Programma TSRH2018

Programma TSRH2018

Kom tijdens The Tall Ships Races Harlingen 2018 de schepen bekijken, genieten van optredens en divers entertainment voor iedereen!
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
De PLUS app!

De PLUS app!

Download de PLUS app. Met de PLUS app kun je snel en makkelijk een boodschappenlijstje maken en bijhouden op je mobiele telefoon.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Kom kijken en klim aan boord! Vanaf 31 maart 2018 weer open voor publiek, tot dan!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...

Zeerobben steelt een punt mee uit Buitenpost

03-12-2017

HARLINGEN - In één zin samen te vatten: Zeerobben houdt alleen maar tegen en Buitenpost creëert te weinig kansen.

Zeerobben steelt een punt mee uit Buitenpost Zeerobben mocht de handen dicht knijpen met een 0-0 gelijkspel in en tegen Buitenpost. Foto: Bert Drent.

Met geluk en hard werken pikken de Harlingers toch ongedacht een punt mee naar Harlingen. De gastheren konden in de tweede helft niet het gaatje vinden om Zeerobben pijn te doen, zij hielden moedig stand.

 

Zelden vertoonde scrimmage

Keeper Van der Meulen had vanmiddag wel kunnen snipperen, want de voorwaartsen van Zeerobben zijn geen moment in de wedstrijd gevaarlijk geweest. Jacob de Vries daarentegen moest alles uit de kast halen om overeind te blijven. Hij prijst zich gelukkig met een meer dan voortreffelijk defensieblok voor hem. Maar in de 22e minuut had hij daaraan niet alleen genoeg. Een voorzet vanaf links kreeg hij niet klemvast en toen ontstond er een scrimmage in zijn doelgebied, waar nog lang over nagepraat werd. Eerste inzet keerde Jacob, tweede inzet haalde Marc Reussing met zijn uitschuifbare benen uit het doel van de kansloze De Vries. Deze kreeg de bal tegen zijn achterhoofd, waardoor de bal opnieuw in het doel leek te verdwijnen, maar de paal werd slechts geraakt. Met deze 3 honderd procent kansen voor de thuisclub binnen tien seconden werd al aangetoond, dat het scorend vermogen deze middag in het voordeel van de bezoekers zou uitpakken. Immers kort hierna kreeg een middenvelder pardoes de bal in de voeten gespeeld bij het uitverdedigen. Ook nu bleef de schade beperkt tot een corner, waar iedereen al dacht een treffer te moeten noteren. Rolf Dijk kreeg ook nog een mogelijkheid maar zijn schot ging voorlangs. Kort voor rust kreeg Zeerobben een tegenslag te verwerken. Albert Beuker liep tegen zijn tweede gele kaart op en moest dus met rood van het veld.

 

Tegenhouden noodgedwongen tot kunst verheven

Een logische wissel na de thee was dan ook Steven Beuker voor Higor da Silva en de boel achter maar dicht timmeren. Maar volgens de “Wet van Murphy “was de gifbeker nog niet leeggedronken. Pim Bleichrodt, die niet geheel fit aan de wedstrijd begon, moest zich laten vervangen door Armando Zwart. Marc Reussing verhuisde naar de linksback plaats en Marcel Visser nam zijn positie in het centrum naast Pieter Westra over en Armando ging op het middenveld spelen. Nog was de koek niet op, want de net ingevallen Steven Beuker blesseerde zich dermate, dat ook hij niet verder kon en werd vervangen door Frank Pietersma. Met een enorme en bewonderenswaardig inzet trokken de gasten een niet te nemen bastion op. Slechts één keer kwam Buitenpost in de persoon van Joran Olijve tot een grote kans, maar met zijn chocoladebeen schoot hij in het zijnet, dit tot opluchting van een ieder, die Zeerobben een warm hart toedroeg. Spannend bleef het tot de laatste minuut, maar de verdediging en dat waren er in de slotfase een man of acht o.l.v. de coachende doelman De Vries wist van geen wijken. Op een koud en mistig sportpark “De Swadde“ waar de duisternis zijn intrede al deed, werd het laatste fluitsignaal van de goed leidende referee met een licht gejuich begroet door de Groen Witten.

 

Primeur

Ik kan me geen wedstrijd van het vlaggenschip heugen, waarin Zeerobben niet één kans wist te creëren. Vanmiddag was de twijfelachtige primeur van dit feit. Een door blessures geplaagd team knokte voor wat het waard was en stal een punt van de superieure Buitenposters, die het zich kwalijk kunnen nemen, dat ze te weinig kansen creëerden om hun overwicht in doelpunten uit te drukken. “Soms win je wat en soms laat je wat liggen” volgens de voetbalwetten. Een week om te herstellen voor de volgende topper “Gorecht“ in Harlingen.

 

Zeerobben: Jacob de Vries; Pim Bleichrodt (55 m. Armando Zwart) Marc Reussing; Pieter Westra; Brent de Groot; Kristian Feenstra; Marcel Visser; Albert Beuker (42 m. 2 keer geel); Higor da Silva (46 m Steven Beuker) (60 m. Frank Pietersma); Dylan Drent;  Yander Zandbergen.

Sport & Recreatie

Meer nieuws

10e Speelronde Waddenrobkes

03-12-2017

HARLINGEN - Het was maar een spannende week voor de Waddenrobkes.

Reacties

Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Copini Opticiëns Copini Opticiëns Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Karsten Wonen Karsten Wonen De Lichtboei De Lichtboei Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis ForHim Menswear ForHim Menswear Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Dio Jurien Dio Jurien Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Zensa Moda Zensa Moda Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Hubo-Faber Hubo-Faber Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Atelier de Groot Atelier de Groot BENG Evenementen BENG Evenementen Haarmode Cats Haarmode Cats Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Fotografie Dorus Fotografie Dorus Almamater Almamater Ons Food&Wine Ons Food&Wine Visie Events Visie Events Plus Lunenborg Plus Lunenborg IJssalon Min12 IJssalon Min12 VVV Harlingen VVV Harlingen HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Hema Harlingen Hema Harlingen Vogelaar Audio Vogelaar Audio Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas
Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Visie Events Visie Events De Lichtboei De Lichtboei HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Hubo-Faber Hubo-Faber VVV Harlingen VVV Harlingen Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Atelier de Groot Atelier de Groot