Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Werckpost

Werckpost

Werckpost is een dynamisch en flexibel uitzendbureau gespecialiseerd in uitzenden, werving & selectie en payrolling.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Casper van Veen Uitvaartzorg

Casper van Veen Uitvaartzorg

Het hoeft niet anders, maar het kan wel anders. 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans Advocatuur & Mediation

Grijmans Advocatuur & Mediation

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
Laagblijvers!

Laagblijvers!

Goed eten vinden we belangrijk bij PLUS. En minstens zo belangrijk vinden wij dat goed eten voor iedereen betaalbaar is. Daarom vind je bij PLUS de Laagblijvers.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Coronavirus (COVID-19)

Coronavirus (COVID-19)

Op deze pagina zet de gemeente Harlingen alle belangrijke informatie over het Coronavirus (COVID-19) voor u op een rij. Bij nieuwe informatie wordt deze pagina geactualiseerd.
Lees verder...
Harlingen Bezorgt

Harlingen Bezorgt

Steun onze lokale helden! Winkel via HarlingenBezorgt gemakkelijk online!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Zeerobben afgetroefd door feller Balk

08-12-2019

HARLINGEN - Natuurlijk wisten de spelers en de staf van Zeerobben, dat dit een cruciaal duel betreft, waarin de punten in Harlingen moeten blijven.

Zeerobben afgetroefd door feller Balk Geen punten voor Zeerobben maar wel een fantastische middag voor de Waddenrobkes en de voedselbank. Foto: Frans Bode.

Punten is dan misschien te veel gevraagd, maar in ieder geval één punt. Ook dat mocht niet zo zijn in een harde wedstrijd. De 100% hardwerkende groenwitten lieten zich eenvoudigweg wegzetten door een fysiek sterk spelend Balk, dat 110 % gaf en daardoor het winnende doelpunt wisten de verzilveren.

 

Kansen, maar…………….

In een eerste helft met weinig hoogtepunten waren de gastheren beter in de opbouw, maar waren de bezoekers in de omschakeling dichtbij een treffer. De eerste kans was voor David van der Pol. Op aangeven van Adnan Jarjour verlengde hij de bal, maar keeper Hessel Altenburg tikte zijn inzet ternauwernood naast. Brent de Groot bracht de spits opnieuw in stelling, maar zijn half-volley belandde naast het doel. Een afgeslagen aanval van Balk werd alsnog gevaarlijk, omdat de doorgeschoten bal voor de voeten van Bauke Lyklema viel en van de zestien leek zijn lage schuiver succes te hebben. Jacob de Vries wist met een laatste krachtsinspanning met zijn voet redding te brengen. Echt grote kansen waren er niet te zien voor beide doelen. Misschien had een kopbal van Johan Lyklema kans van slagen gehad, ware het niet dat Jacob de Vries de bal net buiten zijn doel wist te tikken. Alles wat Zeerobben een warm hart toedraagt schreeuwt vlak voor rust om een strafschop. Yander Zandbergen wordt onderuitgehaald, maar scheidsrechter Werkhoven schat de situatie anders in.

 

Toch weer verrast

Meteen na rust gaf Balk het voorbeeld van hoe je moet afjagen. Vele nutteloze meters zou je denken, maar het beïnvloedde toch de opbouw van Zeerobben. Gelukkig wisten de mannen van trainer Postma daaronder uit te voetballen en er ontstond zowaar een licht offensief van de thuisploeg. Het is een herhaling van zetten, goede bedoelingen maar juist dat laatste zetje ontbrak wederom bij de gastheren. De totstandkoming van het tegendoelpunt mag als voorbeeld gelden voor de gespeelde wedstrijd. Kristian Feenstra werd vastgezet door Johan Lyklema en laatstgenoemde kreeg assistentie van Johan Geertsma. Deze ontfutselde Kristian de bal reglementair en passte op Sven Schram. Zijn inzet werd naast getikt door Jacob de Vries. Uit de daaropvolgende corner maakte Balk de enige en dus winnende treffer. Met nog ruim een kwartier te spelen zette Zeerobben een wanhoopsoffensief in. In de counters bleven de gasten de nodige aandacht vragen, maar Jordy Torenbeek, Brent de Groot en Godert Attema lieten zich niet verrassen en zorgden voor de aanvoer naar de spitsen, die door de naar voren geschoven Patrick Amels ondersteund werden. De hechte defensie van Balk gaf geen krimp en hield de deur dicht. In de laatste minuut van de blessuretijd bezorgde Patrick zijn spits een niet te missen kans, maar de in vormcrisis verkerende David van der Pol wist niet de verdiende gelijkmaker achter de geroutineerde aanvoerder te deponeren. Kans verkeken en de drie punten verdwijnen, onverdiend?, naar Balk, dat nu met 20 punten in de buurt van de koplopers komt. Ook deze wedstrijd werd weer in details beslist.

 

De bekende hoek

De hoek waar de klappen vallen, zo wordt de positie van de groenwit selectie betiteld. Met tien punten zakt Zeerobben weer een plaatsje op de ranglijst. Een overwinning had misschien de ommekeer kunnen betekenen. Het had ook wel gekund en qua voetbal spelen de Harlingers zeker op een eerste klas niveau. Maar in de aanvalsmachine is zand gekomen en dat moet eerst weggespoeld worden. De wil en inzet is er wel, maar de onmacht van de aanval straalt af op de rest van het team. Wie weet hebben we uit tegen Angstgegner Noordscheschut als afsluiting van dit kalenderjaar meer geluk.

 

Scoreverloop: 0 – 1   Harm Jan de Jong (75 m.)

 

Zeerobben: Jacob de Vries; Brent de Groot; Jordy Torenbeek; Patrick Amels; Reinier van der Stap (Koen Attema 35 m.); Adnan Jarjour (77 m. Jeffrey Draaisma); Godert Attema; Dylan Drent; Kristian Feenstra; David van der Pol; Yander Zandbergen

 

Foto's: Frans Bode.

Sport & Recreatie Zorg & Welzijn

Meer nieuws

Vandalen leven zich uit op kerstboom en verlichting

08-12-2019

HARLINGEN - Helaas konden sommige mensen vannacht niet van de kerstboom afblijven...

Fc Harlingen 1 pakt punt tegen koploper

08-12-2019

HARLINGEN - Zondag reisde fc Harlingen 1 af naar het Groningse De Wilp voor het duel tegen Wilper Boys.

Reacties

The Shamrock The Shamrock De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Zensa Moda Zensa Moda Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Karsten Wonen Karsten Wonen Casper van Veen Uitvaartzorg Casper van Veen Uitvaartzorg Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Greenart Production Greenart Production Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Fotografie Dorus Fotografie Dorus De Lichtboei De Lichtboei Visie Events Visie Events Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Hubo-Faber Hubo-Faber BENG Evenementen BENG Evenementen Copini Opticiëns Copini Opticiëns Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires IJssalon Min12 IJssalon Min12 VET... Hippefrieten VET... Hippefrieten Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Food 80/20 Food 80/20 Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Ons Food&Wine Ons Food&Wine DA Drogisterij & Parfumerie DA Drogisterij & Parfumerie Plus Lunenborg Plus Lunenborg
De Lichtboei De Lichtboei Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Casper van Veen Uitvaartzorg Casper van Veen Uitvaartzorg VET... Hippefrieten VET... Hippefrieten BENG Evenementen BENG Evenementen Visie Events Visie Events The Shamrock The Shamrock Hubo-Faber Hubo-Faber Food 80/20 Food 80/20 Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Ons Food&Wine Ons Food&Wine De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Zensa Moda Zensa Moda Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Karsten Wonen Karsten Wonen