Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Plus Lunenborg

Plus Lunenborg

Goed eten moet voor iedereen betaalbaar zijn. Daarom vind je bij PLUS Lunenborg de 'Laagblijvers': producten die het hele jaar rond éxtra voordelig zijn!
Lees verder...
Casper van Veen Uitvaartzorg

Casper van Veen Uitvaartzorg

Het hoeft niet anders, maar het kan wel anders. 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans Advocatuur & Mediation

Grijmans Advocatuur & Mediation

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Coronavirus (COVID-19)

Coronavirus (COVID-19)

Op deze pagina zet de gemeente Harlingen alle belangrijke informatie over het Coronavirus (COVID-19) voor u op een rij. Bij nieuwe informatie wordt deze pagina geactualiseerd.
Lees verder...
Harlingen Bezorgt

Harlingen Bezorgt

Steun onze lokale helden! Winkel via HarlingenBezorgt gemakkelijk online!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Zeerobben punt tegen koploper Blauw Wit ‘34

27-01-2020

HARLINGEN - In de subtop van het zaterdag amateurvoetbal valt er in de “steden derby” tussen Leeuwarden en Harlingen veel te genieten.

Zeerobben punt tegen koploper Blauw Wit ‘34 Keeper Jacob de Vries moet zich strekken om een doelpunt voor Blauw Wit te voorkomen. De wedstrijd eindigde uiteindelijk in 3-3. Foto: Frans Bode.

Een gehavend Zeerobben sleept in de slotfase toch nog een verdiend punt over de eindstreep, nadat ze een 3 – 1 voorsprong alsnog verspeelde in de 80e minuut. Beide teams waren na afloop tevreden met het punt en daar was veel voor te zeggen. Toch was er een winnaar op het Oostersportpark in Harlingen: Namelijk het talrijke publiek, dat getrakteerd werd op veel mooie doelpunten, soms goed voetbal en aanprekende strijdlust.

 

Kick-start

De wedstrijd was koud begonnen, of de 1 – 0 kon al op het scorebord. Over rechts kwam Koen Attema vrij door en zijn scherpe voorzet werd door David van der Pol op juiste waarde ingeschat. Met een echt spitsendoelpunt zette hij Zeerobben al vroeg op voorsprong. Daarna namen de Leeuwarders het initiatief en werd de Harlingers teruggedrongen. Tot echte kansen leidde dit echter niet. In de counter maakte David van der Pol, na 18 minuten, zijn tweede doelpunt en zorgde daarmee voor 2 – 0. Brent de Groot was de aangever en David maakte gebruik van zijn lichaam en mocht door van scheidsrechter Brinkman. Van der Pol kapte zijn directe tegenstander uit en plaatste beheerst bal langs keeper Wilpstra.

 

Kort hierna kwam Blauw Wit terug in de wedstrijd, ietsje fortuinlijk kreeg Wiebe Bakker de bal op zijn wreef en snoeihard betekende dat 2 – 1. Hierna was het duel tot de rust in evenwicht met kansjes over en weer. Higor da Silva, weer helemaal terug van weg geweest, behield het overzicht en lanceerde linksback Armando Zwart. Zijn voorzet werd door David op de lat geknald. De 3 – 1 kwam op een fantastische wijze alsnog tot stand. Tot twee keer toe kwam Brent de Groot, na subtiel aangeven van David, tot de achterlijn. Hij goochelde de eerste keer langs 2 verdedigers en via de tegenstander net over. De tweede keer lukte hem dat opnieuw, nu werd het echter onreglementair gestopt. De toegekende vrije trap vanaf rechts van de zestien werd door Armando Zwart, à la Lasse Schöne, met zijn linkspootje in de bovenhoek geplaatst. Onbereikbaar voor de ingevallen doelman Stijn Riedstra. Ondanks aandringen van de koploper bleef de stand tot rust ongewijzigd.

 

Inzet beloond

Zoals je verwachten mocht, kwam Blauw Wit getergd uit de startblokken om het gat van twee doelpunten zo snel mogelijk te dichten. De thuisclub hield tot de 60ste minuut stand en had zelfs bij een uitval de marge groter kunnen maken. De bezoekers kregen via Bob Schepers een uitgelezen kans, te wild overgeschoten. Toch moest de defensie het hoofd buigen. Een klutsbal bleef in bezit van Dion Rooze, in combinatie met Bakker kwam de bal voor de voeten van Floris Boonstra en hij faalde niet 3 – 2 en nog een half uur te spelen. Dat beloofde niet veel goeds. De druk op het doel van Jacob de Vries zorgde voor hachelijke situaties. Met enig geluk bleef de gelijkmaker uit. Schepers had 3 – 3 op zijn schoen. Usakof Pavel vanaf links scherp voorlangs. Uit een corner leek Bas Koetstra binnen te koppen, maar Tim Oosterbaan voorkwam op spectaculaire wijze een goal, door de bal uit de kruising te koppen. Met nog tien minuten te spelen kwam dan toch de verdiende gelijkmaker.  Een misverstand in de verdediging stelde Wiebe Bakker opnieuw in de gelegenheid om de bal langs Jacob de Vries te schuiven. Beide teams kregen hierna nog de kans om de overwinning binnen te slepen. Yander Zandbergen was dichtbij, maar zijn inzet op aangeven van Armando Zwart, ging net over. Jacob de Vries zorgde met een degelijke redding ervoor dat in ieder geval één punt in Harlingen zou blijven.

 

Vertrouwen 

Na drie nederlagen voor de winterstop, waren de groen witten wel toe aan een aansprekend resultaat. En dat hebben ze gevonden in een enerverend duel tegen de topper uit Leeuwarden. De as van het tam, Patrick Amel s - Dylan Drent – Kristian Feenstra, waren geblesseerd. Een aderlating, die vooraf de twijfels over de kansen versterkten.  Koen Attema, Tim Oosterbaan en Armando Zwart waren meer dan waardige vervangers. Er stond een team, dat met strijdlust en voetbalkwaliteit zich kon meten met de top van de eerste klasse. Het vertrouwen in de toekomst is toegenomen. Wat algemeen al werd aangenomen, bewees deze prestatie, dat Zeerobben kwaliteit genoeg heeft om zich te meten met de rest van de tegenstanders. Vol goede moed op naar Damwoude volgende week voor het zes-punten duel tegen Broekster Boys.

 

Scoreverloop: 1 – 0 David van der Pol (2 min.); 2 – 0 Van der Pol (18 min.); 2 – 1 Wiebe Bakker (23 min.); 3 – 1 Armando Zwart (38 min.); 3 – 2 Floris Boonstra (60 min.) ; 3 – 3 Bakker (80 min.)

 

Zeerobben: Jacob de Vries; Brent de Groot; Godert Attema; Jordy Torenbeek; Armando Zwart; Adnan Jarjour (89 m. Ane Schaap); Koen Attema; Tim Oosterbaan; Higor da Silva; David van der Pol; Yander Zandbergen (83 m. Jeffrey Draaisma).

 

Foto's: Frans Bode.

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Puntje voor fc Harlingen 1

27-01-2020

HARLINGEN - Bij de start van de tweede competitiehelft is fc Harlingen 1 er niet in geslaagd om in te lopen op de concurrentie.

Verslag van het CDA Harlingen uit de Raad van 22 januari 2020

27-01-2020

HARLINGEN - Ozb percentages, Veiligheidsregio Fryslan en bestemmingsplan fietspad Wijnaldum-Midlum.

Reacties

Broodje Nuchter Broodje Nuchter Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Zensa Moda Zensa Moda Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Haarmode Cats Haarmode Cats Karsten Wonen Karsten Wonen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires De Lichtboei De Lichtboei Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Fotografie Dorus Fotografie Dorus HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt BENG Evenementen BENG Evenementen Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Copini Opticiëns Copini Opticiëns Plus Lunenborg Plus Lunenborg Visie Events Visie Events Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot DA Drogisterij & Parfumerie DA Drogisterij & Parfumerie Greenart Production Greenart Production The Shamrock The Shamrock Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Food 80/20 Food 80/20 Hubo-Faber Hubo-Faber
Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Plus Lunenborg Plus Lunenborg BENG Evenementen BENG Evenementen Broodje Nuchter Broodje Nuchter Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Haarmode Cats Haarmode Cats The Shamrock The Shamrock Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Greenart Production Greenart Production Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Food 80/20 Food 80/20 Copini Opticiëns Copini Opticiëns Fotografie Dorus Fotografie Dorus De Lichtboei De Lichtboei Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE