Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Bij de Lachende Koe geniet je van heerlijke gerechten voor een vaste prijs inclusief onbeperkt tapbier, wijn en fris.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Heerlijk Binnen 2019

Heerlijk Binnen 2019

20, 21 & 22 april wordt het Entrepotgebouw weer één groot culinair Foodwalhalla!
Lees verder...
Plus Lunenborg

Plus Lunenborg

Jawel, lieve PLUS klanten. Van zondag 24 februari t/m zaterdag 20 april kun je sparen voor vijf Fabeltjeskrant handpoppen!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Vanaf 1 april kunnen de Willem Barentsz-werf en ook de Witte Swaen weer bezocht worden.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Alinex Uitzendbureau is specialist in uitzenden, detacheren, payrollen en werven- en selecteren van personeel in diverse sectoren.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Zeerobben tot laatste minuut spannend tegen koploper HZVV

16-12-2018

HARLINGEN - Bovenstaande kop mag de indruk wekken, dat Zeerobben de gehele wedstrijd kansrijk was.

Zeerobben tot laatste minuut spannend tegen koploper HZVV Patrick Amels (m) bracht diep in de 2e helft de spanning terug in de wedstrijd met een kopbal. De resterende tijd bleek echter tekort voor de gelijkmaker al was Zeerobben daar nog wel dichtbij. Foto: Frans Bode.

Maar daarvoor waren de Hoogeveners echt te sterk. Ze verzuimden in de tweede helft afstand te nemen en hielden daardoor voor de thuisclub de hoop op een gestolen puntje. En met wat mazzel was dat in de laatste minuut nog gelukt ook.

 

Zeerobben laat kansen liggen, HZVV niet

Vanaf de aftrap liet HZVV er geen gras over groeien en zette de verdediging van de gastheren zwaar onder druk met als doel een snelle voorsprong. Dat dit lukte was mede dankzij minder sterk optreden in de defensie, waardoor de voorzet van links eenvoudig ingetikt kon worden door Romana Djababoe. Het initiatief bleef bij de bezoekers, maar in de spaarzame uitvallen kreeg Zeerobben toch kansen op de gelijkmaker. De als rechtsbuiten opererende David van der Pol (Dylan Drent raakte kort voor de wedstrijd geblesseerd) kwam twee keer goed door en met prima voorzetten plaatste hij kort na elkaar Marcel Visser (net naast) en Yander Zandbergen (net over) in kansrijke positie voor het doel. Ook de gasten kwamen in de persoon van Yoran Popovic nog in scoringspositie. Toch kwam de tegenstander kort voor de rust verdiend op 0 – 2. Kelly Joao, ingevallen voor Luke Millar (na 10 minuten liesblessure), haalde de achterlijn. Zijn voorzet werd bekwaam binnengeschoten door opnieuw Djababoe.

 

De Waddenrobkes liepen de laatste wedstrijd in 2018 mee in de line-up. Voor velen erg spannend maar ook erg leuk. Foto: Frans Bode.

 

Laatste fase kreeg HZVV alsnog mes op de keel

Enkele omzettingen in de opstelling van Zeerobben zorgden in ieder geval het eerste deel van de tweede helft voor een optisch overwicht. De tegenaanvallen van HZVV waren echter gevaarlijker dan de kleine mogelijkheden van de thuisclub. In plaats van de voorsprong te vergroten lieten de opponenten de Harlingers hoop houden op de aansluitingstreffer. Die kwam er dan ook 8 minuten voor het einde. Daarvoor was Zeerobben al en paar keer gevaarlijk doorgebroken, maar wist doelman Streutker de nul nog te houden. Hoop in de harten van alles wat Zeerobben een warm hart toe draagt vlamde weer op, toen David van der Pol vanaf rechts de blonde kruin van Patrick Amels vond en deze koppende doel trof. Met nog een kleine tien minuten op de kolk speelden de groenwitten “Va banque” Een explosie van aanvallen rolde op het vijandelijke doel, maar met kunst en vliegwerk behield de kampioenskandidaat de krappe voorsprong. Jordy Torenbeek en Pieter Westra zorgden in de lucht voor gevaar. Helaas was de tijd te kort om nog een puntje te pakken. Dat was ook te veel geweest, zeker gezien de kansen, die HZVV in deze periode nog kreeg, maar weer niet benutte. Het bleef tot de laatste minuut spannend, dankzij de gemiste kansen van de bezoekers uit Hoogeveen.

 

Recupereren op het Spaanse strand

Het verlies tegen een superieure tegenstander als HZVV moet je incalculeren. Ze vonden elkaar gemakkelijker en bij Zeerobben ontbrak de rust om onder druk van de opponent uit te spelen. De Harlingers zijn, als we bijna halverwege de competitie zijn, op een plek net boven de gevarenzone terecht gekomen. De verwachtingen van het inpassen van de “nieuwkomers”, Patrick Amels, Jordy Torenbeek en David van der Pol, waren misschien wel te hoog ingeschat. Daar staat dan wel tegenover, dat Zeerobben met aantrekkelijk voetbal in een aantal duels onnodig belangrijke punten heeft laten liggen. Eerst maar eens de feiten op een rijtje zetten en dan na de feestdagen op naar de Spaanse kust bij Valencia voor de verdiende teambuildings activiteiten. En dan gaan we ervan uit, dat 19 januari Zeerobben weer helemaal klaar is voor het tweede bedrijf, te beginnen uit tegen het verrassend sterk teruggekomen Broekster Boys.

 

Scoreverloop: 0 – 1 Romano Djababoe (5 min.); 0 – 2 Djababoe (40 min.) 1 – 2 Patrick Amels (81 min.)

 

Zeerobben: Jacob de Vries; Brent de Groot; Pieter Westra; Jordy Torenbeek; Godert Attema (75 min. Armando Zwart); Kristian Feenstra; Marcel Visser; Yander Zandbergen; Higor da Silva (46 min. Julian Zeinstra); David van der Pol; Patrick Amels.

 

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Slotdag Waddenrobkes Zeerobben

16-12-2018

HARLINGEN - Afgelopen zaterdag werd alweer de laatste speelronde gespeeld door de Waddenrobkes.

PvdA in de raad: Laatste raadsvergadering van 2018

16-12-2018

HARLINGEN - Met slechts een beperkt aantal beslispunten leek de laatste raadsvergadering van dit kalenderjaar te kunnen rekenen op een beperkte vergaderduur.

Winterse taferelen in Harlingen

16-12-2018

HARLINGEN - Het was de afgelopen 24 uur absoluut geen straf om er met de camera op uit te trekken.

Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Fotografie Dorus Fotografie Dorus Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis VVV Harlingen VVV Harlingen Hema Harlingen Hema Harlingen Karsten Wonen Karsten Wonen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Dio Jurien Dio Jurien Haarmode Cats Haarmode Cats Atelier de Groot Atelier de Groot Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" BENG Evenementen BENG Evenementen Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires ForHim Menswear ForHim Menswear Plus Lunenborg Plus Lunenborg De Lichtboei De Lichtboei Hubo-Faber Hubo-Faber Zensa Moda Zensa Moda Visie Events Visie Events Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Ons Food&Wine Ons Food&Wine Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas
Plus Lunenborg Plus Lunenborg Haarmode Cats Haarmode Cats Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Visie Events Visie Events Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Atelier de Groot Atelier de Groot Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt ForHim Menswear ForHim Menswear Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE VVV Harlingen VVV Harlingen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Zensa Moda Zensa Moda