Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma helpt u met schilderwerk voor zowel binnen als buiten, maar ook voor een nieuw kleurtje op de wand bent u bij Royce aan het juiste adres.
Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Stap over naar RegioBank met onze gratis overstapservice. Loop binnen op Voorstraat 94 of bel 0517-212140 voor een afspraak.
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Expert Harlingen

Expert Harlingen

Wil je meer weten over het duurzaam verwarmen van je huis met infrarood? Kom langs!
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Harlinger UITagenda

Harlinger UITagenda

De Harlinger UITagenda is de centrale agenda van alle evenementen en activiteiten in en rondom Harlingen.
Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen is hét platform voor alle bedrijven in en rondom Harlingen. Onderneem het in Harlingen, Welkom aan Zee!
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.

Zeerobben nieuws week 13

30-03-2023

HARLINGEN - Met deze week: Het jeugdjournaal,JO19-1 door in de beker, De Meiden, Staf Vrouwen 1 verlengt voor volgend seizoen en Piet Waaijer opent nieuwe bestuurskamer.

Zeerobben nieuws week 13
Veel inzet bij de JO8-1 tegen Workum. Foto: Wies Procee.

Jeugdjournaal

Zo zeg. Dat was me de zaterdag wel zeg. ’s Ochtends nog voetballend in het zonnetje maar niet veel later harde wind, regen en hagel. En de jeugd? Die voetbalde rustig door al was het best wel lastig voetballen met zoveel wind.

 

JO19

JO19-1 had bekerverplichtingen en moest voor de 1/8 finale richting Hoogeveen. Daar troffen ze HZVV JO19-1 die ook in de hoofdklasse uitkomt. Na een 1-1 ruststand speelde JO19-1 een hele goed 2e helft die uiteindelijk tot een 1-5 overwinning leidde. Door in de beker dus. Ook JO19-2 kwam in actie. Zij speelden haar laatste op 18 februari en moest duidelijk weer in het ritme komen. Balk deed dat beter en won met 1-3.

 

JO19-1 door in de beker

Zeerobben JO19-1 heeft afgelopen zaterdag de kwartfinales bereikt van het KNVB-bekertoernooi. In Hoogeveen was de ploeg met 1-5 te sterk voor HZVV JO19-1. Daar leek het in de rust nog niet op toen de stand 1-1 was maar door een goede 2e helft werd het uiteindelijk 1-5. En dus gaat Zeerobben door naar de kwartfinales. Daar treft het sc Genemuiden JO19-1 die uitkomt in Divisie 2-B. Een prachtige uitdaging voor JO19-1. De wedstrijd staat gepland voor dinsdag 11 april a.s. om 20.00 uur op het Oostersportpark.

 

 

JO17

Voor JO17-1 stond de topper tegen koploper Urk op het programma. Dit keer moesten de mannen naar het echte gras van veld C maar ook dat leverde geen problemen op. Met veel inzet en strijd werd een 2-0 overwinning op Urk geboekt en rukt JO17-1 op naar de 3e plaats in Divisie 6. En wat te denken van JO17-2. Die spelen ook al in de 1e klasse en wonnen afgelopen zaterdag even afgetekend met 5-2 van Leovardia. Een knappe prestatie.

 

JO15

Helaas kwam er voor JO15-1 afgelopen zaterdag een einde aan het bekeravontuur. In de 1/8 finale werd thuis met 1-5 van FC Assen verloren. Een ploeg waar in de competitie nog van gewonnen werd. Bekervoetbal is en blijft onvoorspelbaar. JO15-2 speelde een spannende wedstrijd tegen stadgenoot JO15-2 maar had zich voorgenomen de punten mee naar huis te nemen. Een 2-3 overwinning dus. JO15-3 kwam in de wedstrijd thuis tegen Friesland niet verder dan 1 keer scoren. Friesland deed dat echter 3 keer.

 

JO13

Dat de harde wind veel invloed op het spel kan hebben bewees JO13-1. De 1e helft namen ze voor de wind een 5-0 voorsprong tegen Oldeboorn maar de einduitslag werd uiteindelijk nog 5-4 omdat de tegenstander nog gevaarlijk terugkwam.

 

JO12

Na de teleurstelling van het verliezen van de kampioenswedstrijd werd de draad in de 4e fase tegen Franeker weer opgepakt door JO12-1. Zij wonnen thuis met 8-0 van Franeker. JO12-2 kwam heel vroeg in de ochtend glunderend terug uit Leeuwarden. Zij hadden daar tegen Leovardia met 2-3 gewonnen. Wat spannend zal dat geweest zijn.

 

JO11

Ook JO11-1 is de 4e fase goed begonnen door met 3-1 van Sneek Wit Zwart te winnen. Voor JO11-2 is het weer even wennen na het kampioenschap in de 3e fase. De eerste wedstrijd in de 4e fase werd met 6-1 van Balk verloren.

 

JO10/JO9/JO8

Voor deze groepen worden geen uitslagen en standen bijgehouden. Daar wordt overigens verschillend mee omgegaan. Zeerobben conformeert zich aan de regels van de KNVB die stellen dat het bij deze groep draait om het vergroten van het spelplezier van de kinderen. Nog wel vermeldenswaard is dat Zeerobben een extra team heeft kunnen inschrijven voor de 4e fase. Het gaat om JO8-3 dat morgen haar eerste wedstrijd uit tegen Franeker speelt.

 

Komende zaterdag

Zaterdag weer zo’n heerlijke dag op het Oostersportpark. Maar liefst 12 thuiswedstrijden staan er voor de jongens en meiden op het programma en daarnaast ook nog eens 9 uitwedstrijden. Iedereen zal het erover eens zijn dat zaterdag de mooiste dag van de week is en blijft.

 

De meiden van Zeerobben

Het is de vrouwen afgelopen zaterdag niet gelukt om te winnen van de nummer 2 van de ranglijst ST BMW. Het werd uiteindelijk 1-4 voor de fysiek sterke tegenstander. Morgen zijn er weer nieuwe kansen voor de vrouwen als ze uit spelen tegen Hardegarijp.

 

MO15-1 moest al vroeg uit de veren. Zij speelden al om 09.00 uur in Lemmer tegen CVVO. Een harde wind maakte het voetbal lastig voor beide teams. Uiteindelijk trok Zeerobben een zwaar bevochten 1-2 overwinning uit het vuur en blijft in het spoor van koploper Blauw Wit. Dit weekend zijn de meiden vrij.

 

Een zwaar bevochten 1-2 overwinning voor de meiden van MO15-1 tegen CVVO. Foto: Arjen Huitenga.

 

MO15-2 kon het niet bolwerken tegen Terschelling. Zij gingen met 8-0 onderuit. Zaterdag een thuiswedstrijd tegen Bolsward.

 

En ook de vrouwen van VR18+1 gaan weer van start. Op 10 maart moest de eerste speelronde nog afgelast worden vanwege de sneeuwval en daarom vanavond de eerste speelronde voor de vrouwen die wordt gehouden op het Oostersportpark. Er wordt vanaf 19.30 uur gespeeld tegen respectievelijk SDS, FFS, ONS Sneek en Sneek Wit Zwart.

 

Staf Vrouwen 1 verlengt voor volgend seizoen

De Technische Commissie (TC) van Zeerobben en trainer van Vrouwen 1, Richard van der Kooi zijn het eens geworden over verlenging van de samenwerking voor het seizoen 2023/2024. En dat werd meteen ook een dubbelslag, omdat Henk Boutsma tegelijkertijd heeft bevestigd aan te blijven als leider. Daarmee blijft de staf rond het team stabiel en dat is een belangrijke basis voor de stabiliteit die zowel de TC als ook Richard en Henk voor ogen staan voor het Vrouwenvoetbal bij Zeerobben.

Trainer Richard van der Kooi is inmiddels al behoorlijk gepokt en gemazeld als het gaat om trainen en coachen bij het damesvoetbal. “Misschien zijn de dames mij wel eens beu”, zegt Richard met een knipoog, “maar ik zie nog voldoende rek en potentie in de groep die we hebben en die maakt dat ik nog graag een jaar doorga, ook in de goede samenwerking zoals ik die met leider Henk en de TC ervaar”.

 


Foto: Frans Bode.


De Vrouwen 1 van Zeerobben komen momenteel uit in de derde klasse, een stapje hoger na het vorig jaar behaalde kampioenschap. En dat blijkt, want het is nog even wennen aan dit duidelijk hogere niveau. Tegen de bovenste helft van de competitie komt de veelzijdige mix van jong en oud bij Zeerobben nog ervaring en routine tekort om daar punten van te pakken. Maar met de andere ploegen kan Zeerobben zich meten en als resultaat daarvan ligt handhaving binnen handbereik. Dat is dan weer een mooi uitgangspunt om volgend jaar verder te bouwen aan de positie van damesvoetbal binnen de club. De meiden zelf zijn in ieder geval aanstekelijk ambitieus en enthousiast. Ook dat zal ongetwijfeld hebben bijgedragen aan het besluit van TC en Staf om met elkaar door te gaan.

 

Naamgever Piet Waaijer opent nieuwe bestuurskamer

Toen oud-voorzitter Piet Waaijer in 2011 door persoonlijke omstandigheden noodgedwongen afstand moest doen van zijn voorzitterschap, besloot de Algemene Ledenvergadering op voorstel van het bestuur om de toenmalige bestuurskamer zijn naam te geven. Als eerbetoon en uit respect voor de wijze waarop hij het besturen van een club als Zeerobben vernieuwd had. Een frisse, maar ook meer zakelijke aanpak zoals dat destijds passend was bij een grote club als Zeerobben. De bestuurskamer van Zeerobben heette vanaf dat moment de “Piet Waaijer bestuurskamer”.

Wie had toen kunnen bevroeden dat diezelfde Piet Waaijer nu, 12 jaar later, de geheel vernieuwde bestuurskamer kon heropenen na een ingrijpende verbouwing? Allen met enig historisch besef vonden het bijzonder en zo gegund aan deze oud-voorzitter, die nog steeds onder ons is en nog zeer regelmatig de wedstrijden van Zeerobben 1 komt bekijken.

Hoe anders is dat met een andere Zeerob die niet meer onder ons is, maar zonder het te weten mede aan de basis gestaan heeft van deze verbouwing: Wilfred Boers. Na zijn jammerlijke en veel te vroege overlijden liet hij Zeerobben een legaat na, dat door het toenmalige bestuur voor een deel werd toegewezen aan één van Wilfreds belangrijkste aandachtsvelden: de Businessclub Zeerobben. Het was die Businessclub waar al langer de wens leefde om een eigen, of in ieder geval grotere en geschiktere ruimte te hebben voor hun netwerkactiviteiten. De combinatie van bestuurlijke ruimte en home van de Businessclub tegelijk in de oude, te kleine bestuurskamer begon te wringen.

En zo werd mede dankzij de financiële middelen uit het legaat het plan opgevat om de oude bestuurskamer, de oude commissiekamer (wedstrijdsecretariaat) en computerruimte samen te voegen tot één grote ruimte, waarin nog steeds de combinatie van bestuurlijke ontvangstruimte en Businessclub gemaakt wordt, maar nu met voldoende ruimte voor een ieder. Letterlijk ook, want of het nou gaat om een commissievergadering, presentatie of wedstrijdbespreking, de bestuurskamer is er voor iedereen. Vanuit die optiek is het ook mooi dat de Vriendenclub Zeerobben een forse bijdrage deed in de aanschaf van nieuw meubilair. Zelf kunnen ze er nu ook vergaderen en bijeenkomen, maar vanuit de doelstellingen van de Vriendenclub onderschrijven ze hiermee ook het algemene belang van deze multifunctionele ruimte.

 

Onder toeziend oog van voorzitter Sander Alberda en projectleider Frank Seinen opent Oud voorzitter Piet Waaijer de geheel verbouwde bestuurskamer.
Foto Frans Bode.


Het was mooi dat Sascha en Talitha, dochters van Wilfred zaterdagmiddag aanwezig waren bij de opening en getuige waren van de ferme knip met een schaar van mega formaat waarmee Piet Waaijer zaterdagmiddag in aanwezigheid van veel belangstellenden de officiële opening kon verrichten. De gastvrouwen van dienst, Kyra, Marloes en Jeanette hadden daarna hun handen vol aan hun rol, maar straalden ook uit hoe fijn werken het is vanachter de ruime en fraaie bar en in de bediening van trotse gasten.

Inleidend op die opening had voorzitter Sander Alberda nog even benoemd hoe blij bestuur en Businessclub met de nieuwe ruimte zijn, voor welke doelen anders dan besturen en netwerken deze fraai ruimte ook gebruikt kan worden en hoe de verbouw met grotendeels zelfwerkzaamheid van vele leden van de Businessclub tot stand was gekomen. Het ging wat te ver om alle namen van iedereen die daaraan meegewerkt hebben, specifiek te noemen, maar terecht was er toch even extra aandacht voor projectleider Frank Seinen, met ondersteuning van Kyra als styliste, Adriaan Aalders als aanjager en uitvoerder, de onvermoeibare Tjerk Bekius (voor meer dan alleen de techniek…), het eendrachtige schilderwerk van Riekele de Jong en Michel van der Ploeg, de moederlijke zorg die alle noeste werkers steeds weer ontvingen van Nel Kingma, etc., etc.

Het werk is nog niet geheel af. Verwarming/koeling, geluidsdemping en wandverfraaiing volgen nog, maar zoals het er nu bij staat is het al een geweldig multifunctioneel onderkomen. De feestelijke opening was in alle opzichten passend. Het is een ruimte van, voor en door de club, dus iedereen is van harte welkom om er eens een kijkje te komen nemen.

 

 

 

Sport & Recreatie

Terug naar Nieuws

Meer nieuws

Homminga's Borreltas staat weer klaar!

30-03-2023

HARLINGEN - Op zoek naar lekkere borrelhapjes?

V.V.H. Dames 1 pakt opnieuw de 5 punten

30-03-2023

HARLINGEN - Afgelopen zaterdag mochten we weer los in onze eigen vertrouwde Waddenhal.

Reacties

Quadrivas Clinic Harlingen Quadrivas Clinic Harlingen CZVideoful CZVideoful Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus BENG Evenementen BENG Evenementen Zensa Moda Zensa Moda Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Connexa Connexa Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Hubo-Faber Hubo-Faber Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken TeamFRL TeamFRL Haarmode Cats Haarmode Cats Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Hippe Frieten & Ons Wijnen Hippe Frieten & Ons Wijnen Copini Opticiëns Copini Opticiëns Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Visie Events Visie Events Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Karsten Wonen Karsten Wonen
Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor TeamFRL TeamFRL Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Karsten Wonen Karsten Wonen Hubo-Faber Hubo-Faber Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Quadrivas Clinic Harlingen Quadrivas Clinic Harlingen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Visie Events Visie Events Haarmode Cats Haarmode Cats Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Zensa Moda Zensa Moda Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad CZVideoful CZVideoful BENG Evenementen BENG Evenementen Hippe Frieten & Ons Wijnen Hippe Frieten & Ons Wijnen Copini Opticiëns Copini Opticiëns Connexa Connexa Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken
Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken Visie Events Visie Events Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Copini Opticiëns Copini Opticiëns CZVideoful CZVideoful Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Zensa Moda Zensa Moda Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Quadrivas Clinic Harlingen Quadrivas Clinic Harlingen Hippe Frieten & Ons Wijnen Hippe Frieten & Ons Wijnen Karsten Wonen Karsten Wonen TeamFRL TeamFRL Connexa Connexa Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Haarmode Cats Haarmode Cats Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Hubo-Faber Hubo-Faber Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad BENG Evenementen BENG Evenementen
Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie CZVideoful CZVideoful Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken Hubo-Faber Hubo-Faber Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Quadrivas Clinic Harlingen Quadrivas Clinic Harlingen Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Visie Events Visie Events Copini Opticiëns Copini Opticiëns BENG Evenementen BENG Evenementen Karsten Wonen Karsten Wonen Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Haarmode Cats Haarmode Cats Hippe Frieten & Ons Wijnen Hippe Frieten & Ons Wijnen Zensa Moda Zensa Moda Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas TeamFRL TeamFRL Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Connexa Connexa
BENG Evenementen BENG Evenementen Hippe Frieten & Ons Wijnen Hippe Frieten & Ons Wijnen Quadrivas Clinic Harlingen Quadrivas Clinic Harlingen Karsten Wonen Karsten Wonen Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Zensa Moda Zensa Moda Haarmode Cats Haarmode Cats Hubo-Faber Hubo-Faber Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen