TSRH2018

TSRH2018

’s Werelds grootste traditionele Tall Ships varen op vrijdag 3 augustus Harlingen binnen en zijn daar t/m maandag 6 augustus te bewonderen.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
1 juni 2018

1 juni 2018

Harlingen Open Golf: een uniek sportevenement! Hét golftoernooi voor liefhebbers van de golfsport met hart voor Harlingen.
Lees verder...
De PLUS app!

De PLUS app!

Download de PLUS app. Met de PLUS app kun je snel en makkelijk een boodschappenlijstje maken en bijhouden op je mobiele telefoon.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Kom kijken en klim aan boord! Vanaf 31 maart 2018 weer open voor publiek, tot dan!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de vacatures en solliciteer direct!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...

Zeerobben stuit op gemotiveerd Stiens

04-09-2017

STIENS - Tot een kwartier voor tijd stond de thuisclub nog op winst, maar in de slotfase liet Zeerobben na om toch het verschil te maken tussen de nieuwbakken eerste klasser en de modale tweede klasser.

Zeerobben stuit op gemotiveerd Stiens Zeerobben probeerde in de slotminuten met man en macht de winnende treffer te scoren maar bleef uiteindelijk steken op 1-1. Foto: Bert Drent.

Lang was Stiens gelijkwaardig aan de bezoekers. Over en weer verschenen de voorwaartsen voor het vijandelijk doel. Was Zeerobben in het eerste deel voor rust de bovenliggende partij, met de grootste mogelijkheden op voorsprong. Higor da Silva was meestal de onruststoker in het strafschopgebied. Bij één van zijn acties wurmde hij zich langs twee tegenstanders en plaatste op de inkomende Yander Zandbergen, over. Een vloeiende combinatie van Brent de Groot met Dylan Drent zorgde voor gevaar, maar doel werd er niet getroffen.

 

Dat gebeurde in de slotseconden van de eerste helft wel. In het strafschopgebied werd een speler van Stiens onreglementair vastgehouden en deze scheidsrechter wees resoluut naar de stip. Gerrit Winkel maakte de 1 – 0.

 

Meteen na rust werd Higor da Sliva door twee verdedigers gemangeld binnen de zestien. Waar iedereen weer dacht aan een penalty, daar legde de referee de bal er net buiten. Dit was de enige vergissing van hem. Maar wel bepalend, want Drent schoot hard naast en dus bleef de stand ongewijzigd. Kort hierna kwamen Frank ten Hoeve en Higor een teenlengte te kort op een voorzet van Dylan Drent. De druk nam toe op het sterk op de verdediging leunende Stiens.

 

Het leek een kwestie van tijd, maar duurde nog wel tot de 80e minuut voordat de 1 – 1 tot stand kwam. Een diepe bal van Frank ten Hoeve op Higor da Silva leverde net het gaatje tussen verdediger en keeper op dat hij nodig had om met een boogballetje te scoren. Kansen regen zich aaneen, toch mocht Zeerobben van geluk spreken, dat invaller Armando Zwart na een snelle counter van de thuisclub op de juiste plaats stond om de inzet uit de doelmond te jagen.

 

Stiens was blij met dit puntje en voor de bezoekers restte een lichte kater. Hoewel niet op volle oorlogssterkte i.v.m. blessures, hadden de drie punten mee gemoeten naar Harlingen gezien de kansen.

 

De komende week speelt Zeerobben 1 op dinsdag om 20.00 uur een oefenwedstrijd tegen LSC. Voor het vervolg in de voorronde van de beker ontvangt  Zeerobben op zaterdag 9 september GAVC uit Grou op het Oostersportpark.

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Elfstedentocht non-stop per zeekajak, 200 kilometer in max 36 uur

04-09-2017

HARLINGEN - Kanovereniging “Onder de Wadden” te Franeker organiseert wegens groot succes alweer de 15e non-stop11 stedentocht per zeekajak op vrijdag 8 en zaterdag 9 september 2017.

Visserijdagen Harlingen: Iedereen bedankt!!

04-09-2017

HARLINGEN - De Visserijdagen Harlingen 2017 waren één groot feest.

Horecamunten Visserijdagen geldig t/m 10 september

04-09-2017

HARLINGEN - Voor het derde jaar op rij werd door de Harlinger Horeca tijdens de Visserijdagen het muntensysteem gehanteerd, dat ook op vele andere evenementen gebruikt wordt.

Reacties

Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Hubo-Faber Hubo-Faber Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Atelier de Groot Atelier de Groot De Lichtboei De Lichtboei Haarmode Cats Haarmode Cats Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Vogelaar Audio Vogelaar Audio Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Ons Food&Wine Ons Food&Wine Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen VVV Harlingen VVV Harlingen Copini Opticiëns Copini Opticiëns Dio Jurien Dio Jurien Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor IJssalon Min12 IJssalon Min12 Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Karsten Wonen Karsten Wonen Plus Lunenborg Plus Lunenborg BENG Evenementen BENG Evenementen Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Fotografie Dorus Fotografie Dorus Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Hema Harlingen Hema Harlingen Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Almamater Almamater ForHim Menswear ForHim Menswear Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE
Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Almamater Almamater Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis IJssalon Min12 IJssalon Min12 Haarmode Cats Haarmode Cats Plus Lunenborg Plus Lunenborg Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Vogelaar Audio Vogelaar Audio