Open dag en Doe-middagen

Open dag en Doe-middagen

Zit je in groep 8 of misschien in groep 7? Kom kijken en kennis maken op de rsg Simon Vestdijk!
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Plus en The Voice

Plus en The Voice

Beleef The voice of Holland intenser dan ooit bij PLUS Lunenborg. Spaar voor exclusieve The voice of Holland gadgets.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Alinex Uitzendbureau is specialist in uitzenden, detacheren, payrollen en werven- en selecteren van personeel in diverse sectoren. Alinex werkt voor u!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Vanaf 1 november is de werf en het bezoekerscentrum gesloten. Rond 1 april 2019 is bezoek weer welkom, tot dan!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Zeerobben stapt na 2e overwinning het KNVB – Bekertoernooi binnen

09-09-2018

HARLINGEN - GAVC - Zeerobben 0 – 2 in voorronde Bekertoernooi.

Zeerobben stapt na  2e overwinning  het KNVB – Bekertoernooi binnen In een koud en guur Grou plaatste Zeerobben zich door een 2-0 overwinning op GAVC voor het vervolg van het KNVB-bekertoernooi. Foto: Bert Drent.

Mooi was het over het algemeen niet op deze gure vrijdagavond in Grou. De verdiende winst vergoedde echter veel. De vaste schare supporters van Zeerobben 1 werden warmer van de hete koffie dan van het vertoonde spel. Toch viel er zo nu en dan nog wel wat te genieten en werd er ook hard gewerkt om dit positieve resultaat te behalen.

 

Rommelig, maar 2 keer scoren

Het eerste kwartier was voor de thuisclub. De Harlingers werden overtroefd door het felle spel van hun tegenstander. Passes kwamen niet aan er was geen moment van rust aan de bal. Veel spelers hadden hun draai nog niet gevonden. Gelukkig voorkwamen het centrale verdedigingskoppel Westra/Torenbeek en de foutloos keepende Theo Nota een vroege achterstand. Halverwege de eerste helft kwam Zeerobben op fortuinlijke wijze op een 0 – 1 voorsprong. Op een inzet David van der Pol verdween de bal in een kluts over de doellijn door een eigen speler van GAVC. Na dit doelpunt hoopte je op een verbetering, maar er viel nog geen lijn te herkennen in het spel van de equipe van trainer Postma. Toch wisten de groenwitten hun voorsprong uit te bouwen naar 0 – 2. Een vrije trap van Kristian Feenstra op 25 meter van het doel werd door de doelman niet goed verwerkt en Pieter Westra was er als de kippen bij om af te drukken.

 

Meer lijn in het spel, maar geen doelpunten

In de tweede helft zag je de hand van Postma toch zo nu en dan terug op het veld. Men vond elkaar wat gemakkelijker en pakte de wedstrijd energieker aan. Kleine kansen deden zich voor, maar de genadestoot werd niet uitgedeeld en dus bleef het nog oppassen. Een kwartier voor tijd had GAVC de grootste kans op een aansluitingstreffer. Met kunst en vliegwerk werd deze nog voorkomen en ging het duel als de bekende nachtkaars langzaam uit.

 

Door dankzij winst Sint Anne in Stiens

Zaterdag zorgde de 0 – 1 winst van Sint Annaparochie in Stiens er voor, dat zowel Sint Anne als Zeerobben doorgaan en in de koker van het KNVB – Bekertoernooi belanden. Beide teams zijn voor GAVC en Stiens niet meer te achterhalen.

 

Scoreverloop: 0 – 1 (25 m. eigen doelpunt); 0 – 2 (37 m. Pieter Westra).

 

Zeerobben: Theo Nota; Brent de Groot; Pieter Westra; Jordi Torenbeek; Godert Attema (60 m. Pim Bleichrodt); Kristian Feenstra; Patrick Amels (72 m. Albert Beuker); Dylan Drent; Julian Zeinstra (60 m. Higor da Silva); Marcel Visser; David van der Pol.

 

Sport & Recreatie

Meer nieuws

De Meiden van Zeerobben

09-09-2018

HARLINGEN - De eerste vier (beker)wedstrijden van het nieuwe seizoen voor een deel van de vrouwen/meidenafdeling van Zeerobben zijn achter de rug.

Scheepvaartbericht Port of Harlingen

09-09-2018

HARLINGEN - Harlingen, Zuiderhaven, mogelijk oponthoud.

Johan Erents gehuldigd

09-09-2018

HARLINGEN - Vrijdag 7 september werd in het Entrepotgebouw de opening van het Harlinger parlementaire jaar gehouden.

Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen De Lichtboei De Lichtboei Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Copini Opticiëns Copini Opticiëns Hubo-Faber Hubo-Faber IJssalon Min12 IJssalon Min12 Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Plus Lunenborg Plus Lunenborg Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Atelier de Groot Atelier de Groot Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Haarmode Cats Haarmode Cats Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Zensa Moda Zensa Moda Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Almamater Almamater Dio Jurien Dio Jurien Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Karsten Wonen Karsten Wonen Visie Events Visie Events Fotografie Dorus Fotografie Dorus ForHim Menswear ForHim Menswear Vogelaar Audio Vogelaar Audio Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona BENG Evenementen BENG Evenementen HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Hema Harlingen Hema Harlingen
ForHim Menswear ForHim Menswear Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam VVV Harlingen VVV Harlingen Copini Opticiëns Copini Opticiëns Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Vogelaar Audio Vogelaar Audio Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad BENG Evenementen BENG Evenementen Visie Events Visie Events HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht"