Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Bij de Lachende Koe geniet je van heerlijke gerechten voor een vaste prijs inclusief onbeperkt tapbier, wijn en fris.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Plus Lunenborg

Plus Lunenborg

Waanzinnig Wijnvoordeel! Van vertrouwde toppers tot onbekende pareltjes: er zit voor elke wijnliefhebber wel iets tussen.
Lees verder...
Fysiotherapie Rozengracht

Fysiotherapie Rozengracht

De praktijk huisvest vele specialisten, aangesterkt met het plus team voor optimale zorgkwaliteit.
Lees verder...
Boers Box

Boers Box

Nieuw in Harlingen! Huur nu uw eigen opslagruimte voor archief, inboedel of voorraad goederen bij Boers Box self storage!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Alinex Uitzendbureau is specialist in uitzenden, detacheren, payrollen en werven- en selecteren van personeel in diverse sectoren.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Vanaf 1 november is de werf en het bezoekerscentrum gesloten. Rond 1 april 2019 is bezoek weer welkom, tot dan!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Zeerobben steelt een puntje bij Drachtster Boys

11-02-2019

DRACHTEN - Met een ongekende strijdlust en teamspirit pakt Zeerobben het eerste puntje in 2019.

Zeerobben steelt een puntje bij Drachtster Boys Dylan Drent vier zijn doelpunt en de 1-1 voor Zeerobben waardoor een punt wordt meegenomen naar Harlingen. Foto: Bert Drent.

Ondanks het gemis van een flink aantal basisspelers, wist Arjen Postma het uiterste uit zijn team te halen onder het Friese motto, as’t net kin sa it moat, dan moat it mar sa it kin. (Vrij vertaald: tactiek aanpassen aan de mogelijkheden). Drachtster Boys, zo blijkt uit de voorgaande edities, voor de Harlingers een niet te nemen hindernis.  Maar op basis van werklust en soms ook acceptabel spel hebben de schone zonen laten zien ook met het mes tussen de tanden te kunnen spelen.

 

Eénrichtingsverkeer

Het eerste deel van de wedstrijd was niet anders dan éénrichtingsverkeer op het doel van Theo Nota. Echt grote kansen deden zich echter niet voor. Een speldenprikje na ruim een kwartier deelden Dylan Drent en Brent de Groot uit. Een paniekerige reactie van de Drachtster defensie gaf al aan dat ze dit niet op hun programma hadden staan. De druk op het doel van de tegenstander nam weer toe, maar opnieuw stond het achterin goed en was regelmatig of Albert Beuker of Patrick Amels of Ane Schaap ter assistentie aanwezig. De omschakeling verliep moeizaam, zelden werden de spitsen Drent en Zeinstra bereikt.

 

Mooiste moment van de wedstrijd

Toch veerde het trouwe supporterslegioen verwachtingsvol op tijdens een klein offensief van de bezoekers. Drent op snelheid dwong zijn opponent tot een weggeven van een corner. Zijn strakke corner passeerde de mêlée van spelers en de vrijstaande Patrick Amels leek met een omhaal à la Van Basten de score te openen, ware het niet dat de kleinste man van het veld, Peter Reinders, nog bij de eerste paal stond opgesteld en de ingeschoten omhaal al even fraai uit de bovenhoek kopte. Uit de daaropvolgende corner kopte Pieter Westra iets te zacht in om doelman Emile Peters te verschalken. Van de schrik bekomen namen de gastheren het initiatief weer over, zonder gevaarlijk te worden.

 

Zeerobben knokt zich terug na de 1 – 0

Zoals viel te verwachten zette Drachtster Boys meteen na de thee druk en probeerden zo een voorsprong te forceren. Dit lukte niet, omdat het centrale duo Westra en Torenbeek niet wenste te capituleren. Zeerobben herpakte zich na dit offensief en begon nu ook verzorgder in de opbouw te spelen. Daardoor ontlastten de middenvelders hun defensie en werden zelfs de vleugelverdedigers, Attema en Zwart bij de aanvallen ingeschakeld. Het afjagen van de tegenstander leverde een kansje voor Julian Zeinstra, zijn schot leek met de hand te worden gekeerd, maar scheidsrechter Spoler zag dit toch anders. In deze fase leek het nog een echte wedstrijd te worden omdat ook Zeerobben met enige regelmaat de aanval opzocht.

 

Het doelpunt viel toch wel een beetje uit de lucht (letterlijk en figuurlijk). Uit een corner vloog de bal over iedereen heen, maar niet over de volledig vrijstaande Kasper Dekens. Hij kopt de bal hard het doelgebied in en goudhaantje Rob Schokker schampte de bal achter de kansloze Theo Nota, 1 – 0. En gezien de verhouding binnen de lijnen volledig terecht. Donkere wolken dreven over het ontzette elftal. Wordt het weer zo’n duel waar het woord geluk ver te zoeken is? Met vereende krachten werden de Boys teruggedreven. Bij balverlies stonden meteen een aantal groenhemden klaar om het kleinood te heroveren. En met succes. Kort na het Drachtster doelpunt.  Waren Patrick Amels en Julian Zeinstra winnaar op het middenveld en bereikten Brent de Groot. Zijn inzet werd nog gestopt, maar Dylan Drent liet zich dit buitenkansje uit de rebound niet ontnemen en prikt de bal onder keeper Peters door binnen, 1 – 1 en nog een dik kwartier te spelen.

 

Op het tandvlees

Zouden de mannen de aanvalsgolven kunnen weerstaan, die ongetwijfeld te verwachten waren. Met kunst en vliegwerk en enig geluk lukte dat. Het had zelfs nog mooier af kunnen lopen. Immers in de laatste minuut ging Dylan Drent op aangeven van Amels door en werd dankzij een forse ingreep van Peters gestuit. In de “dying seconds” had Patrick de driepunter ook nog binnen kunnen halen, maar van 18 meter kogelde hij over. 

 

Een rode lantaarn met perspectief

Een prima prestatie voor opvijzelen van het geschonden blazoen.  Zonder uitzondering speelde het team als een eenheid en knokte voor elkaar. Ze hebben het maximale eruit gehaald. Ongeacht de uitslagen van de andere duels in de eerste klasse en daardoor de rode lantaarn, mag en moet Zeerobben weer naar boven kijken en neemt het vertrouwen in eigen kunnen weer toe. Zeker ook bij de vele aanwezige toeschouwers uit Harlingen.

 

Scoreverloop: 1 – 0: 72 m. Rob Schokker; 1 – 1: 76 m. Dylan Drent

Zeerobben: Theo Nota; Godert Attema; Pieter Westra; Jordy Torenbeek; Armando Zwart (80 m. Pim Bleichrodt); Albert Beuker; Brent de Groot; Ane Schaap (77 m. Lùtsen Smits); Patrick Amels; Julian Zeinstra (81 m. Justin Attema); Dylan Drent.

 

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Jeugdjournaal Zeerobben

11-02-2019

HARLINGEN - Het was nog best wel donker toen de eerste ploegen afgelopen zaterdag de Robbenplaat verlieten voor hun uitwedstrijd.

Clubfund-actie levert mooi bedrag op voor fc Harlingen

11-02-2019

HARLINGEN - De ClubFund-actie bij Plus Lunenborg heeft een mooi bedrag voor fc Harlingen opgeleverd!

Agenda welstandscommissie van 12 februari 2019

11-02-2019

HARLINGEN - Op dinsdag 12 februari 2019 vergadert de lokale welstandscommissie om 9.00 uur in de Groenlandsvaarder, spreekkamer Ondertrouwkamer aan de Voorstraat 35.

Reacties

Copini Opticiëns Copini Opticiëns Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Atelier de Groot Atelier de Groot Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Visie Events Visie Events Ons Food&Wine Ons Food&Wine Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Haarmode Cats Haarmode Cats Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt VVV Harlingen VVV Harlingen Plus Lunenborg Plus Lunenborg Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Zensa Moda Zensa Moda Vogelaar Audio Vogelaar Audio Hema Harlingen Hema Harlingen Fotografie Dorus Fotografie Dorus Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus IJssalon Min12 IJssalon Min12 Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Hubo-Faber Hubo-Faber ForHim Menswear ForHim Menswear Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Karsten Wonen Karsten Wonen Dio Jurien Dio Jurien De Lichtboei De Lichtboei BENG Evenementen BENG Evenementen
BENG Evenementen BENG Evenementen Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Copini Opticiëns Copini Opticiëns VVV Harlingen VVV Harlingen Visie Events Visie Events Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Ons Food&Wine Ons Food&Wine Dio Jurien Dio Jurien Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Karsten Wonen Karsten Wonen