Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma helpt u met schilderwerk voor zowel binnen als buiten, maar ook voor een nieuw kleurtje op de wand bent u bij Royce aan het juiste adres.
Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Stap over naar RegioBank met onze gratis overstapservice. Loop binnen op Voorstraat 94 of bel 0517-212140 voor een afspraak.
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Expert Harlingen

Expert Harlingen

Wil je meer weten over het duurzaam verwarmen van je huis met infrarood? Kom langs!
Grijmans

Grijmans

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Harlinger UITagenda

Harlinger UITagenda

De Harlinger UITagenda is de centrale agenda van alle evenementen en activiteiten in en rondom Harlingen.
Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen is hét platform voor alle bedrijven in en rondom Harlingen. Onderneem het in Harlingen, Welkom aan Zee!
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.

Zeerobben nieuws week 5-2023

08-02-2023

HARLINGEN - Met o.a.: Het Jeugdjournaal, de Meiden, de Senioren, Erwin Otten en de A-selectie.

Zeerobben nieuws week 5-2023
Zeerobben JO11-2 verloor nipt met 2-3 van ST Ouwe Syl/CVO. Foto: Frans Bode.

Jeugdjournaal

Met afgelopen zaterdag ook de start van de volledige bovenbouw is de competitie voor alle teams dan los. Zij beginnen aan de 3e fase van de competitie. Er gebeurde dus weer van alles op de velden.

 

JO19

Voor JO19-1 een niet zo beste start van de 3e fase in de hoofdklasse. De uitwedstrijd tegen Balk ging met 2-0 verloren. Dat moet morgen tegen Be Quick Dokkum beter. Ook die ploeg verloor haar eerste wedstrijd van Buitenpost. Meteen maar laten zien wie je bent zo moet JO19-2 gedacht hebben. De uitwedstrijd tegen Workum werd met 12-0 gewonnen. Zaterdagmorgen wacht Heerenveense Boys.

 

JO17

Na het gelijke spel tegen GVAV waren er nu wel 3 punten voor JO17-1. Uit tegen Flevo Boys werd er nipt met 0-1 gewonnen maar ook dat levert 3 punten op. Morgen dan eindelijk een thuiswedstrijd voor JO17-1 tegen Blauw Wit. Het was de zaterdag van net niet voor JO17-3. Zij verloren uit bij Blauw Wit met 2-1.

 

JO15

JO15-1 verloor de wedstrijd in en tegen Hoogezand met 5-1. Kan gebeuren in de divisie. Deze week weer getraind en op naar de wedstrijd tegen Frisia. JO15-2 verloor haar eerste wedstrijd in de 3e fase met 4-1 van Drachtster Boys. En ook geen punten voor de JO15-3 die met 3-7 verloren van St. Anna.

 

JO13

JO13-1 is de 3e fase keurig begonnen met een mooie 2-1 overwinning op Bolsward. Op de vroege ochtend bleek het team van Marrum met 0-2 te sterk voor Zeerobben JO13-2.

 

JO12

Na de mooie winst vorige week op Bolsward was er afgelopen zaterdag weer een overwinning voor JO12-1. Dit keer waren ze met 1-4 te sterk voor ONS Sneek. JO12-2 pakte thuis een puntje door met 2-2 gelijk te spelen tegen Bolsward.

 

JO11

Na het gelijke spel van vorige week was er nu wel winst voor JO11-1. En hoe. In Sneek werd er met 3-5 van lSC gewonnen. JO11-2 kwam thuis net tekort tegen ST Ouwe Syl/CVO en verloor nipt met 2-3.

 

JO10/JO9/JO8

Ook deze groep begon weer met de competitie maar hier worden geen uitslagen en standen bijgehouden omdat het volgens de richtlijnen van de KNVB bij deze groep draait om het vergroten van het spelplezier van de pupillen.

 

Komende zaterdag

Zaterdag wederom een volledig programma. Er staan voor de jeugdafdeling 12 thuis- en 11 uitwedstrijden op het programma. Er zullen ongetwijfeld weer spectaculaire uitslagen voorbijkomen. Winst en verlies zal ook weer dicht bij elkaar liggen. En natuurlijk weer lekker voetballen met je vrienden/vriendinnen. Dat alles maakt de zaterdag tot de mooiste dag van de week.

 

De meiden van Zeerobben

Wat was het weer een prachtige zaterdag voor de meiden van JO15-1 en JO15-2. Het plezier spat er vanaf en als er plezier is komen het resultaat vanzelf. JO15-1 ging op bezoek bij Oudehaske en kwam met een keurige 1-3 overwinning thuis. Samen met Blauw Wit zijn ze nog ongeslagen in de 1e klasse. En wie komt er morgen op bezoek op het Oostersportpark? Precies, Blauw Wit. Om 08.45 uur al een topper dus op het Oostersportpark.

 

En wat te denken van de meiden van JO15-2. Voor de tweede keer dit seizoen troffen zij de meiden van fc Harlingen. En voor de tweede keer was Zeerobben de betere ploeg. Dit keer werd er met 3-2 gewonnen. Met 9 punten uit 3 wedstrijden staan de meiden aan kop. Hoe mooi is dat! Morgen spelen ze tegen de nummer 5 van de ranglijst: Berlikum. Weer een nieuw avontuur.

 

De meiden van JO15-2 waren ook in de 3e fase te sterk voor de meiden van fc Harlingen. Foto: Frans Bode.

 

De vrouwen van VR1 speelden hun eerste wedstrijd na de wedstrijd en moesten meteen op bezoek bij koploper Sneek Wit Zwart. Zeerobben begon sterk aan de wedstrijd maar scoorde niet. Toen de tegenstander dat wel deed was de organisatie even zoek en kon Sneek uitlopen naar 3-0. Na rust scoorde de vrouwen nog de 1-3 maar uiteindelijk werd het 5-2 ondanks een goed slot van de 2e helft. Morgen liggen er ongetwijfeld weer kansen voor de vrouwen als ze thuis tegen SJO WTTC spelen.

 

Senioren

Wederom drie punten voor Zeerobben 1 door uit tegen Joure met 1-3 te winnen. Zaterdag heeft het 1e geen competitieverplichtingen i.v.m. het oneven aantal teams in de 2e klasse K. De selectie heeft vrijaf gekregen en kan zich in alle rust voorbereiden op de bekerkraker tegen Buitenpost op 18 februari a.s.

 

De beloftes konden op Urk niet voor een stunt zorgen. Tegen de nummer 2 van de ranglijst werd met 3-1 verloren. Zaterdagmiddag om 15.00 uur spelen de beloftes thuis tegen Harkemase Boys.

 

Na de flitsende start vorige week tegen waterpoort Boys was er afgelopen zaterdag verlies voor het 3e. Thuis werd met 1-5 verloren van L. Zwaluwen. Morgen wacht Frisia uit.

 

Het 4e had geen competitieverplichtingen. Zaterdag gaan ze op pad naar Hindeloopen. Inmiddels zijn de voorbereidingen op Zupe Zaterdag van 18 maart in volle gang. Save the date.

 

Zeerobben verder met Erwin Otten (Beloftenteam)

Gesprekken tussen de TC van Zeerobben en trainer Erwin Otten van het Beloftenteam, hebben onlangs geleid tot verlenging van de wederzijdse verbintenis. Erwin zal dus ook volgend jaar voor de talenten van Zeerobben staan die thans uitkomen in de Reserve Hoofdklasse, het hoogt bereikbare regionale niveau voor tweede elftallen. Het is een positie waar Zeerobben best trots op mag zijn en het spreekt voor zich dat daarbij ingezet wordt op een goede technische staf voor dit team. Lang was die positie bij Zeerobben weggelegd voor Camaru van Oostveen en dat op zich maakte het voor opvolger Erwin Otten al een uitdaging om dat stokje over te nemen. Dat hij dat naar tevredenheid van de club en zijn team doet, moge blijken uit de verlenging van het contract.

 

Foto: Frans Bode.


Zeerobben 2 lijkt na de winterstop aan een voorzichtige opmars bezig en dat biedt perspectief op handhaving op dit voor een club als Zeerobben zeer uitdagende niveau.

 

Vacature assistent-trainer
Tegelijkertijd is de TC van Zeerobben, samen met Erwin, op zoek naar een ambitieuze assistent-trainer voor het Beloftenteam. En die positie is meer dan alleen een bijrol als assistent. Erwin heeft soms op zaterdag verplichtingen jegens zijn werkgever en op die momenten is het van belang dat er een goede vervanging aan het roer staat. Er zijn al wat contacten gelegd in dit verband, maar kandidaten die zich in geschikt achten voor deze leuke positie kunnen contact leggen met de TC van Zeerobben (Theo Nota), dan wel met Erwin.

 

A-selectie Zeerobben blijft grotendeels in tact

Het is voor de Technische Commissie (TC) een vast agendapunt in januari: vooruitblikken op de selectie voor het volgend seizoen. Het trainingskamp in Spanje is altijd een mooi startpunt van de gesprekken daaromtrent tussen spelers, staf en TC. Zo ook dit jaar toen de groep was neergestreken in Torremolinos en middels 10 minutengesprekjes de posities werden gepeild en bepaald.

Het is een verheugende uitkomst dat nu al duidelijk geworden is dat de bestaande spelersgroep grotendeels in tact zal blijven. Daar waar 3 spelers om uiteenlopende redenen (leeftijd, studie, afstand) zullen afhaken, wordt dat door aanvulling met jonge talenten uit de JO19 ruimschoots gecompenseerd uit eigen geledingen. En het is zeer verheugend te noemen dat uit de met deze grote groep talenten gevoerde gesprekken is gebleken dat zij allemaal aan Zeerobben verbonden zullen blijven. En dat is prachtig nieuws!

 

 

Drie selectiespelers hebben nog geen duidelijkheid kunnen verschaffen over hun status voor volgend seizoen, maar staf en TC zitten op het vinkentouw om ook met hen weer overeenstemming te krijgen over voortzetting van hun verbintenis met Zeerobben. Alle andere spelers hebben hun verblijf al toegezegd en ook dat is zo vroeg in het jaar heel mooi nieuws. Die duidelijkheid kan alleen maar positief werken op de nog te verrichten krachttoer om de tweede seizoenshelft succesvol te laten verlopen. De goede start met 3 achtereenvolgende winstpartijen tegen Workum, SWZ en Joure biedt in ieder geval perspectief.

Aanvullend op de stabiliteit van de selectie, is het ook goed om te melden dat de gehele staf compleet blijft. Hoofdtrainer Henk Konings en zijn assistent Drewes Janssen hadden al verlengd en nu hebben ook keepertrainer Dick van der Galiën, leider Geert Jan de Groot, zijn assistent Lars Borgman en verzorgster Paulien Broekhuizen bevestigd ook volgend seizoen weer present te zijn.

Het zijn mooie berichten die Zeerobben met tevredenheid en trots publiceert.

 

Sport & Recreatie

Terug naar Nieuws

Meer nieuws

Sportakkoord Harlingen biedt de cursus ‘Besturen met impact’ aan

08-02-2023

HARLINGEN - Sport Fryslân en de KNVB organiseren gezamenlijk de opleiding ‘Besturen met impact’ voor verenigingsbestuurders uit Fryslân.

Kunstpresentatie Kaneli & Smit met gastmuzikanten in Museum Hannemahuis

08-02-2023

HARLINGEN - Zaterdag 18 februari geven Kaneli & Smit een toelichting op hun kunstenaarspraktijk en de verhalen achter de kunstwerken die tot en met 19 maart op hun tentoonstelling in museum het Hannemahuis te zien zijn.

Een hartverwarmend Valentijnscadeau scoor je in Harlingen!

08-02-2023

HARLINGEN - Vanaf donderdag 9 februari wordt je in het stadshart van Harlingen ondergedompeld in een zee van liefde!

Reacties

Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Copini Opticiëns Copini Opticiëns Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor CZVideoful CZVideoful IJssalon Min12 IJssalon Min12 De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Karsten Wonen Karsten Wonen Visie Events Visie Events Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Zensa Moda Zensa Moda Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Wellheat Shop Wellheat Shop Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Hubo-Faber Hubo-Faber TeamFRL TeamFRL BENG Evenementen BENG Evenementen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Haarmode Cats Haarmode Cats Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE
Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Visie Events Visie Events Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen IJssalon Min12 IJssalon Min12 Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Zensa Moda Zensa Moda Haarmode Cats Haarmode Cats Wellheat Shop Wellheat Shop Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad TeamFRL TeamFRL Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Hubo-Faber Hubo-Faber CZVideoful CZVideoful Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje BENG Evenementen BENG Evenementen Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Copini Opticiëns Copini Opticiëns Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen
Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen CZVideoful CZVideoful De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Karsten Wonen Karsten Wonen Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas IJssalon Min12 IJssalon Min12 Visie Events Visie Events Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Haarmode Cats Haarmode Cats Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Wellheat Shop Wellheat Shop Zensa Moda Zensa Moda TeamFRL TeamFRL Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Hubo-Faber Hubo-Faber Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Copini Opticiëns Copini Opticiëns BENG Evenementen BENG Evenementen Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen
Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Hubo-Faber Hubo-Faber IJssalon Min12 IJssalon Min12 Copini Opticiëns Copini Opticiëns Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires CZVideoful CZVideoful Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE BENG Evenementen BENG Evenementen Zensa Moda Zensa Moda De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Wellheat Shop Wellheat Shop Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Haarmode Cats Haarmode Cats Karsten Wonen Karsten Wonen Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Visie Events Visie Events Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje
Karsten Wonen Karsten Wonen Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Wellheat Shop Wellheat Shop Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Hubo-Faber Hubo-Faber Copini Opticiëns Copini Opticiëns Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen