Programma TSRH2018

Programma TSRH2018

Kom tijdens The Tall Ships Races Harlingen 2018 de schepen bekijken, genieten van optredens en divers entertainment voor iedereen!
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Harlinger Voordeelcheque!

Harlinger Voordeelcheque!

Spaar PLUSpunten bij PLUS Lunenborg! Bij diverse lokale ondernemers krijgt u nu een nog hoger rendement! Namelijk 100% spaarwinst.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Kom kijken en klim aan boord! Vanaf 31 maart 2018 weer open voor publiek, tot dan!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...

Zeerobben tevreden met punt

15-04-2018

HARLINGEN - Op deze eerste klas onwaardige grasmat bracht de spanning meer vertier dan het spelniveau.

Zeerobben tevreden met punt Foto: Bert Drent.

Beide ploegen vochten tot de laatste minuut voor de overwinning, maar waren tevreden met de puntendeling. Waarbij de gasten de beste kansen kregen en de gastheren de meeste dreiging hadden.

 

Rommelige eerste helft

De eerste tien minuten speelden zich grotendeels af op de helft van de thuisclub. Een vrije trap van Zeerobben 35 meter van het doel van keeper Zinger leidde het doelpunt van Noordscheschut in. Uit de snelle omschakeling profiteerde Melvin Mol optimaal van het gebrek aan lengte, omdat het centrale verdedigingsduo nog in het strafschopgebied van de vijand was. Op snelheid klopte Mol de rest en maakte alleen voor de Vries geen fout en scoorde beheerst de 1 – 0. Voor de eerste keer in de aanval en meteen raak. Even was het overwicht verdwenen. De hardwerkende Higor da Silva veroverde de bal op het middenveld en draaide fraai bij zijn tegenstander vandaan. Dylan Drent maakte de weg vrij voor Brent de Groot en Higor had een slim steekpassje in petto. Brent was goed doorgelopen een had vrije doorgang naar doelman Zinger. Met een schijnbeweging misleidde hij de keeper en schoot geplaatst de bal door de benen van Zinger in het verlaten doel, een terechte 1 – 1. De strijd op het middenveld werd harder en er ontstonden onnodig onvriendelijkheden en de correct leidende scheidsrechter Volders was gedwongen om links en rechts een gele kaart te trekken. Kansen deden zich in het restant van het eerste bedrijf niet meer voor.

 

Spannende tot de laatste seconde

Hoewel er in de tweede helft niet meer gescoord werd, verveelde de wedstrijd geen moment. Van echt goed voetbal was geen sprake, maar de wil om te winnen zorgde voor spectaculaire situatie en beide strafschopgebieden. Na tien minuten leek Da Silva te scoren. Uit vrije trap van Drent kopte Pieter Westra door een stond Higor vrij voor de keeper. Zijn

harde inzet werd knap tot corner verwerkt door Zinger. Nog geen minuut hierna kopte Vos op de lat uit een hoekschop aan de andere kant, de rebound werd over gekopt. Zeerobben kwam er maar moeilijk uit en de druk op het doel van De Vries nam toe. Corners en vrije trappen leverden de thuisclub niets op. In de counter kregen de bezoekers de beste kansen. Op een diepte pass reageerde Higor da Silva het scherpst en realiseerde voor zich zelf een niet te missen kans op de  1 – 2. Hij omspeelde knap de doelman en had een leeg doel voor zich, jammerlijk  ging zijn inzet naast. Voor het doel van Jacob de Vries ontstonden hachelijke situaties, met enig fortuin bleef de verdediging overeind. Lat en de vuisten van De Vries voorkwamen een voorsprongen voor Noordscheschut. De voor Boundati ingevallen Frank ten Hoeve kreeg nog een uitgelezen mogelijkheid. Zijn kogel belandde op de vuisten van Zinger. In de eindfase was het nog wel billen knijpen, maar doelrijpe kansen deden zich niet meer voor aan beide zijden.

 

Nog niets beslist in de eerste klasse E

De spanning blijft onveranderd groot. Alleen VEV’67 blijft in prestaties achter bij de brede middenmoot. Zeerobben staat dan wel op de vijfde plek, maar dat geeft nog geen veilig gevoel. In tegendeel het programma voor Zeerobben is alles behalve eenvoudig. Te beginnen met de kampioenswedstrijd aanstaande zaterdag thuis tegen Buitenpost. Blij met een punt, maar Zeerobben schiet er niet veel mee op.

 

Scoreverloop:  1 – 0 Melvin Mol (10 m.); 1 – 1 (Brent de Groot 23 m.)

 

Zeerobben: Jacob de Vries; Godert Attema (46 m. Pim Bleichrodt); Marc Reussing; Pieter Westra; Brent de Groot; Dylan Drent; Marcel Visser; Albert Beuker; Abdul Boundati (Frank ten Hoeve 70 m.) Higor da Silva; Yander Zandbergen.


 

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Fc Harlingen VR1 laat het thuis liggen

15-04-2018

HARLINGEN - Zaterdag stond er een topper op het programma voor de dames van fc Harlingen.

Muziek- en dansspektakel in de Waddenhal

15-04-2018

HARLINGEN - Afgelopen zaterdagavond zorgden Hosanna en gastband Op Maat uit Berlikum voor een prachtige muziek- en dansvoorstelling tijdens de drukbezochte jaarlijkse uitvoering ‘You Give Love A Bad Name’ van Hosanna in de Waddenhal.

Uitslag voorjaar regioviswedstrijd

15-04-2018

PARREGA - Op 14 april is de voorjaars-regiowedstrijd gevist, georganiseerd door de gezamenlijke besturen van HSV de Voorn te Harlingen, HSV Ons Genoegen te Makkum, HSV De Bears te Balk en HSV de Deinende Dobber te St. Annaparochie.

Reacties

Atelier de Groot Atelier de Groot Hubo-Faber Hubo-Faber Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Fotografie Dorus Fotografie Dorus Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Copini Opticiëns Copini Opticiëns De Lichtboei De Lichtboei Almamater Almamater Zensa Moda Zensa Moda Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt IJssalon Min12 IJssalon Min12 Hema Harlingen Hema Harlingen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Vogelaar Audio Vogelaar Audio Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Visie Events Visie Events Haarmode Cats Haarmode Cats Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Karsten Wonen Karsten Wonen Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen ForHim Menswear ForHim Menswear VVV Harlingen VVV Harlingen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Dio Jurien Dio Jurien Plus Lunenborg Plus Lunenborg Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Ons Food&Wine Ons Food&Wine Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam
VVV Harlingen VVV Harlingen Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Fotografie Dorus Fotografie Dorus BENG Evenementen BENG Evenementen Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen De Lichtboei De Lichtboei Hubo-Faber Hubo-Faber Visie Events Visie Events Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona