Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma helpt u met schilderwerk voor zowel binnen als buiten, maar ook voor een nieuw kleurtje op de wand bent u bij Royce aan het juiste adres.
Lees verder...
Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Stap over naar RegioBank met onze gratis overstapservice. Loop binnen op Voorstraat 94 of bel 0517-212140 voor een afspraak.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Expert Harlingen

Expert Harlingen

Wil je meer weten over het duurzaam verwarmen van je huis met infrarood? Kom langs!
Lees verder...
Grijmans

Grijmans

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Harlinger UITagenda

Harlinger UITagenda

De Harlinger UITagenda is de centrale agenda van alle evenementen en activiteiten in en rondom Harlingen.
Lees verder...
Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen is hét platform voor alle bedrijven in en rondom Harlingen. Onderneem het in Harlingen, Welkom aan Zee!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Zeerobben nieuws

13-10-2022

HARLINGEN - Met: De Meiden, het Jeugdjournaal en de Waddenrobkes.

Zeerobben nieuws Zeerobben JO11-1 ongeslagen kampioen in de 1e klasse (1e fase). Foto: Frans Bode.

Afgelopen zaterdag bleek maar weer eens overduidelijk dat zaterdag de mooiste dag van de week is. De eerste twee kampioenen werden bekend en er werden opvallende resultaten geboekt door de jeugdteams. Kortom, een zaterdag zoals je die graag ziet.

 

De meiden van Zeerobben

Het moest er natuurlijk een keer van komen want voetballen dat kunnen de vrouwen van VR1 wel. Het zal de laatste weken niet echt mee maar afgelopen zaterdag tegen sc Stiens VR2 zagen we weer een beetje het vertrouwde beeld. Goed spel met goede aanvallen en 4 doelpunten. De 4-0 winst was dan ook meer dan terecht en de VR1 zijn ook van de nul af en kruipen naar de 6e plaats op de ranglijst.

 

En dan MO15-1. Wat een geweldige zaterdag beleefden zijn.  Het was nog best wel spannend wie er nu uiteindelijk bovenaan zou eindigen in de 2e klasse. Zeerobben of sc Terschelling. Beiden 10 punten uit 4 wedstrijden en beiden een doelsaldo van +33. En dus kwam het op de laatste wedstrijd aan. Terschelling moest uit naar de nummer 3 SJO DFC en Zeerobben moest ook uit en tegen de nummer 4 fc Harlingen. Veel scoren was de enige opdracht. Terschelling deed dat 4 keer en kreeg ook nog een doelpunt tegen en kwam met het doelsaldo op +36. Zeerobben scoorde er tegen fc Harlingen lustig op los en wist met maar liefst 8-0 te winnen waardoor het op een doelsaldo van +41 kwam en dus kampioen van de 2e klasse 04. Maandagavond werd dat gevierd na afloop van de oefenwedstrijd tegen sc Franeker. En dat werd weer een mooi feestje met bloemen, taart en natuurlijks de schaal.

 

Zeerobben MO15-1 werd na een spannende strijd met Terschelling kampioen van de 2e klasse. Foto Frans Bode.

 

In het kielzog van MO15-1 is ook MO15-2 met een prachtige reeks bezig. Zij sloten de 1e fase van de competitie af met een fantastische 4-5 overwinning in Burgum op ST FC Burgum/Noordbergum. Met 9 punten uit 5 wedstrijden eindigen ze netjes op een gedeelde 3e plaats.

 

In verband met de herfstvakantie zijn alle teams vrij morgen.

 

Het Jeugdjournaal

JO19

JO19-1 komt uit in de hoofdklasse en speelt daar een soort van plaatsingsreeks. Ze hebben deze afgesloten met een 1e plaats. Afgelopen zaterdag werd Leovardia met 11-0 verslagen. Zeerobben is duidelijk aan een nieuwe uitdaging toe. En dan JO19-2. Zij spelen een bekercompetitie met 5 teams. Afgelopen zaterdag moest er nog 1 puntje gehaald worden tegen Oeverzwaluwen om 1e in de poule te worden. Daar leek het na een 2-0 achterstand niet op maar de ploeg kwam sterk terug en sloot af met 2-2 en een ronde verder in de beker.

 

JO17

Na de kansloze nederlaag tegen Urk vorige week stond JO17-1 afgelopen zaterdag wederom voor een zware opgave. Uit naar het nog ongeslagen Genemuiden. Maar niks is onmogelijk in het voetbal. Zeerobben stapte weer in de auto met drie punten in de tas. In Genemuiden werd er met 3-0 gewonnen.  Een topprestatie. Morgen de thuiswedstrijd tegen Neo uit Borne.  JO17-2 kwam net tekort tegen MKV ’29 en verloor met 1-3. En ook geen punten voor JO17-3 dit keer. In en tegen Berlikum werd er met 6-3 verloren. Wel veel doelpunten.

 

JO15

Na het verlies tegen Frisia weer een zware opgave voor JO15-1. Uit naar titelkandidaat DZOH te Emmen. De wedstrijd begon al om 09.30 uur dus om 07.00 uur al in de auto. De ontlading na de wedstrijd was dan ook groot toen er 1-2 op het scorebord stond. Wat een prestatie van dit jonge team.  Winst was er ook voor JO15-2 dat het zo knap doet in de competitie met alleen maar standaardteams. Dit keer een 4-0 overwinning op Oosterlittens. Wat was JO15-3 dicht bij een bekerstunt. Afgelopen zaterdag kwam Minnertsga op bezoek die in punten gelijk stond. Na een 1-3 achterstand kwam Zeeobben sterk terug tot 3-3 maar verder kwamen ze helaas niet. In punten gelijk geeindigd met Minnertsga maar het doelsaldo van Minnertsga is met +29 beter dan dat van Zeerobben met +18. Met opgeheven hoofd uit de beker derhalve. JO15-4 verloor de thuiswedstrijd tegen Friesland met 0-4.

 

JO13

Bij de JO13 groep kwam alleen JO13-2 in actie. Zij speelden uit tegen Bolsward een doelpuntrijke wedstrijd maar verloren uiteindelijk wel met 8-3.

 

JO12

In een gelijkopgaande wedstrijd kon er over en weer gejuicht worden. Zeerobben deed dat 2 keer en SJO DFC scoorde 4 maal. JO12-2 speelde thuis tegen Oosterlittens en scoorde er lustig op los. Zeerobben won uiteindelijk met 11-4.

 

JO11

JO11-1 had in de laatste thuiswedstrijd tegen Bolsward nog 1 puntje nodig voor het kampioenschap in de 1e klasse (1e fase). Het werd een spectaculaire wedstrijd die echt elke kant op kon. Zeerobben kwam op een 2-0 voorsprong maar zag Bolsward sterk terug komen tot 2-2. Daarna kon het alle kanten op maar Zeerobben wist in de slotseconden nog een doelpunt te maken en won met 3-2 en dus was het kampioenschap een feit. Met 18 punten uit 6 wedstrijden en een doelsaldo van 30 voor en 9 tegen een verdiend kampioenschap. Een mooie prestatie van dit talentvolle team. Op naar de 2e fase.   Voor JO11-2 viel de indeling in de 1e fase verkeerd uit. Te sterke tegenstanders voor dit team. Afgelopen zaterdag werd er met 15-0 verloren van Oosterlittens. Opladen en nu klaar maken voor de 2e fase.

 

Pupil van de week

Het blijft altijd iets bijzonders voor de jonge jeugdspelers. Pupil van de week bij een thuiswedstrijd van het eerste van Zeerobben. De eerste competitiewedstrijd mocht Jurre Balt uit JO11-2 pupil van de week zijn en afgelopen zaterdag was het de beurt aan Vigo Teuben uit JO10-1. Een spannende dag voor Vigo die na de bespreking de bal van de zuil mocht pakken en de spelers richting de middenstip mocht leiden. Na het maken van het eerste doelpunt van de wedstrijd mocht Vigo plaats nemen in de dug-out. Ondanks het verlies van Zeerobben 1 was het een prachtige middag voor Vigo. 

 


Foto: Frans Bode.

 

JO8/JO9/JO10

En natuurlijk speelden de JO8, JO9 en JO10 ook hun eerste competitiewedstrijden. Zoals bekend worden er bij deze categoriën geen uitslagen of standen bijgehouden. Dit i.v.m. de ontwikkeling van de nieuwe wedstrijdvormen waarbij het draait om het vergroten van het spelplezier van de pupillen.

 

Waddenrobkes

Het gaat goed bij de Waddenrobkes. Afgelopen woensdag was er weer een jongetje dat niet alleen voor het eerst een kijkje kwam nemen bij de training maar meteen volop meedeed. Wat een plezier. Ondanks dat de herfstvakantie voor de deur staat is gebleken dat de meeste kinderen toch op zaterdagmorgen willen voetballen en dus gaat de landencompetitie zowel op 15 als op 22 oktober gewoon door. Morgen dus de 4e speelronde alweer.

 

Foto: Frans Bode.

 

 

Komende zaterdag

En dan staat ineens de herfstvakantie in noord voor de deur. Een vrije zaterdag voor veel teams. Voor de één prettig maar voor de ander een vervelende onderbreking. Er moeten hier en daar nog wat wedstrijden ingehaald worden en in de divisie spelen ze gewoon door. Derhalve morgen toch weer drie thuiswedstrijden en slechts 1 uitwedstrijd. Maar dan nog blijft de zaterdag de mooiste dag van de week. 

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Programma HMHC Komend weekend

13-10-2022

HARLINGEN - Vanwege de herfstvakantie wordt er komende weekend alleen door de seniorenteams van HMHC gehockeyd.

Harlingen, Terschelling, Vlieland en Waadhoeke zoeken inwoners die recht hebben op € 1300 Energietoeslag

13-10-2022

HARLINGEN - De gemeenten Harlingen, Terschelling, Vlieland en Waadhoeke zijn begonnen met de uitbetaling van de verhoogde Energietoeslag aan inwoners met een laag inkomen.

Uit de schatkamer van en Barrelhouse

13-10-2022

HARLINGEN - Donderdag 13 oktober 'Uit de schatkamer van... André Kooistra.

Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas BENG Evenementen BENG Evenementen Zensa Moda Zensa Moda IJssalon Min12 IJssalon Min12 Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Copini Opticiëns Copini Opticiëns Haarmode Cats Haarmode Cats Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Wellheat Shop Wellheat Shop CDA Harlingen CDA Harlingen De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Visie Events Visie Events TeamFRL TeamFRL Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Fotografie Dorus Fotografie Dorus Karsten Wonen Karsten Wonen Hubo-Faber Hubo-Faber Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken
Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten IJssalon Min12 IJssalon Min12 Zensa Moda Zensa Moda Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Karsten Wonen Karsten Wonen Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Hubo-Faber Hubo-Faber Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie The Shamrock The Shamrock Haarmode Cats Haarmode Cats TeamFRL TeamFRL