De Omdraai

De Omdraai

Kindercoaching en gezinsbegeleiding de Omdraai - Gespecialiseerd in opvoed- en gedragsproblemen. Begeleiding bij scheiding en samengesteld gezin. Succesvol Samengesteld!
Lees verder...
Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Plus Lunenborg

Plus Lunenborg

Goed eten moet voor iedereen betaalbaar zijn. Daarom vind je bij PLUS Lunenborg de 'Laagblijvers': producten die het hele jaar rond éxtra voordelig zijn!
Lees verder...
Casper van Veen Uitvaartzorg

Casper van Veen Uitvaartzorg

Het hoeft niet anders, maar het kan wel anders. 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans Advocatuur & Mediation

Grijmans Advocatuur & Mediation

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Harlingen Bezorgt

Harlingen Bezorgt

Steun onze lokale helden! Winkel via HarlingenBezorgt gemakkelijk online!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Zeerobben Herfst Mix Toernooi

25-10-2020

HARLINGEN - Voorlopig geen competitievoetbal voor de jeugdteams bij Zeerobben.

Zeerobben Herfst Mix Toernooi Foto: Frans Bode.

De KNVB werd van overheidswege gedwongen om alle competities stil te leggen. Veel clubs zoeken daarom naar alternatieven. Alternatieven om de jeugd toch nog te kunnen laten voetballen. Het jeugdbestuur van Zeerobben heeft gekozen voor een soort van “doorstart”. Zij organiseerde afgelopen zaterdag het 1e onderlinge Zeerobben Herfst mix Toernooi.

 

Het herfsttoernooi is voor alle jeugdleden van de club die eventueel ook nog een vriendje/vriendinnetje mochten meenemen. Dit alles uiteraard op vrijwillige basis. Wie mee wil doen schuift aan en wie twijfelt en zich er niet goed bij voelt blijft gewoon lekker thuis. Iedereen maakt daarin zijn/haar eigen afweging. Afgelopen week werd de organisatie opgestart en het resultaat was afgelopen zaterdag geweldig en hartverwarmend. Veel voetballende kinderen (jongens en meisjes) in elke leeftijdscategorie en op elk niveau die blij waren dat ze toch nog konden voetballen op de mooiste dag van de week. Prachtig.

 

De club had vooraf informatie ingewonnen bij de KNVB en de gemeente en ook van daaruit werd dit initiatief gestimuleerd. “Graag zelfs” was hun reactie. Maar uiteraard onder de geldende strenge maatregelen. Dat betekende dat de kinderen 10 minuten voor aanvang werden opgevangen door de corona-stewards en per leeftijdscategorie eerst naar het hoofdveld werden gestuurd voor de inschrijving. Het hoofdveld diende tevens als “wachtruimte”.  Op het Plus-veld en in de Froonacker-deWitte Arena werd in blokken van anderhalf uur gespeeld. Zodra er een groep klaar was gingen die via een vaste looproute naar de uitgang en stroomde de nieuwe groep vanaf het hoofdveld in. Dit alles gebeurde zeer ordelijk. Uiteraard bleven de kleedkamers dicht, was de kantine gesloten en moest iedereen zijn/haar eigen bidon met drinken meenemen.

De kinderen moesten zich vooraf wel inschrijven en dat werd massaal gedaan. Samen met de Waddenrobkes (die ook gewoon hun eigen competitie speelde) waren er verdeeld over de ochtend/middag in totaal 254 jongens en meisjes die meededen. Het 1e blok startte om 09.00 uur en de laatste om 12.00 uur. Er werd op 2 velden gespeeld met een gemiddelde van ongeveer 40 kinderen per keer per veld.

 

Op de veldjes moesten lootjes worden getrokken om vervolgens 4x4 of 5x5 wedstrijdjes te spelen. Iedereen speelde 5 wedstrijden of meer en geen van de kinderen was tussendoor vrij. Het was constant voetballen in steeds een ander team. Dat bleek ook een goed alternatief. Zo kon je eerst dik verliezen om vervolgens de volgende partij weer ruim te winnen. De organisatie had voor de individuele winnaars een mooie medaille aan een groen-wit lint klaarliggen. Gaandeweg de ochtend bleek al gauw waarom dit soort activiteiten, naast school, zo belangrijk zijn voor de jeugd. Het plezier en de contacten weer met je voetbalvriendjes/vriendinnetjes waren veelzeggend. Daar was het uiteindelijk allemaal voor bedoeld. En dus was de organisatie meer dan tevreden en konden de medailles aan de volgende winnaars worden uitgereikt:

 

JO8/JO9

1e prijs Evy Boonstra
2e prijs Sven Odolphi
3e prijs Thijs Toering

 

JO10/JO11

1e prijs Wiard Sibma
2e prijs Allard Hofstra
3e prijs Milion Tecklay

 

JO12/JO13/MO13

1e prijs Justin Jilderts
2e prijs Enteny van Oldenbarneveld
3e prijs Melle Talsma

 

JO14/JO15

1e prijs: Janiek Wesselius
2e prijs: Stijn Scheffer
3e prijs: Renzo Poortman

 

JO17/JO19

1e prijs: Sten Goinga
2e prijs Ivar Kingma
3e prijs: Michael Green

 

De verschillen onderling waren zeer gering. Soms moest er vanwege gelijke stand zelfs geloot worden. Het gaf maar weer eens aan dat iedereen kan winnen. Want naast de individuele prijzen kan er ook een “overall-prijs” worden gewonnen. Het is namelijk de bedoeling dat er ook op 31 oktober en 7 november weer gespeeld gaat worden. Op dezelfde manier onder de dezelfde regels. De resultaten van alle drie wedstrijddagen wordt dan bij elkaar opgeteld. Kinderen die nu net buiten de prijzen vielen maken dus nog steeds kans op de “totaalprijs”.

 

Voor zaterdag 31 oktober staat de volgende toernooi dag op het programma. De inschrijving hiervoor staat alweer open. Laten we met z’n allen hopen dat er dan ook weer gevoetbald mag/kan worden. Start is weer om 09.00 uur en de laatste groepen starten om 13.30 uur. Een vriendje of vriendinnetje is prima maar ook vooraf opgeven. Op deze manier wil de jeugdafdeling van Zeerobben proberen op een veilige en verantwoorde manier de jeugd met elkaar te blijven laten voetballen. Niet voor de bühne maar gewoon omdat de jeugd het ontzettend leuk vindt en er veel plezier aan beleeft. De foto’s gemaakt door Frans Bode spreken boekdelen. Meer foto’s van deze 1e toernooiden zijn terug te vinden op de site van Zeerobben.

 

Foto's: Frans Bode.

Sport & Recreatie

Meer nieuws

WAD’N PARTIJ: De ontwikkeling bij de Ovatonde, de centrale entree van Harlingen

25-10-2020

HARLINGEN - Beste mensen, inwoners van onze bijzondere gemeente,

Verslag CDA Harlingen van de raadsvergadering 21 oktober 2020

25-10-2020

HARLINGEN - Algemene beschouwingen - Programmabegroting 2021.

WE R ONE

25-10-2020

HARLINGEN - Radio-Viva.nl heeft de actie WE R ONE opgezet om de Nederlandse Metal een hard onder de riem te steken in deze Corona tijd.

Reacties

Zensa Moda Zensa Moda Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Food 80/20 Food 80/20 Hubo-Faber Hubo-Faber Visie Events Visie Events IJssalon Min12 IJssalon Min12 De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn De Lichtboei De Lichtboei Casper van Veen Uitvaartzorg Casper van Veen Uitvaartzorg Haarmode Cats Haarmode Cats Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Plus Lunenborg Plus Lunenborg Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Greenart Production Greenart Production Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Karsten Wonen Karsten Wonen Broodje Nuchter Broodje Nuchter De Omdraai De Omdraai Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus
BENG Evenementen BENG Evenementen Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï IJssalon Min12 IJssalon Min12 Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Zensa Moda Zensa Moda Broodje Nuchter Broodje Nuchter Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Visie Events Visie Events Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Plus Lunenborg Plus Lunenborg Haarmode Cats Haarmode Cats De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen