Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma helpt u met schilderwerk voor zowel binnen als buiten, maar ook voor een nieuw kleurtje op de wand bent u bij Royce aan het juiste adres.
Lees verder...
Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Stap over naar RegioBank met onze gratis overstapservice. Loop binnen op Voorstraat 94 of bel 0517-212140 voor een afspraak.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Expert Harlingen

Expert Harlingen

Wil je meer weten over het duurzaam verwarmen van je huis met infrarood? Kom langs!
Lees verder...
Grijmans

Grijmans

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Harlinger UITagenda

Harlinger UITagenda

De Harlinger UITagenda is de centrale agenda van alle evenementen en activiteiten in en rondom Harlingen.
Lees verder...
Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen is hét platform voor alle bedrijven in en rondom Harlingen. Onderneem het in Harlingen, Welkom aan Zee!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Zeerobben knokt zich terug

16-05-2022

HARLINGEN - Op karakter wisten de groenwitten toch nog een puntje te pakken.

Zeerobben knokt zich terug Foto: Frans Bode.

Breekpunt was de 1 – 3 (eigen goal) na het missen op de 4 – 0 voorsprong uit een counter voor de Groningers. Lucky Zeerobben? Misschien, maar het is bewonderingswaardig op wat voor manier de Harlingers terugkwamen uit verloren positie.

 

Weer een vroege tegentreffer

Volledig uit het niets kwam PKC op voorsprong. Zeerobben had tot dan toe een licht overwicht. Een counter luidde de 0 – 1 in. Na een onschuldige handsbal op rand zestien moest Jacob de Vries al na 13 minuten voor een perfect ingeschoten vrije trap van Kay Bootsma zijn hoofd buigen. Het geluk was duidelijk weer niet aan de zijde van de gastheren. PKC nam de wedstrijd in handen en kreeg kort hierop een grote mogelijkheid op de 0 – 2. De kopbal van Handrit Hoxhaj belandde buiten het bereik van De Vries op de paal. De gasten kregen nog een mogelijkheid om de score op te voeren, in vrije positie over. Zeerobben had iets terug kunnen doen. Matts Bruining kapte zich vrij op aangeven van Adnan Jarjour, alleen het tikje op David van der Pol was te zacht.

 

Op karakter

De tweede helft was koud bezig, of een grote kans voor PKC.  Jacob voorkwam erger. De bezoekers waren met name in de omschakeling gevaarlijk. Dat leverde dan ook de 0 – 2 op. Voor een vermeende handsbal in het strafschopgebied van PKC, werd door scheidsrechter Bom uit Zandvoort niet gefloten en binnen 3 passes stond Nikky Goguadze vrij aan de andere kant. De bakens werden verzet en Zeerobben ging va-banque spelen met risico's. Goguadze profiteerde optimaal en prikte de 0 – 3 in het net. Het geloof verdween langzaamaan bij supporters. Zeker toen in de counter Simon Schreiber geheel vrijgelaten voor Jacob de Vries opdook. Met een, naar later bleek, cruciale redding hield hij de hoop levende. En inderdaad een onnozele terugspeelbal belandde pardoes achter keeper Meedendorp. En dat inspireerde Godert Attema om twee minuten later zelfs de 2 – 3 op het scorebord te toveren vanaf de rand strafschopgebied.

 

Alles leek nog mogelijk en in een flow werd de aanval gezocht. Zeerobben mocht niet klagen, dat PKC in een snelle counter niet de 2 – 4 maakte.  De wedstrijd leek totaal gekanteld. Toen Godert Attema, wat een energie, binnen de beruchte lijnen onderuit werd geschoffeld, geloofde iedereen een goede afloop. Normaal een zekerheidje, maar onder druk van moeten schoot David te zacht in en dus bleef het verschil nog steeds één doelpunt. Zeerobben bleef pompen en PKC kwam er niet meer uit. De toch wel verdiende gelijkmaker kwam er dan toch nog. Een handsbal binnen de zestien leverde de thuisclub opnieuw de gelegenheid om naast de gasten te komen. David van der Pol nam wederom zijn verantwoordelijkheid als aanvoerder en nu plaatste hij wel onberispelijk de 3 – 3 in het net. De tijd was helaas te kort om de overwinning uit het vuur te slepen, dat was misschien ook wel te veel van het goede geweest.

 

Morele opsteker

Met het snot voor de ogen wisten de groenwitten op karakter (en met een beetje geluk) een punt te pakken. Dat had de meest fanatieke supporter niet meer gedacht na de 0 – 3 achterstand. Goed voor het moreel voor de komende drie finales in de strijd om het behoud van het eerste klasserschap. Een prettige bijkomstigheid, de concurrentie pakte geen punten, waardoor Zeerobben op 1 punt van Burgum en Balk staat. Zeerobben gaat met een positief gevoel komende zaterdag naar Damwoude.

 

Scoreverloop: 0 – 1 (13 m. Kay Bootsma) ; 0 – 2 (55 m. Nikky Goguadze); 0 – 3 (63 m. Goguadze); 1 – 3 (65 m. eigen doelpunt); 2 – 3 (67 m. Godert Attema); 3 – 3 ( 88 m. David van der Pol pen.)

 

Zeerobben: Jacob de Vries; Brent de Groot; Armando Zwart; Albert Beuker (70 m. Joran van Kernebeek); Lùtsen Smits (76 m Stijn Schakenbos); Adnan Jarjour (82 m. Sten Goïnga); Ane Schaap; Matts Bruining (82 m. Stijn Scheffer); Jordy Torenbeek; David van der Pol; Godert Attema.

 

Foto's: Frans Bode.

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Okke Hel tijdens de 25e roeirace Lemmer

16-05-2022

HARLINGEN - Door de ogen van de Stuur van de Kromme Dick, de Danser en de Snurk.

Inloopmiddag Oud Harlingen

16-05-2022

HARLINGEN - Afgelopen zaterdag 14 mei organiseerde de Vereniging voor de eerste keer een inloopmiddag op de Lanen 52.

Reacties

Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Copini Opticiëns Copini Opticiëns Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Visie Events Visie Events Wellheat Shop Wellheat Shop Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Zensa Moda Zensa Moda IJssalon Min12 IJssalon Min12 Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken The Shamrock The Shamrock BENG Evenementen BENG Evenementen Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Karsten Wonen Karsten Wonen Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Hubo-Faber Hubo-Faber Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Fotografie Dorus Fotografie Dorus Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Beweegteam Harlingen Beweegteam Harlingen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen
Zensa Moda Zensa Moda Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Hubo-Faber Hubo-Faber Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Beweegteam Harlingen Beweegteam Harlingen Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Haarmode Cats Haarmode Cats Visie Events Visie Events The Shamrock The Shamrock Wellheat Shop Wellheat Shop