Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Werckpost

Werckpost

Werckpost is een dynamisch en flexibel uitzendbureau gespecialiseerd in uitzenden, werving & selectie en payrolling.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Heerlijk Harlingen

Heerlijk Harlingen

Van 11 t/m 13 september 2020 verandert de Dokkade/Nieuwe Willemskade weer in een culinair walhalla. Volop verwennerij, genieten van (live) muziek en de mooiste blik op zee!
Lees verder...
Casper van Veen Uitvaartzorg

Casper van Veen Uitvaartzorg

Het hoeft niet anders, maar het kan wel anders. 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans Advocatuur & Mediation

Grijmans Advocatuur & Mediation

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
Laagblijvers!

Laagblijvers!

Goed eten vinden we belangrijk bij PLUS. En minstens zo belangrijk vinden wij dat goed eten voor iedereen betaalbaar is. Daarom vind je bij PLUS de Laagblijvers.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Coronavirus (COVID-19)

Coronavirus (COVID-19)

Op deze pagina zet de gemeente Harlingen alle belangrijke informatie over het Coronavirus (COVID-19) voor u op een rij. Bij nieuwe informatie wordt deze pagina geactualiseerd.
Lees verder...
Harlingen Bezorgt

Harlingen Bezorgt

Steun onze lokale helden! Winkel via HarlingenBezorgt gemakkelijk online!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Zeerobben versus Broekster Boys: spannend tot de laatste minuut

07-10-2019

HARLINGEN - Wat kun je over een nul-nul-wedstrijd schrijven?

Zeerobben versus Broekster Boys: spannend tot de laatste minuut Foto: Frans Bode.

Weinig kansen en sterk keeperswerk, met hardwerkende teams. De flair van de vorige duels ontbrak en misschien kwam dat wel, omdat de Damwâldsters vanuit een sterke defensief blok hun kansen via snelle omschakelingen kregen en Zeerobben de creatieve inspiratie ontbeerde om de wedstrijd te beslissen.

 

Evenwicht

Zeerobben nam het initiatief maar wist nauwelijks mogelijkheden te creëren. De speldenprikken van de Broek waren voor Jacob de Vries ook niet verontrustend. Na twintig minuten kregen de groenwitten een kans om op voorsprong te komen. Tim Oosterbaan trok van de achterlijn voor op Godert Attema, aanname op de borst en in de doelmond gewipt alwaar Yander Zandbergen koppend leek te scoren, maar keeper Terlouw tikte de bal via de lat corner. Patrick Amels kogelde in kansrijke positie over. De beide partijen hielden elkaar in evenwicht, met een licht overwicht van de thuisclub. De laatste kans van de eerste helft kwam op naam van Delachance Sabuni. Hij ontsnapte na balverlies richting De Vries. Tot twee keer toe voorkwam de wederom uitblinkende doelman een op dat ogenblik onverdiende achterstand.

 

Keepers houden de nul

Na de thee eenzelfde spelbeeld. Beide defensies bleven baas op het veld. De aanvoer van achteruit was mondjesmaat, mede door slordig balverlies aan beide zijden. Hoogtepunt in deze fase was de flitsende combinatie tussen Sabuni (uitblinker bij BB) en Hedger Hoekstra. Alleen voor Jacob de Vries moest Ruerd Kloosterman zijn meerdere in Zeerobben goalie erkennen. Na 20 minuten ook voor de gastheren een levensgrote kans. Via verschillende schijven belandde de bal binnen de zestien bij Dylan Drent, die verwoestende uithaalde, de bal spatte op de paal. De wissel Julian Zeinstra voor de lichtgeblesseerde Godert Attema en de aanpassing dientengevolge in de voorhoede zorgde wel voor onrust in de verdediging van Broekster Boys. Zeerobben ging op zoek naar de driepunten. Julian Zeinstra was de aangever op Drent, maar diens inzet belandde op de paal. De gasten kregen uit de rebound nog een kans, maar opnieuw was De Vries een sta in de weg. De druk op het vijandelijke doel nam wel in hevigheid toe, mede door het doorschuiven van Patrick Amels, resultaat leverde dat echter niet op, mede omdat Terlouw een pegel vlak onder de lat weg tikte. In de slotminuut nog even de billen samenknijpen bij een vrije trap rand strafschopgebied, na een gevaarlijke actie van Sabuni. Het bleef spannend tot de laatste minuut.

 

Goed gevoel

Een voorzichtige conclusie: Broekster Boys was tevreden met een punt, Zeerobben moest zich wel tevredenstellen met dat punt en hadden gezien de laatste fase wel gehoopt op meer. De spanning vergoedde veel en het spelpeil was niet altijd verheffend. Toch gingen de talrijke toeschouwers met een goed gevoel het weekend in. Volgende week maar weer en dan uit tegen Leeuwarder Zwaluwen.

 

Zeerobben: Jacob de Vries; Brent de Groot; Jordy Torenbeek; Patrick Amels; Reinier van der Stap; Adnan Jarjour; Dylan Drent; Godert Attema (Julian Zeinstra 75m.); David van der Pol; Yander Zandbergen; Tim Oosterbaan.

 

Foto’s: Frans Bode.

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Programma allerlaatste zaterdag in Trebol bekend gemaakt!

07-10-2019

HARLINGEN - De organisatie - Omroep RSH en Stadsschouwburg Trebol - heeft het programma voor zaterdag 26 oktober - ! de allerlaatste zaterdag ! - van Trebol bekend gemaakt.

HMHC Nieuws

07-10-2019

HARLINGEN - Verslag en uitslagen van het afgelopen weekend gespeelde wedstrijden.

Dik verdiende zege fc Harlingen 1

07-10-2019

TERSCHELLING - Op een koud en winderig Terschelling speelde fc Harlingen 1 afgelopen zondag op het sportpark van Midsland tegen sc Terschelling.

Reacties

Plaats uw familiebericht op Harlingenboeit.nl

Wo 29 april
t/m
Ma 31 augustus
Wo 1 juli
t/m
Zo 30 augustus
Wo 1 juli
t/m
Ma 31 augustus
Wo 1 juli
t/m
Ma 31 augustus
Vr 3 juli
t/m
Wo 30 september
Za 4 juli
t/m
Zo 25 oktober
Zo 5 juli
t/m
Zo 25 oktober
Bekijk de volledige agenda
Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Copini Opticiëns Copini Opticiëns Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Casper van Veen Uitvaartzorg Casper van Veen Uitvaartzorg Plus Lunenborg Plus Lunenborg Fotografie Dorus Fotografie Dorus Karsten Wonen Karsten Wonen IJssalon Min12 IJssalon Min12 Broodje Nuchter Broodje Nuchter Food 80/20 Food 80/20 Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Zensa Moda Zensa Moda The Shamrock The Shamrock Hotel Restaurant Zeezicht Hotel Restaurant Zeezicht De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas DA Drogisterij & Parfumerie DA Drogisterij & Parfumerie Greenart Production Greenart Production Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen VET... Hippefrieten VET... Hippefrieten Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Ons Food&Wine Ons Food&Wine HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor
Greenart Production Greenart Production Ons Food&Wine Ons Food&Wine Plus Lunenborg Plus Lunenborg Haarmode Cats Haarmode Cats Hotel Restaurant Zeezicht Hotel Restaurant Zeezicht Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Casper van Veen Uitvaartzorg Casper van Veen Uitvaartzorg Zensa Moda Zensa Moda Fotografie Dorus Fotografie Dorus Visie Events Visie Events Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï