HOOP

HOOP

De Harlinger Onafhankelijke Ouderen Partij richt zich op het algemeen belang, door in brede zin oog te hebben voor zorg, welzijn en veiligheid. HOOP is een partij voor iedereen!
Lees verder...
Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Tijdens onze openingstijden kunt u gewoon bij ons binnenlopen, Voorstraat 94, of bel ons op 0517–212140 voor het maken van een afspraak.
Lees verder...
CDA Harlingen

CDA Harlingen

De kracht van de samenleving: Zorgen voor elkaar. Het CDA streeft naar een samenleving waar mensen zoveel als mogelijk mee kunnen doen. Wij zijn dichtbij en benaderbaar.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
GroenLinks Harlingen

GroenLinks Harlingen

Stem voor een groener socialer en inclusiever HARLINGEN!
Lees verder...
VVD Harlingen

VVD Harlingen

Harlingen blijft goed, wordt beter. Naar een bloeiend Harlingen!
Lees verder...
Grijmans

Grijmans

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
Zin in een feestje?

Zin in een feestje?

Dat komt goed uit, want het is feest bij PLUS Lunenborg! Ook dit jaar kun je weer sparen voor het enige echte PLUS Boodschappenpakket!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Harlinger Belang

Harlinger Belang

Het belang voor onze stad en haar inwoners staat voor ons centraal, jullie belang is ons belang.
Lees verder...
Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Zeerobben – Wolvega 5 – 2 (oefenwedstrijd)

30-08-2021

HARLINGEN - De wedstrijd met twee gezichten.

Zeerobben – Wolvega 5 – 2 (oefenwedstrijd) Foto: Frans Bode.

Na een wat stroeve start (2 x verlies tegen ONS en Jubbega), waren de mannen van trainers Zandink en Janssen wel toe aan een opsteker. Hoewel de eerste helft het ergste deed vermoeden. Wolvega nam met uitstekend voetbal brutaal een 0 – 2 voorsprong. Als nieuwkomer in de tweede klas (za) na de keuze van eerste klasser (zo) om het prestatieteam op zaterdag zijn wedstrijden te laten spelen, lieten de gasten een prima indruk achter.  In de tweede helft werd e.e.a. rechtgetrokken.  

 

Wolvega start overrompelend

In de eerste tien minuten hadden de groenwitten het initiatief. Dit resulteerde in een paar kleine kansjes. Een snelle omschakeling luidde echter de 0 – 1 in. Een goed uitgespeelde aanval liet keeper Jouke Bosje kansloos. Nog geen tien minuten later hing de 0 – 2 al in de touwen. Slordig verdedigen werd met een streep afgestraft. Zeerobben kwam nog wel terug Cyrus Boerman rondde een gave voorzet van Patrick Amels resoluut af, 1 – 2. Uit een corner kreeg dezelfde Amels een opgelegde kans, zijn kopbal ging net naast. Wolvega kreeg nog wat mogelijkheden uit goed opgebouwde aanvallen, maar het gat bleef slechts één doelpunt. 

 

Zeerobben herpakt zich

In de tweede helft werd door de thuisclub uit een ander vaatje getapt. Directer spel en scherper op de bal brachten de paars hemden met regelmaat in de problemen en leek deze ploeg in niets op het knappe optreden van voor de rust. Na een afwezigheid van bijna 3 jaar maakte Marijn Helfferich, na een langdurige blessure, zijn comeback op het Oostersportpark. Dat ging niet onopgemerkt voorbij. Uit een lage voorzet van Cyrus verlengde de begaafde technicus subtiel, 2 – 2. Na nog geen tien minuten in de tweede helft zette Marijn Zeerobben op voorsprong, 3 – 2, na goed voorbereidend werk van Stijn Schakenbos. Een mooi steekpassje van Brent de Groot op Stijn, zijn inzet kwam op de paal terecht en David van der Pol reageerde alert, 4 – 2. Het slotakkoord was voor invaller Rocco Zwart op aangeven van Brent de Groot. David had de eindstand nog wat meer glans kunnen geven. Keeper redde en zo bleef het 5 – 2. 

 

De jeugd klopt op de deur van het vlaggenschip van Zeerobben

Met als enige “buitenlander” in de equipe van trainer Zandink, onder de lat Jouke Bosje, speelde Zeerobben zowel in de eerste als in de tweede helft met bij Zeerobben opgeleide spelers. De jeugdopleiding mag trots zijn op deze ontwikkeling. De gebroeders Attema, Roan Hein Joostema en Dylan Drent deden om uiteenlopende redenen niet mee.  

 

Zeerobben: Jouke Bosje; Armando Zwart (68 m. Rocco Zwart); Sander Hartogs (46 m. Rowan Grijpma); Adnan Jarjour; Brent de Groot; Kristian Feenstra (Stijn Schakenbos); Patrick Amels; Lutsen Smits (46 m. Marijn Helfferich) Cyrus Boerman; Ane Schaap; David van der Pol 

 

Zaterdag 4 september

De Westereen - Zeerobben (eerste wedstrijd beker voorronde)

Foto’s: Frans Bode.

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Welke relaxstoel past in jouw interieur?

30-08-2021

HARLINGEN - Relaxstoelen zijn allang geen oubollige lelijke stoelen meer.

Zeerobben VR1 wint van Sneek Wit Zwart

30-08-2021

HARLINGEN - Na 3 weken van training speelde VR1 afgelopen zaterdag haar eerste oefenwedstrijd van dit seizoen.

Maarten van der Weijden trapt Camperelfstedentocht af

30-08-2021

HARLINGEN - De tocht der tochten kan op tal van manieren verreden worden, maar nog niet eerder was er de mogelijkheid voor camperaars om de Elfstedentocht op georganiseerde wijze te volbrengen.

Reacties