Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma helpt u met schilderwerk voor zowel binnen als buiten, maar ook voor een nieuw kleurtje op de wand bent u bij Royce aan het juiste adres.
Lees verder...
Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Stap over naar RegioBank met onze gratis overstapservice. Loop binnen op Voorstraat 94 of bel 0517-212140 voor een afspraak.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Expert Harlingen

Expert Harlingen

Wil je meer weten over het duurzaam verwarmen van je huis met infrarood? Kom langs!
Lees verder...
Grijmans

Grijmans

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Harlinger UITagenda

Harlinger UITagenda

De Harlinger UITagenda is de centrale agenda van alle evenementen en activiteiten in en rondom Harlingen.
Lees verder...
Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen is hét platform voor alle bedrijven in en rondom Harlingen. Onderneem het in Harlingen, Welkom aan Zee!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Zeerobben boekt vooruitgang in de voorbereiding

28-08-2022

HARLINGEN - “Hier kunnen we wel verder mee”, was de eerste reactie van trainer Henk Koning direct na de met 2-1 verloren oefenwedstrijd in en tegen FC Burgum.

Zeerobben boekt vooruitgang in de voorbereiding Foto's: Frans Bode.

En gelijk had ie, want wat Zeerobben op het uiterst fraaie sportcomplex Het Koningsland van Burgum had laten zien, bood vele aanknopingspunten om op voort te bouwen. Een aantal spelers van de min of meer gevestigde orde was deze middag afwezig en de kansen die dat bood aan nieuwe en jongere spelers werden door hen met beide handen aangegrepen. Burgum won op punten, Zeerobben op perspectief.

Het was ook opvallend om te zien hoeveel stappen voorwaarts Zeerobben heeft gemaakt in één week tijd. Het was namelijk al heel veel beter dan een week eerder tegen FVC. De trainers Henk Konings en Drewes Janssen hebben duidelijk de wind eronder en de groep lijkt dat goed op te pikken. Aan inzet, strijdlust en onderlinge positiviteit geen gebrek, waardoor een redelijk snel opgelopen 2-0 achterstand de ploeg ook niet aan het wankelen bracht. Nog voor de pauze beloonde Zeerobben zich voor vertoonde spel met de aansluittreffer van David van der Pol en had het in de tweede 45 minuten zelfs aanspraak op de winst mogen maken. Voor de goal was Zeerobben echter nog niet dodelijk genoeg, want zowel in de eerste als ook de tweede helft waren er voldoende kansen om te scoren. Een punt van aandacht voor de komende weken.

In deze fase van de voorbereiding is het natuurlijk altijd interessant om te zien wie er mogen starten in de basiself en wie zich in de kijker weten te spelen bij de technische staf. Die basis zag er als volgt uit:

 

Doel: Connor Bosman.
Achter: Jordy Torenbeek, Brent de Groot, Max Faber en junior Sten Goïnga.
Midden: Godert Attema, Noah Redah en Ane Schaap.
Voor: Mick van der Kolk, David van der Pol en Joran van Kernebeek.

 

Nog in de eerste helft moest de geblesseerd geraakte Godert Attema zich laten vervangen door Marcel Visser. Na rust kwamen op verschillende momenten nog in het veld: Cyrus Boerman, Lutsen Smits, Quinten Warmerdam en Durk Ennema. En wie van deze groep zich in de kijker speelden? Nou, heeft u even? We kunnen er namelijk veel opnoemen.

 

Meest opvallend waren echter wel Noah Jedah, sleurend op het middenveld, steeds aanspeelbaar en ook steeds goed doorbewegend na weer een goed voortzetting. En -vooral in de eerste helft- Max Faber als rechtsachter, lekker pittig in de duels en stuwend naar voren als daar de ruimtes lagen. Verder ook Mick van der Kolk, vorige week niet altijd gelukkig met zijn acties, maar deze keer nadrukkelijk aanwezig. Connor Bosman moest als keeper weliswaar tweemaal capituleren, maar zat er ook een paar keer heel goed bij met intercepties. Na rust was Cyrus Boerman een opvallend goede invaller. En zo kunnen we nog wel even doorgaan, maar je kunt rustig stellen dat iedereen die deze middag speelde een positieve inbreng had in de goede teamprestatie. De spelers die er om verschillende redenen niet waren (Theo Nota, Patrick Amels, Armando Zwart, Higor da Silva, Stijn Schakenbos, Matts Bruining en Dylan Drent), kunnen hun borst nat maken. Er wordt nadrukkelijk aan de deur van het eerste elftal geklopt. Mooi en boeiend om te zien. Het was al met al een interessante middag in Burgum.

Het vervolg van de voorbereidingscampagne is meteen een wedstrijd om de punten. Vrijdagavond start Zeerobben namelijk al met een bekerwedstrijd, uit tegen Drachten, aanvang 20:00 uur. Dat is de eerste van de drie bekerwedstrijden die gespeeld worden voor aanvang van de competitie. Eerst dus Drachten uit, dan een week later thuis tegen LAC Frisia en weer een week later, ook weer thuis tegen FVC. Op zaterdag 24 september begint de competitie. We zijn nu al zeer benieuwd hoe het elftal zich dan zal hebben geformeerd.

 

Foto's: Frans Bode.

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Hok Sjoerd en Rutger Zwart weer superieur

28-08-2022

HARLINGEN - Voor de vijfde wedvlucht Jonge-Duiven van uit Etroeungt werden 95 duiven ingekorfd en voor de tweede Natour 128 duiven vanuit Weert.

Dwergautoclub viert verjaardag in Harlingen

28-08-2022

HARLINGEN - Van donderdag 25 tot en met zondag 28 augustus 2022 vond het 40ste jaarevenement plaats in Harlingen.

Reacties

De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Karsten Wonen Karsten Wonen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken Fotografie Dorus Fotografie Dorus Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Visie Events Visie Events Zensa Moda Zensa Moda Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Hubo-Faber Hubo-Faber The Shamrock The Shamrock Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen BENG Evenementen BENG Evenementen Haarmode Cats Haarmode Cats Copini Opticiëns Copini Opticiëns IJssalon Min12 IJssalon Min12 TeamFRL TeamFRL Wellheat Shop Wellheat Shop
Fotografie Dorus Fotografie Dorus The Shamrock The Shamrock Copini Opticiëns Copini Opticiëns Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Visie Events Visie Events Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Wellheat Shop Wellheat Shop Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen TeamFRL TeamFRL Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot