Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Stap over naar RegioBank met onze gratis overstapservice. Loop binnen op Voorstraat 94 of bel 0517-212140 voor een afspraak.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Grijmans

Grijmans

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen is hét platform voor alle bedrijven in en rondom Harlingen. Onderneem het in Harlingen, Welkom aan Zee!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Zeerobben laat 2 punten liggen in Winsum

22-03-2022

HARLINGEN - Winsum – Zeerobben 1 – 1

Zeerobben laat 2 punten liggen in Winsum Foto: Bert Drent.

Na een overweldigende start van Winsum pakken de groen witten de draad weer op van de laatste fase uit de vorige wedstrijd (tegen Blauw Wit'34) en met name in de tweede helft was Zeerobben de betere, maar wisten de voorwaartsen het net niet te vinden, terwijl daarvoor legio kansen aanwezig waren. Positief is te noemen, dat er nu geen tegendoelpunt viel te noteren in de slotfase, dat was voor de winterstop veelal wel het geval. Zie bij voorbeeld de thuiswedstrijd tegen ditzelfde Winsum. De druiven waren toen zuur door het toen destijds 1 – 2 verlies.

 

Zeerobben komt sterk terug

Winsum begon sterk aan de wedstrijd. De defensie van de tegenpartij werd fel onderdruk gezet. Dit resulteerde in de zesde minuut tot een gemakkelijk gegeven penalty, welke door Jacob de Vries stijlvol werd gepareerd. De euforie van dit succesje was van korte duur. Nog geen minuut later lag de 1 – 0 wel erin. Over de doelpuntenmaker waren de meningen verdeeld en daarom noem ik ze allebei Thomas Kauw (hij kreeg de meeste stemmen) en Steffen Vader. Zeerobben had kort hierop iets kunnen terug doen, ware het niet dat Lùtsen Smits bij een scherpe counter door twee verdedigers werd gehinderd op weg naar het doel. Na ruim twintig minutenkwam de gelijkmaker dan toch. Uit een soepel lopende aanval, die begon bij Adnan Jarjoer, was Armando Zwart met een gave voorzet van links de vader van de 1 – 1. Immers Dylan Drent nam de bal hard op de pantoffel en Godert Attema was de afmaker. Het overwicht van de gastheren ebde weg een Zeerobben trok telkens meer het initiatief naar zich toe. Gescoord werd er echter niet meer.

 

Slordig met grote kansen

Dat leek Wouter Bloem, meteen na rust, wel te doen toen hij de diepte in werd gestuurd. Alleen op Jacob de Vries af moest Bloem zijn meerdere erkennen in doelman De Vries. Niet lang daarna kreeg Armando Zwart de gelegenheid om aan te leggen op aangeven van Godert Attema, net naast. Op snelheid leek Dylan Drent recht op keeper Wouter Meijer af te stevenen, de wind was spelbreker. Wel wist Drent de bal nog voor te krijgen, maar David van der Pol werd goed gedekt, kans weg. Nog een keer leek de thuisclub gevaarlijk te worden. Uit een voorzet van José Bello miste Rick Schaaphok en kwam Zeerobben goed weg. Vanaf dat moment waren Harlingers het gevaarlijkst en het leek een kwestie van tijd dat de voorsprong gerealiseerd zou worden. Maar het vizier stond niet scherp bij respectievelijk David van der Pol, over, Dylan Drent, net naast, en Godert Attema ook net naast. Ook uit een chaotische flipperkast voor het Winsumer doel werd de trekker niet overgehaald. Met als resultaat een gelijkspel en geen verdiende drie punten.

 

Alleen de doelpunten tellen

Vooraf teken je voor een punt in Winsum. Maar de thuisclub speelde niet z'n beste wedstrijd (veel hotseknots voetbal) terwijl Zeerobben soms met acceptabel aanvalsspel het de tegenstander behoorlijk moeilijk maakte. Maar de essentie van het voetbalspelletje is toch wel, dat bal in het net moet belanden om te scoren. Helaas lukte dit deze middag Zeerobben niet. Wel is een grote waardering op zijn plaats voor het gehele elftal voor de inzet. Wat kun je daarmee ver komen. Dat kunnen de mannen van trainers Zandink/Janssen komende thuiswedstrijd tegen Drachtster Boys ook bewijzen.

 

Scoreverloop: 1 – 0 (5 m. Thomas Kauw); 1 – 1 (22 m. Godert Attema).

Zeerobben: Jacob de Vries; Brent de Groot; Jordy Torenbeek; Marcel Visser; Armando Zwart; Lùtsen Smits; Adnan Jarjour; Ane Schaap; David van der Pol; Godert Attema; Dylan Drent.

 

Foto's: Bert Drent.

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Harlinger Ben van Merode giet 'Mooie Stad Aan Het Wad' in rap jasje!

22-03-2022

HARLINGEN - Bij Ben van Merode ontstond het idee om het Harlinger lijflied 'Mooie Stad aan het Wad', door Jannie Homminga - Outhuijse voor de Wiebe Van Dijk Superband geschreven, in een rap jasje te gieten.

Actiedag 'Tegel eruit, boompje erin'

22-03-2022

HARLINGEN - De gemeente organiseert de actie 'Tegel eruit, boompje erin'.

Vragen over aantasting Noorderpier bij Harlingen en de zoutwinning Waddenzee

22-03-2022

HARLINGEN - De berichten over het gevaar voor verzakking van de Noorderpier bij Harlingen verontrust de Statenfracties van GrienLinks en PvdA.

Reacties

Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Hubo-Faber Hubo-Faber Visie Events Visie Events Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Plus Lunenborg Plus Lunenborg Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Food 80/20 Food 80/20 Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona BENG Evenementen BENG Evenementen Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires IJssalon Min12 IJssalon Min12 Stichting Harlingen Sail Stichting Harlingen Sail Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Zensa Moda Zensa Moda Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Karsten Wonen Karsten Wonen Copini Opticiëns Copini Opticiëns
Zensa Moda Zensa Moda Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Fotografie Dorus Fotografie Dorus Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen IJssalon Min12 IJssalon Min12 Karsten Wonen Karsten Wonen Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje BENG Evenementen BENG Evenementen Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Hubo-Faber Hubo-Faber Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Copini Opticiëns Copini Opticiëns Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires