Jingle Bell Dok Kerstborrel XXL

Jingle Bell Dok Kerstborrel XXL

Kom samen feesten in de winterse sferen van ‘Jingle Bell Dok!’ Kerstborrel XXL!
Lees verder...
Werckpost

Werckpost

Werckpost is een dynamisch en flexibel uitzendbureau gespecialiseerd in uitzenden, werving & selectie en payrolling.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
RSH & Trebol presents:

RSH & Trebol presents:

Zaterdag 26 oktober: Harlinger middag & Sloopfeest!
Lees verder...
Laagblijvers!

Laagblijvers!

Goed eten vinden we belangrijk bij PLUS. En minstens zo belangrijk vinden wij dat goed eten voor iedereen betaalbaar is. Daarom vind je bij PLUS de Laagblijvers.
Lees verder...
Bestuursleden gezocht

Bestuursleden gezocht

Stichting Harlingen Open Golf is op zoek naar nieuwe bestuursleden met passie voor de sport!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Vanaf 1 april kunnen de Willem Barentsz-werf en ook de Witte Swaen weer bezocht worden.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Zeerobben herstelt zich op karakter

25-11-2018

HAREN - Na een hopelijk absoluut sportief dieptepunt van deze competitie van vorige week, richtte het vlaggenschip van Zeerobben zich met hardwerken weer op en mag zich weer rekenen tot de grote middenmoot.

Zeerobben herstelt zich op karakter Dylan Drent zet Zeerobben met een kopbal op 1-1 en brengt daarmee zijn ploeg terug in de wedstrijd. Foto: Bert Drent.

In een niet hoogstaand voetbalgevecht om de punten ging de winst terecht naar het team, dat daarop de meeste aanspraak mocht maken. Maar wat hadden de Harlingers het zich gemakkelijk kunnen maken, door al vroeg in de wedstrijd de geboden kansen te benutten.

 

Toch weer net niet

Zeerobben begon overrompelend en had in de 3 e minuut al op voorsprong moeten komen. Jordy Torenbeek plaatste van ver de bal op de borst van Patrick Amels. Hij speelde naar de vrijstaande Yander Zandbergen, maar de doelman was een sta-in-de-weg. Kort daarop mocht Kristian Feenstra een vrije trap nemen, welke Patrick Amels binnen leek te koppen. De keeper bracht ten koste van een hoekschop redding. Na een kwartier kreeg Gorecht de eerste grote kans. Jacob de Vries voorkwam een vroege achterstand. Nog geen minuut later kreeg de linksbuiten een 100% kans op een presenteerblaadje aangeboden, hoog over. De gastheren kwamen beter in de wedstrijd en Jos Beek drukte dit doeltreffend uit, door de bal vanaf de zestien fraai over De Vries in het doel te plaatsen. Niet volgens de verhouding, maar geheel onverwachts was dit doelpunt nou ook weer niet. Zeerobben had de stand meteen hierna recht kunnen trekken. Slim weg lopen van de bal van Amels, gaf Yander Zandbergen de kans om van dichtbij binnen te schieten. Weliswaar was de bal de keeper al gepasseerd, maar een verdediger wist de bal van de doellijn weg te halen. Yander was bij de volgende grote kans de aangever op Albert Beuker, net naast. Met een katerig gevoel werd er gerust.

 

Wissels doorslaggevend voor de winst

De start na de thee was opnieuw voor de gasten, maar de thuisclub had het verdedigend goed voor elkaar. Na een kwartier in de 2e helft kwamen de Friezen dan toch op gelijke hoogte. Goed doorzetten van Godert Attema gaf de voor Yander Zandbergen ingevallen Higor da Silva de gelegenheid om een puntgave voorzet af te leveren. De inkomende Dylan Drent maakte 1 – 1 met een geplaatste kopbal. Gorecht zette een tandje bij en het spel golfde op en neer, maar grote kansen deden zich niet voor. Er was wel dreiging over en weer en in deze fase kon het kwartje beide kanten op rollen. Het geluk zat Zeerobben even mee, toen Julian Zeinstra ingevallen voor David van der Pol zich buffelend en met enig fortuin een weg baande langs een drietal verdedigers en het overzicht behield. Met een steekpassje bereikte hij Higor da Silva en met een wippertje verschalkte Higor de keeper van de Harenaren en zette de bezoekers op een verdiende 1 – 2 voorsprong. Met nog tien minuten te gaan gooide Gorecht alles op de aanval en met lange ballen probeerden ze alsnog een bres in het hechte verdedigingsblok te forceren. Maar geassisteerd door spits Patrick Amels wisten zijn van geen wijken. Het had zelfs nog 1 – 3 kunnen worden bij een tegenaanval. Dat was misschien toch iets teveel van het goede geweest. Met gejuich werd het eindsignaal begroet.

 

We kijken weer naar boven

Het herstel van het hele team en in het bijzonder de beide jonge backs was bewonderenswaardig. Ze revancheerden zich en hadden het lef terug om ook aanvallend hun steentje bij te dragen. We wisten natuurlijk wel dat het kwalitatief mogelijk was, maar je moet het nog wel laten zien op het veld. Deze winst heeft aangetoond, dat het voetballend minder oogstrelend spel door hard werken gecompenseerd kan worden. De weg naar boven is hervonden. Wordt vervolgd aanstaande woensdag in Sneek tegen SWZ (voor de beker) en zaterdag in de competitie thuis tegen Winsum.

 

Scoreverloop: 1 – 0 Jos Beek (31 min.); 1 – 1 Dylan Drent (60 min.); 1 – 2 Higor da Silva (80 min.)

 

Zeerobben: Jacob de Vries; Brent de Groot; Pieter Westra; Jordy Torenbeek; Godert Attema; Albert Beuker; Kristian Feenstra (81 m. Ane Schaap); Yander Zandbergen (58 m. Higor da Silva); Dylan Drent; David van der Pol (75m. Julian Zeinstra) Patrick Amels.

 

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Fc Harlingen laat leiders en trainers niet in de kou staan

25-11-2018

HARLINGEN - Nu de temperaturen toch echt beginnen te dalen en de winter zijn intrede doet, is het voor menig leider en trainer van fc Harlingen toch wel ‘bikkelen’ langs en op het voetbalveld.

Plaats zelf uw activiteiten op dé Harlinger UITagenda!

25-11-2018

HARLINGEN - Harlingen is een levendige stad, met een bomvolle agenda vol muzikale, culturele en sport activiteiten.

Reacties

BENG Evenementen BENG Evenementen VVV Harlingen VVV Harlingen Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE ForHim Menswear ForHim Menswear Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona IJssalon Min12 IJssalon Min12 Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Zensa Moda Zensa Moda Karsten Wonen Karsten Wonen Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Hema Harlingen Hema Harlingen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Visie Events Visie Events Fotografie Dorus Fotografie Dorus Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Ons Food&Wine Ons Food&Wine Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires De Lichtboei De Lichtboei Copini Opticiëns Copini Opticiëns Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Dio Jurien Dio Jurien Atelier de Groot Atelier de Groot Plus Lunenborg Plus Lunenborg Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen
Dio Jurien Dio Jurien Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Fotografie Dorus Fotografie Dorus Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Plus Lunenborg Plus Lunenborg Atelier de Groot Atelier de Groot Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant VVV Harlingen VVV Harlingen IJssalon Min12 IJssalon Min12 Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Hubo-Faber Hubo-Faber Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona