Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma helpt u met schilderwerk voor zowel binnen als buiten, maar ook voor een nieuw kleurtje op de wand bent u bij Royce aan het juiste adres.
Lees verder...
Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Stap over naar RegioBank met onze gratis overstapservice. Loop binnen op Voorstraat 94 of bel 0517-212140 voor een afspraak.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
DELTA Netwerk

DELTA Netwerk

Gigasnel en stabiel glasvezel nu ook in Harlingen!
Lees verder...
Grijmans

Grijmans

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen is hét platform voor alle bedrijven in en rondom Harlingen. Onderneem het in Harlingen, Welkom aan Zee!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Zeerobben nieuws

03-11-2022

HARLINGEN - Met o.a. Het Jeugdjournaal, Pupil van de Week, De meiden en de Senioren.

Zeerobben nieuws Zeerobben JO15-3 verloop nipt met 2-1 van Zeerobben JO15-2. Foto: Wies Procee.

Jeugdjournaal Zeerobben

En toen was ineens de herfsvakantie en werd er afscheid genomen van de eerste fase. Voor sommige teams een treetje hoger en een ander doet weer een stapje terug. De ploegen in de divisie voetballen rustig door en hoe!

 

JO19

JO19-1 heeft de 1e fase als koploper afgesloten en mag nog een fase in de hoofdklasse uitkomen. Dat is jammer voor deze talentvolle groep die toe is aan een stap hoger. Zaterdag stond de uitwedstrijd tegen CVVO op het programma. Niet makkelijk maar toch werd er met 1-3 gewonnen.

 

JO17

JO17-1 blijft het maar uitstekend doen in de selectieklasse. Afgelopen zaterdag zat de ploeg al vroeg in de auto richting Zwolle. Tegen Be Quick ’28 werd er knap met 0-2 gewonnen. Een keurige gedeelde 2e plaats is tot nu toe het resultaat. JO17-2 speelde voor de 2e keer in korte tijd tegen fc Harlingen en wederom was Zeerobben de sterkste. Het werd 1-0. JO17-3 verloor met 2-0 van Franeker.

 

JO15

Ook JO15-1 moest al vroeg op pad richting Assen. Zij speelden tegen Achilles 1894 en kwamen met een dik verdiende 0-4 overwinning weer terug in Harlingen. JO15-2 en JO15-3 zitten bij elkaar in de competitie deze 2e fase en maakten er een vermakelijke pot van die door de JO15-2 nipt met 1-2 werd gewonnen.

 

JO13

JO13-1 speelde in de 1e wedstrijd van de 2e fase thuis tegen FVC en kwam niet verder dan een 2-2 gelijkspel. Het verhaal over de wedstrijd van JO13-2 is een jongensboek. Deze jongens zaten vaak in een te zware competitie en verloren veel wedstrijden. Zaterdag was alle hoop gevestigd op de 2e fase. Maar in de wedstrijd tegen Frisia stonden ze al weer snel met 2-0 achter. Maar voor de rust werd het toch nog 2-2. Na rust meteen weer 2 gaols om de oren maar weer toonden de jongens verkracht en kwamen terug tot 4-4. En als je dan in de  slotseconden nog een strafschop krijgt en de 4-5 binnen schiet duurt de terugreis naar Harlingen veel te kort. Wat een vreugde.

 

JO12

JO12-1 verloor de eerste wedstrijd thuis tegen SJO DFC nipt met 1-2. Wel een hele mooie en spannend wedstrijd maar helaas geen punten. JO12-2 kwam met een heerlijke 2-5 overwinning terug uit Workum.

 

JO11

JO11-1 wil  zich verder ontwikkelen en speelt inmiddels in de hoofdklasse. Zaterdag kwam Blauw Wit oip bezoek en die bleken toch net even sterker. Het werd 3-5. Weer lekker trainen en dan op naar Frisia.

 

Komende zaterdag
Maar liefst 14 thuiswedstrijden voor de jeugdafdeling. Voeg daarbij nog eens de Waddenrobkes en het is weer volle bak. Door de verbouw van de kleedkamer op dit moment zal het weer een heel gepuzzel worden. Wie kan waar omkleden en waar douchen. Ondanks dat alles blijft zaterdag de mooiste dag van de week.

 

Pupil van de week

Een middag om niet snel te vergeten. Dat werd het voor Jend Siderius die afgelopen zaterdag pupil van de week was bij de wedstrijd van Zeerobben 1 tegen Wolvega. Eerst zelf voetballen 's ochtends bij de JO11-1 en vervolgens 's middags aansluiten bij de bespreking van het 1e, meedraaien in de warming-up en tot slot meelopen met spelers en scheidsrechter richting middenstip.

 

Foto: Frans Bode.

 

Het blijft een prachtige ervaring voor jonge spelers die hopen ooit zelf als speler van Zeerobben 1 mee te lopen in de line up. Als keeper van JO11-1 ging hij natuurlijk met keeper Theo Nota op de foto die ook nog eens tot man of the match werd uitgekozen. En Zeerobben won na een spannende wedstrijd met 2-1. Dubbel feest dus. 

 

De meiden van Zeerobben

De herfstvakantie zit erop. De eerste fase is afgesloten voor de jeugdteams en de competitie voor de vrouwen is weer begonnen. Dus was het afgelopen zaterdag weer lekker druk op het Oostersportpark met het meiden-/vrouwenvoetbal.

 

 

De spits werd afgebeten door MO15-2 die tegen SJO DFC speelde. Een leuke gelijk opgaande wedstrijd eindigde uiteindelijk in een 3-5 nederlaag voor de meiden. Alle gegeven maar geen punten.

 

Daarna was het de beurt aan MO15-1. Na het kampioenschap in de 2e klasse zijn ze gepromoveerd naar de 1e klasse en daar speelden de meiden tegen Be Quick Dokkum. Nadat de meiden op achterstand waren gekomen wonnen ze uiteindelijk de wedstrijd nog met 4-3. Erg spannend en meteen de eerste 3 punten.

 

Tot slot kwamen de vrouwen van VR1 in actie. Zij speelden tegen Blauw Wit VR1 en dat bleek een goede ploeg. Lang ging het gelijk op en waren er kansen over en weer maar in de slotfase scoorde Blauw Wit toch nog 2 keer en liet Zeerobben met lege handen achter.

 

Zaterdag is MO15-1 vrij, speelt MO15-2 uit tegen Berlikum en gaan de vrouwen naar Minnertsga voor de wedstrijd tegen ST BMJ.

 

De vrouwen van VR18+1 spelen vrijdagavond alweer. Dit keer wordt het mini-toernooi gehouden op het Oostersportpark. De eerste wedstrijd tegen Oosterlittens begint om 19.30 uur en vervolgens spelen de vrouwen nog tegen Arum, Mulier en Makkum.

 

Tot slot werd deze week bekend dat de gehele meiden-/vrouwenafdeling een nieuwe sponsor heeft en binnenkort nieuwe tenues krijgt. Windmolenpark De Rietpolder, Botanic Zonnestudio Harlingen en MDM (Machineverhuur Dienstverlening Midlum) zullen op de shirts prijken. Daarover binnenkort meer!

 

Senioren

Zeerobben 1 boekte een belangrijke 2-1 overwinning op het sterke Wolvega waardoor de aansluiting houdt met de top en op een 3e plaats staat. De beloftes van Zeerobben hebben het lastig op het hoogste niveau. Thuis werd er met 2-0 verloren van L. Zwaluwen. In Bolsward was Bolsward 3 met 6-0 te sterk voor het 3e. En in Sexbierum verloor het 4ev met 3-1 van AVC 3. Ondanks de nederlagen was het Oktoberfest er niet minder gezellig om.

 

Foto: Frans Bode

 

 

Pupil van de week. Foto's: Frans Bode.

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Hallo meiden uit Harlingen en omstreken!

03-11-2022

HARLINGEN - Zit jij in groep 7, 8 of misschien wel de 1e klas?

Nieuws van HMHC

03-11-2022

HARLINGEN - Komend weekend wordt er weer volop gehockeyd bij HMHC, zowel op de zaterdag als op de zondag.

Reacties

Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Hubo-Faber Hubo-Faber Haarmode Cats Haarmode Cats Copini Opticiëns Copini Opticiëns Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Zensa Moda Zensa Moda Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Karsten Wonen Karsten Wonen Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation IJssalon Min12 IJssalon Min12 Beweegteam Harlingen Beweegteam Harlingen Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen The Shamrock The Shamrock Visie Events Visie Events Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot BENG Evenementen BENG Evenementen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Fotografie Dorus Fotografie Dorus Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus
Copini Opticiëns Copini Opticiëns Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation IJssalon Min12 IJssalon Min12 Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok BENG Evenementen BENG Evenementen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor The Shamrock The Shamrock Haarmode Cats Haarmode Cats Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Karsten Wonen Karsten Wonen Fotografie Dorus Fotografie Dorus Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Beweegteam Harlingen Beweegteam Harlingen