Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Werckpost

Werckpost

Werckpost is een dynamisch en flexibel uitzendbureau gespecialiseerd in uitzenden, werving & selectie en payrolling.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Plus Lunenborg

Plus Lunenborg

Spaar nu voor het unieke Monopolyspel editie Harlingen!
Lees verder...
Casper van Veen Uitvaartzorg

Casper van Veen Uitvaartzorg

Het hoeft niet anders, maar het kan wel anders. 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans Advocatuur & Mediation

Grijmans Advocatuur & Mediation

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Coronavirus (COVID-19)

Coronavirus (COVID-19)

Op deze pagina zet de gemeente Harlingen alle belangrijke informatie over het Coronavirus (COVID-19) voor u op een rij. Bij nieuwe informatie wordt deze pagina geactualiseerd.
Lees verder...
Harlingen Bezorgt

Harlingen Bezorgt

Steun onze lokale helden! Winkel via HarlingenBezorgt gemakkelijk online!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Zeerobben met kater tegen "lucky" Pelikaan S

09-02-2020

HARLINGEN - Met name in de tweede helft oppermachtig voetballend Zeerobben verliest in de slot minuten toch nog twee punten tegen slim Pelikaan S.

Zeerobben met kater tegen "lucky" Pelikaan S David van der Pol maakte zijn 100ste doelpunt voor Zeerobben 1.Foto: Frans Bode.

De wedstrijd uitspelen en dan drie punten bijschrijven, dat had het scenario moeten zijn. Maar ten opzichte van dit scenario, zorgde de harde (misschien te verwachten) werkelijkheid voor een desillusie. Niet voor de eerste keer bracht de slotfase de opponent uit Groningen het gestolen puntje. Door de omstandigheden horend bij zo’n eind van deze wedstrijd, lieten de groen witten zich meeslepen in de hectiek, resulterend in een stortvloed van kaarten aan beide zijden en onrust in het spel, wat in de kaart speelde van de tegenstander, die met een lucky goal toch nog een punt pakte.

 

Ongelukkig op achterstand

Het eerste kwartier viel er weinig te beleven. Voorzichtig aftasten en veel breed spel. Na een goed opgezette aanval door het centrum leek Zeerobben de score te openen. Jammer genoeg werd David van der Pol onderuit geschoffeld op de zestien, toen hij vrij op weg was om de 1 – 0 te laten aantekenen. Waar iedereen rood verwachtte, had referee Tyler het anders gezien. Hij volstond met geel en een vrije trap, die niets opleverde. Kort hierop een waarschuwingsschot van Pelikaan S, rakelings voorlangs. Uit het niets kwamen de gasten dan toch op voorsprong. Een voorzet over links werd door Armando Zwart op ongelukkige wijze achter Jacob de Vries getikt. Een identieke aanval, maar nu van de gastheren had beter lot verdiend. Yander Zandbergen liet de voorzet van Brent de Groot over zijn schoen lopen. Zeerobben naarstig op zoek naar de gelijkmaker ontbrak het aan geluk om het beslissende laatste tikje te geven, de mogelijkheden waren er wel.

 

Sterke tweede helft

Na inspirerende peptalk in de pauze, lieten de Harlingers zien beslist niet onder te doen voor de medekoploper uit de eerste klasse E. Sterker nog, de groenwitten legden hun opponent de wil op. En het was dan ook een kwestie van tijd dat ze langszij zouden komen.  Uit een afgeslagen corner pikte Tim Oosterbaan de afvallende bal op een plaatste het kleinood op de kruin van Patrick Amels.

 

En dat is honderd voor spits David van der Pol

Richting doel koppende nam David van der Pol de bal met zijn lichaam mee langs de doelman, verdiend 1 – 1. Het was weliswaar niet zijn mooiste doelpunt, maar het was heel belangrijk en zeker memorabele vanwege het feit, dat dit zijn 100ste doelpunt was voor de hoofdmacht.

 

Winst voor het grijpen

De belegering hield aan en het was niet verwonderlijk, dat na een uur spelen de 2 – 1 op het scorebord verscheen. Een grandioze crosspass van Patrick Amels werd op waarde geschat door Armando Zwart. Zijn aanname en gave voorzet werd door Jeffrey Draaisma keurig binnengetikt. De 3 – 1 lag meer voor de hand, zeker toen Zeerobben tegenover tien man kwam te staan na twee keer geel.  Draaisma bediende Tim Oosterbaan en zijn voorzet werd net voordat David gevaarlijk kon worden weggeplukt door keeper Harmsma. De druk op de defensie van de Oostwolders bleef, echt gevaarlijk werden ze niet meer. Bij corners en vrije trappen van de Groningers bleven de groenwitten de baas, mede door degelijk vuistwerk van Jacob de Vries. Tot één minuut voor de officiële leek er niets aan de hand en rekenden de talrijke supporters zich al rijk. Uit een corner had De Vries de bal al in zijn bezit, maar op onfortuinlijke wijze glipte de bal over zijn handen alsnog in het doel. In de extra-tijd probeerde de thuisclub het nog wel, resultaat bleef uit.

 

Trainingskamp Gerona bewijst zijn waarde

Het is niet de eerste keer, dat Zeerobben met de haven in zicht punten inlevert. Die kunnen je duur komen te staan in het vervolg van deze knotsgekke competitie, waarin geen pijl valt trekken op de resultaten. Toch geeft ook deze partij weer aan, dat de Harlingers niet onder doen voor welke tegenstander dan ook. Met terugkeer van Patrick Amels en na langdurige revalidatie Marcel Visser mogen we de hoop koesteren, dat het de mannen van trainers Postma en Janssen zal lukken zich te handhaven in deze boeiende eerste klasse E. Het trainingskamp in Gerona heeft in de afgelopen 3 duels zijn waarde bewezen, gezien de onvoorwaardelijke inzet en het goede voetbal. Volgende week de uiterst belangrijke uitwedstrijd tegen PKC, dat 6 punten minder heeft en verdienstelijk gelijkspeelt in Groningen tegen Oranje-Nassau G.

 

Scoreverloop: 0 – 1 (30 m. e.d. Zwart); 1 – 1 (57 m. David van der Pol); 2 – 1 (60 m. Jeffrey Draaisma); 2 – 2 (89 m. e.d. De Vries)

 

Zeerobben: Jacob de Vries; Brent de Groot; Jordy Torenbeek; Patrick Amels; Armando Zwart; Tim Oosterbaan; Koen Attema; Adnan Jarjour; Yander Zandbergen (70 m. Marcel Visser); Higor da Silva (46 m. Jeffrey Draaisma); David van der Pol.

 

 

 

Foto's: Frans Bode.

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Harlingen 75 jaar vrij: High LiberTea op 5 mei!

09-02-2020

HARLINGEN - Op deze bijzondere en belangrijke dag wordt - in het kader van het landelijke programma onderdeel Vrijdingsmaaltijden v/h Nationaal Comité 4 en 5 mei - de allereerste High LiberTea van Harlingen georganiseerd.

Extra trainersduo voor fc Harlingen JO8

09-02-2020

HARLINGEN - De groep van JO8 is groeiende en de trainers Joost Outhuyse en Barry Hamstra konden wel wat extra hulp gebruiken!

VVH Dames 1 wint in Balk

09-02-2020

BALK - Het uiterste van Friesland werd vandaag even bezocht.

Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Plus Lunenborg Plus Lunenborg De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn BENG Evenementen BENG Evenementen The Shamrock The Shamrock Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Karsten Wonen Karsten Wonen Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Hubo-Faber Hubo-Faber IJssalon Min12 IJssalon Min12 Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires De Lichtboei De Lichtboei Zensa Moda Zensa Moda Visie Events Visie Events Greenart Production Greenart Production Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Casper van Veen Uitvaartzorg Casper van Veen Uitvaartzorg Copini Opticiëns Copini Opticiëns Broodje Nuchter Broodje Nuchter HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Food 80/20 Food 80/20 Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis
Broodje Nuchter Broodje Nuchter Copini Opticiëns Copini Opticiëns Visie Events Visie Events Food 80/20 Food 80/20 Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Casper van Veen Uitvaartzorg Casper van Veen Uitvaartzorg Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE