Van Campen & Dijkstra Harlingen

Van Campen & Dijkstra Harlingen

Tijdens onze openingstijden kunt u gewoon bij ons binnenlopen, Voorstraat 94, of bel ons op 0517 – 212140 voor het maken van een afspraak.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Zin in een feestje?

Zin in een feestje?

Dat komt goed uit, want het is feest bij PLUS Lunenborg! Ook dit jaar kun je weer sparen voor het enige echte PLUS Boodschappenpakket!
Lees verder...
Grijmans Advocatuur & Mediation

Grijmans Advocatuur & Mediation

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
WINter aan Zee lotenactie!

WINter aan Zee lotenactie!

Kom winkelen in Harlingen en maak kans op Ondernemend Harlingen cadeaubonnen!
Lees verder...
Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Zeerobben afgetroefd door feller Broekster Boys

18-10-2021

HARLINGEN - Daar waar de spelbepalende spelers van Zeerobben een off-day hadden, daar waren juist deze sterkhouders bij de Broekster Boys bepalend voor het verloop van de wedstrijd.

Zeerobben afgetroefd door feller Broekster Boys Foto: Frans Bode.

Daar waar de spelbepalende spelers van Zeerobben een off-day hadden, daar waren juist deze sterkhouders bij de Broekster Boys bepalend voor het verloop van de wedstrijd. Je hebt weleens van die wedstrijden, waarin de goede wil aanwezig is maar de uitvoering onder de maat blijft. Zo’n wedstrijd was het dus, waarbij je de tegenstander misschien wel te kort doet. Zij speelden het grootste deel op meer dan 100 % en gaan dan ook verdiend met 3 punten naar huis. Al had het toch nog anders gekund. De Damwoudsters lieten een reeks aan kansen en mogelijkheden onbenut, waardoor Zeerobben in de wedstrijd bleef en zelfs de kans had om een, weliswaar onverdiend, punt te pakken.

 

Zeerobben niet bij de les

Verlies op het middenveld zorgde voor de eerste grote kans. Binnen de tien minuten hadden de gasten al een voorsprong moeten nemen. Hedgar Hoekstra vond de excellerende Jacob de Vries op zijn weg. Kort hierop kwam toch de 0 – 1 op het bord. De Vries tikte een inzet van Lucas Peterson uit de hoek, maar wel voor de voeten van de inkomende Vincent Hoekstra. Waar de verwachting was, dat Zeerobben iets terug zou doen, bleek in de rest van de eerste helft de kansen toch voor de mannen van Patrick Zwart. Peterson op de paal en Vincent Hoekstra over, hadden de trekker al over kunnen en misschien wel moeten halen. Maar na een half uur kwam dan toch de verdiende 0 – 2 op het scorebord uit een van richting veranderde vrije trap van Hedgar Hoekstra. Eén mogelijkheid deed zich nog voor toen Patrick Amels David van der Pol wist te bereiken, helaas had hij te veel tijd nodig en had Hedzer Prins z’n voet er al weer voor.

 

Broekster Boys houdt Zeerobben in de wedstrijd

De tweede helft was koud begonnen of Piet Wessel Dijkstra schoof de bal enkel centimeters naast, terwijl de gehele defensie wachtte op het fluitsignaal van referee Gils vanwege een vermeende handsbal. Hierna zette Zeerobben druk op de helft van de tegenstander, met als gevolg, dat de roodhemden een 4 tal countermogelijkheden in overtal onbenut lieten en daarmee Zeerobben in de wedstrijd hielden. En inderdaad uit het niets kwam na een uur spelen de aansluitingstreffer. Van rechts zetten David van der Pol voor en kopte Marijn Helfferich in de vrije hoek de 1 – 2 binnen. De druk op de defensie van de tegenstander bleef, maar de snelle, gevaarlijke omschakelingen hadden eigenlijk al de beslissing moeten brengen. David van der Pol en Marijn Helfferich hadden met een beetje mazzel de gelijkmaker kunnen maken. Het beloofde nog een spannende laatste 10 minuten te worden. Alle hoop op een puntje werd echter de grond in geboord door een gerichte kopbal van Vincent Hoekstra 1 – 3 en daar bleef het ook bij. Op deze overwinning valt niks af te dingen.

 

Karakter

Zeerobben heeft best wel een eerste klas waardige selectie, maar door blessures was het vanmiddag niet mogelijk om tot dit noodzakelijk niveau te reiken en moesten ze terecht hun meerdere erkennen in Broekster Boys, dat met deze 3 punten in de middenmoot belandt en een mooie start maakt. Voor de groenwitten rest de troost, dat ze op karakter zich nog wisten terug te vechten, het was niet genoeg. Wie weet kunnen we daaruit moed putten om volgende week in Wezep tegen WHC weer een resultaat kunnen neerzetten.

 

Scoreverloop: 0 – 1 (10 m. Vincent Hoekstra); 0 – 2 (30 m. Hedgar Hoekstra); 1 – 2 (61 m. Marijn Helfferich ); 1 – 3 (84 m. Vincent Hoekstra) 

 

Zeerobben: Jacob de Vries; Brent de Groot (20 m. Lútsen Smits); Adnan Jarjour; Ane Schaap; Armando Zwart; Kristian Feenstra; Patrick Amels; Stijn Schakenbos (67 m. Koen Attema); David van der Pol; Cyrus Boerman (46 m. Godert Attema); Marijn Helfferich

 

Foto's: Frans Bode.

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Fc Harlingen: Puntendeling voelt als nederlaag

18-10-2021

HARLINGEN - Fc Harlingen 1 heeft zondag in en tegen Langweer teleurstellend gelijk gespeeld.

Gerrit Benners tijdloze Fryslân

18-10-2021

HARLINGEN - Voor de negende maal reikt de provincie Fryslân dit jaar de GERRIT BENNER Prijs voor Beeldende Kunst uit.

Wordfeudcompetitie De Skûle blijft een succes

18-10-2021

HARLINGEN - Tijdens de eerste lockdown in verband met corona is vanuit De Skûle het idee opgepakt een mobiel spel te gebruiken als middel om mensen contact te laten hebben met anderen en op ontspannen manier isolatie te voorkomen.

Reacties

The Shamrock The Shamrock BENG Evenementen BENG Evenementen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Fotografie Dorus Fotografie Dorus Plus Lunenborg Plus Lunenborg Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Karsten Wonen Karsten Wonen Zensa Moda Zensa Moda Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Haarmode Cats Haarmode Cats Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Food 80/20 Food 80/20 Hubo-Faber Hubo-Faber Copini Opticiëns Copini Opticiëns Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Visie Events Visie Events Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad
Copini Opticiëns Copini Opticiëns Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Zensa Moda Zensa Moda Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis The Shamrock The Shamrock IJssalon Min12 IJssalon Min12 Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Hubo-Faber Hubo-Faber Karsten Wonen Karsten Wonen Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok