudingen was het verschil tussen beide potjes wel groot.


De wedstrijd tegen ONS kwam eigenlijk te vroeg voor Zeerobben. Voor ONS begint komend weekend al de competitie en zij lagen zichtbaar enkele weken voor op Zeerobben als het gaat om fitheid, scherpte en ritme, los van het uiteraard ook aanwezige klassenverschil. Zeerobben had nog maar 3 trainingen achter de kiezen en met ook nog eens enkele nieuwe spelers erbij, was het duidelijk zoeken naar hoe je ook alweer een voetbalwedstrijd speelt. Even leek Zeerobben daar het antwoord gevonden te hebben toen het na een snelle 0-2 achterstand enkele kansjes kreeg en via Jordy Torenbeek ook nog scoorde. In de fase dat die 1-2 stand op het scorebord stond bood Zeerobben goed tegenstand en leek er zelfs meer in te zitten. Maar dat bleek schijn, want toen ONS eenmaal de 1-3 wist te forceren liep het in de tweede helft ook vrij simpel uit naar 1-7. Een te grote uitslag misschien, maar geen man over boord. Het was misschien zelfs wel een mooie wake-up call: er moet nog heel wat werk verzet worden alvorens we klaar zijn voor de competitie.

Dinsdag tegen Jubbega was een heel ander verhaal. Zeerobben speelde goed, was dominant gedurende het leeuwendeel van de wedstrijd, maar wist uit de vele halve en hele kansen slechts éénmaal te scoren (doelpunt Kris Feenstra). De 0-1 voorsprong was terecht en het leek wachten op meer. Maar Jubbega kwam via een ongelukkig eigen doelpunt van Zeerobben op 1-1 en liep in de slotfase al counterend zelfs uit naar een 4-1 overwinning. Dat was dan in een fase dat het met slechts anderhalve fitte speler op de bank aan de wedstrijd begonnen Zeerobben vermoeid raakte en het niet meer kon belopen tegen de snelle spitsen die trainer Inne Schotanus van Jubbega nog binnen de lijnen kon brengen. “Het had ook wel 4-4 kunnen zijn”, concludeerde de oud-trainer van Zeerobben na afloop. Dat had inderdaad gekund, maar wij dachten meer dat het ook wel 5-8 of zo had kunnen zijn.


Maar goed, belangrijker dan de scorebordjournalistiek was de conclusie dat Zeerobben gewoon goed veldspel had laten zien en zich presenteerde op een manier die perspectief biedt voor het vervolg.

Dat vervolg gaat dus zaterdag zijn in een thuiswedstrijd tegen FC Wolvega, als gezegd wel een interessante tegenstander. Het huidige FC Wolvega is namelijk de zaterdagse opvolging van beide vroegere takken “Wolvega zondag” en “Wolvega zaterdag”. Niet echt een fusieclub dus, maar feitelijk wel de samenvoeging van twee prestatieteams tot één zaterdagteam, met de ambitie om daarmee snel door te stoten naar het niveau waar Zeerobben reeds op acteert: de eerste klasse. In die zin is het dus een mooie graadmeter voor beide ploegen. Kan Wolvega zich meten met een eersteklasser en kan Zeerobben het thuispubliek laten zien dat het voortgang boekt in de voorbereiding op de beker- en competitiewedstrijden die eraan zitten te komen?


Vakanties, blessures, kaatsen en andere omstandigheden maken dat Zeerobben nog steeds niet met de volledige groep kan trainen en spelen, dus is het allemaal nog best een beetje lastig qua voorbereiding. Wie nieuwsgierig is om te zien hoe dat uitpakt is om 14.30 uur welkom op het Oostersportpark. Publiek welkom, kantine open, maar hou je aan Coronaregels.

Sport & Recreatie

Meer nieuws

HMS journaal augustus 2021

27-08-2021

HARLINGEN - Alle filmpjes van augustus 2021 verzameld in het HMS journaal.

Weekbericht GGD Fryslân van 20 tot en met 26 augustus 2021

27-08-2021

HARLINGEN - Besmettingen met een derde gestegen, zorg om dorpsfeesten.

Hockeyers van HMHC weer het veld op

27-08-2021

HARLINGEN - De afgelopen dagen kwam het hockeycomplex van HMHC aan de Westerzeedijk weer tot leven.

Reacties

Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Visie Events Visie Events Haarmode Cats Haarmode Cats Zensa Moda Zensa Moda Hubo-Faber Hubo-Faber Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Copini Opticiëns Copini Opticiëns Fotografie Dorus Fotografie Dorus Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires BENG Evenementen BENG Evenementen IJssalon Min12 IJssalon Min12 Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation De Omdraai De Omdraai Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Plus Lunenborg Plus Lunenborg Karsten Wonen Karsten Wonen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten The Shamrock The Shamrock Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok
Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Haarmode Cats Haarmode Cats Visie Events Visie Events Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn The Shamrock The Shamrock Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Zensa Moda Zensa Moda HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt De Omdraai De Omdraai Copini Opticiëns Copini Opticiëns Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus