Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma helpt u met schilderwerk voor zowel binnen als buiten, maar ook voor een nieuw kleurtje op de wand bent u bij Royce aan het juiste adres.
Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Stap over naar RegioBank met onze gratis overstapservice. Loop binnen op Voorstraat 94 of bel 0517-212140 voor een afspraak.
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Expert Harlingen

Expert Harlingen

Wil je meer weten over het duurzaam verwarmen van je huis met infrarood? Kom langs!
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Harlinger UITagenda

Harlinger UITagenda

De Harlinger UITagenda is de centrale agenda van alle evenementen en activiteiten in en rondom Harlingen.
Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen is hét platform voor alle bedrijven in en rondom Harlingen. Onderneem het in Harlingen, Welkom aan Zee!
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.

Zeerobben nieuws week 15

20-04-2023

HARLINGEN - Met deze week: Jeugdjournaal, Pupil van de week, Waddenrobkes, de Meiden, Vriendinnendag en Reünie Ajax B1 - Zeerobben B1 50 jaar na dato....

Zeerobben nieuws week 15 De eerste thuiswedstrijd voor JO8-3 is een feit. Zij speelden thuis tegen Stiens. Foto: Wies Procee.

Jeugdjournaal

Het is voor de voetballers op de zaterdagmorgen nog steeds behelpen. Niet vanwege de wedstrijden die gespeeld moeten worden maar omdat de kleedaccommodatie nog steeds niet klaar zijn. De laatste fase is aangebroken. Binnenkort hoopt de vereniging alle kleedkamers en douches in gebruik te kunnen nemen.

 

JO19

Het blijft een grillig seizoen voor JO19-1. Na de winst op koploper CVVO was er nu weer verlies tegen sc Bolsward. Thuis werd het 1-4. Een gelijkspel was er voor JO19-2 dat in Koudum met 2-2 gelijk speelde tegen Oeverzwaluwen.

 

JO17

JO17-1 blijft het uitstekend doen in de divisie. Dit keer werd er uit bij Genemuiden met 0-2 gewonnen waardoor de ploeg nog steeds 2e staat achter Urk die 2 punten meer heeft. De wedstrijd van JO17-3 moet wel zeer spectaculair geweest zijn. Tegen DTD werd het maar liefst 5-5.

 

JO15

Na het verlies van vorige week tegen LSC was er nu het herstel voor JO15-1 in de wedstrijd tegen WVV. Thuis werd het maar liefst 7-0. Vanwege de krapte met de kleedkamers speelde JO15-3 al op de vrijdagavond. Tegen Leovardia werd het een spannende pot die nipt met 4-3 werd gewonnen.

 

JO13

Een ruime overwinning dit keer voor JO131-1. Thuis tegen Akkrum werd er met dubbele cijfers gewonnen. Het werd 10-1. En wederom een overwinning voor JO13-2. Helemaal naar Holwerd om daar de 3 punten op te halen. Het werd 1-8.

 

JO12

Een mooie overwinning was er voor JO12-1 op St. Annaparochie. Thuis op het Oostersportpark werd het 8-3. JO12-2 reisde af naar Sneek voor de wedstrijd tegen Sneek Wit Zwart. Na afloop stond er een 4-4 op het scorebord. Het publiek was de winnaar.

 

JO11

Net niet was het voor JO11-1 in de wedstrijd tegen Franeker. Met 2-3 gingen de 3 punten mee naar Franeker.

 

JO10/JO9/JO8

Voor deze groepen worden geen uitslagen en standen bijgehouden. Daar wordt overigens verschillend mee omgegaan. Zeerobben conformeert zich aan de regels van de KNVB die stellen dat het bij deze groep draait om het vergroten van het spelplezier van de kinderen.

 

Komende zaterdag

Het blijft behelpen op het Oostersportprak met de verbouwing van de kleedaccommodatie die nog steeds niet afgerond is. Met 12 thuiswedstrijden zal het weer lekker druk zijn op het Oostersportpark met om 08.45 uur al de eerste wedstrijden en om 09.00 uur natuurlijk weer de Waddenrobkes. Dat alles maakt de zaterdag de mooiste dag van de week.

 

Pupil van de week

Senna Joaquin Snel uit JO11-2 was afgelopen zaterdag pupil van de week bij de wedstrijd van Zeerobben 1 tegen Stiens. Senna zag een spannende wesdstrijd die door Zeerobben met 2-0 werd gewonnen. Matts Bruining scoorde beide doelpunten voor Zeerobbe en dus mocht Senna na afloop van de wedstrijd de bloemen, die aangeboden waren door buiten en thuis, voor de man of the match aan Matts uitreiken.

 

Foto: Herke de Groot.

 

Waddenrobkes Zeerobben

Afgelopen woensdag was het weer zover. Training van de Waddenrobkes. Dit keer een iets kleinere groep vanwege de afzeggingen en de doorstroming van enkele Waddenrobkes naar de JO8-groep. Zeerobben steekt veel tijd en energie in het kleutervoetbal en dat werpt nog steeds z’n vruchten af. Vorige week mochten ze 2 nieuw meisjes verwelkomen. Met ruim 40 Waddenrobkes wordt er op de zaterdagochtend inmiddels met 8 teams gespeeld.

 

Foto: Frans Bode.

 

De meiden van Zeerobben

Weer geen wedstrijd voor Vrouwen 1 afgelopen zaterdag. Zaterdagmorgen mag de ploeg dan eindelijk weer aan de bak. Dan reizen ze af richting Sintjohannesga voor de uitwedstrijd tegen DWP.

 

MO15-1 kwam voor de 2e keer achtereen niet tot winst. Vorige week werd het 0-0 tegen Sneek Wit Zwart en afgelopen week moesten de meiden genoegen nemen met een 1-1 gelijkspel tegen SJO DFC. Zaterdag de topper uit tegen Blauw Wit. MO15-2 had het afgelopen zaterdag duidelijk niet. Uit tegen Franeker werd er met 8-0 verloren. Nu wacht Berlikum thuis.

 

De meiden van MO15-2 waren niet opgewassen tegen Franeker en verloren met 8-0. Foto Annemarie van Keulen.

 

DE vrouwen van VR18+1 spelen vrijdagavond ook weer. De laatste speelronde was op vrijdagavond 31 maart op het Oostersportpark. Nu gaat de reis richting Sneek waar gespeeld wordt op het complex van Sneek Wit Zwart. Zeerobben treft daar achtereen Sneek Wit Zwart, ONS, SDS en FFS.

 

Vriendinnendag Zeerobben druk bezocht

Stilletjes had de organisatie op veel meiden gerekend maar dat er uiteindelijk bijna 60 aanmeldingen waren hadden ze niet durven dromen. Vanaf 14.45 uur kwamen de eerste meisjes richting het Oostersportpark en om 15.00 uur was het lekker druk bij de inschrijftafel. Of het nu kwam door de voetbalclinic, door de kapsters, nagelverzorgsters, schminckers, smoothiebar, de vrouwen van Vrouwen 1 of gewoon door de voetbalvereniging Zeerobben.... hoe dan ook, het werd een gezellige boel.

 

Zowel op het veld als in de kantine als ook op het terras vermaakte een ieder zich prima. En er komt een vervolg. Want er waren best wel veel meiden die voetballen leuk vonden. Voor al die meiden die nog eens willen trainen organiseert de jeugdafdeling op donderdag 11 mei (na de meivakantie) van 16.00 tot16.45 weer een training voor alle meiden die mee willen doen. Je kunt je gratis aanmelden via meidenvoetbal@zeerobben.nl.

 

Foto: Frans Bode.

 

Zeerobben bedankt de organisatie, de aanwezige ouders voor de ondersteuning en natuurlijk de sponsor Jumbo Olaf Hermus die voor al het lekkers had gezorgd. Leuk dat er zoveel meiden waren en graag tot 11 mei a.s.

 

Reünie Ajax b1 – Zeerobben b1,  50 jaar na dato….

Een tijdje geleden sprak Arjen Miedema een wens uit waarvan hij het vervolg niet voor mogelijk hield. “Ik zou graag weer eens op het terras willen zitten met Zeerobben dat in 1973 2-2 speelde tegen Ajax” waren zijn woorden toen. Dat hoorden meer oud-teamgenoten dan hij dacht en zo kan het gebeuren dat zijn wens binnenkort al in vervulling gaat.

 

Zaterdag 27 mei komen die voetballers van toen weer bij elkaar en daaronder ook de spelers die in 1972 al tegen Ajax speelden. Iedereen is nu zo rond de 60 maar heeft enthousiast gereageerd op de oproep. De groep verzamelt zich bij het voormalige Trefpunt want dat was toen al de traditie. Het team wordt daar opgewacht door een roemruchtige naam uit de historie van Zeerobben, Bouke Vellinga. Van daar gaat het naar het naar de arena van Zeerobben waar na ontvangst een wedstrijd wordt gespeeld tegen de JO-10-1 van nu.

 

Daarna zal de laatste wedstrijd van ‘het eerste’ worden bezocht waarna in de kantine wordt nagepraat, ongetwijfeld met sterke verhalen. Bouke Vellinga heeft van die tijd een dagboekje bijgehouden waarin hij ook de spelers van een cijfer voorzag. De spelers kijken er nu al reikhalzend naar uit want daar willen ze meer van weten. Wordt vervolgd.

 

Sport & Recreatie

Terug naar Nieuws

Meer nieuws

Zondag Concert Museum Hannema voor de Vrienden van het Hannemahuis

20-04-2023

HARLINGEN - Enthousiast ontvangen concertje voor de Vrienden van het Hannemahuis in het Kabinet van Baur.

U2 Onair bij Omroep RSH

20-04-2023

HARLINGEN – Zaterdag 22 april 2023 is er van 10.00 – 11.00 uur U2 Onair bij Omroep RSH, presentatie en samenstelling Dorus Breidenbach.

Hoog bezoek bij Maritieme Academie in Harlingen

20-04-2023

HARLINGEN - In Harlingen was het vanochtend een drukte van belang.

Reacties

Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Connexa Connexa Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Visie-Events Visie-Events Hubo-Faber Hubo-Faber Karsten Wonen Karsten Wonen Haarmode Cats Haarmode Cats Quadrivas Clinic Harlingen Quadrivas Clinic Harlingen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Hippe Frieten & Ons Wijnen Hippe Frieten & Ons Wijnen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Stichting Harlingen Sail Stichting Harlingen Sail Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Milûk Milûk BENG Evenementen BENG Evenementen Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Zensa Moda Zensa Moda
Karsten Wonen Karsten Wonen Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot BENG Evenementen BENG Evenementen Connexa Connexa Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Copini Opticiëns Copini Opticiëns Zensa Moda Zensa Moda Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Visie-Events Visie-Events Milûk Milûk Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires CZVideoful CZVideoful Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Stichting Harlingen Sail Stichting Harlingen Sail Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Museum Het Hannemahuis Museum Het Hannemahuis Haarmode Cats Haarmode Cats Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen TeamFRL TeamFRL Hubo-Faber Hubo-Faber
Stichting Harlingen Sail Stichting Harlingen Sail Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen TeamFRL TeamFRL Zensa Moda Zensa Moda Museum Het Hannemahuis Museum Het Hannemahuis Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE CZVideoful CZVideoful Hubo-Faber Hubo-Faber Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Milûk Milûk Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Connexa Connexa Visie-Events Visie-Events Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Karsten Wonen Karsten Wonen Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Quadrivas Clinic Harlingen Quadrivas Clinic Harlingen Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Hippe Frieten & Ons Wijnen Hippe Frieten & Ons Wijnen
Karsten Wonen Karsten Wonen TeamFRL TeamFRL Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Copini Opticiëns Copini Opticiëns Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen BENG Evenementen BENG Evenementen Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Stichting Harlingen Sail Stichting Harlingen Sail Museum Het Hannemahuis Museum Het Hannemahuis Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Hubo-Faber Hubo-Faber Visie-Events Visie-Events Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Milûk Milûk Zensa Moda Zensa Moda Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE CZVideoful CZVideoful
Zensa Moda Zensa Moda Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Copini Opticiëns Copini Opticiëns Hubo-Faber Hubo-Faber BENG Evenementen BENG Evenementen Museum Het Hannemahuis Museum Het Hannemahuis Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Connexa Connexa Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Quadrivas Clinic Harlingen Quadrivas Clinic Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen