Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma helpt u met schilderwerk voor zowel binnen als buiten, maar ook voor een nieuw kleurtje op de wand bent u bij Royce aan het juiste adres.
Lees verder...
Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Stap over naar RegioBank met onze gratis overstapservice. Loop binnen op Voorstraat 94 of bel 0517-212140 voor een afspraak.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Plus Lunenborg

Plus Lunenborg

Dé service supermarkt van Harlingen en omstreken. Hier staat de klant nog echt centraal!
Lees verder...
Grijmans

Grijmans

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen is hét platform voor alle bedrijven in en rondom Harlingen. Onderneem het in Harlingen, Welkom aan Zee!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Zeerobben komt te kort tegen volwassen Pelikaan S

11-10-2021

HARLINGEN - Pelikaan S – Zeerobben 3 – 0

Zeerobben komt te kort tegen volwassen Pelikaan S Foto: Bert Drent.

Qua voetbal deed Zeerobben niet echt onder voor Pelikaan S. Toch mag je de overwinning terecht noemen, omdat de Groningers beter omgingen met de hen geboden kansen en in de tweede helft niet het achterste van hun tong lieten zien. De angst, dat het een monsterscore zou worden, gezien het gemak waarmee ze kansen creëerden bleek ongegrond. Mede door de inzet van alle groenwitten en een weer excellerende Jacob de Vries bleef de stand ongewijzigd en lieten ze zelfs na om dichterbij te komen met een reeks grote kansen in de eerste twintig minuten van de tweede helft.

 

Effectief in de afwerking

Er was in het begin van de wedstrijd geen vuiltje in de lucht, letterlijk en figuurlijk, Zeerobben speelde lekker mee en aan beide zijden kwamen er kansen door fouten in de verdediging. Adnan Jarjour greep op het middenveld goed en bracht Kristian Feenstra in stelling. Keeper Stefan van der lei tikte de bal naast het doel. Dit was ook het laatste wapenfeit van Zeerobben. Zonder echt te domineren kwam de 1 – 0 uit de lucht vallen. De voorzet van rechts werd bekwaam achter De Vries geplaatst door de vrijstaande Fabian Stevens. Nog geen twee minuten later redde Kristian Feenstra op de doellijn na een kopbal uit een corner. Zeerobben kon hier weinig constructiefs tegenoverstellen. In de 40e minuut bracht dezelfde speler de 2 – 0 op het scorebord. Een hoge bal op de rand van het strafschopgebied werd verkeerd beoordeeld en slim wipte Stevens over de uitgelopen Jacob de Vries heen. Met 2 – 0 rusten en dan….. misschien. Helaas vlak voor rust kogelde Jeroen Haan geweldig binnen van de zestien, 3 – 0 en met het gemak waarop de tegenstander de kansen benutte beloofde dat niet veel goeds voor de tweede helft.

 

Doelpunten blijven uit, ondanks grote kansen

Het voorgaande werd bijna bewaarheid, toen opnieuw Haan alleen op keeper de Vries afstormde, hij bracht wederom redding en hield daarmee Zeerobben in de race. In de hierop volgende fase leek het wel of de Harlingers wakker schrokken. Met goed opgebouwde aanvallen leek het een kwestie van tijd, dat Zeerobben de aansluitingstreffer zou scoren. Zowel over links als rechts kwamen er strakke bruikbare voorzetten, maar telkens een teenlengte te kort of de defensie van de gastheren bracht redding. Uit een lange bal van Ane Schaap kreeg Patrick Amels, na een heerlijke aanname een levensgrote kans. Te zacht ingeschoten. Amels begon zich meer te bemoeien met de aanval van Zeerobben en liet Schaap en Jarjour het hart van de verdediging vormen. Het leverde wel een veldoverwicht op maar uit de geboden kansen werd niet gescoord. Bij uitvallen van Pelikaan S moest De Vries nog op z’n qui-vive blijven hij liet geen steekjes vallen. In de eindfase kon Zeerobben geen vuist meer maken en Pelikaan S geloofde het wel

 

Teleurgesteld maar niet verslagen

Het gemak waarmee de Groningers hun kansen benutten, staat in schril contrast tot het missen van de prima gecreëerde kansen van Zeerobben in de tweede helft. Het feit, dat je kansen krijgt geeft wel aan dat je mee kunt voetballen met de koploper van de eerste klasse E, maar ja het draait om de doelpunten. Volgende week maar weer proberen thuis tegen Broekster Boys.

 

Scoreverloop: 1 – 0 (25 m. Fabian Stevens); 2 – 0 (40 m. Stevens); 3 – 0 (44 m. Jeroen Haan)

 

Zeerobben: Jacob de Vries; Armando Zwart; Adnan Jarjour; Patrick Amels; Brent de Groot (65 m. Stijn Schakenbos); Kristian Feenstra; David van der Pol; Ane Schaap; Cyrus Boerman (65 m. Lútsen Smits); Marijn Helfferich; Dylan Drent (75 m. Finn Oosterdijk)

 

Foto's: Bert Drent.

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Dag van de Duurzaamheid gestart met een kwartetspel

11-10-2021

HARLINGEN - Op IKC Het Noorderlicht werd er vrijdagochtend 8 oktober extra aandacht aan duurzaamheid besteed.

Fc Harlingen 1 wint ook van Nicator

11-10-2021

HARLINGEN - Het vlaggenschip van fc Harlingen heeft zondag haar tweede achtereenvolgende wedstrijd gewonnen.

Ruim 835 kilometer aan Friese wateren en oevers opgeruimd tijdens Skjin Wetter

11-10-2021

HARLINGEN - Van zaterdag 2 oktober tot en met 9 oktober hebben ruim 30 organisaties met ruim tweeduizend Friese vrijwilligers de grote schoonmaakactie Skjin Wetter gehouden.

Reacties

Karsten Wonen Karsten Wonen Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok The Shamrock The Shamrock Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Beweegteam Harlingen Beweegteam Harlingen Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Plus Lunenborg Plus Lunenborg Food 80/20 Food 80/20 Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Copini Opticiëns Copini Opticiëns Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Hubo-Faber Hubo-Faber Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Haarmode Cats Haarmode Cats Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation BENG Evenementen BENG Evenementen Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Stichting Harlingen Sail Stichting Harlingen Sail Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Zensa Moda Zensa Moda
Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Stichting Harlingen Sail Stichting Harlingen Sail Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Beweegteam Harlingen Beweegteam Harlingen Plus Lunenborg Plus Lunenborg Visie Events Visie Events Karsten Wonen Karsten Wonen Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Haarmode Cats Haarmode Cats Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï The Shamrock The Shamrock Hubo-Faber Hubo-Faber Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen IJssalon Min12 IJssalon Min12 Copini Opticiëns Copini Opticiëns Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona