Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma helpt u met schilderwerk voor zowel binnen als buiten, maar ook voor een nieuw kleurtje op de wand bent u bij Royce aan het juiste adres.
Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Stap over naar RegioBank met onze gratis overstapservice. Loop binnen op Voorstraat 94 of bel 0517-212140 voor een afspraak.
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Expert Harlingen

Expert Harlingen

Wil je meer weten over het duurzaam verwarmen van je huis met infrarood? Kom langs!
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Harlinger UITagenda

Harlinger UITagenda

De Harlinger UITagenda is de centrale agenda van alle evenementen en activiteiten in en rondom Harlingen.
Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen is hét platform voor alle bedrijven in en rondom Harlingen. Onderneem het in Harlingen, Welkom aan Zee!
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.

Zeerobben nieuws week 12

23-03-2023

HARLINGEN - Met deze week o.a.: Jeugdjournaal, JO11-2 kampioen, De Meiden, Zupe Zaterdag en Zeerobben 4 – FC Diamond.

Zeerobben nieuws week 12
Eindelijk weer een wedstrijd voor Vrouwen 1. In Leeuwarden verloren ze met 4-0 van Blauw Wit. Foto: Gertjan Miedema.

Jeugdjournaal

 

Er werd gelukkig weer volop gevoetbald afgelopen weekend. Geen afgelastingen dit keer. Het was voor veel teams de laatste wedstrijd in de 3e fase. Vanaf morgen begint de 4e en laatste fase van het seizoen 2022-2023.

 

JO19

Bij de JO19 groep kwam alleen JO19-1 in actie. Zij speelden uit tegen Stiens en maakte geen fouten dit keer. Het werd uiteindelijk 0-4. Zeerobben blijft op een 5e plaats staan in de hoofdklasse. Het is voor JO19-1 bekerweekend. Zij spelen de 1/8 finale om 15.00 uur uit tegen HZVV te Hoogeveen. HZVV komt net als Zeerobben uit in de hoofdklasse en staat daar momenteel op een 8e plaats.

 

JO19-2 mag na een paar weken rust ook weer aan de bak. Zij spelen thuis tegen Balk.

 

JO17

JO17-1 speelde een sterke wedstrijd tegen Kolping Boys uit Alkmaar. Na een 1-0 achterstand werd er uiteindelijk met 5-2 gewonnen. Door dit resultaat kruipt de ploeg richting de 3e plaats in de 6e divisie. Morgen thuis de topper tegen koploper Urk om 12.30 uur. JO17-2 boekte een krappe maar knappe 1-0 overwinning op Oudehaske. JO17-3 stond net naast de verkeerde kant van de streep. Zij verloren met 2-3 van GAVC.

 

JO15

Verlies was er voor JO15-1 tegen Raptim JO15-1 uit Coevorden. De verste uitreis leverde helaas geen punten op. Morgen speelt ook JO15-1 de 1/8 finale voor de beker. Het ontvangt thuis FC Assen om 10.30 uur. Een hele knappe 2-1 overwinning was er voor JO15-2 op Anjum. En dit keer ook de 3 punten voor JO15-3. Zij kwamen met een 1-3 overwinning terug uit Oosterlittens.

 

JO13

Bij de JO13-groep kwam alleen JO13-2 in actie en hoe. Zij speelden een spectaculaire wedstrijd op het Oostersportpark tegen Beetgum. Toen de stofwolken waren opgetrokken stond er 4-4 op het scorebord.

 

JO12

Het is JO12-1 niet gelukt om het kampioenschap binnen te slepen. Dan moest er gewonnen worden van ST IJVC/Blauwhuis en dat zat er niet in. De jongens verloren met 2-5. Jammer maar ook dat hoort bij de sport. Morgen start de 4e fase met meteen de derby tegen Franeker. JO12-2 kwam met een mooie 0-4 overwinning terug uit Sneek waar gewonnen werd van LSC.

 

Geen kampioenschap voor JO12-1. Zij verloren van ST IJVC/Blauwhuis. Foto: Frans Bode.

 

JO11

JO11-1 speelde een dubbelprogramma afgelopen weekend. Zaterdag moesten ze een 1-4 nederlaag tegen Bolsward incasseren. Maar afgelopen maandag was daar het herstel tegen Franeker. Zeerobben stroopte de mouwen op en sleepte een 2-0 overwinning uit het vuur.

 

Voor JO11-2 stond er veel op het spel tegen FVC. Bij winst kon het kampioenschap gevierd worden en dat lukte. Na een 1-1 ruststand werd er met 2-4 gewonnen en was het kampioenschap een feit.

 

JO11-2 kampioen

Je moet het dan nog maar even doen. “Even” winnen in Leeuwarden van FVC en het kampioenschap is een feit. Maar zo gemakkelijk is dat allemaal natuurlijk niet. FVC stond op de 3e plaats en dus werd het nog een hele klus. Dat bleek ook wel uit de 1-1 ruststand. Het kon de 2e helft nog alle kanten op. Maar het lukte uiteindelijk om een 2-4 overwinning uit het vuur te slepen. Een prachtig kampioenschap voor deze jongens en dame. De competitie werd in september begonnen met nulpunten uit 5 wedstrijden. In de 2e fase ging het al een stuk beter met 9 uit 6 en een mooie 5e plaats. En dan nu de stijgende lijn doorzetten met een kampioenschap in de 3e fase. Een hele knappe prestatie van de spelers en natuurlijk van trainer Mirren de Haan die er steeds in is blijven geloven. Op 13 punten uit 6 wedstrijden en een doelsaldo van 24 voor en 12 tegen mag je best trots zijn.

 

 

Komende zaterdag

Zaterdag weer zo’n heerlijke dag op het Oostersportpark. Maar liefst 12 thuiswedstrijden staan er voor de jongens en meiden op het programma. Daar komen ook nog eens de wedstrijdjes van de Waddenrobkes bij. Met 8 teams wordt het daar ook steeds drukker. Naast competitievoetbal is er ook bekervoetbal op het Oostersportpark, staan er topwedstrijden op het programma en start de 4e fase. Niemand twijfelt er meer aan: zaterdag is de mooiste dag van de week.

 

De meiden van Zeerobben

Eindelijk mochten de vrouwen van VR1 weer in actie komen. Zij hadden een paar weken stil gestaan maar moesten afgelopen zaterdag in actie komen tegen het sterke Blauw Wit. De vrouwen moesten hun meerdere erkennen in de vrouwen uit Leeuwarden. Het werd uiteindelijk 4-0. Snel vergeten want zaterdag wacht de nummer 2 van de ranglijst ST BMJ. De vrouwen spelen om 12.30 uur. MO15-1 blijft met Blauw Wit in gevecht om de eerste plaats op de ranglijst.

 

MO15-1 rekende thuis met 3-2 af met Oudehaske en ook Blauw Wit won zodat Blauw Wit de ranglijst blijft aanvoeren. Zeerobben volgt op 3 punten met een wedstrijd minder gespeeld. Zaterdagmorgen een pittige tegenstander voor de meiden. Om 09.00 uur spelen in Lemmer tegen CVVO.

 

In februari was MO15-2 nog de sterkste in de stadsderby en won met 3-2. Dit keer waren de rollen omgedraaid en won fc Harlingen met 3-1. De meiden blijven echter nog keurig op de 3e plaats staan. Zaterdag een dagje Terschelling. 

 

Zupe Zaterdag

Het voetbal mag dan op kelderklasse-niveau zijn, de organisatie van de 2e Zupe Zaterdag was op divisie-niveau. Alles werd door de organisatie uit de kast gehaald om deze middag/avond tot een succes te maken. En dat is de organisatie zeker gelukt. Het werd een feest voor jong en oud, voor spelers en publiek en ook voor de sponsoren.

 

De sponsoren Levels en Boomsma Kieftenburg werden vooraf aan de wedstrijd in het zonnetje gezet. Foto: Frans Bode.

 

Nadat de sponsoren Levels en Kieftenburg vooraf aan de wedstrijd tegen AVC in het zonnetje waren gezet door Melvin Leusink mochten de teams met de pupil van de week de arena betreden. Dit alles onder strenge regie van Dennis Schoot die, net als bij de Champions League, alles tot de op de seconde nauwkeurig had voorbereidt.

 

De opkomst van de beide ploegen was weer kelderklasse-waardig. Foto: Frans Bode.

 

Nadat de rookwolken waren opgetrokken kon referee Coert Kiewiet het startschot voor de Zupe wedstrijd geven. Die eindige na een 1-0 en 2-1 voorsprong uiteindelijk in een 2-2 eindstand waarmee een ieder wel kon leven. Alle spelers kregen speelminuten van coach Vink zodat een ieder voldaan de kantine kon opzoeken met de gedachte dat meedoen belangrijker is dan winnen. De verloting die later op de middag volgde was hilarisch maar met prachtige prijzen zoals een middagje vissen met Henk & Siep en een “Vogel-excursie” met Walter. Alle sponsoren werden meerdere malen genoemd en bedankt voor hun bijdrage. Hierna was het de beurt aan Klaas Pieter/Vivaro die met zijn draaitafel voor een optimaal sfeer zorgde. De sponsoren zagen vervolgens wat ze gesponsord hadden. Een mooi feestje waar spelers, kinderen, vrienden, vriendinnen, ouders, opa’s en oma’s zich prima vermaakten. Familieclub Zeerobben dus. De kantineploeg o.l.v. Gerrit Bos moest vervolgens ook alles uit de kast halen om een ieder te voorzien maar ook zij slaagden daar cum laude in. Volgens hen had het alles weg van “kleintje familiedag” Op naar Zupe Zaterdag 2024.

 

Zeerobben 4 – FC Diamond

Afgelopen woensdagavond werd er onder redelijke publieke belangstelling een oefenwedstrijd tussen Zeerobben 4 en FC Diamond gespeeld op het Oostersportpark. Het gelegenheidsteam dat bestaat uit de vluchtelingen die momenteel huisvesten op de riviercruiseboot de River Diamond bleken over een fitte ploeg te beschikken. Het 4e had de Zupe zaterdag waarschijnlijk nog in de benen en verloren uiteindelijk kansloos met 2-6. Het werd een mooie avond waarin elk doelpunt zeer uitbundig werd gevierd.

 

Foto: Frans Bode.

 

 

Sport & Recreatie

Terug naar Nieuws

Meer nieuws

Het Alternatief 129 bij Omroep RSH

23-03-2023

HARLINGEN - Vrijdag 24 maart is er wederom een Alternatief.

Inwoners willen meer groen in de stad

23-03-2023

HARLINGEN - De afgelopen week is de gemeente Harlingen benaderd door een aantal inwoners met ideeën om meer groen in de stad te krijgen.

Holle bomen dichtgemetseld

23-03-2023

HARLINGEN - De afgelopen week heeft gemeente Harlingen een aantal holle bomen dichtgemetseld.

Reacties

Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Visie-Events Visie-Events BENG Evenementen BENG Evenementen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Hubo-Faber Hubo-Faber Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Hippe Frieten & Ons Wijnen Hippe Frieten & Ons Wijnen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Haarmode Cats Haarmode Cats Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Connexa Connexa Quadrivas Clinic Harlingen Quadrivas Clinic Harlingen Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Zensa Moda Zensa Moda Karsten Wonen Karsten Wonen TeamFRL TeamFRL CZVideoful CZVideoful Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen
Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Zensa Moda Zensa Moda Quadrivas Clinic Harlingen Quadrivas Clinic Harlingen Karsten Wonen Karsten Wonen Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Museum Het Hannemahuis Museum Het Hannemahuis CZVideoful CZVideoful TeamFRL TeamFRL BENG Evenementen BENG Evenementen Connexa Connexa Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Visie-Events Visie-Events Hippe Frieten & Ons Wijnen Hippe Frieten & Ons Wijnen Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Haarmode Cats Haarmode Cats
Museum Het Hannemahuis Museum Het Hannemahuis Quadrivas Clinic Harlingen Quadrivas Clinic Harlingen Connexa Connexa BENG Evenementen BENG Evenementen Karsten Wonen Karsten Wonen Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen CZVideoful CZVideoful Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Copini Opticiëns Copini Opticiëns Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Zensa Moda Zensa Moda Haarmode Cats Haarmode Cats Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Hippe Frieten & Ons Wijnen Hippe Frieten & Ons Wijnen Visie-Events Visie-Events
Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Visie-Events Visie-Events BENG Evenementen BENG Evenementen CZVideoful CZVideoful Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Copini Opticiëns Copini Opticiëns Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot TeamFRL TeamFRL Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Zensa Moda Zensa Moda Hubo-Faber Hubo-Faber Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Karsten Wonen Karsten Wonen Museum Het Hannemahuis Museum Het Hannemahuis Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Hippe Frieten & Ons Wijnen Hippe Frieten & Ons Wijnen
Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Haarmode Cats Haarmode Cats Karsten Wonen Karsten Wonen Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad TeamFRL TeamFRL Connexa Connexa BENG Evenementen BENG Evenementen