Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma helpt u met schilderwerk voor zowel binnen als buiten, maar ook voor een nieuw kleurtje op de wand bent u bij Royce aan het juiste adres.
Lees verder...
Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Stap over naar RegioBank met onze gratis overstapservice. Loop binnen op Voorstraat 94 of bel 0517-212140 voor een afspraak.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Expert Harlingen

Expert Harlingen

Wil je meer weten over het duurzaam verwarmen van je huis met infrarood? Kom langs!
Lees verder...
Grijmans

Grijmans

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Harlinger UITagenda

Harlinger UITagenda

De Harlinger UITagenda is de centrale agenda van alle evenementen en activiteiten in en rondom Harlingen.
Lees verder...
Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen is hét platform voor alle bedrijven in en rondom Harlingen. Onderneem het in Harlingen, Welkom aan Zee!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Zeerobben met vechtvoetbal langs Balk

07-03-2022

HARLINGEN - Daar waar Balk patent op leek te hebben namelijk strijdlust, kregen ze van Zeerobben een koekje van eigen deeg.

Zeerobben met vechtvoetbal langs Balk Foto: Frans Bode.

In het verleden liet de thuisclub vaak de punten aan de tegenstander. Er is iets veranderd binnen de selectie van trainers Zandink/Janssen. Waarschijnlijk ? wat kwaliteit ingeleverd, maar daarvoor kwam de vechtlust om een goed resultaat neer te zetten als compensatie. Zo werkt het in de psychologie van voetballers. Dan maar een stapje harder. En kwaliteit blijft toch nog de basis, hoewel daar deze middag weinig van terug te zien was.

 

In evenwicht

In een gelijk opgaande strijd, bepaald door de angst om schade op te lopen, werd al duidelijk dat we voor mooi voetbal vandaag aan het verkeerde adres waren. Fout op fout aan beide zijden, maar bloed vloeide er nog niet. De grootste kans was voor de gastheren, na 12 minuten werd Dylan Drent de diepte ingestuurd. Zijn voorzet belandde in de voeten van Godert Attema, pech want keeper Zijlstra stond op de juiste plek om de inzet te pareren. Een kwartier later kreeg Balk een mooie kans uit een corner. De harde kopbal van Jan Harm de Jong werd spectaculair door Jacob de Vries naast getikt. Vijf minuten voor rust leek Balk toch op voorsprong te komen. De goed leidende scheidsrechter Baar constateerde een overtreding binnen de zestien en wees gedecideerd naar de penaltystip. Aanvoerder Johan Geertsma schoot keihard op de paal. Uit de afvallende bal kwam een gave voorzet van rechts. Johan Lyklema kopt net over de kruising. Zeerobben kwam goed weg.

 

Vroege voorsprong kwam niet meer in gevaar

Net zoals in de voorgaande partij kwamen de Harlingers binnen vijf minuten na de thee op een 1 – 0 voorsprong. Matts Bruining goochelde in het strafschopgebied, maar kon geen gaatje vinden. Slim teruggelegd op de zestien naar Godert Attema, die hard en laag de doelman Zijlstra kansloos liet. Het duel mondde uit in een ware degradatiewedstrijd met fouten over en weer en harde acties. Een daarvan op Godert Attema kon volgens referee Baar echt niet door de beugel, rood voor de betreffende speler. Balk probeerde het nog wel, maar was eigenlijk als een tandeloze tijger. Wel brullen, maar niet door bijten. Zeerobben kreeg nog wat mogelijkheden in de omschakeling en de opnieuw goed ingevallen zestienjarige Thomas Zeilmaker deed wel van zich spreken. Helaas voor hem en Zeerobben zonder succes. Het eindsignaal werd met gejuich begroet, niet zo onlogisch met uit de laatste 2 wedstrijden de zo broodnodige 6 punten.

 

Karakter

Het lek mag dan misschien nog niet boven zijn, het is al wel gedicht, aldus trainer Berry Zadink. Op karakter naar de drie punten, met werkvoetbal. Een kniesoor, die in deze fase van de competitie daarover valt. Een compliment naar het hele team is dan ook op zijn plaats. Volgende week krijgt Zeerobben Blauw Wit '34 op bezoek, dat verrassend thuis met 0 – 2 tegen Leeuwarder Zwaluwen de boot in ging.

 

Zeerobben: Jacob de Vries; Brent de Groot; Jordy Torenbeek, Adnan Jarjour (65 m. Armando Zwart); Roan Hein Joostema; Albert Beuker; Dylan Drent; Matts Bruining (65 m. Marijn Helfferich); Marcel Visser; Godert Attema (78 m. Thomas Zeilmaker); Anne Schaap;

 

Scoreverloop: 1 – 0 (48m. Godert Attema)

 

Foto's: Frans Bode.

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Burgemeester en wethouders stellen de Kalender tegen armoede 2022 vast

07-03-2022

HARLINGEN - Het college van Harlingen heeft de Kalender tegen armoede 2022 vastgesteld.

Present Noordwest Friesland doet mee aan NLdoet

07-03-2022

HARLINGEN - Op vrijdag 11 en zaterdag 12 maart is het weer zo ver, dan organiseert het Oranje Fonds voor de 18e keer NLdoet.

Dicht bij het vuur verwarm je het best

07-03-2022

HARLINGEN - Dit was één van de oneliners van Bas de Gaay Fortman, oorspronkelijk PPR-voorman, maar vanaf 1989 prominent GroenLinkser.

Reacties

The Shamrock The Shamrock De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Copini Opticiëns Copini Opticiëns Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Wellheat Shop Wellheat Shop Zensa Moda Zensa Moda BENG Evenementen BENG Evenementen Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie TeamFRL TeamFRL Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Haarmode Cats Haarmode Cats Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Fotografie Dorus Fotografie Dorus Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Hubo-Faber Hubo-Faber IJssalon Min12 IJssalon Min12 Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad
Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Visie Events Visie Events Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Zensa Moda Zensa Moda Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation The Shamrock The Shamrock Karsten Wonen Karsten Wonen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Copini Opticiëns Copini Opticiëns BENG Evenementen BENG Evenementen IJssalon Min12 IJssalon Min12