HOOP

HOOP

De Harlinger Onafhankelijke Ouderen Partij richt zich op het algemeen belang, door in brede zin oog te hebben voor zorg, welzijn en veiligheid. HOOP is een partij voor iedereen!
Lees verder...
Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Tijdens onze openingstijden kunt u gewoon bij ons binnenlopen, Voorstraat 94, of bel ons op 0517–212140 voor het maken van een afspraak.
Lees verder...
CDA Harlingen

CDA Harlingen

De kracht van de samenleving: Zorgen voor elkaar. Het CDA streeft naar een samenleving waar mensen zoveel als mogelijk mee kunnen doen. Wij zijn dichtbij en benaderbaar.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Grijmans

Grijmans

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
VVD Harlingen

VVD Harlingen

Naar een bloeiend Harlingen!
Lees verder...
Zin in een feestje?

Zin in een feestje?

Dat komt goed uit, want het is feest bij PLUS Lunenborg! Ook dit jaar kun je weer sparen voor het enige echte PLUS Boodschappenpakket!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Harlinger Belang

Harlinger Belang

Het belang voor onze stad en haar inwoners staat voor ons centraal, jullie belang is ons belang.
Lees verder...
Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Zeerobben gaat online met digitale ALV

29-01-2021

HARLINGEN - Bij Zeerobben is men gewend geraakt aan een grote opkomst bij de jaarlijkse Algemene Ledenvergadering (ALV).

Zeerobben gaat online met digitale ALV Geen volle kantine dit keer bij de algemene ledenvergadering die dit jaar digitaal wordt gehouden. Foto: Frans Bode.

De laatste jaren ging de belangstelling richting 100 bezoekers en binnen de huidige Coronamaatregelen is dat niet toegestaan. Dat was in november ook al zo en toen besloot het bestuur van Zeerobben gebruik te maken van de mogelijkheid die de Coronanoodwet bood: uitstellen tot maximaal 4 maanden na de originele datum. Nu ook die einddatum in zicht komt moest er gekozen worden voor een alternatief. Een ALV met een hele kleine opkomst van maximaal 30 personen of een online vergadering. De eerste keuze voelde niet goed omdat er dan teveel mensen teleurgesteld zouden moeten worden en bij de tweede keuze zouden mensen uitgesloten moeten worden die niet in de gelegenheid of niet in staat zijn een digitale vergadering bij te wonen.

 

En dus koos Zeerobben voor een combinatie van beide: het wordt een digitale vergadering via MS Teams, uitgezonden vanuit het clubhuis, waar dan fysiek enkele leden (tot een maximum van 30 personen) coronaproof bij aanwezig kunnen zijn. Samen vormt dat dan de ALV, waarbij de fysiek aanwezige leden bij handopsteking kunnen stemmen over te nemen besluiten en voor de digitale deelnemers een slimme stemoptie via WhatsApp is bedacht.

Het is een spannend experiment, maar wel met een uiterst serieus doel. De Coronapandemie raakt de vereniging hard. In de eerste plaats natuurlijk omdat er niet gevoetbald kan worden. Ten tweede omdat het verenigingsleven, het samenkomen, samen het sporten, voetballen, de derde helft beleven, geheel is weggevallen. En tenslotte omdat de financiële huishouding zwaar onder druk is komen te staan wegens de sluiting van de kantine, terwijl lang niet alle kosten geschrapt kunnen worden. Een hoofdpijndossier voor het bestuur in het algemeen en voor de penningmeester in het bijzonder.

De agenda voor de ALV zal beperkt worden tot de minimaal noodzakelijke punten, de (financiële) jaarverslagen, de begroting en de bestuursverkiezingen. Alle leden van 16 jaar en ouder zijn vorige week per e-mail uitgenodigd voor deze vergadering en ontvingen uitleg over hoe de vergadering zal verlopen en de procedure voor aanmelding. Dat aanmelden kan nog tot en met aanstaande zondag, waarna alle aangemelde leden verdere instructies zullen ontvangen over de toegang en stemprocedure alsmede de definitieve agenda met bijbehorende stukken.

De ALV wordt in principe gehouden op maandag 15 februari om 19.30 uur. Mocht de avondklok echter tot na 9 februari verlengd worden, dan zal de vergadering naar een vroeger tijdstip verschoven moeten worden. Het wordt dan zaterdag 13 februari om 16.00 uur.
Ben je lid van Zeerobben en 16 jaar of ouder? Meld je dan aan met een e-mail aan secretaris@zeerobben.nl

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Boeiende blog projectdirecteur TSRH2022: Grote schoenen

29-01-2021

HARLINGEN - Tot nu toe heb ik eigenlijk altijd nieuwe festivals opgezet of werd ik ingehuurd bij de eerste of enige editie van culturele of andersoortige evenementen.

30 januari Queen on Air bij Omroep RSH

29-01-2021

HARLINGEN - Zaterdagmorgen is er weer een uitzending van het programma Queen On Air bij Omroep RSH van 10.00 – 11.00 uur, gepresenteerd, samengesteld en techniek door Bert Erents.

Grote opkomst 1e training Waddenrobkes

29-01-2021

HARLINGEN - Bewegen is een veel gehoorde kreet tijdens de corona-crisis.

Reacties