Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma helpt u met schilderwerk voor zowel binnen als buiten, maar ook voor een nieuw kleurtje op de wand bent u bij Royce aan het juiste adres.
Lees verder...
Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Stap over naar RegioBank met onze gratis overstapservice. Loop binnen op Voorstraat 94 of bel 0517-212140 voor een afspraak.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Plus Lunenborg

Plus Lunenborg

Dé service supermarkt van Harlingen en omstreken. Hier staat de klant nog echt centraal!
Lees verder...
Grijmans

Grijmans

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen is hét platform voor alle bedrijven in en rondom Harlingen. Onderneem het in Harlingen, Welkom aan Zee!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Zeerobben afgetroefd door feller Broekster Boys

18-10-2021

HARLINGEN - Daar waar de spelbepalende spelers van Zeerobben een off-day hadden, daar waren juist deze sterkhouders bij de Broekster Boys bepalend voor het verloop van de wedstrijd.

Zeerobben afgetroefd door feller Broekster Boys Foto: Frans Bode.

Daar waar de spelbepalende spelers van Zeerobben een off-day hadden, daar waren juist deze sterkhouders bij de Broekster Boys bepalend voor het verloop van de wedstrijd. Je hebt weleens van die wedstrijden, waarin de goede wil aanwezig is maar de uitvoering onder de maat blijft. Zo’n wedstrijd was het dus, waarbij je de tegenstander misschien wel te kort doet. Zij speelden het grootste deel op meer dan 100 % en gaan dan ook verdiend met 3 punten naar huis. Al had het toch nog anders gekund. De Damwoudsters lieten een reeks aan kansen en mogelijkheden onbenut, waardoor Zeerobben in de wedstrijd bleef en zelfs de kans had om een, weliswaar onverdiend, punt te pakken.

 

Zeerobben niet bij de les

Verlies op het middenveld zorgde voor de eerste grote kans. Binnen de tien minuten hadden de gasten al een voorsprong moeten nemen. Hedgar Hoekstra vond de excellerende Jacob de Vries op zijn weg. Kort hierop kwam toch de 0 – 1 op het bord. De Vries tikte een inzet van Lucas Peterson uit de hoek, maar wel voor de voeten van de inkomende Vincent Hoekstra. Waar de verwachting was, dat Zeerobben iets terug zou doen, bleek in de rest van de eerste helft de kansen toch voor de mannen van Patrick Zwart. Peterson op de paal en Vincent Hoekstra over, hadden de trekker al over kunnen en misschien wel moeten halen. Maar na een half uur kwam dan toch de verdiende 0 – 2 op het scorebord uit een van richting veranderde vrije trap van Hedgar Hoekstra. Eén mogelijkheid deed zich nog voor toen Patrick Amels David van der Pol wist te bereiken, helaas had hij te veel tijd nodig en had Hedzer Prins z’n voet er al weer voor.

 

Broekster Boys houdt Zeerobben in de wedstrijd

De tweede helft was koud begonnen of Piet Wessel Dijkstra schoof de bal enkel centimeters naast, terwijl de gehele defensie wachtte op het fluitsignaal van referee Gils vanwege een vermeende handsbal. Hierna zette Zeerobben druk op de helft van de tegenstander, met als gevolg, dat de roodhemden een 4 tal countermogelijkheden in overtal onbenut lieten en daarmee Zeerobben in de wedstrijd hielden. En inderdaad uit het niets kwam na een uur spelen de aansluitingstreffer. Van rechts zetten David van der Pol voor en kopte Marijn Helfferich in de vrije hoek de 1 – 2 binnen. De druk op de defensie van de tegenstander bleef, maar de snelle, gevaarlijke omschakelingen hadden eigenlijk al de beslissing moeten brengen. David van der Pol en Marijn Helfferich hadden met een beetje mazzel de gelijkmaker kunnen maken. Het beloofde nog een spannende laatste 10 minuten te worden. Alle hoop op een puntje werd echter de grond in geboord door een gerichte kopbal van Vincent Hoekstra 1 – 3 en daar bleef het ook bij. Op deze overwinning valt niks af te dingen.

 

Karakter

Zeerobben heeft best wel een eerste klas waardige selectie, maar door blessures was het vanmiddag niet mogelijk om tot dit noodzakelijk niveau te reiken en moesten ze terecht hun meerdere erkennen in Broekster Boys, dat met deze 3 punten in de middenmoot belandt en een mooie start maakt. Voor de groenwitten rest de troost, dat ze op karakter zich nog wisten terug te vechten, het was niet genoeg. Wie weet kunnen we daaruit moed putten om volgende week in Wezep tegen WHC weer een resultaat kunnen neerzetten.

 

Scoreverloop: 0 – 1 (10 m. Vincent Hoekstra); 0 – 2 (30 m. Hedgar Hoekstra); 1 – 2 (61 m. Marijn Helfferich ); 1 – 3 (84 m. Vincent Hoekstra) 

 

Zeerobben: Jacob de Vries; Brent de Groot (20 m. Lútsen Smits); Adnan Jarjour; Ane Schaap; Armando Zwart; Kristian Feenstra; Patrick Amels; Stijn Schakenbos (67 m. Koen Attema); David van der Pol; Cyrus Boerman (46 m. Godert Attema); Marijn Helfferich

 

Foto's: Frans Bode.

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Fc Harlingen: Puntendeling voelt als nederlaag

18-10-2021

HARLINGEN - Fc Harlingen 1 heeft zondag in en tegen Langweer teleurstellend gelijk gespeeld.

Gerrit Benners tijdloze Fryslân

18-10-2021

HARLINGEN - Voor de negende maal reikt de provincie Fryslân dit jaar de GERRIT BENNER Prijs voor Beeldende Kunst uit.

Wordfeudcompetitie De Skûle blijft een succes

18-10-2021

HARLINGEN - Tijdens de eerste lockdown in verband met corona is vanuit De Skûle het idee opgepakt een mobiel spel te gebruiken als middel om mensen contact te laten hebben met anderen en op ontspannen manier isolatie te voorkomen.

Reacties

Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Hubo-Faber Hubo-Faber Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Copini Opticiëns Copini Opticiëns Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor IJssalon Min12 IJssalon Min12 Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Haarmode Cats Haarmode Cats Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE BENG Evenementen BENG Evenementen The Shamrock The Shamrock Zensa Moda Zensa Moda Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Plus Lunenborg Plus Lunenborg Visie Events Visie Events Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Karsten Wonen Karsten Wonen Fotografie Dorus Fotografie Dorus Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona
Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Copini Opticiëns Copini Opticiëns Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen BENG Evenementen BENG Evenementen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Plus Lunenborg Plus Lunenborg Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Fotografie Dorus Fotografie Dorus De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok