Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma helpt u met schilderwerk voor zowel binnen als buiten, maar ook voor een nieuw kleurtje op de wand bent u bij Royce aan het juiste adres.
Lees verder...
Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Stap over naar RegioBank met onze gratis overstapservice. Loop binnen op Voorstraat 94 of bel 0517-212140 voor een afspraak.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Expert Harlingen

Expert Harlingen

Wil je meer weten over het duurzaam verwarmen van je huis met infrarood? Kom langs!
Lees verder...
Grijmans

Grijmans

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Harlinger UITagenda

Harlinger UITagenda

De Harlinger UITagenda is de centrale agenda van alle evenementen en activiteiten in en rondom Harlingen.
Lees verder...
Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen is hét platform voor alle bedrijven in en rondom Harlingen. Onderneem het in Harlingen, Welkom aan Zee!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Zeerobben stelt orde op zaken met winst tegen FVC

19-09-2022

HARLINGEN - Het was vooraf al ingeschat als een pittige loting: Zeerobben in één poule met tweedeklassers Drachten en Frisia en eersteklasser FVC.

Zeerobben stelt orde op zaken met winst tegen FVC Foto's: Frans Bode.
  1. Het leek alle kanten op te kunnen en dat zou blijken. Zeerobben begon heel sterk met een overtuigende 1-6 overwinning uit bij Drachten, maar stelde een week later toch wel behoorlijk teleur met een 1-2 thuisnederlaag tegen Frisia. De laatste tegenstander afgelopen zaterdag, het vanuit het zondagvoetbal naar de zaterdag overgestapte FVC, won eerder met 1-0 zowel van Drachten als ook van Frisia en dat betekende dus dat Zeerobben beslist moest winnen om zich te kwalificeren voor de knock-out fase van het bekertoernooi.


Gezien het wisselvallige en onstuimige weer van zaterdag was er best veel publiek afgekomen op deze beslissende wedstrijd. Men was kennelijk nieuwsgierig naar de spannende ontknoping, maar ook hoe en in welke samenstelling Zeerobben dit karwei zou gaan aanpakken. Verraadde de opstelling misschien ook iets over de basisformatie waarmee volgende week de competitie zal worden gestart? Dat wil je als trouwe supporter natuurlijk graag weten. Het antwoord volgt volgende week als sc Joure voor de openingswedstrijd van de competitie naar het Oostersportpark komt. Maar afgaande op het resultaat (4-0 winst) mag best geconcludeerd worden, dat de nieuwe hoofdcoach Henk Konings en zijn assistent Drewes Janssen de boel aardig op de rit gekregen hebben en vast al een beeld hebben van hoe de basisformatie eruit gaat zien.


Voor ons blijft dat nog in nevelen gehuld, ook al omdat de opties schijnbaar talloos zijn. De “gevestigde orde” kan zich weinig permitteren, want zowel de nieuwkomers als ook de aanstormende jeugd solliciteren nadrukkelijk naar basisplaatsen. Voor meerdere posities lijken dubbele en gelijkwaardige bezettingen voorhanden. Een luxe voor de trainers, een bron van motivatie voor alle selectiespelers. Een win/win heet zoiets.

Zaterdag was keeper Connor Bosman weer een prima stand-in voor de wegens vakantie afwezige Theo Nota. Achterin was youngster Sten Goïnga opnieuw heel goed bezig (verdedigend en aanvallend) als linksback, net als de eveneens jeugdige nieuwkomer Max Faber (ex sc Cambuur jeugd) dat was als rechtsback. Laat in de wedstrijd viel ook junior Valentijn van Laar nog in en in hem heeft Zeerobben ook een toekomstige parel in handen voor de verdediging. Of zij bij het eerste elftal aansluiten of voorlopig nog gaan rijpen in de JO19-1? We zijn heel benieuwd!


Nieuwkomer Noah Redda (van MKV ’29) stofzuigerde weer als gebruikelijk, al was hij zaterdag af en toe iets minder gelukkig in zijn acties. Al met al lijkt hij een zeer welkome aanvulling voor het team.

 

In de voorste linie werden de flanken naast spits David van der Pol bezet door nieuwkomer Mick van der Kolk op rechts en de van AVC overgekomen spits Durk Ennema op links. Beiden toonden zich nadrukkelijk, waarbij Durk met één doelpunt net wat te weinig scoorde naar de mogelijkheden die hij kreeg. Zeerobben heeft er met hem echter een sterke targetman en potentiële afwerker bij. Ondanks dat Dylan Drent en Higor da Silva nog niet toe zijn aan een rentree, nam de concurrentie voorin toch weer toe, omdat Matts Bruining voor het eerste weer 90 minuten maakte in het tweede en daarbij ook tweemaal scoorde. Hij klopt dus ook weer aan de deur.

Al met al goede ontwikkelingen in de aanloop naar de competitie en vooral de overtuigende 4-0 zege op FVC zal een boost geven aan het vertrouwen van de ploeg. Dat hebben ze dan zelf ook afgedwongen in een wedstrijd die ietwat gelukkig begon met een snel eigen doelpunt van FVC, daarna een korte fase kende met een beter FVC, maar uiteindelijk toch een dik verdiende, hooguit iets te mager uitgevallen 4-0 overwinning opleverde.


Dat de nul gehouden werd, was ook en vooral een verdienste van de goed keepende Connor Bosman. Dat het “maar” 4-0 werd was te wijten aan het niet uitspelen van vele kansrijke situaties en als dat wel gebeurde het missen van de gecreëerde kansen. Ook de mooiste aanval van de gehele wedstrijd, van achteruit opgebouwd over vele schijven, resulterend in een afgemeten voorzet van Durk Ennema op Mick van der Kolk, trof geen doel. Jammer, want dat zou een mooie bekroning geweest zijn op een leuke wedstrijd.


Naast het eigen doelpunt van FVC scoorde Zeerobben zelf via een prachtig in de hoek gekrulde vrije trap van Patrick Amels (2-0), een echter spitsengoal door de koelbloedige Durk Ennema (3-0) en een simpele inzet van Jordy Torenbeek uit een corner (4-0).

Frisia won in Leeuwarden met 3-0 van Drachten, hetgeen leidde tot de volgende eindstand in deze spannende bekerpoule:

1. Zeerobben    3 – 6 (doelsaldo +8)
2. LAC Frisia     3 – 6 (doelsaldo +3)
3. FVC              3 – 6 (doelsaldo -2)
4. Drachten      3 – 0 (doelsaldo -9)

Opstelling Zeerobben

Connor Bosman, Patrick Amels, Jordy Torenbeek, Sten Goïnga (78. Armando Zwart), Max Faber (82. Valentijn van Laar), Ane Schaap, Noah Redda (65. Brent de Groot), Godert Attema (82. Jasper de Groot), Mick van der Kolk, David van der Pol, Durk Ennema.

Foto's: Frans Bode.

Sport & Recreatie

Meer nieuws

V.V.H. Dames 1 is weer van start!

19-09-2022

HARLINGEN - Met een ruime selectie zijn we afgelopen vrijdag van start gegaan in de 1e klasse competitie.

Pluk Geluk ARUM geklepeld!

19-09-2022

Harlingen – De droogte van de laatste maanden speelde ook de PlukGeluk tuin in ARUM parten.

Reacties

De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen BENG Evenementen BENG Evenementen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Visie Events Visie Events Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Beweegteam Harlingen Beweegteam Harlingen Karsten Wonen Karsten Wonen Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Wellheat Shop Wellheat Shop Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Copini Opticiëns Copini Opticiëns Hubo-Faber Hubo-Faber The Shamrock The Shamrock Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Fotografie Dorus Fotografie Dorus Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Zensa Moda Zensa Moda Haarmode Cats Haarmode Cats Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen IJssalon Min12 IJssalon Min12
Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Visie Events Visie Events IJssalon Min12 IJssalon Min12 Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Hubo-Faber Hubo-Faber Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Wellheat Shop Wellheat Shop Beweegteam Harlingen Beweegteam Harlingen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie The Shamrock The Shamrock Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Fotografie Dorus Fotografie Dorus Haarmode Cats Haarmode Cats Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad BENG Evenementen BENG Evenementen Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen