Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Werckpost

Werckpost

Werckpost is een dynamisch en flexibel uitzendbureau gespecialiseerd in uitzenden, werving & selectie en payrolling.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Casper van Veen Uitvaartzorg

Casper van Veen Uitvaartzorg

Het hoeft niet anders, maar het kan wel anders. 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans Advocatuur & Mediation

Grijmans Advocatuur & Mediation

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
Laagblijvers!

Laagblijvers!

Goed eten vinden we belangrijk bij PLUS. En minstens zo belangrijk vinden wij dat goed eten voor iedereen betaalbaar is. Daarom vind je bij PLUS de Laagblijvers.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Coronavirus (COVID-19)

Coronavirus (COVID-19)

Op deze pagina zet de gemeente Harlingen alle belangrijke informatie over het Coronavirus (COVID-19) voor u op een rij. Bij nieuwe informatie wordt deze pagina geactualiseerd.
Lees verder...
Harlingen Bezorgt

Harlingen Bezorgt

Steun onze lokale helden! Winkel via HarlingenBezorgt gemakkelijk online!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Zeerobben struikelt over efficiënter Pelikaan S

03-11-2019

Het woord efficiënt dekt misschien niet geheel de lading, omdat de gastheren een reeks kansen onbenut lieten en Zeerobben toch nog in de wedstrijd lieten komen.

Zeerobben struikelt over efficiënter Pelikaan S Dylan Drent kreeg in de slotseconden nog een grote kans op de 3-3 maar zijn schot ging over. Foto: Bert Drent.

Het betere voetbal kwam weliswaar van de Harlingers, vaak reageerde de hardwerkende voorhoede machteloos op de te harde of slordige passing. Toch leek de eerste helft qua overwicht voor de gasten, maar op een vervelend moment vlak voor rust viel de 1 – 0 volledig tegen de verachting in. Na de thee bakten de groenwitten er te weinig van om het recht op een resultaat te kunnen claimen.

 

Open wedstrijd

Er was nog geen minuut gespeeld of Jan Hooiveld kreeg een enorme kans, nadat Patrick Amels onderuitging op het slechte kunstgrasveld. Kort hierop mocht Zeerobben opnieuw niet klagen over geluk bij grote mogelijkheden van de thuisclub. Speldenprikken meer stelden de aanvallende impulsen voor Zeerobben niet voor.  David van der Pol nam goed aan op een voorzet van Dylan Drent, maar zag zijn inzet geblokt door een verdediger, ook Yander Zandbergen liep zich goed vrij, maar de wind was spelbreker zoals wel meer aanvallen schipbreuk leden door het harde veld en de harde wind. Het spel van achteruit naar het middenveld zag er verzorgd uit, de voorwaartsen werden daarna nauwelijks goed in stelling gebracht. De druk door het goede veldspel bleef wel op de defensie van de Groningers, reële kansen leverde dat dus niet op. Uit het niets kwam Pelikaan S op voorsprong. Een harde schuiver van Jongsma werd onschadelijk gemaakt door Jacob de Vries. De verdediging zag er daarna niet goed uit en pardoes belandde de bal voor de voeten van Jan Hooiveld en vlak voor rust kwamen de tegenstanders toch nog op voorsprong.

 

Pelikaan S sterk uit de startblokken

Je verwacht een getergd Zeerobben, dat de zaken even recht zou zetten na de thee. Nou vergeet dat maar. De felheid van de opponent brak de groenwitten lelijk op. De 2 – 0 lag tot 2 keer toe op de schoen van de spitsen van Pelikaan S. Ze weigerden de trekker over te halen en de gasten uit Harlingen kwamen goed weg. Het spel van de gasten was in vergelijking met voor rust aller belabberds. Misschien wel geïntimideerd door de geboden mogelijkheden ontbrak de rust in de opbouw en werd met regelmaat onnodig balverlies geleden. Het duurde tot de 68 e minuut, voordat de Oostwolders terecht op 2 – 0 kwamen, Jeroen Haan snoeihard van de rand zestien. Geen cent gaf je meer vanaf dat moment voor de dolende equipe van Postma/ Janssen. Geen enkele maal kregen de spitsen vat op het verdedigende Pelikaan S, terwijl de uitvallen bedreigend gevaarlijk waren.

 

Toch weer hoop

Hard werken, dat kun je ze niet ontzeggen. Dat leverde dan ook de aansluitingstreffer op. Goed voorbereid door invaller Tim Oosterbaan. Vanaf de achterlijn zag hij Julian Zeinstra vrij staan en met diens eerste balcontact schoot hij de 2 – 1 binnen. Er ontstond weer iets van geloof in resultaat. Dat kwam er ook. Uit een kansloze missie haalde Patrick Amels het maximale succes, hij werd onderuitgehaald in de zestien. De toegekende strafschop werd onberispelijk door David van der Pol benut en zo stond het in de 85e minuut plotseling 2 – 2. En de drive was weer terug en het geloof in meer was op dat ogenblik bij Zeerobben groter dan bij de tegenpartij. Dan toch het deksel op de neus, met nog twee minuten te spelen zorgde Jeroen Haan met een streep voor 3 – 2. In echt de laatste seconden van de wedstrijd had Dylan Drent nog voor een gelijkspel kunnen zorgen, via de lat over. Gezien de kansen toch een terecht winnaar.

 

Verlies accepteren

Het betere voetbal levert niet altijd de winst op, die je zou verwachten. Als de tegenstander uit de vele geboden kansen één doelpunt meer maakt, moet je dit verlies accepteren. Zeerobben zakt verder op de ranglijst, maar sommige ogenblikken in de wedstrijd geven je het nodige vertrouwen, dat met dit potentieel aan goede spelers toch meer resultaat gehaald moet worden. Toegegeven in een aantal duels kreeg Zeerobben niet wat ze wel verdienden. Dat is ook voetbal. Volgende week op naar Winsum.

 

Scoreverloop: 1 – 0 Jan Hooiveld (43 m.); 2 – 0 Jeroen Haan (68 m.); 2 – 1 Julian Zeinstra (78 m.); 2 – 2 David van der Pol (84 m. pen.); 3 – 2 Haan (88 m.)

 

Zeerobben: Jacob de Vries; Brent de Groot (75 m. Godert Attema); Jordy Torenbeek; Patrick Amels; Reinier van der Stap; Adnan Jarjour; Kristian Feenstra; Yander Zandbergen (70 m. Tim Oosterbaan); Higor da Silva (77 m. Julian Zeinstra); Dylan Drent; David van der Pol.

 

Foto's: Bert Drent.

Sport & Recreatie

Casper van Veen Uitvaartzorg Casper van Veen Uitvaartzorg Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen BENG Evenementen BENG Evenementen Visie Events Visie Events The Shamrock The Shamrock Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad IJssalon Min12 IJssalon Min12 Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt De Lichtboei De Lichtboei Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Fotografie Dorus Fotografie Dorus HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt Karsten Wonen Karsten Wonen Haarmode Cats Haarmode Cats Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Copini Opticiëns Copini Opticiëns Ons Food&Wine Ons Food&Wine Zensa Moda Zensa Moda Plus Lunenborg Plus Lunenborg Hubo-Faber Hubo-Faber Food 80/20 Food 80/20 Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor
Casper van Veen Uitvaartzorg Casper van Veen Uitvaartzorg De Lichtboei De Lichtboei Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Broodje Nuchter Broodje Nuchter Haarmode Cats Haarmode Cats Fotografie Dorus Fotografie Dorus IJssalon Min12 IJssalon Min12 Zensa Moda Zensa Moda Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Copini Opticiëns Copini Opticiëns VET... Hippefrieten VET... Hippefrieten HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt DA Drogisterij & Parfumerie DA Drogisterij & Parfumerie Plus Lunenborg Plus Lunenborg