Coronavirus (COVID-19)

Coronavirus (COVID-19)

Op deze pagina zet de gemeente Harlingen alle belangrijke informatie over het Coronavirus (COVID-19) voor u op een rij. Bij nieuwe informatie wordt deze pagina geactualiseerd.
Lees verder...
Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Werckpost

Werckpost

Werckpost is een dynamisch en flexibel uitzendbureau gespecialiseerd in uitzenden, werving & selectie en payrolling.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Laagblijvers!

Laagblijvers!

Goed eten vinden we belangrijk bij PLUS. En minstens zo belangrijk vinden wij dat goed eten voor iedereen betaalbaar is. Daarom vind je bij PLUS de Laagblijvers.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Harlingen Bezorgt

Harlingen Bezorgt

Steun onze lokale helden! Winkel via HarlingenBezorgt gemakkelijk online!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Zeerobben afgetroefd door feller Balk

08-12-2019

HARLINGEN - Natuurlijk wisten de spelers en de staf van Zeerobben, dat dit een cruciaal duel betreft, waarin de punten in Harlingen moeten blijven.

Zeerobben afgetroefd door feller Balk Geen punten voor Zeerobben maar wel een fantastische middag voor de Waddenrobkes en de voedselbank. Foto: Frans Bode.

Punten is dan misschien te veel gevraagd, maar in ieder geval één punt. Ook dat mocht niet zo zijn in een harde wedstrijd. De 100% hardwerkende groenwitten lieten zich eenvoudigweg wegzetten door een fysiek sterk spelend Balk, dat 110 % gaf en daardoor het winnende doelpunt wisten de verzilveren.

 

Kansen, maar…………….

In een eerste helft met weinig hoogtepunten waren de gastheren beter in de opbouw, maar waren de bezoekers in de omschakeling dichtbij een treffer. De eerste kans was voor David van der Pol. Op aangeven van Adnan Jarjour verlengde hij de bal, maar keeper Hessel Altenburg tikte zijn inzet ternauwernood naast. Brent de Groot bracht de spits opnieuw in stelling, maar zijn half-volley belandde naast het doel. Een afgeslagen aanval van Balk werd alsnog gevaarlijk, omdat de doorgeschoten bal voor de voeten van Bauke Lyklema viel en van de zestien leek zijn lage schuiver succes te hebben. Jacob de Vries wist met een laatste krachtsinspanning met zijn voet redding te brengen. Echt grote kansen waren er niet te zien voor beide doelen. Misschien had een kopbal van Johan Lyklema kans van slagen gehad, ware het niet dat Jacob de Vries de bal net buiten zijn doel wist te tikken. Alles wat Zeerobben een warm hart toedraagt schreeuwt vlak voor rust om een strafschop. Yander Zandbergen wordt onderuitgehaald, maar scheidsrechter Werkhoven schat de situatie anders in.

 

Toch weer verrast

Meteen na rust gaf Balk het voorbeeld van hoe je moet afjagen. Vele nutteloze meters zou je denken, maar het beïnvloedde toch de opbouw van Zeerobben. Gelukkig wisten de mannen van trainer Postma daaronder uit te voetballen en er ontstond zowaar een licht offensief van de thuisploeg. Het is een herhaling van zetten, goede bedoelingen maar juist dat laatste zetje ontbrak wederom bij de gastheren. De totstandkoming van het tegendoelpunt mag als voorbeeld gelden voor de gespeelde wedstrijd. Kristian Feenstra werd vastgezet door Johan Lyklema en laatstgenoemde kreeg assistentie van Johan Geertsma. Deze ontfutselde Kristian de bal reglementair en passte op Sven Schram. Zijn inzet werd naast getikt door Jacob de Vries. Uit de daaropvolgende corner maakte Balk de enige en dus winnende treffer. Met nog ruim een kwartier te spelen zette Zeerobben een wanhoopsoffensief in. In de counters bleven de gasten de nodige aandacht vragen, maar Jordy Torenbeek, Brent de Groot en Godert Attema lieten zich niet verrassen en zorgden voor de aanvoer naar de spitsen, die door de naar voren geschoven Patrick Amels ondersteund werden. De hechte defensie van Balk gaf geen krimp en hield de deur dicht. In de laatste minuut van de blessuretijd bezorgde Patrick zijn spits een niet te missen kans, maar de in vormcrisis verkerende David van der Pol wist niet de verdiende gelijkmaker achter de geroutineerde aanvoerder te deponeren. Kans verkeken en de drie punten verdwijnen, onverdiend?, naar Balk, dat nu met 20 punten in de buurt van de koplopers komt. Ook deze wedstrijd werd weer in details beslist.

 

De bekende hoek

De hoek waar de klappen vallen, zo wordt de positie van de groenwit selectie betiteld. Met tien punten zakt Zeerobben weer een plaatsje op de ranglijst. Een overwinning had misschien de ommekeer kunnen betekenen. Het had ook wel gekund en qua voetbal spelen de Harlingers zeker op een eerste klas niveau. Maar in de aanvalsmachine is zand gekomen en dat moet eerst weggespoeld worden. De wil en inzet is er wel, maar de onmacht van de aanval straalt af op de rest van het team. Wie weet hebben we uit tegen Angstgegner Noordscheschut als afsluiting van dit kalenderjaar meer geluk.

 

Scoreverloop: 0 – 1   Harm Jan de Jong (75 m.)

 

Zeerobben: Jacob de Vries; Brent de Groot; Jordy Torenbeek; Patrick Amels; Reinier van der Stap (Koen Attema 35 m.); Adnan Jarjour (77 m. Jeffrey Draaisma); Godert Attema; Dylan Drent; Kristian Feenstra; David van der Pol; Yander Zandbergen

 

Foto's: Frans Bode.

Sport & Recreatie Zorg & Welzijn

Meer nieuws

Vandalen leven zich uit op kerstboom en verlichting

08-12-2019

HARLINGEN - Helaas konden sommige mensen vannacht niet van de kerstboom afblijven...

Fc Harlingen 1 pakt punt tegen koploper

08-12-2019

HARLINGEN - Zondag reisde fc Harlingen 1 af naar het Groningse De Wilp voor het duel tegen Wilper Boys.

Reacties

Hotel Restaurant Zeezicht Hotel Restaurant Zeezicht Fotografie Dorus Fotografie Dorus Ons Food&Wine Ons Food&Wine Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Broodje Nuchter Broodje Nuchter Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Plus Lunenborg Plus Lunenborg Karsten Wonen Karsten Wonen IJssalon Min12 IJssalon Min12 Visie Events Visie Events Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE De Lichtboei De Lichtboei Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Greenart Production Greenart Production VET... Hippefrieten VET... Hippefrieten DA Drogisterij & Parfumerie DA Drogisterij & Parfumerie ForHim Menswear ForHim Menswear Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen VVV Harlingen VVV Harlingen Hubo-Faber Hubo-Faber HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Copini Opticiëns Copini Opticiëns Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad BENG Evenementen BENG Evenementen
ForHim Menswear ForHim Menswear Ons Food&Wine Ons Food&Wine Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Haarmode Cats Haarmode Cats Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Plus Lunenborg Plus Lunenborg Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Karsten Wonen Karsten Wonen Zensa Moda Zensa Moda Broodje Nuchter Broodje Nuchter Visie Events Visie Events Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Griekse Taverne ZeevanTyd Griekse Taverne ZeevanTyd Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Hubo-Faber Hubo-Faber Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt