De Omdraai

De Omdraai

Kindercoaching en gezinsbegeleiding de Omdraai - Gespecialiseerd in opvoed- en gedragsproblemen. Begeleiding bij scheiding en samengesteld gezin. Succesvol Samengesteld!
Lees verder...
Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Plus Lunenborg

Plus Lunenborg

Goed eten moet voor iedereen betaalbaar zijn. Daarom vind je bij PLUS Lunenborg de 'Laagblijvers': producten die het hele jaar rond éxtra voordelig zijn!
Lees verder...
Casper van Veen Uitvaartzorg

Casper van Veen Uitvaartzorg

Het hoeft niet anders, maar het kan wel anders. 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans Advocatuur & Mediation

Grijmans Advocatuur & Mediation

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Harlingen Bezorgt

Harlingen Bezorgt

Steun onze lokale helden! Winkel via HarlingenBezorgt gemakkelijk online!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Zeerobben in de laatste minuut onderuit tegen vv Groningen

27-09-2020

HARLINGEN - Net als vorige week tegen Burgum zat ook zaterdag het venijn in de staart.

Zeerobben in de laatste minuut onderuit tegen vv Groningen Foto: Bert Drent.

Zeerobben verspeelt een comfortabele 0 – 2 en 2 – 3 voorsprong in de laatste 10 minuten tegen ontketend vv Groningen. Groningen pakt zijn eerste drie punten en Zeerobben blijft na twee wedstrijden op de hatelijke nul staan.

 

Vliegende start

In een spectaculaire openingsfase hadden de gastheren binnen de minuut op voorsprong kunnen komen, ware het niet dat Jouke Bosje fabelachtig redde op een kopbal van Tyson Dos Santos. Twee minuten later lag de bal aan de andere kant in het netje. Over links stuurde Tim Oosterbaan Jan Dommerholt de diepte in. Vanaf de achterlijn was zijn voorzet perfect. Immers David van der Pol scoorde als een echte spits, die voor zijn tegenstander kwam. De groenwitten waren in deze periode de bovenliggende partij en hadden de score kunnen uitbreiden. Halverwege de eerste helft herpakte vv Groningen zich en was gevaarlijk voor het doel van Bosjes. Voorlopig bleef de zeerobbengoalie de baas in zijn eigen doelgebied. De paal en zijn reflexen voorkwamen de gelijkmaker. Even voor de pauze leek Curty Gonzales de 0 – 2 te scoren, maar hij vond doelman Jonathan Hensens op zijn pad. Toch kwam de 0 – 2 op het scorebord. Godert Attema ging op avontuur in het strafschopgebied en werd onderuitgehaald. De toegekende penalty werd onberispelijk door David van der Pol genomen. Een slotoffensiefje leverde toch nog de aansluitingstreffer, 1 – 2 op. Van 25 meter scoorde Tyson Dos Santos fraai in de bovenhoek.

 

Veel doelpunten in aantrekkelijke tweede helft

 5 minuten na de thee werd Jan Dommerholt, de diepte in gestuurd door Kristian Feenstra, hij zag zijn inzet vanuit kansrijke positie in het zijnet belanden. Zeerobben behield de druk op de defensie van Groningen en was op zoek naar de 1 – 3. Maar dat pakte anders uit. Een vrij trap belandde bij toeval op de dij van Armando Zwart en dus 2 – 2. Kort hierop nam Zeerobben opnieuw een voorsprong. Adnan Jarjour plaatste van rechts hoog de bal in de zestien. Keeper Hensens en Godert Attema sprongen naar de bal. Godert was iets eerder, 2 – 3. Er deden zich mogelijkheden voor om de wedstrijd op slot te zetten maar Vrouwe Fortuna was aan de zijde van de tegenstander.

 

Groningen ruikt bloed

In de laatste 10 minuten ging de pijp langzaam uit bij een aantal Robkes, daardoor kwamen ze niet meer onder de druk vandaan. En met opportunistisch spel, na zwak ingrijpen, kon de ingevallen Roy Smolders de 3 – 3 binnentikken. Met nog één minuut te spelen in blessuretijd kreeg het duel alsnog een winnaar. Uit een hoekschop belandde de bal in de voeten van de eveneens ingevallen Badmah Abdinur, hij koos de vrijgelaten hoek en zorgde voor de 3 – 4. Er restte te weinig tijd om de toch wel verdiende gelijkmaker te scoren.

 

Zuurverlies

Twee keer verliezen op rij met het kleinst mogelijke verschil in de slotminuten van de wedstrijd. Dan mag je met recht spreken van een valse start. Tegen een goede tegenstander verliezen is geen schande en een leermoment. Maar dit verlies proefde wel heel zuur. Het bekende cliché van de kaas en het brood. De talrijke toeschouwers hebben kunnen genieten van een heerlijke pot voetbal en dat is al heel wat waard in deze onzekere tijden. Volgende week komen de Leeuwarder Zwaluwen op bezoek in Harlingen. Aan de voetbalkwaliteiten zal het niet liggen, want we hebben mooie acties gezien.

 

Scoreverloop: 0 – 1 David van der Pol (3e min.); 0 – 2 Van der Pol (38e min.); 1 – 2 Tyson Dos Santos (42e minuut); 2 – 2 Armando Zwart (62e min. E.d.); 2 – 3 Godert Attema (65e min.) 3 – 3 Roy Smolders (84e min); 4 – 3 Badmah Abdinur (96e min.).

 

Zeerobben: Jouke Bosje; Brent de Groot; Patrick Amels; Armando Zwart; Tim Oosterbaan; Kristian Feenstra; Godert Attema; Adnan Jarjour; Curty Gonzales; David van der Pol; Jan Dommerholt (72e min Koen Attema).

 

Foto's: Bert Drent.

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Verslag raadsvergadering 23 september - PvdA Harlingen

27-09-2020

HARLINGEN - In het Vierkant kwamen woensdagavond de negen partijen weer bij elkaar voor een raadsvergadering met volle agenda.

Reacties

Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt Hubo-Faber Hubo-Faber Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Karsten Wonen Karsten Wonen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Haarmode Cats Haarmode Cats Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Zensa Moda Zensa Moda De Omdraai De Omdraai BENG Evenementen BENG Evenementen Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus The Shamrock The Shamrock Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Casper van Veen Uitvaartzorg Casper van Veen Uitvaartzorg Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Copini Opticiëns Copini Opticiëns Food 80/20 Food 80/20 Fotografie Dorus Fotografie Dorus IJssalon Min12 IJssalon Min12 Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Visie Events Visie Events
Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Karsten Wonen Karsten Wonen Plus Lunenborg Plus Lunenborg The Shamrock The Shamrock Hubo-Faber Hubo-Faber Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Visie Events Visie Events HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Food 80/20 Food 80/20 De Omdraai De Omdraai De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Haarmode Cats Haarmode Cats