Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Bij de Lachende Koe geniet je van heerlijke gerechten voor een vaste prijs inclusief onbeperkt tapbier, wijn en fris.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Heerlijk Binnen 2019

Heerlijk Binnen 2019

20, 21 & 22 april wordt het Entrepotgebouw weer één groot culinair Foodwalhalla!
Lees verder...
Plus Lunenborg

Plus Lunenborg

Jawel, lieve PLUS klanten. Van zondag 24 februari t/m zaterdag 20 april kun je sparen voor vijf Fabeltjeskrant handpoppen!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Vanaf 1 april kunnen de Willem Barentsz-werf en ook de Witte Swaen weer bezocht worden.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Alinex Uitzendbureau is specialist in uitzenden, detacheren, payrollen en werven- en selecteren van personeel in diverse sectoren.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Zeerobben en Gorecht tevreden met één punt

28-05-2018

HAREN - Op het prachtige sportcomplex “De Koepel “ in Haren had de eerste helft nog wel iets van een wedstrijd.

Zeerobben en Gorecht tevreden met één punt Voor o.a. Marc Reussing was het de laatste wedstrijd voor Zeerobben. Hij gaat komende seizoen voor Flevo Boys voetballen. Foto: Bert Drent.

Al was voorzichtigheid bij aanvang al troef. Onder bijna tropische omstandigheden ontbrak  de noodzaak om het de tegenstander moeilijk te maken. Voor Zeerobben was dat ene punt de garantie tot behoud van het eerste klasserschap  en voor Gorecht het ticket tot deelname aan de nacompetitie voor promotie naar de hoofdklasse. Achteraf was voor elke uitslag in Haren het zelfde resultaat in de eindstand tot stand gekomen dankzij de uitslagen op de andere velden.

 

Spanning en warmte werkt verlammend

Het duurde tot de tiende minuut voor het eerste schot op doel te melden viel voor Zeerobben. Keeper Kieviet had er goed het oog op. Gorecht moest nog tien minuten wachten op hun eerste poging vanaf de zestien meter. De druk op het strafschopgebied van de gasten leverde  niet meer dan mogelijkheden op. Eén van de weinige vrije trappen op een gevaarlijke plek ging ook kansloos hoog over voor de gastheren. Yander Zandbergen zorgde voor enige opwinding in het doelgebied van Kiewiet. De soloacties van Yander belandden dankzij goed keeperswerk in de handen van Kiewiet. Het slotakkoord was voor Dylan Drent. Uit een corner van Marcel Visser kogelde hij van twintig meter snoeihard op de paal.

 

Een feestje voor iedereen

Het begin van het tweede bedrijf was een vervolg op die van voor rust. Voorzichtig breed spelen en soms diep, maar de overtuiging en de wil ontbrak aan beide zijden. Toch hou je als toeschouwer soms het hart vast dat er per ongeluk toch gescoord wordt. Het blijft voetbal en de bal is rond, maar vanmiddag was deze niet met lucht maar met lood gevuld, net als hun benen leek het wel. Het laatste deel van de wedstrijd kende slechts de hoogtepunten van het afscheid van Abdul Boundati, Frank ten Hoeve en Marc Reussing. Zij kregen terecht een publiekswissel en werden daarmee door het publiek bedankt voor hun inzet en waarde voor de Groenwitten in de afgelopen seizoenen. Met een bescheiden gejuich werd het einde begroet van een wedstrijd, die nooit een echte wedstrijd werd. In beide kampen was het wel een reden om een feestje te vieren. Alleen Dylan Drent stond aan het einde met gemengde gevoelens, zijn maten stonden in de finale van de PC met zachte bal in Franeker. Klasse van deze Zeerob om toch mee af te reizen naar het Groninger land.

 

Ondanks tegenslagen toch een mooie achtste plek

De profetische woorden van voorzitter Johannes Woudstra dat dé sleutelwedstrijd die van vorige week  tegen Blauw Wit’34 zou zijn, werden vandaag bewaarheid. Alle mogelijke scenario’s konden in de prullenbak met dit gelijkspel. Volgend jaar mag Zeerobben opnieuw starten in de eerste klasse, maar kun je na één jaar natuurlijk nog niet spreken van een stabiele eerste klasser.  Toch heeft trainer Arjen Postma een prima prestatie neergezet, met o.a. het inpassen van een aantal jeugdspelers, die al bijna niet meer weg te denken zijn in de selectie. De bank was dit jaar niet zo breed. Voor het vlaggenschip en voor de vereniging Zeerobben is het een aderlating, dat leider Wiebe Attema aangegeven heeft volgend jaar niet meer beschikbaar te zijn. Voor wie bij de club en het eerste betrokken is geweest, weet op welk een unieke wijze Wiebe de afgelopen jaren kleur heeft geven aan het verenigingsleven  en in het bijzonder aan alles rondom het eerste elftal van Zeerobben.

 

Zeerobben: Jacob de Vries; Pim Bleichrodt; Marc Reussing (70 min. Steven Beuker); Godert Attema; Brent de Groot; Dylan Drent; Albert Beuker; Marcel Visser; Frank ten Hoeve (72 min. Frank Pietersma); Yander Zandbergen; Abdul Boundati (65 min. Armando Zwart).

 

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Het bruist zaterdag 2 juni om 15.00 uur op de Willemskade in Harlingen!

28-05-2018

HARLINGEN - Zaterdagmiddag 2 juni worden honderden mensen op de kade in Harlingen verwacht om het Tall Ship Wylde Swan, met aan boord 28 havo- en vwo-leerlingen, 4 bèta-docenten en 8 bemanningsleden, te verwelkomen.

Zomertentoonstelling 'Flowers and birds' bij galerie de Vis

28-05-2018

HARLINGEN - De zomertentoonstelling bij de Harlinger galerie de Vis brengt precies dat, waar we vanaf het voorjaar volop van kunnen genieten: de natuur in volle glorie.

Na een topseizoen, Fc Harlingen JO11-3 KAMPIOEN!

28-05-2018

HARLINGEN - De titel zegt het al, fc Harlingen JO11-3 is KAMPIOEN!

Reacties

Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Hema Harlingen Hema Harlingen Ons Food&Wine Ons Food&Wine Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Dio Jurien Dio Jurien ForHim Menswear ForHim Menswear BENG Evenementen BENG Evenementen Karsten Wonen Karsten Wonen Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen IJssalon Min12 IJssalon Min12 Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad De Lichtboei De Lichtboei Hubo-Faber Hubo-Faber Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Zensa Moda Zensa Moda Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Fotografie Dorus Fotografie Dorus Visie Events Visie Events Copini Opticiëns Copini Opticiëns Atelier de Groot Atelier de Groot Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Plus Lunenborg Plus Lunenborg
Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen VVV Harlingen VVV Harlingen Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Dio Jurien Dio Jurien Karsten Wonen Karsten Wonen Hema Harlingen Hema Harlingen Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Visie Events Visie Events Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Zensa Moda Zensa Moda Atelier de Groot Atelier de Groot Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt ForHim Menswear ForHim Menswear De Lichtboei De Lichtboei Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam