Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma helpt u met schilderwerk voor zowel binnen als buiten, maar ook voor een nieuw kleurtje op de wand bent u bij Royce aan het juiste adres.
Lees verder...
Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Stap over naar RegioBank met onze gratis overstapservice. Loop binnen op Voorstraat 94 of bel 0517-212140 voor een afspraak.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Expert Harlingen

Expert Harlingen

Wil je meer weten over het duurzaam verwarmen van je huis met infrarood? Kom langs!
Lees verder...
Grijmans

Grijmans

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Harlinger UITagenda

Harlinger UITagenda

De Harlinger UITagenda is de centrale agenda van alle evenementen en activiteiten in en rondom Harlingen.
Lees verder...
Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen is hét platform voor alle bedrijven in en rondom Harlingen. Onderneem het in Harlingen, Welkom aan Zee!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Zeerobben nieuws

19-01-2023

HARLINGEN - Met o.a.: Het Jeugdjournaal, De Meiden, Drewes Janssen verlengt bij Zeerobben en Zeerobben tevreden en hoopvol na Spaans trainingskamp.

Zeerobben nieuws JO19-2 speelde afgelopen zaterdag alweer haar eerste oefenwedstrijd thuis tegen LSC. Foto: Frans Bode.

Jeugdjournaal

De KNVB heeft fases binnen het jeugdvoetbal geïntroduceerd en dat betekent dat er morgen alweer een start wordt gemaakt met het vervolg van het competitievoetbal. De 3e fase gaat beginnen. Een korte winterstop derhalve. De competitie wordt in februari weer even onderbroken i.v.m. de krokusvakantie.

 

Dit geldt overigens niet voor alle jeugdteams. Zo beginnen de teams die in de divisie uitkomen op 28 januari met hun competitie. De JO19, JO17, JO15 en JO13 beginnen pas op 4 februari met de start van de competitie. Zij hebben dus nog 2 weken de tijd om zich hierop voor te bereiden. De groepen JO12 t/m JO8 beginnen morgen wel aan de 3e fase. Met voor de JO8 een extra team dit voorjaar. Door de toename van het aantal jeugdleden kon een extra JO8 team worden ingeschreven voor de competitie. Een goede ontwikkeling.

 

Overigens zijn een aantal teams de voorbereidingen op de voorjaarscompetitie al begonnen. JO19-2 is in de 2e fase op een keurige 2e plaats geëindigd en wil ook de 3e fase weer volop meedoen. Zij oefenden tegen LSC JO17-1 en verloren, ondanks een hele goede 1e helft, met 3-0. Zij starten op 4 februari met een uitwedstrijd tegen Workum. JO17-1 gebruikte de vrije zaterdag om af te reizen richting Hoogeveen voor een oefenwedstrijd tegen HZVV. Na 2 keer op achterstand te zijn gekomen werd er toch nog met 2-3 gewonnen.  Morgen oefenen de mannen tegen Dr. Boys. Op 28 januari start JO17-1 de competitie met een uitwedstrijd tegen GVAV Rapiditas uit Groningen. Ook JO15-1 oefende en deed dat tegen Marum. Zij verloren met 3-0 en krijgen morgen een nieuwe kans als ze oefenen tegen Joure. De competitie wordt op 28 januari hervat met een thuiswedstrijd tegen vv Heerenveen.

 

Komende zaterdag

Ondanks het feit dat er maar een beperkt programma is zijn er morgen toch alweer 11 thuiswedstrijden voor de jeugd. En dus zal het weer lekker druk zijn op het Oostersportpark maar zal het ook nog steeds behelpen zijn voor de voetballers/voetbalsters. Daar waar Zeerobben gehoopt had om de gerenoveerde kleedaccommodatie begin dit jaar in gebruik te kunnen nemen is gebleken dat de werkzaamheden helaas enkele maanden langer zullen duren.  Maar ook dat kan niet voorkomen dat zaterdag de mooiste dag van de week blijft.

 

De meiden van Zeerobben

Het is de vrouwen van VR1 niet gelukt om afgelopen maandag op de nieuwjaarsreceptie van de Gemeente Harlingen de Hotze Schuiltrofee binnen te slepen. Nagenoeg de gehele selectie was in presentatiepak aanwezig maar zag de prijs uitgereikt worden aan Hillebrand Pander (Tang Soo Do). De nominatie was een mooie waardering voor de vrouwen die naast het kampioenschap op tal van andere vlakken binnen de vereniging actief zijn. Zij konden dan ook met opgeheven hoofd de receptie verlaten. Zij geven als geen ander het vrouwenvoetbal binnen Harlingen een positieve stimulans. Daarna was het weer snel naar het Oostersportpark voor de training. Morgen oefenen de vrouwen ter voorbereiding op de competitie een oefenwedstrijd tegen Beetgum. De competitie gaat op 4 februari weer van start met een wedstrijd tegen koploper Sneek Wit Zwart.

 

MO15-1 is in de 2e fase in de 1e klasse op een keurige 2e plaats geëindigd en komt ook de 3e fase uit in de 1e klasse. Daar treffen ze morgen vv Heerenveen. MO15-2 heeft het ook uitstekend gedaan in de 2e fase in de 2e klasse. Zij eindigden op een 4e plaats en komen de 3e fase weer in dezelfde klasse uit. Zaterdag beginnen ze tegen Beetgum. Zowel MO15-1 als MO15-2 spelen thuis.

 

Foto: Frans Bode.

 

Drewes Janssen verlengt bij Zeerobben

Kort voordat de selectie van Zeerobben naar Spanje vertrok voor het trainingskamp in Torremolinos, werd de contractverlenging met assistent-trainer Drewes Janssen bekend gemaakt.

 

Club en trainer zijn blij met en tevreden over elkaar en de samenwerking tussen de nieuwe hoofdtrainer Henk Konings en Drewes wordt wederzijds ook als erg goed ervaren. Drewes wil nog de trainersopleiding UEFA-B gaan doen en heeft dan aan de zeer ervaren Henk Konings een fijne mentor. Bovendien voelt Drewes zich helemaal thuis bij Zeerobben op het Oostersportpark, waar hij als echt voetbaldier zijn ei helemaal kwijt kan.

 

Kortom, ook volgend seizoen staat het duo Henk Konings/Drewes Janssen voor de groep.

 

Foto: Frans Bode.

 

Zeerobben tevreden en hoopvol na Spaans trainingskamp

 

Zeerobben kijkt tevreden terug op een zeer geslaagd trainingskamp in het Spaanse Torremolinos en hoopt dat de daar verrichte trainingsarbeid, de goed gespeelde oefenwedstrijd en de gesmede chemie tussen spelers, staf, vrijwilligers en sponsoren mag leiden tot een goed vervolg van de competitie.

Onderbroken door 2 Corona jaren, was het al de 7e editie van het Spaanse trainingskamp voor de A-selectie van Zeerobben. Belangrijke breuk met het verleden was dat de organisatie nu uit handen was gegeven aan een externe organisatie, daar waar dit in het verleden steeds onder eigen regie geschiedde. Het was dus best even spannend hoe dat uit zou pakken, maar achteraf bleek elke twijfel ongegrond. Na 4 intensief beleefde dagen onder de stralende Spaanse zon keerde het gezelschap van 52 deelnemers afgelopen zondag met een zeer tevreden gevoel terug op de Robbenplaat in Harlingen.

 

Foto: Bert Drent.


De spelersgroep heeft goede trainingen afgewerkt waarbij vooral de integratie tussen de grote groep aanstormende talenten en de min of meer gevestigde orde opviel. En buiten de trainingen om heeft de technische staf volop van de gelegenheid gebruik gemaakt om middels individuele gesprekken met spelers een goede basis te leggen voor verdere ontwikkeling van spelers individueel als ook van de groep als geheel.


Last but not least werd er een goede oefenwedstrijd gespeeld tegen tweedeklasser sv Marum dat onder leiding staat van trainer en oud stadgenoot Jan Piet Bosma. Ook in die wedstrijd toonden de youngsters zich prima. De 6-1 winst was meer dan goed, doch uiteindelijk slechts voor de statistieken.

In het bijprogramma voor de meegereisde vrijwilligers en de sponsoren van de Businessclub was naast geplande uitstapjes ook voldoende ruimte voor individuele in- en ontspanning, onder andere met leuke sight seeing tripjes in en rond de fraaie stad Malaga. De gezamenlijke diners met alle deelnemers zorgen voor een prettige binding tussen spelersgroep en sponsoren. Mooi om te zien, fijn om mee te maken!

De knop is deze week middels 2 trainingen weer omgezet richting waar we het allemaal voor doen: de competitie. Zaterdag wacht het niet te onderschatten Workum dat lager op de ranglijst staat dan de kwaliteiten die ze herbergen. Benieuwd hoe de arbeid in Spanje zich vertaalt naar resultaten in de competitie.

 

 

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Onderhoudswerkzaamheden bosplantsoen

19-01-2023

HARLINGEN - De komende periode wordt in Harlingen onderhoud uitgevoerd in het bosplantsoen.

Explosieve groei bij de meisjes afdeling van fc Harlingen!

19-01-2023

HARLINGEN - De derde fase binnen het meisjesvoetbal staat op het punt te beginnen en fc Harlingen gaat deze fase van start met een nieuw team binnen de meisjesafdeling!

Deze week in Afslag Harlingen bij Omroep RSH

19-01-2023

HARLINGEN - Zaterdag 21 januari is er van 11.00 - 13.00 uur bij Omroep RSH weer een nieuwe aflevering van Afslag Harlingen, Harlingenboeit.nl geeft alvast een tipje van de sluier.

Reacties

IJssalon Min12 IJssalon Min12 Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Fotografie Dorus Fotografie Dorus Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Zensa Moda Zensa Moda Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus The Shamrock The Shamrock TeamFRL TeamFRL CDA Harlingen CDA Harlingen Visie Events Visie Events Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot BENG Evenementen BENG Evenementen Hubo-Faber Hubo-Faber Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Wellheat Shop Wellheat Shop Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Copini Opticiëns Copini Opticiëns Karsten Wonen Karsten Wonen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen
Hubo-Faber Hubo-Faber Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Visie Events Visie Events Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken The Shamrock The Shamrock Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Fotografie Dorus Fotografie Dorus TeamFRL TeamFRL Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Karsten Wonen Karsten Wonen Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje