RSG Simon Vestdijk 2021-2022

RSG Simon Vestdijk 2021-2022

Maak kennis met Simon Vestdijk! Ben je benieuwd? Meld je dan aan voor de beleefmiddagen, open dagen en voorlichtingsavonden en kom langs!
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Spaar je club gezond

Spaar je club gezond

Van zondag 5 september tot en met zaterdag 13 november 2021 kunnen klanten van PLUS Lunenborg sponsorpunten sparen voor geselecteerde clubs en verenigingen in hun buurt.
Lees verder...
Grijmans Advocatuur & Mediation

Grijmans Advocatuur & Mediation

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Zeerobben komt te kort tegen volwassen Pelikaan S

11-10-2021

HARLINGEN - Pelikaan S – Zeerobben 3 – 0

Zeerobben komt te kort tegen volwassen Pelikaan S Foto: Bert Drent.

Qua voetbal deed Zeerobben niet echt onder voor Pelikaan S. Toch mag je de overwinning terecht noemen, omdat de Groningers beter omgingen met de hen geboden kansen en in de tweede helft niet het achterste van hun tong lieten zien. De angst, dat het een monsterscore zou worden, gezien het gemak waarmee ze kansen creëerden bleek ongegrond. Mede door de inzet van alle groenwitten en een weer excellerende Jacob de Vries bleef de stand ongewijzigd en lieten ze zelfs na om dichterbij te komen met een reeks grote kansen in de eerste twintig minuten van de tweede helft.

 

Effectief in de afwerking

Er was in het begin van de wedstrijd geen vuiltje in de lucht, letterlijk en figuurlijk, Zeerobben speelde lekker mee en aan beide zijden kwamen er kansen door fouten in de verdediging. Adnan Jarjour greep op het middenveld goed en bracht Kristian Feenstra in stelling. Keeper Stefan van der lei tikte de bal naast het doel. Dit was ook het laatste wapenfeit van Zeerobben. Zonder echt te domineren kwam de 1 – 0 uit de lucht vallen. De voorzet van rechts werd bekwaam achter De Vries geplaatst door de vrijstaande Fabian Stevens. Nog geen twee minuten later redde Kristian Feenstra op de doellijn na een kopbal uit een corner. Zeerobben kon hier weinig constructiefs tegenoverstellen. In de 40e minuut bracht dezelfde speler de 2 – 0 op het scorebord. Een hoge bal op de rand van het strafschopgebied werd verkeerd beoordeeld en slim wipte Stevens over de uitgelopen Jacob de Vries heen. Met 2 – 0 rusten en dan….. misschien. Helaas vlak voor rust kogelde Jeroen Haan geweldig binnen van de zestien, 3 – 0 en met het gemak waarop de tegenstander de kansen benutte beloofde dat niet veel goeds voor de tweede helft.

 

Doelpunten blijven uit, ondanks grote kansen

Het voorgaande werd bijna bewaarheid, toen opnieuw Haan alleen op keeper de Vries afstormde, hij bracht wederom redding en hield daarmee Zeerobben in de race. In de hierop volgende fase leek het wel of de Harlingers wakker schrokken. Met goed opgebouwde aanvallen leek het een kwestie van tijd, dat Zeerobben de aansluitingstreffer zou scoren. Zowel over links als rechts kwamen er strakke bruikbare voorzetten, maar telkens een teenlengte te kort of de defensie van de gastheren bracht redding. Uit een lange bal van Ane Schaap kreeg Patrick Amels, na een heerlijke aanname een levensgrote kans. Te zacht ingeschoten. Amels begon zich meer te bemoeien met de aanval van Zeerobben en liet Schaap en Jarjour het hart van de verdediging vormen. Het leverde wel een veldoverwicht op maar uit de geboden kansen werd niet gescoord. Bij uitvallen van Pelikaan S moest De Vries nog op z’n qui-vive blijven hij liet geen steekjes vallen. In de eindfase kon Zeerobben geen vuist meer maken en Pelikaan S geloofde het wel

 

Teleurgesteld maar niet verslagen

Het gemak waarmee de Groningers hun kansen benutten, staat in schril contrast tot het missen van de prima gecreëerde kansen van Zeerobben in de tweede helft. Het feit, dat je kansen krijgt geeft wel aan dat je mee kunt voetballen met de koploper van de eerste klasse E, maar ja het draait om de doelpunten. Volgende week maar weer proberen thuis tegen Broekster Boys.

 

Scoreverloop: 1 – 0 (25 m. Fabian Stevens); 2 – 0 (40 m. Stevens); 3 – 0 (44 m. Jeroen Haan)

 

Zeerobben: Jacob de Vries; Armando Zwart; Adnan Jarjour; Patrick Amels; Brent de Groot (65 m. Stijn Schakenbos); Kristian Feenstra; David van der Pol; Ane Schaap; Cyrus Boerman (65 m. Lútsen Smits); Marijn Helfferich; Dylan Drent (75 m. Finn Oosterdijk)

 

Foto's: Bert Drent.

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Dag van de Duurzaamheid gestart met een kwartetspel

11-10-2021

HARLINGEN - Op IKC Het Noorderlicht werd er vrijdagochtend 8 oktober extra aandacht aan duurzaamheid besteed.

Fc Harlingen 1 wint ook van Nicator

11-10-2021

HARLINGEN - Het vlaggenschip van fc Harlingen heeft zondag haar tweede achtereenvolgende wedstrijd gewonnen.

Ruim 835 kilometer aan Friese wateren en oevers opgeruimd tijdens Skjin Wetter

11-10-2021

HARLINGEN - Van zaterdag 2 oktober tot en met 9 oktober hebben ruim 30 organisaties met ruim tweeduizend Friese vrijwilligers de grote schoonmaakactie Skjin Wetter gehouden.

Reacties

Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie The Shamrock The Shamrock De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt Haarmode Cats Haarmode Cats Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad BENG Evenementen BENG Evenementen Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Zensa Moda Zensa Moda Plus Lunenborg Plus Lunenborg Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires De Omdraai De Omdraai Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Copini Opticiëns Copini Opticiëns Food 80/20 Food 80/20 Visie Events Visie Events Fotografie Dorus Fotografie Dorus Hubo-Faber Hubo-Faber
Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Haarmode Cats Haarmode Cats De Omdraai De Omdraai Food 80/20 Food 80/20 Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Visie Events Visie Events Hubo-Faber Hubo-Faber Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Fotografie Dorus Fotografie Dorus Plus Lunenborg Plus Lunenborg Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot IJssalon Min12 IJssalon Min12 Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt