Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Werckpost

Werckpost

Werckpost is een dynamisch en flexibel uitzendbureau gespecialiseerd in uitzenden, werving & selectie en payrolling.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Casper van Veen Uitvaartzorg

Casper van Veen Uitvaartzorg

Het hoeft niet anders, maar het kan wel anders. 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans Advocatuur & Mediation

Grijmans Advocatuur & Mediation

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
Laagblijvers!

Laagblijvers!

Goed eten vinden we belangrijk bij PLUS. En minstens zo belangrijk vinden wij dat goed eten voor iedereen betaalbaar is. Daarom vind je bij PLUS de Laagblijvers.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Coronavirus (COVID-19)

Coronavirus (COVID-19)

Op deze pagina zet de gemeente Harlingen alle belangrijke informatie over het Coronavirus (COVID-19) voor u op een rij. Bij nieuwe informatie wordt deze pagina geactualiseerd.
Lees verder...
Harlingen Bezorgt

Harlingen Bezorgt

Steun onze lokale helden! Winkel via HarlingenBezorgt gemakkelijk online!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Zeerobben remise in een heerlijke pot voetbal tegen SVI

25-11-2019

HARLINGEN - In een enerverend duel, wat van de eerste tot de laatste minuut boeide, bleef het bij 1 doelpunt aan beide zijden.

Zeerobben remise in een heerlijke pot voetbal tegen SVI Letterlijk en figuurlijk hoogstaand voetbal afgelopen zaterdag op het Oostersportpark. Foto: Frans Bode.

Voor hetzelfde geld zouden de cijfers op het scorebord een heel ander verhaal kunnen vertellen. In de slotminuten gingen beide teams nog vol op de aanval voor de drie punten. De beide keepers speelden hierin een hoofdrol.

 

Fortuinlijk op voorsprong

Vanaf minuut één lieten de teams van zich spreken in het vijandelijk zestien meter gebied. Verkeerde passing zorgde in het doelgebied van Jacob de Vries voor gevaar, Jacob redde. Yander Zandbergen op David van der Pol, iets te hard aangespeeld. De permanente druk op de defensie van SVI door de Harlingers leverde in de 17 e minuut een 1 – 0 voorsprong op. Yander Zandbergen profiteerde van een misser in het hart van de verdediging en wipte de bal keurig over doelman Grafhorst heen. Of dit volledig verdiend was is de vraag, maar dit gelukje mag ook wel eens een keertje.                                             

 

Blessure assistent-scheidsrechter Willem Renkema

In de 22 minuut gaf grensrechter Renkema scheidsrechter Boer te kennen niet verder te kunnen in verband met een hamstringblessure. De wedstrijd werd voor 20 minuten stilgelegd. In overleg met SVI werd er een oplossing gevonden in de persoon van Peter van der Veer (scheidrechter bij de senioren van Zeerobben). Na deze onderbreking herpakte de equipe van de kwakkelende (griepig?) trainer Arjen Postma zich een gooide er nog een onsje strijdlust bij op. Dit resulteerde in een veldoverwicht van de thuisclub. Tot doelpunten leidde dit helaas niet, alhoewel SVI ook met regelmaat gevaarlijk was in de zestien van hun opponent. De Vries tikte een bal uit de hoek na een inzet van Kok.

 

Spannend tot de slotseconden

Na de hervatting pakte Zeerobben de draad vanuit het tweede deel van de eerste helft weer op en bleef overheersen. Maar weer geen succes in de afronding. Dat deed topschutter Youp Kok van de Zwollenaren in de 69 e minuut beter. Uit een hoekschop liep hij zich slim vrij en kopte snoeihard de 1 – 1 achter De Vries. Meteen daarop probeerden de gastheren de balans weer hun kant te laten uit slaan. Dylan Drent was dichtbij, uit een corner kogelde hij in de mêlée uit de rebound op het doel. Met de voet bracht Grafhorst redding. Op een pass van Drent kwam David van der Pol voor zijn tegenstander en leek binnen te tikken. Wederom redde de goalie met zijn voet. In de omschakeling kregen de gasten ook de nodige mogelijkheden. Echter Jacob de Vries stond op z’n post. De onverzettelijke wil om te winnen en de daarbij behorende strijdlust had in de slotminuten nog bijna succes. Uit een corner kopte Jordy Torenbeek op het doel, maar de kleinste van het veld, Serge Nap, voorkwam, dat de op basis van voorgenoemde redenen misschien wel verdiende winst niet gerealiseerd werd.

 

Tevreden met een punt

Alle ingrediënten die een wedstrijd aantrekkelijk maken voor het publiek waren volop voorhanden. Fouten, vloeiende combinaties, missers en geweldige reddingen en een uitstekend arbitraal trio, het zat er allemaal in. De gehele wedstrijd in ogenschouw genomen is het gelijkspel de juiste uitslag. Maar op basis van de strijdlust hadden de groenwitten toch wel het meeste recht op drie punten, die zo welkom waren geweest. Tevreden met een puntje? Ja, want SVI had toch een gevaarlijk voorhoede en dan kun je met wat pech ook zo maar met lege handen staan. Volgende week uit tegen koploper O.N Groningen maar weer eens zien.

 

Scoreverloop: 1 – 0 Yander Zandbergen (17 m.); 1 – 1 Youp Kok (69 m.).

Zeerobben: Jacob de Vries; Brent de Groot; Jordy Torenbeek; Patrick Amels; Reinier van der Stap; Adnan Jarjour; Kristian Feenstra; Godert Attema; Dylan Drent ; David van der Pol; Yander Zandbergen.

 

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Fc Harlingen 1 onderuit in Bolsward

25-11-2019

BOLSWARD - Het elftal van trainer Gerrie Schouwenaar hoefde afgelopen zondag maar een korte afstand te overbruggen voor het duel tegen sc Bolsward.

Reacties

Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Plus Lunenborg Plus Lunenborg DA Drogisterij & Parfumerie DA Drogisterij & Parfumerie BENG Evenementen BENG Evenementen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Fotografie Dorus Fotografie Dorus Haarmode Cats Haarmode Cats HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt The Shamrock The Shamrock Zensa Moda Zensa Moda IJssalon Min12 IJssalon Min12 Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Karsten Wonen Karsten Wonen Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Greenart Production Greenart Production Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Visie Events Visie Events Broodje Nuchter Broodje Nuchter De Lichtboei De Lichtboei Hubo-Faber Hubo-Faber Ons Food&Wine Ons Food&Wine Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Food 80/20 Food 80/20 Griekse Taverne ZeevanTyd Griekse Taverne ZeevanTyd
Greenart Production Greenart Production Ons Food&Wine Ons Food&Wine Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Food 80/20 Food 80/20 HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Hubo-Faber Hubo-Faber Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor VET... Hippefrieten VET... Hippefrieten Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus DA Drogisterij & Parfumerie DA Drogisterij & Parfumerie