RSG Simon Vestdijk 2021-2022

RSG Simon Vestdijk 2021-2022

Maak kennis met Simon Vestdijk! Ben je benieuwd? Meld je dan aan voor de beleefmiddagen, open dagen en voorlichtingsavonden en kom langs!
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Spaar je club gezond

Spaar je club gezond

Van zondag 5 september tot en met zaterdag 13 november 2021 kunnen klanten van PLUS Lunenborg sponsorpunten sparen voor geselecteerde clubs en verenigingen in hun buurt.
Lees verder...
Grijmans Advocatuur & Mediation

Grijmans Advocatuur & Mediation

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Zeerobben gaat online met digitale ALV

29-01-2021

HARLINGEN - Bij Zeerobben is men gewend geraakt aan een grote opkomst bij de jaarlijkse Algemene Ledenvergadering (ALV).

Zeerobben gaat online met digitale ALV Geen volle kantine dit keer bij de algemene ledenvergadering die dit jaar digitaal wordt gehouden. Foto: Frans Bode.

De laatste jaren ging de belangstelling richting 100 bezoekers en binnen de huidige Coronamaatregelen is dat niet toegestaan. Dat was in november ook al zo en toen besloot het bestuur van Zeerobben gebruik te maken van de mogelijkheid die de Coronanoodwet bood: uitstellen tot maximaal 4 maanden na de originele datum. Nu ook die einddatum in zicht komt moest er gekozen worden voor een alternatief. Een ALV met een hele kleine opkomst van maximaal 30 personen of een online vergadering. De eerste keuze voelde niet goed omdat er dan teveel mensen teleurgesteld zouden moeten worden en bij de tweede keuze zouden mensen uitgesloten moeten worden die niet in de gelegenheid of niet in staat zijn een digitale vergadering bij te wonen.

 

En dus koos Zeerobben voor een combinatie van beide: het wordt een digitale vergadering via MS Teams, uitgezonden vanuit het clubhuis, waar dan fysiek enkele leden (tot een maximum van 30 personen) coronaproof bij aanwezig kunnen zijn. Samen vormt dat dan de ALV, waarbij de fysiek aanwezige leden bij handopsteking kunnen stemmen over te nemen besluiten en voor de digitale deelnemers een slimme stemoptie via WhatsApp is bedacht.

Het is een spannend experiment, maar wel met een uiterst serieus doel. De Coronapandemie raakt de vereniging hard. In de eerste plaats natuurlijk omdat er niet gevoetbald kan worden. Ten tweede omdat het verenigingsleven, het samenkomen, samen het sporten, voetballen, de derde helft beleven, geheel is weggevallen. En tenslotte omdat de financiële huishouding zwaar onder druk is komen te staan wegens de sluiting van de kantine, terwijl lang niet alle kosten geschrapt kunnen worden. Een hoofdpijndossier voor het bestuur in het algemeen en voor de penningmeester in het bijzonder.

De agenda voor de ALV zal beperkt worden tot de minimaal noodzakelijke punten, de (financiële) jaarverslagen, de begroting en de bestuursverkiezingen. Alle leden van 16 jaar en ouder zijn vorige week per e-mail uitgenodigd voor deze vergadering en ontvingen uitleg over hoe de vergadering zal verlopen en de procedure voor aanmelding. Dat aanmelden kan nog tot en met aanstaande zondag, waarna alle aangemelde leden verdere instructies zullen ontvangen over de toegang en stemprocedure alsmede de definitieve agenda met bijbehorende stukken.

De ALV wordt in principe gehouden op maandag 15 februari om 19.30 uur. Mocht de avondklok echter tot na 9 februari verlengd worden, dan zal de vergadering naar een vroeger tijdstip verschoven moeten worden. Het wordt dan zaterdag 13 februari om 16.00 uur.
Ben je lid van Zeerobben en 16 jaar of ouder? Meld je dan aan met een e-mail aan secretaris@zeerobben.nl

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Boeiende blog projectdirecteur TSRH2022: Grote schoenen

29-01-2021

HARLINGEN - Tot nu toe heb ik eigenlijk altijd nieuwe festivals opgezet of werd ik ingehuurd bij de eerste of enige editie van culturele of andersoortige evenementen.

30 januari Queen on Air bij Omroep RSH

29-01-2021

HARLINGEN - Zaterdagmorgen is er weer een uitzending van het programma Queen On Air bij Omroep RSH van 10.00 – 11.00 uur, gepresenteerd, samengesteld en techniek door Bert Erents.

Grote opkomst 1e training Waddenrobkes

29-01-2021

HARLINGEN - Bewegen is een veel gehoorde kreet tijdens de corona-crisis.

Reacties

Visie Events Visie Events Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor IJssalon Min12 IJssalon Min12 Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Food 80/20 Food 80/20 Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Hubo-Faber Hubo-Faber Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus The Shamrock The Shamrock De Omdraai De Omdraai Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Copini Opticiëns Copini Opticiëns BENG Evenementen BENG Evenementen Zensa Moda Zensa Moda Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Plus Lunenborg Plus Lunenborg HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt Fotografie Dorus Fotografie Dorus Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie
Karsten Wonen Karsten Wonen Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Visie Events Visie Events Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Food 80/20 Food 80/20 IJssalon Min12 IJssalon Min12 Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis De Omdraai De Omdraai Copini Opticiëns Copini Opticiëns Hubo-Faber Hubo-Faber The Shamrock The Shamrock Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation