Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Plus Lunenborg

Plus Lunenborg

Goed eten moet voor iedereen betaalbaar zijn. Daarom vind je bij PLUS Lunenborg de 'Laagblijvers': producten die het hele jaar rond éxtra voordelig zijn!
Lees verder...
Casper van Veen Uitvaartzorg

Casper van Veen Uitvaartzorg

Het hoeft niet anders, maar het kan wel anders. 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans Advocatuur & Mediation

Grijmans Advocatuur & Mediation

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Harlingen Bezorgt

Harlingen Bezorgt

Steun onze lokale helden! Winkel via HarlingenBezorgt gemakkelijk online!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Zeerobben gaat online met digitale ALV

29-01-2021

HARLINGEN - Bij Zeerobben is men gewend geraakt aan een grote opkomst bij de jaarlijkse Algemene Ledenvergadering (ALV).

Zeerobben gaat online met digitale ALV Geen volle kantine dit keer bij de algemene ledenvergadering die dit jaar digitaal wordt gehouden. Foto: Frans Bode.

De laatste jaren ging de belangstelling richting 100 bezoekers en binnen de huidige Coronamaatregelen is dat niet toegestaan. Dat was in november ook al zo en toen besloot het bestuur van Zeerobben gebruik te maken van de mogelijkheid die de Coronanoodwet bood: uitstellen tot maximaal 4 maanden na de originele datum. Nu ook die einddatum in zicht komt moest er gekozen worden voor een alternatief. Een ALV met een hele kleine opkomst van maximaal 30 personen of een online vergadering. De eerste keuze voelde niet goed omdat er dan teveel mensen teleurgesteld zouden moeten worden en bij de tweede keuze zouden mensen uitgesloten moeten worden die niet in de gelegenheid of niet in staat zijn een digitale vergadering bij te wonen.

 

En dus koos Zeerobben voor een combinatie van beide: het wordt een digitale vergadering via MS Teams, uitgezonden vanuit het clubhuis, waar dan fysiek enkele leden (tot een maximum van 30 personen) coronaproof bij aanwezig kunnen zijn. Samen vormt dat dan de ALV, waarbij de fysiek aanwezige leden bij handopsteking kunnen stemmen over te nemen besluiten en voor de digitale deelnemers een slimme stemoptie via WhatsApp is bedacht.

Het is een spannend experiment, maar wel met een uiterst serieus doel. De Coronapandemie raakt de vereniging hard. In de eerste plaats natuurlijk omdat er niet gevoetbald kan worden. Ten tweede omdat het verenigingsleven, het samenkomen, samen het sporten, voetballen, de derde helft beleven, geheel is weggevallen. En tenslotte omdat de financiële huishouding zwaar onder druk is komen te staan wegens de sluiting van de kantine, terwijl lang niet alle kosten geschrapt kunnen worden. Een hoofdpijndossier voor het bestuur in het algemeen en voor de penningmeester in het bijzonder.

De agenda voor de ALV zal beperkt worden tot de minimaal noodzakelijke punten, de (financiële) jaarverslagen, de begroting en de bestuursverkiezingen. Alle leden van 16 jaar en ouder zijn vorige week per e-mail uitgenodigd voor deze vergadering en ontvingen uitleg over hoe de vergadering zal verlopen en de procedure voor aanmelding. Dat aanmelden kan nog tot en met aanstaande zondag, waarna alle aangemelde leden verdere instructies zullen ontvangen over de toegang en stemprocedure alsmede de definitieve agenda met bijbehorende stukken.

De ALV wordt in principe gehouden op maandag 15 februari om 19.30 uur. Mocht de avondklok echter tot na 9 februari verlengd worden, dan zal de vergadering naar een vroeger tijdstip verschoven moeten worden. Het wordt dan zaterdag 13 februari om 16.00 uur.
Ben je lid van Zeerobben en 16 jaar of ouder? Meld je dan aan met een e-mail aan secretaris@zeerobben.nl

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Boeiende blog projectdirecteur TSRH2022: Grote schoenen

29-01-2021

HARLINGEN - Tot nu toe heb ik eigenlijk altijd nieuwe festivals opgezet of werd ik ingehuurd bij de eerste of enige editie van culturele of andersoortige evenementen.

30 januari Queen on Air bij Omroep RSH

29-01-2021

HARLINGEN - Zaterdagmorgen is er weer een uitzending van het programma Queen On Air bij Omroep RSH van 10.00 – 11.00 uur, gepresenteerd, samengesteld en techniek door Bert Erents.

Grote opkomst 1e training Waddenrobkes

29-01-2021

HARLINGEN - Bewegen is een veel gehoorde kreet tijdens de corona-crisis.

Reacties

Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Visie Events Visie Events Haarmode Cats Haarmode Cats Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje The Shamrock The Shamrock Fotografie Dorus Fotografie Dorus Zensa Moda Zensa Moda De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Broodje Nuchter Broodje Nuchter Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Food 80/20 Food 80/20 Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Copini Opticiëns Copini Opticiëns Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona De Lichtboei De Lichtboei Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Plus Lunenborg Plus Lunenborg Greenart Production Greenart Production Casper van Veen Uitvaartzorg Casper van Veen Uitvaartzorg
Casper van Veen Uitvaartzorg Casper van Veen Uitvaartzorg Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Plus Lunenborg Plus Lunenborg Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Broodje Nuchter Broodje Nuchter De Lichtboei De Lichtboei Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Hubo-Faber Hubo-Faber Karsten Wonen Karsten Wonen Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Zensa Moda Zensa Moda Food 80/20 Food 80/20 Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor