Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma helpt u met schilderwerk voor zowel binnen als buiten, maar ook voor een nieuw kleurtje op de wand bent u bij Royce aan het juiste adres.
Lees verder...
Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Stap over naar RegioBank met onze gratis overstapservice. Loop binnen op Voorstraat 94 of bel 0517-212140 voor een afspraak.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Plus Lunenborg

Plus Lunenborg

Dé service supermarkt van Harlingen en omstreken. Hier staat de klant nog echt centraal!
Lees verder...
Grijmans

Grijmans

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen is hét platform voor alle bedrijven in en rondom Harlingen. Onderneem het in Harlingen, Welkom aan Zee!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Zeerobben stelt orde op zaken met winst tegen FVC

19-09-2022

HARLINGEN - Het was vooraf al ingeschat als een pittige loting: Zeerobben in één poule met tweedeklassers Drachten en Frisia en eersteklasser FVC.

Zeerobben stelt orde op zaken met winst tegen FVC Foto's: Frans Bode.
  1. Het leek alle kanten op te kunnen en dat zou blijken. Zeerobben begon heel sterk met een overtuigende 1-6 overwinning uit bij Drachten, maar stelde een week later toch wel behoorlijk teleur met een 1-2 thuisnederlaag tegen Frisia. De laatste tegenstander afgelopen zaterdag, het vanuit het zondagvoetbal naar de zaterdag overgestapte FVC, won eerder met 1-0 zowel van Drachten als ook van Frisia en dat betekende dus dat Zeerobben beslist moest winnen om zich te kwalificeren voor de knock-out fase van het bekertoernooi.


Gezien het wisselvallige en onstuimige weer van zaterdag was er best veel publiek afgekomen op deze beslissende wedstrijd. Men was kennelijk nieuwsgierig naar de spannende ontknoping, maar ook hoe en in welke samenstelling Zeerobben dit karwei zou gaan aanpakken. Verraadde de opstelling misschien ook iets over de basisformatie waarmee volgende week de competitie zal worden gestart? Dat wil je als trouwe supporter natuurlijk graag weten. Het antwoord volgt volgende week als sc Joure voor de openingswedstrijd van de competitie naar het Oostersportpark komt. Maar afgaande op het resultaat (4-0 winst) mag best geconcludeerd worden, dat de nieuwe hoofdcoach Henk Konings en zijn assistent Drewes Janssen de boel aardig op de rit gekregen hebben en vast al een beeld hebben van hoe de basisformatie eruit gaat zien.


Voor ons blijft dat nog in nevelen gehuld, ook al omdat de opties schijnbaar talloos zijn. De “gevestigde orde” kan zich weinig permitteren, want zowel de nieuwkomers als ook de aanstormende jeugd solliciteren nadrukkelijk naar basisplaatsen. Voor meerdere posities lijken dubbele en gelijkwaardige bezettingen voorhanden. Een luxe voor de trainers, een bron van motivatie voor alle selectiespelers. Een win/win heet zoiets.

Zaterdag was keeper Connor Bosman weer een prima stand-in voor de wegens vakantie afwezige Theo Nota. Achterin was youngster Sten Goïnga opnieuw heel goed bezig (verdedigend en aanvallend) als linksback, net als de eveneens jeugdige nieuwkomer Max Faber (ex sc Cambuur jeugd) dat was als rechtsback. Laat in de wedstrijd viel ook junior Valentijn van Laar nog in en in hem heeft Zeerobben ook een toekomstige parel in handen voor de verdediging. Of zij bij het eerste elftal aansluiten of voorlopig nog gaan rijpen in de JO19-1? We zijn heel benieuwd!


Nieuwkomer Noah Redda (van MKV ’29) stofzuigerde weer als gebruikelijk, al was hij zaterdag af en toe iets minder gelukkig in zijn acties. Al met al lijkt hij een zeer welkome aanvulling voor het team.

 

In de voorste linie werden de flanken naast spits David van der Pol bezet door nieuwkomer Mick van der Kolk op rechts en de van AVC overgekomen spits Durk Ennema op links. Beiden toonden zich nadrukkelijk, waarbij Durk met één doelpunt net wat te weinig scoorde naar de mogelijkheden die hij kreeg. Zeerobben heeft er met hem echter een sterke targetman en potentiële afwerker bij. Ondanks dat Dylan Drent en Higor da Silva nog niet toe zijn aan een rentree, nam de concurrentie voorin toch weer toe, omdat Matts Bruining voor het eerste weer 90 minuten maakte in het tweede en daarbij ook tweemaal scoorde. Hij klopt dus ook weer aan de deur.

Al met al goede ontwikkelingen in de aanloop naar de competitie en vooral de overtuigende 4-0 zege op FVC zal een boost geven aan het vertrouwen van de ploeg. Dat hebben ze dan zelf ook afgedwongen in een wedstrijd die ietwat gelukkig begon met een snel eigen doelpunt van FVC, daarna een korte fase kende met een beter FVC, maar uiteindelijk toch een dik verdiende, hooguit iets te mager uitgevallen 4-0 overwinning opleverde.


Dat de nul gehouden werd, was ook en vooral een verdienste van de goed keepende Connor Bosman. Dat het “maar” 4-0 werd was te wijten aan het niet uitspelen van vele kansrijke situaties en als dat wel gebeurde het missen van de gecreëerde kansen. Ook de mooiste aanval van de gehele wedstrijd, van achteruit opgebouwd over vele schijven, resulterend in een afgemeten voorzet van Durk Ennema op Mick van der Kolk, trof geen doel. Jammer, want dat zou een mooie bekroning geweest zijn op een leuke wedstrijd.


Naast het eigen doelpunt van FVC scoorde Zeerobben zelf via een prachtig in de hoek gekrulde vrije trap van Patrick Amels (2-0), een echter spitsengoal door de koelbloedige Durk Ennema (3-0) en een simpele inzet van Jordy Torenbeek uit een corner (4-0).

Frisia won in Leeuwarden met 3-0 van Drachten, hetgeen leidde tot de volgende eindstand in deze spannende bekerpoule:

1. Zeerobben    3 – 6 (doelsaldo +8)
2. LAC Frisia     3 – 6 (doelsaldo +3)
3. FVC              3 – 6 (doelsaldo -2)
4. Drachten      3 – 0 (doelsaldo -9)

Opstelling Zeerobben

Connor Bosman, Patrick Amels, Jordy Torenbeek, Sten Goïnga (78. Armando Zwart), Max Faber (82. Valentijn van Laar), Ane Schaap, Noah Redda (65. Brent de Groot), Godert Attema (82. Jasper de Groot), Mick van der Kolk, David van der Pol, Durk Ennema.

Foto's: Frans Bode.

Sport & Recreatie

Meer nieuws

V.V.H. Dames 1 is weer van start!

19-09-2022

HARLINGEN - Met een ruime selectie zijn we afgelopen vrijdag van start gegaan in de 1e klasse competitie.

Pluk Geluk ARUM geklepeld!

19-09-2022

Harlingen – De droogte van de laatste maanden speelde ook de PlukGeluk tuin in ARUM parten.

Reacties

Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Fotografie Dorus Fotografie Dorus Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Karsten Wonen Karsten Wonen Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Stichting Harlingen Sail Stichting Harlingen Sail Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Haarmode Cats Haarmode Cats BENG Evenementen BENG Evenementen Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis IJssalon Min12 IJssalon Min12 De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn The Shamrock The Shamrock Visie Events Visie Events Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Hubo-Faber Hubo-Faber Zensa Moda Zensa Moda Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Copini Opticiëns Copini Opticiëns Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Beweegteam Harlingen Beweegteam Harlingen
Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Karsten Wonen Karsten Wonen Haarmode Cats Haarmode Cats Zensa Moda Zensa Moda Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Copini Opticiëns Copini Opticiëns Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Beweegteam Harlingen Beweegteam Harlingen Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Stichting Harlingen Sail Stichting Harlingen Sail Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen