Werckpost

Werckpost

Werckpost is een dynamisch en flexibel uitzendbureau gespecialiseerd in uitzenden, werving & selectie en payrolling.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Plus Lunenborg

Plus Lunenborg

Bij PLUS kun je van zondag 21 april tot en met zaterdag 27 juli 2019 exclusief sparen voor Tupperware van de hoogste kwaliteit.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Vanaf 1 april kunnen de Willem Barentsz-werf en ook de Witte Swaen weer bezocht worden.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Zeerobben knokt zich terug tegen PKC

14-04-2019

HARLINGEN - Na twee keer op achterstand te zijn gekomen was de wil om te winnen met name in de tweede helft de drijfveer, waarop Zeerobben de drie punten pakt tegen directe concurrent PKC.

Zeerobben knokt zich terug tegen PKC De kopsterke Patrick Amels ziet hier zijn inzet net over gaan. Uiteindelijk trok Zeerobben een 3-2 overwinning tegen PKC over de streep. Foto: Frans Bode.

Verdiend op basis van goed voetbal en op karakter. In de eerste helft had de verdediging het moeilijk tegen de gevaarlijke voorhoede van PKC, met daarin de topscoorder van deze klasse Bryan Inge, die Zeerobben twee keer pijn deed. Maar dat bleek achteraf niet genoeg.

 

Al vroeg op achterstand

De wedstrijd was koud bezig, of scheidsrechter Wenneker legde de bal op de stip en Bryan Inge verzilverde dit cadeautje, na twee minuten al op achterstand. Met een ongekende felheid bestreed PKC de opbouw van de thuisclub. Dat had als gevolg, dat er voorzichtig veel balletjes breed gelegd werden. De aanval kreeg te weinig munitie om keeper Meedendorp te testen. Marcel Visser had misschien wel moeten scoren na goed doorzetten van Higor da Silva, hij schoot net naast. Dat was voorin eigenlijk het enige wapenfeit, totdat Kristian Feenstra in vrije positie aan gespeeld werd door Yander Zandbergen en van 25 meter raak kogelde, 1 – 1. PKC reageerde meteen en Hateboer, Inge en Schreiber zorgden voor onrust in de defensie. Het was dan ook niet vreemd, dat de Groningers opnieuw op voorsprong kwamen. In combinatie maakte Bryan Inge de 1 – 2. Zeerobben probeerde het wel maar leek vleugellam in de omschakeling naar de twee spitsen. Op inzet afgetroefd, diende de tweede helft een omkeer te worden en dat werd het ook.

 

Zeerobben overtroeft PKC

De eerste de beste aanval over rechts werd scherp voorgezet door David van der Pol. Marcel Visser kopte er nog onderdoor, maar daardoor kreeg Higor da Silva de bal bij de tweede paal op een presenteerblaadje en knalde de 2 – 2 binnen. Dit was precies wat het team van trainer Arjen Postma nodig had. Vanaf dat ogenblik gingen de groenwitten op zoek naar de derde treffer.   De druk op de verdediging van de tegenpartij nam toe en het uitverdedigen werd telkens slordiger. David en Higor kregen al wat mogelijkheden, maar de achterhoede gaf nog geen krimp. Het duurde tot een kwartier voor tijd, dat dit overwicht ook uitgedrukt werd een doelpunt. Na een één-tweetje met Higor da Silva mocht Marcel Visser dwars door het centrum van PKC  oprukken naar Meedendorp en deze keer met succes, 3 – 2. Zeerobben bleef aan de goede kant van de score, mede op basis van inzet en de rust bewaren bij balbezit. De passing van de opponent liet in deze fase ook te wensen over en dat kwam de Harlingers goed uit. Zo tilden ze de drie punten over de eindstreep, al hadden ze ook de score verder kunnen opvoeren en bleef het natuurlijk oppassen met die snelle voorwaartsen van de bezoekers. Patrick Amels en Pieter Westra haalden samen met De Groot en Attema de angel uit de aanval van gasten. Albert Beuker buffelde als van ouds over het hele veld. Met gejuich werden na het laatste fluitsignaal de drie punten door de talrijke toeschouwers begroet.

 

Koffiedik kijken

Winnen van een concurrent met deze instelling geeft voor de staf en de selectie het nodige vertrouwen in de komende vier duels in deze spannende eerste klasse E. We zijn er nog niet maar hebben weer een belangrijke stap gezet naar behoud van het eerste klasserschap. Opmerkelijk was de 1 – 4 winst van Be Quick Dokkum in Drachten. Daardoor wordt de druk onderin nog groter en is directe degradatie nog te voorkomen voor de Dokkumers, omdat Gorecht verloor. Bedum snoepte in Groningen ON Groningen een puntje af en blijft Zeerobben op doelsaldo voor. Er valt nog weinig te zeggen over de afloop. Maar dat het net als vorig jaar een spannende ontknoping zal worden moge duidelijk zijn, kijkend naar de ranglijst en de nog te spelen wedstrijden. Zeerobben mag zijn zege een vervolg geven aanstaande zaterdag in en tegen Winsum. Zij maken goede kans op een periode als derde achter ON Groningen en HZVV.

 

Scoreverloop: 0 – 1 Bryan Inge (2 m pen.); 1 – 1 Kristian Feenstra (19 m); 1 – 2 Bryan Inge (33 m); 2 – 2 Higor da Silva (47 m); 3 – 2 Marcel Visser (75 m).

 

Zeerobben: Jacob de Vries; Godert Attema; Pieter Westra; Patrick Amels; Brent de Groot; Albert Beuker; Marcel Visser; Kristian Feenstra; Higor da Silva; David van der Pol; Yander Zandbergen.

 

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Trossen los voor de Jonge Seun

14-04-2019

HARLINGEN - Misschien hebt u haar al weer even zien varen tijdens de afgelopen Vlootdag: het Harlinger zonnepontje de Jonge Seun.

“Eens gezeild, altijd zeeman” met Holland Sail

14-04-2019

ENKHUIZEN – Zeilreizen voor iedereen.

Reacties

Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Plus Lunenborg Plus Lunenborg Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad VVV Harlingen VVV Harlingen ForHim Menswear ForHim Menswear Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Copini Opticiëns Copini Opticiëns Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Hema Harlingen Hema Harlingen BENG Evenementen BENG Evenementen Visie Events Visie Events Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Karsten Wonen Karsten Wonen Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Ons Food&Wine Ons Food&Wine Haarmode Cats Haarmode Cats HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje IJssalon Min12 IJssalon Min12 Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Atelier de Groot Atelier de Groot Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Hubo-Faber Hubo-Faber De Lichtboei De Lichtboei Fotografie Dorus Fotografie Dorus
Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen ForHim Menswear ForHim Menswear Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Karsten Wonen Karsten Wonen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Copini Opticiëns Copini Opticiëns Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Haarmode Cats Haarmode Cats IJssalon Min12 IJssalon Min12 Hema Harlingen Hema Harlingen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Zensa Moda Zensa Moda De Lichtboei De Lichtboei Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Ons Food&Wine Ons Food&Wine