Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Werckpost

Werckpost

Werckpost is een dynamisch en flexibel uitzendbureau gespecialiseerd in uitzenden, werving & selectie en payrolling.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Heerlijk at the movies!

Heerlijk at the movies!

Op 16, 17 & 18 oktober wordt de parkeerplaats aan de Westerzeedijk in Harlingen omgebouwd tot een drive-in bioscoop. Bestel nu je tickets!
Lees verder...
Casper van Veen Uitvaartzorg

Casper van Veen Uitvaartzorg

Het hoeft niet anders, maar het kan wel anders. 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans Advocatuur & Mediation

Grijmans Advocatuur & Mediation

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
Laagblijvers!

Laagblijvers!

Goed eten vinden we belangrijk bij PLUS. En minstens zo belangrijk vinden wij dat goed eten voor iedereen betaalbaar is. Daarom vind je bij PLUS de Laagblijvers.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Coronavirus (COVID-19)

Coronavirus (COVID-19)

Op deze pagina zet de gemeente Harlingen alle belangrijke informatie over het Coronavirus (COVID-19) voor u op een rij. Bij nieuwe informatie wordt deze pagina geactualiseerd.
Lees verder...
Harlingen Bezorgt

Harlingen Bezorgt

Steun onze lokale helden! Winkel via HarlingenBezorgt gemakkelijk online!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Zeerobben jeugd volop in ontwikkeling

24-04-2020

HARLINGEN - In deze bizarre tijden zijn staat de wereld op zijn kop, met als gevolg dat ook het voetbal (nog) stilligt.

Een voetbalseizoen zonder 2e seizoenshelft, geen trainingen en geen wedstrijden.  Geen voetbal-ontwikkeling en plezier. Daar leek het althans op. Maar afgelopen dinsdag kwam daar het bericht van de overheid dat wij als vereniging weer voorzichtig mogen opstarten.

 

Zeerobben werkt met de VTON-voetbalmethode die oefenstof aanlevert voor alle leeftijden en niveaus.  Speciaal voor deze voetbal loze periode hebben ze oefenstof en ‘challenges’ aangemaakt om individueel te oefenen. Spelers kunnen de VTON-app downloaden en de oefeningen thuis doen. Ook in deze tijd zit het Jeugdbestuur van Zeerobben dus niet stil en heeft plannen gemaakt om de jeugdopleiding nog beter te maken. Ieder jaar maken een paar Zeerobben talenten de overstap naar een profclub, ieder jaar spelen selectieteams om de prijzen en ieder jaar stromen er O19-spelers door naar de senioren A- en B- selectie. Maar het kan altijd nog beter.

 

Wat heeft Zeerobben allemaal te bieden?

Spelen met leeftijdsgenoten

De teamindelingen voor seizoen 20/21 zijn in een gevorderd stadium en de nieuwe leeftijdsindelingen van de KNVB stelt Zeerobben nog meer in de gelegenheid iedere speler in te delen in zijn eigen leeftijdsjaar. De jeugdafdeling speelt het komend seizoen ook met een JO14-1 team, zodat van JO8 tot en met de JO15 iedereen tegen leeftijdsgenoten speelt. Bovendien geven de 34 jeugdteams van Zeerobben alle spelers de gelegenheid te spelen op zijn/haar eigen niveau, want dat is veruit het leukste. De selectieteams spelen op hoog niveau en de jeugdspelers kunnen zich optimaal ontwikkelen. Zo zijn de laatste jaren maar liefst 9 jeugdspelers doorgestroomd naar Zeerobben 1. En dit team speelt in de 1e klasse als enige club in noordwest Friesland.

 

Meidenvoetbal

Zeerobben heeft komend seizoen in 2 leeftijdsgroepen meidenteams. De MO17, MO13-1 en MO13-2 trainen 2x per week en spelen iedere zaterdag een wedstrijd.

 

Waddenrobkes

Ook voor de allerjongsten van 5 en 6 jaar is er iedere week een training en op zaterdag spelen ze 3 wedstrijden via een onderling toernooi. Elke zaterdag een thuiswedstrijd in hun eigen “stadion” dus voor deze jongste talenten. Dat schept duidelijkheid en is vertrouwd. Jongens en meisjes van 4 jaar kunnen eerst alleen (gratis) meetrainen. De trainingen zijn op de woensdagmiddag van 17.00 tot 18.00 uur. Vlaggen, eigen tenues en muziek zorgen steeds weer voor een unieke sfeer. In de winterperiode wijken de Waddenrobkes uit naar de Waddenhal.

 

Kleuterclinic

Zeerobben organiseert jaarlijks een kleuterclinic voor alle basisscholen in de gemeente Harlingen. Jongens en meisjes van groep 1 en 2 kunnen via leuke voetbalspelletjes kennis maken met de sport voetbal. Een groot legioen vrijwilliger(st)ers staat elk jaar klaar om de honderden kleuters een leuke voetbalochtend te bezorgen met na afloop een mooi Zeerobben-vaantje als dank voor de inzet van eenieder. Het “bal” wordt traditioneel geopend door Stijn van Jongerenwerk Harlingen.

 

Keepertraining

Voor iedere jeugdkeeper van Zeerobben is er naast de reguliere training met het team, nog 1x per week een keepertraining. Een training bedoeld om de kneepjes van het vak te leren van zeer ervaren trainers.

 

Activiteiten

Naast de trainingen en wedstrijden worden er veel activiteiten gehouden zoals het Voetbalkamp op Vlieland, Sinterklaasfeest, Wintertoernooi, het Darttoernooi, onderlinge zaalvoetbaltoernooien en natuurlijk het traditionele Familieweekend.

 

Extra techniektrainingen voor de onderbouw

Op vrijdagmiddag worden jongens en meisjes in de onderbouw (08 tot en met de 012) in de gelegenheid gesteld extra techniektrainingen te krijgen. Gediplomeerde trainers werken aan ieders basistechniek.

 

Jeugdbeleidsplan

Er wordt ondertussen de laatste hand gelegd aan een nieuw Jeugdbeleidsplan. De organisatie wordt aangescherpt en afspraken duidelijk omschreven.

 

De trainersstaf

Onlangs zijn de trainers gepresenteerd van de Zeerobben selectieteams van J019-1 tot en met de JO13-1. Maar is het jeugdbestuur ook bezig de trainers voor de overige teams in kaart te brengen.  Veel ervaren, gediplomeerde en enthousiaste trainers zorgen voor een optimale voetbalontwikkeling.

 

Nieuwe leden jeugdopleiding Zeerobben

Heb je zin om te gaan voetballen of denk je dat je talent beter ontwikkeld kan worden op een hoger niveau, dan ben je van harte welkom. Iedereen kan spelen op zijn eigen niveau en met leeftijdsgenoten! Ben je geïnteresseerd, meld je dan aan via de website of neem contact op met een lid van het jeugdbestuur. Namen en telefoonnummers staan op de website van de club. Overschrijvingen van andere clubs moeten voor 15 juni, nieuwe leden kunnen zich natuurlijk op ieder moment aanmelden.

 

ALS VOETBAL JE SPORT IS = ZEEROBBEN JE CLUB

 

Sport & Recreatie

Meer nieuws

GGD Fryslân: Update zaterdag 25 april 12.00 uur

24-04-2020

HARLINGEN - Testlocatie voor zorgmedewerkers op K(W)oningsdag en 5 mei gesloten, GGD-team beschikbaar voor noodgevallen en advies.

Koningsdag 2020 wordt Woningsdag

24-04-2020

HARLINGEN - Op maandag 27 april 2020 wordt op zeer beperkte schaal aandacht besteed aan Koningsdag 2020.

Heimwee naar Harlingen

24-04-2020

BOHOL, FILIPIJNEN: Harlinger Ward de Graaf vertoeft samen met Tirza Dijkstra al weken in het paradijs dat Bohol heet, maar denkt nog vaak aan 'sien stadsje'.

Reacties

Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Zensa Moda Zensa Moda Ons Food&Wine Ons Food&Wine Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Karsten Wonen Karsten Wonen Plus Lunenborg Plus Lunenborg Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie VET... Hippefrieten VET... Hippefrieten De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Casper van Veen Uitvaartzorg Casper van Veen Uitvaartzorg Visie Events Visie Events DA Drogisterij & Parfumerie DA Drogisterij & Parfumerie Greenart Production Greenart Production Food 80/20 Food 80/20 Fotografie Dorus Fotografie Dorus IJssalon Min12 IJssalon Min12 HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas De Lichtboei De Lichtboei Hubo-Faber Hubo-Faber Haarmode Cats Haarmode Cats Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires
BENG Evenementen BENG Evenementen Zensa Moda Zensa Moda Karsten Wonen Karsten Wonen Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Broodje Nuchter Broodje Nuchter De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Plus Lunenborg Plus Lunenborg Food 80/20 Food 80/20 Visie Events Visie Events Fotografie Dorus Fotografie Dorus Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Greenart Production Greenart Production Casper van Veen Uitvaartzorg Casper van Veen Uitvaartzorg IJssalon Min12 IJssalon Min12 Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje