Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Werckpost

Werckpost

Werckpost is een dynamisch en flexibel uitzendbureau gespecialiseerd in uitzenden, werving & selectie en payrolling.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Heerlijk Harlingen

Heerlijk Harlingen

Van 11 t/m 13 september 2020 verandert de Dokkade/Nieuwe Willemskade weer in een culinair walhalla. Volop verwennerij, genieten van (live) muziek en de mooiste blik op zee!
Lees verder...
Casper van Veen Uitvaartzorg

Casper van Veen Uitvaartzorg

Het hoeft niet anders, maar het kan wel anders. 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans Advocatuur & Mediation

Grijmans Advocatuur & Mediation

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
Laagblijvers!

Laagblijvers!

Goed eten vinden we belangrijk bij PLUS. En minstens zo belangrijk vinden wij dat goed eten voor iedereen betaalbaar is. Daarom vind je bij PLUS de Laagblijvers.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Coronavirus (COVID-19)

Coronavirus (COVID-19)

Op deze pagina zet de gemeente Harlingen alle belangrijke informatie over het Coronavirus (COVID-19) voor u op een rij. Bij nieuwe informatie wordt deze pagina geactualiseerd.
Lees verder...
Harlingen Bezorgt

Harlingen Bezorgt

Steun onze lokale helden! Winkel via HarlingenBezorgt gemakkelijk online!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Zeerobben succesvol op Jeugd Winter Toernooi

12-01-2020

HARLINGEN - Afgelopen zaterdag vond op het Oostersportpark de 3e editie van het Jeugd Winter Toernooi plaats.

Er waren bij de start 3 jaar geleden nog best wel vraagtekens m.b.t. de organisatie van een toernooi in de winter maar afgelopen zaterdag bleek eens te meer dat een wintertoernooi een zeer zinvolle aanvulling is op het voetbalseizoen. Het geeft de teams de gelegenheid om zich na de feestdagen en de vakantie voor te bereiden op de 2e seizoenshelft. De animo om deel te nemen was dan ook groot. Nagenoeg alle teams komen uit in de hoofdklasse of op divisieniveau en hebben baat bij een goede “overwintering”. Daar kan dit toernooi ongetwijfeld aan bijdragen.

 

De organisatie pakte groots uit dit keer. Maar liefst 9 leeftijdscategorieën werden uitgenodigd. En zoals gezegd was de animo groot en was het zelfs niet altijd nodig om uitnodigingen te versturen. Clubs toonden zelf al interesse om deel te nemen. In de winter is het koud. Dat weten we maar zoals veel te horen was bij trainers en coaches: “daar kun je je op kleden”. Binnen de lijnen dan ook geen wanklank over het feit dat het best frisjes was. Tussen de wedstrijden door was het goed vertoeven in de warme Robbenplaat waar de hamburgers van de bakplaat en de snert gretig aftrek vonden.

 

In de ochtenduren kwamen de leeftijdscategorie. JO11-1, JO12-1, JO13-1 en MO11-1 aan bod. Toen al bleek dat het niveau hoog lag deze dag. Met name Hoogezand, FC Den Helder en Alcides uit Meppel lieten zien over goede en talentvolle jeugdvoetballers te beschikken. De eer voor Zeerobben werd hooggehouden door de meisjes van MO11-1 die in de MO11 klasse de 1e prijs pakten. Bij de overige categorieën viel Zeerobben niet in de prijzen.

 

Rond 13.00 uur begon het middaggedeelte en kwamen de jongens van de JO8, JO9, JO10, JO15 en JO17 in actie. Dat betekende wel nog meer drukte op het Oostersportpark. Het was passen en meten in zowel de kleedkamers als ook op de parkeerplaats. Inmiddels had zich ook het officiële scheidsrechterskorps voor de JO15 en JO17 groep zich gemeld. De overige wedstrijden werden geleid door clubscheidsrechters en spelleiders.

 

Ook gedurende de middag werd er weer een hoog niveau gehaald binnen de lijnen en was het voor het publiek genieten geblazen bij zowel de onder- als bovenbouw. Het hoofdveld en het Plus-veld was gereserveerd voor de JO17 en JO15 groep terwijl in de Froonacker arena de onderbouw haar wedstrijden speelden. Het was genieten van de eerste tot de laatste minuut. Hier meer succes voor de teams van Zeerobben want zowel JO8-1 als JO9-1 en JO15-1 pakten hier de 1e prijs. De verschillen waren hier erg klein en de teams waren goed aan elkaar gewaagd. Zo wil je het graag zien als organisatie want daar hebben alle teams baat bij.

 

Bij de prijsuitreiking bedankte Frans Bode namens de organisatie alle deelnemers voor hun fantastische inzet en sportiviteit. Ook was er uiteraard een woord van dank aan alle kantinemedewerkers die het de gehele dag erg druk hadden gehad maar iedereen op tijd van een hapje en een drankje konden voorzien. Daarna was het tijd om de EHBO te bedanken. Het lijkt allemaal zo vanzelfsprekend dat ze er zijn maar wat is het belangrijk dat ze er zijn. Willy Koehoorn, Ria Hoek en Sjoerd Helfrich ontvingen allen een suikerbrood voor hun bijdrage aan deze geslaagde dag.

 

Ook een woord van dank uiteraard aan de scheidsrechters die het de gehele dag uitstekend deden. Er viel geen wanklank. Er was dan ook een suikerbrood voor (en ze mogen ook best een keer genoemd worden): Willem Lodema, Fedde Jaap Tjalsma, Pascal Plaschke, Bram Exoo, Milan Vliek, Anton Lopes, Wessel van Delft, Anne Bleeker, Anne v.d. tuin, Dirk Draaisma, Jasper de Jong, Thijs Baard, Jens van Sluis, Gijs v.d. Veer, Giovanni van Dijk, Kevin Vellekoop, Omar Al Alawei en Reda Rouji. En last but not least werden natuurlijk de Businessclub van Zeerobben en de hoofdjeugdsponsor Froonacker Van de Witte bedankt. Zij maakten het mogelijk dat dit toernooi zo georganiseerd kon worden. Daarna kon eenieder weer richting huis na een prachtige voetbalochtend/middag.

 

Komende week zal de evaluatie van dit toernooi plaats vinden en zal het draaiboek op bepaalde punten worden aangepast. Daarna is het alweer vooruit kijken richting 2021 voor de 4e editie van het Jeugd winter Toernooi. Maar eerst nog vrijdag 17 januari a.s. wanneer de JO19 groep een toernooi speelt op het Oostersportpark.

De totale uitslag was als volgt:

 

Einduitslag ochtendgedeelte:

JO11

1. Hoogezand

2. FC Den Helder

3. Zeerobben

4. LSC

JO12

1. FC Den Helder

2. Bolsward

3. SWZ Sneek

4. Zeerobben

JO13

1. Alcides

2. Urk

3. Zeerobben

4. Hoogezand

MO11

1. Zeerobben

2. Joure

3. Urk

4. FC Den Helder

 

Einduitslag middaggedeelte:

JO8:

1. Zeerobben

2. Urk

3. Heerenveen

4. Drachtster Boys

JO9:

1. Zeerobben

2. Heerenveen

3. Urk

4. FC Den Helder

JO10:

1. Stiens

2. Zeerobben

3. ASV Dronten

4. Alcides

JO15:

1. Zeerobben

2. JVC Julianadorp

3. Heerenveen

4. Hoogezand

JO17:

1. Alcides

2. Hoogezand

3. JVC Julianadorp

4. Zeerobben

 

Foto's: Frans Bode.

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Color Guards Hosanna promoveren op eerste wedstrijd

12-01-2020

DRACHTEN - Een mooiere start kun je niet wensen.

Iemand een jas verwisseld?

12-01-2020

HARLINGEN - Na de Nieuwjaarsreceptie van de gemeente Harlingen in de Grote Kerk heeft iemand waarschijnlijk de verkeerde jas meegenomen, want Wim Kroon zijn jas van het merk "Wellensteyn" bleek te zijn verdwenen.

Reacties

Plaats uw familiebericht op Harlingenboeit.nl

Wo 29 april
t/m
Ma 31 augustus
Wo 1 juli
t/m
Zo 30 augustus
Wo 1 juli
t/m
Ma 31 augustus
Wo 1 juli
t/m
Ma 31 augustus
Vr 3 juli
t/m
Wo 30 september
Za 4 juli
t/m
Zo 25 oktober
Zo 5 juli
t/m
Zo 25 oktober
Bekijk de volledige agenda
De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn BENG Evenementen BENG Evenementen Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE DA Drogisterij & Parfumerie DA Drogisterij & Parfumerie Food 80/20 Food 80/20 Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Hubo-Faber Hubo-Faber Greenart Production Greenart Production Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Hotel Restaurant Zeezicht Hotel Restaurant Zeezicht IJssalon Min12 IJssalon Min12 Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Copini Opticiëns Copini Opticiëns Casper van Veen Uitvaartzorg Casper van Veen Uitvaartzorg Ons Food&Wine Ons Food&Wine Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Fotografie Dorus Fotografie Dorus Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Zensa Moda Zensa Moda Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Broodje Nuchter Broodje Nuchter Visie Events Visie Events Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Griekse Taverne ZeevanTyd Griekse Taverne ZeevanTyd Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation
Plus Lunenborg Plus Lunenborg Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Visie Events Visie Events IJssalon Min12 IJssalon Min12 Griekse Taverne ZeevanTyd Griekse Taverne ZeevanTyd Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Hotel Restaurant Zeezicht Hotel Restaurant Zeezicht Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Fotografie Dorus Fotografie Dorus DA Drogisterij & Parfumerie DA Drogisterij & Parfumerie Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Food 80/20 Food 80/20 BENG Evenementen BENG Evenementen Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt