Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma helpt u met schilderwerk voor zowel binnen als buiten, maar ook voor een nieuw kleurtje op de wand bent u bij Royce aan het juiste adres.
Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Stap over naar RegioBank met onze gratis overstapservice. Loop binnen op Voorstraat 94 of bel 0517-212140 voor een afspraak.
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Expert Harlingen

Expert Harlingen

Wil je meer weten over het duurzaam verwarmen van je huis met infrarood? Kom langs!
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Harlinger UITagenda

Harlinger UITagenda

De Harlinger UITagenda is de centrale agenda van alle evenementen en activiteiten in en rondom Harlingen.
Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen is hét platform voor alle bedrijven in en rondom Harlingen. Onderneem het in Harlingen, Welkom aan Zee!
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.

Zeerobben nieuws

03-11-2022

HARLINGEN - Met o.a. Het Jeugdjournaal, Pupil van de Week, De meiden en de Senioren.

Zeerobben nieuws
Zeerobben JO15-3 verloop nipt met 2-1 van Zeerobben JO15-2. Foto: Wies Procee.

Jeugdjournaal Zeerobben

En toen was ineens de herfsvakantie en werd er afscheid genomen van de eerste fase. Voor sommige teams een treetje hoger en een ander doet weer een stapje terug. De ploegen in de divisie voetballen rustig door en hoe!

 

JO19

JO19-1 heeft de 1e fase als koploper afgesloten en mag nog een fase in de hoofdklasse uitkomen. Dat is jammer voor deze talentvolle groep die toe is aan een stap hoger. Zaterdag stond de uitwedstrijd tegen CVVO op het programma. Niet makkelijk maar toch werd er met 1-3 gewonnen.

 

JO17

JO17-1 blijft het maar uitstekend doen in de selectieklasse. Afgelopen zaterdag zat de ploeg al vroeg in de auto richting Zwolle. Tegen Be Quick ’28 werd er knap met 0-2 gewonnen. Een keurige gedeelde 2e plaats is tot nu toe het resultaat. JO17-2 speelde voor de 2e keer in korte tijd tegen fc Harlingen en wederom was Zeerobben de sterkste. Het werd 1-0. JO17-3 verloor met 2-0 van Franeker.

 

JO15

Ook JO15-1 moest al vroeg op pad richting Assen. Zij speelden tegen Achilles 1894 en kwamen met een dik verdiende 0-4 overwinning weer terug in Harlingen. JO15-2 en JO15-3 zitten bij elkaar in de competitie deze 2e fase en maakten er een vermakelijke pot van die door de JO15-2 nipt met 1-2 werd gewonnen.

 

JO13

JO13-1 speelde in de 1e wedstrijd van de 2e fase thuis tegen FVC en kwam niet verder dan een 2-2 gelijkspel. Het verhaal over de wedstrijd van JO13-2 is een jongensboek. Deze jongens zaten vaak in een te zware competitie en verloren veel wedstrijden. Zaterdag was alle hoop gevestigd op de 2e fase. Maar in de wedstrijd tegen Frisia stonden ze al weer snel met 2-0 achter. Maar voor de rust werd het toch nog 2-2. Na rust meteen weer 2 gaols om de oren maar weer toonden de jongens verkracht en kwamen terug tot 4-4. En als je dan in de  slotseconden nog een strafschop krijgt en de 4-5 binnen schiet duurt de terugreis naar Harlingen veel te kort. Wat een vreugde.

 

JO12

JO12-1 verloor de eerste wedstrijd thuis tegen SJO DFC nipt met 1-2. Wel een hele mooie en spannend wedstrijd maar helaas geen punten. JO12-2 kwam met een heerlijke 2-5 overwinning terug uit Workum.

 

JO11

JO11-1 wil  zich verder ontwikkelen en speelt inmiddels in de hoofdklasse. Zaterdag kwam Blauw Wit oip bezoek en die bleken toch net even sterker. Het werd 3-5. Weer lekker trainen en dan op naar Frisia.

 

Komende zaterdag
Maar liefst 14 thuiswedstrijden voor de jeugdafdeling. Voeg daarbij nog eens de Waddenrobkes en het is weer volle bak. Door de verbouw van de kleedkamer op dit moment zal het weer een heel gepuzzel worden. Wie kan waar omkleden en waar douchen. Ondanks dat alles blijft zaterdag de mooiste dag van de week.

 

Pupil van de week

Een middag om niet snel te vergeten. Dat werd het voor Jend Siderius die afgelopen zaterdag pupil van de week was bij de wedstrijd van Zeerobben 1 tegen Wolvega. Eerst zelf voetballen 's ochtends bij de JO11-1 en vervolgens 's middags aansluiten bij de bespreking van het 1e, meedraaien in de warming-up en tot slot meelopen met spelers en scheidsrechter richting middenstip.

 

Foto: Frans Bode.

 

Het blijft een prachtige ervaring voor jonge spelers die hopen ooit zelf als speler van Zeerobben 1 mee te lopen in de line up. Als keeper van JO11-1 ging hij natuurlijk met keeper Theo Nota op de foto die ook nog eens tot man of the match werd uitgekozen. En Zeerobben won na een spannende wedstrijd met 2-1. Dubbel feest dus. 

 

De meiden van Zeerobben

De herfstvakantie zit erop. De eerste fase is afgesloten voor de jeugdteams en de competitie voor de vrouwen is weer begonnen. Dus was het afgelopen zaterdag weer lekker druk op het Oostersportpark met het meiden-/vrouwenvoetbal.

 

 

De spits werd afgebeten door MO15-2 die tegen SJO DFC speelde. Een leuke gelijk opgaande wedstrijd eindigde uiteindelijk in een 3-5 nederlaag voor de meiden. Alle gegeven maar geen punten.

 

Daarna was het de beurt aan MO15-1. Na het kampioenschap in de 2e klasse zijn ze gepromoveerd naar de 1e klasse en daar speelden de meiden tegen Be Quick Dokkum. Nadat de meiden op achterstand waren gekomen wonnen ze uiteindelijk de wedstrijd nog met 4-3. Erg spannend en meteen de eerste 3 punten.

 

Tot slot kwamen de vrouwen van VR1 in actie. Zij speelden tegen Blauw Wit VR1 en dat bleek een goede ploeg. Lang ging het gelijk op en waren er kansen over en weer maar in de slotfase scoorde Blauw Wit toch nog 2 keer en liet Zeerobben met lege handen achter.

 

Zaterdag is MO15-1 vrij, speelt MO15-2 uit tegen Berlikum en gaan de vrouwen naar Minnertsga voor de wedstrijd tegen ST BMJ.

 

De vrouwen van VR18+1 spelen vrijdagavond alweer. Dit keer wordt het mini-toernooi gehouden op het Oostersportpark. De eerste wedstrijd tegen Oosterlittens begint om 19.30 uur en vervolgens spelen de vrouwen nog tegen Arum, Mulier en Makkum.

 

Tot slot werd deze week bekend dat de gehele meiden-/vrouwenafdeling een nieuwe sponsor heeft en binnenkort nieuwe tenues krijgt. Windmolenpark De Rietpolder, Botanic Zonnestudio Harlingen en MDM (Machineverhuur Dienstverlening Midlum) zullen op de shirts prijken. Daarover binnenkort meer!

 

Senioren

Zeerobben 1 boekte een belangrijke 2-1 overwinning op het sterke Wolvega waardoor de aansluiting houdt met de top en op een 3e plaats staat. De beloftes van Zeerobben hebben het lastig op het hoogste niveau. Thuis werd er met 2-0 verloren van L. Zwaluwen. In Bolsward was Bolsward 3 met 6-0 te sterk voor het 3e. En in Sexbierum verloor het 4ev met 3-1 van AVC 3. Ondanks de nederlagen was het Oktoberfest er niet minder gezellig om.

 

Foto: Frans Bode

 

 

Pupil van de week. Foto's: Frans Bode.

Sport & Recreatie

Terug naar Nieuws

Meer nieuws

Hallo meiden uit Harlingen en omstreken!

03-11-2022

HARLINGEN - Zit jij in groep 7, 8 of misschien wel de 1e klas?

Nieuws van HMHC

03-11-2022

HARLINGEN - Komend weekend wordt er weer volop gehockeyd bij HMHC, zowel op de zaterdag als op de zondag.

Reacties

Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Haarmode Cats Haarmode Cats Karsten Wonen Karsten Wonen Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Connexa Connexa Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen CZVideoful CZVideoful Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor BENG Evenementen BENG Evenementen Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Hubo-Faber Hubo-Faber TeamFRL TeamFRL Visie Events Visie Events Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Zensa Moda Zensa Moda Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus
Hubo-Faber Hubo-Faber Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Connexa Connexa Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Zensa Moda Zensa Moda Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Karsten Wonen Karsten Wonen CZVideoful CZVideoful Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen BENG Evenementen BENG Evenementen Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen TeamFRL TeamFRL Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Visie Events Visie Events Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Haarmode Cats Haarmode Cats
Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken Connexa Connexa Visie Events Visie Events Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok CZVideoful CZVideoful Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Haarmode Cats Haarmode Cats Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Hubo-Faber Hubo-Faber Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad TeamFRL TeamFRL Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE BENG Evenementen BENG Evenementen Karsten Wonen Karsten Wonen Zensa Moda Zensa Moda Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen
Hubo-Faber Hubo-Faber Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Haarmode Cats Haarmode Cats Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE TeamFRL TeamFRL Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Connexa Connexa BENG Evenementen BENG Evenementen Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Zensa Moda Zensa Moda Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen CZVideoful CZVideoful Visie Events Visie Events Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Karsten Wonen Karsten Wonen Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis
Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Connexa Connexa Hubo-Faber Hubo-Faber Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Karsten Wonen Karsten Wonen Zensa Moda Zensa Moda Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Haarmode Cats Haarmode Cats CZVideoful CZVideoful