Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Bij de Lachende Koe geniet je van heerlijke gerechten voor een vaste prijs inclusief onbeperkt tapbier, wijn en fris.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Plus Lunenborg

Plus Lunenborg

Waanzinnig Wijnvoordeel! Van vertrouwde toppers tot onbekende pareltjes: er zit voor elke wijnliefhebber wel iets tussen.
Lees verder...
Fysiotherapie Rozengracht

Fysiotherapie Rozengracht

De praktijk huisvest vele specialisten, aangesterkt met het plus team voor optimale zorgkwaliteit.
Lees verder...
Boers Box

Boers Box

Nieuw in Harlingen! Huur nu uw eigen opslagruimte voor archief, inboedel of voorraad goederen bij Boers Box self storage!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Alinex Uitzendbureau is specialist in uitzenden, detacheren, payrollen en werven- en selecteren van personeel in diverse sectoren.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Vanaf 1 november is de werf en het bezoekerscentrum gesloten. Rond 1 april 2019 is bezoek weer welkom, tot dan!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Zeerobben tot laatste minuut spannend tegen koploper HZVV

16-12-2018

HARLINGEN - Bovenstaande kop mag de indruk wekken, dat Zeerobben de gehele wedstrijd kansrijk was.

Zeerobben tot laatste minuut spannend tegen koploper HZVV Patrick Amels (m) bracht diep in de 2e helft de spanning terug in de wedstrijd met een kopbal. De resterende tijd bleek echter tekort voor de gelijkmaker al was Zeerobben daar nog wel dichtbij. Foto: Frans Bode.

Maar daarvoor waren de Hoogeveners echt te sterk. Ze verzuimden in de tweede helft afstand te nemen en hielden daardoor voor de thuisclub de hoop op een gestolen puntje. En met wat mazzel was dat in de laatste minuut nog gelukt ook.

 

Zeerobben laat kansen liggen, HZVV niet

Vanaf de aftrap liet HZVV er geen gras over groeien en zette de verdediging van de gastheren zwaar onder druk met als doel een snelle voorsprong. Dat dit lukte was mede dankzij minder sterk optreden in de defensie, waardoor de voorzet van links eenvoudig ingetikt kon worden door Romana Djababoe. Het initiatief bleef bij de bezoekers, maar in de spaarzame uitvallen kreeg Zeerobben toch kansen op de gelijkmaker. De als rechtsbuiten opererende David van der Pol (Dylan Drent raakte kort voor de wedstrijd geblesseerd) kwam twee keer goed door en met prima voorzetten plaatste hij kort na elkaar Marcel Visser (net naast) en Yander Zandbergen (net over) in kansrijke positie voor het doel. Ook de gasten kwamen in de persoon van Yoran Popovic nog in scoringspositie. Toch kwam de tegenstander kort voor de rust verdiend op 0 – 2. Kelly Joao, ingevallen voor Luke Millar (na 10 minuten liesblessure), haalde de achterlijn. Zijn voorzet werd bekwaam binnengeschoten door opnieuw Djababoe.

 

De Waddenrobkes liepen de laatste wedstrijd in 2018 mee in de line-up. Voor velen erg spannend maar ook erg leuk. Foto: Frans Bode.

 

Laatste fase kreeg HZVV alsnog mes op de keel

Enkele omzettingen in de opstelling van Zeerobben zorgden in ieder geval het eerste deel van de tweede helft voor een optisch overwicht. De tegenaanvallen van HZVV waren echter gevaarlijker dan de kleine mogelijkheden van de thuisclub. In plaats van de voorsprong te vergroten lieten de opponenten de Harlingers hoop houden op de aansluitingstreffer. Die kwam er dan ook 8 minuten voor het einde. Daarvoor was Zeerobben al en paar keer gevaarlijk doorgebroken, maar wist doelman Streutker de nul nog te houden. Hoop in de harten van alles wat Zeerobben een warm hart toe draagt vlamde weer op, toen David van der Pol vanaf rechts de blonde kruin van Patrick Amels vond en deze koppende doel trof. Met nog een kleine tien minuten op de kolk speelden de groenwitten “Va banque” Een explosie van aanvallen rolde op het vijandelijke doel, maar met kunst en vliegwerk behield de kampioenskandidaat de krappe voorsprong. Jordy Torenbeek en Pieter Westra zorgden in de lucht voor gevaar. Helaas was de tijd te kort om nog een puntje te pakken. Dat was ook te veel geweest, zeker gezien de kansen, die HZVV in deze periode nog kreeg, maar weer niet benutte. Het bleef tot de laatste minuut spannend, dankzij de gemiste kansen van de bezoekers uit Hoogeveen.

 

Recupereren op het Spaanse strand

Het verlies tegen een superieure tegenstander als HZVV moet je incalculeren. Ze vonden elkaar gemakkelijker en bij Zeerobben ontbrak de rust om onder druk van de opponent uit te spelen. De Harlingers zijn, als we bijna halverwege de competitie zijn, op een plek net boven de gevarenzone terecht gekomen. De verwachtingen van het inpassen van de “nieuwkomers”, Patrick Amels, Jordy Torenbeek en David van der Pol, waren misschien wel te hoog ingeschat. Daar staat dan wel tegenover, dat Zeerobben met aantrekkelijk voetbal in een aantal duels onnodig belangrijke punten heeft laten liggen. Eerst maar eens de feiten op een rijtje zetten en dan na de feestdagen op naar de Spaanse kust bij Valencia voor de verdiende teambuildings activiteiten. En dan gaan we ervan uit, dat 19 januari Zeerobben weer helemaal klaar is voor het tweede bedrijf, te beginnen uit tegen het verrassend sterk teruggekomen Broekster Boys.

 

Scoreverloop: 0 – 1 Romano Djababoe (5 min.); 0 – 2 Djababoe (40 min.) 1 – 2 Patrick Amels (81 min.)

 

Zeerobben: Jacob de Vries; Brent de Groot; Pieter Westra; Jordy Torenbeek; Godert Attema (75 min. Armando Zwart); Kristian Feenstra; Marcel Visser; Yander Zandbergen; Higor da Silva (46 min. Julian Zeinstra); David van der Pol; Patrick Amels.

 

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Slotdag Waddenrobkes Zeerobben

16-12-2018

HARLINGEN - Afgelopen zaterdag werd alweer de laatste speelronde gespeeld door de Waddenrobkes.

PvdA in de raad: Laatste raadsvergadering van 2018

16-12-2018

HARLINGEN - Met slechts een beperkt aantal beslispunten leek de laatste raadsvergadering van dit kalenderjaar te kunnen rekenen op een beperkte vergaderduur.

Winterse taferelen in Harlingen

16-12-2018

HARLINGEN - Het was de afgelopen 24 uur absoluut geen straf om er met de camera op uit te trekken.

Visie Events Visie Events Dio Jurien Dio Jurien Vogelaar Audio Vogelaar Audio Copini Opticiëns Copini Opticiëns Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Ons Food&Wine Ons Food&Wine Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Zensa Moda Zensa Moda Karsten Wonen Karsten Wonen BENG Evenementen BENG Evenementen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor ForHim Menswear ForHim Menswear IJssalon Min12 IJssalon Min12 Hema Harlingen Hema Harlingen HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Plus Lunenborg Plus Lunenborg Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE De Lichtboei De Lichtboei Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Fotografie Dorus Fotografie Dorus Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Haarmode Cats Haarmode Cats Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas VVV Harlingen VVV Harlingen Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Atelier de Groot Atelier de Groot Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Hubo-Faber Hubo-Faber
Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje ForHim Menswear ForHim Menswear Haarmode Cats Haarmode Cats Karsten Wonen Karsten Wonen Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Dio Jurien Dio Jurien Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant De Lichtboei De Lichtboei Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Ons Food&Wine Ons Food&Wine