De Omdraai

De Omdraai

Kindercoaching en gezinsbegeleiding de Omdraai - Gespecialiseerd in opvoed- en gedragsproblemen. Begeleiding bij scheiding en samengesteld gezin. Succesvol Samen!
Lees verder...
Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Plus Lunenborg

Plus Lunenborg

Goed eten moet voor iedereen betaalbaar zijn. Daarom vind je bij PLUS Lunenborg de 'Laagblijvers': producten die het hele jaar rond éxtra voordelig zijn!
Lees verder...
Casper van Veen Uitvaartzorg

Casper van Veen Uitvaartzorg

Het hoeft niet anders, maar het kan wel anders. 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans Advocatuur & Mediation

Grijmans Advocatuur & Mediation

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Harlingen Bezorgt

Harlingen Bezorgt

Steun onze lokale helden! Winkel via HarlingenBezorgt gemakkelijk online!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Zeerobben – Sneek Wit-Zwart 4 – 2 (oefenwedstrijd)

24-08-2020

HARLINGEN - Wat hebben we hierop lang moeten wachten

Zeerobben – Sneek Wit-Zwart 4 – 2 (oefenwedstrijd) Foto: Frans Bode.

Onder heerlijke omstandigheden met een flinke publieke belangstelling kon het vlaggenschip van Zeerobben na ruim 5 maanden weer zijn kunsten op het Oostersportpark vertonen. Vorige week hadden de groenwitten tegen ONS in Sneek met 3 – 0 verloren.

Alles in overeenstemming met de regels van het RIVM heeft het kader en bestuur van Zeerobben al het mogelijke gedaan om de start zo veilig mogelijk te laten verlopen. Het risico, dat de competitie 2020/2021 vroegtijdig beëindigd moet worden wil iedereen die het amateurvoetbal een warm hart toe draagt voorkomen. Betekent: volg de instructie en hou je aan de regels, de bal ligt dus zeker ook bij het publiek.

 

Een oefenduel met perspectief

De laatste officiële wedstrijd vond plaats in Drachten tegen Drachtster Boys (1 – 0 verlies) op zaterdag 8 maart. De voorbeschouwing op de thuiswedstrijd tegen Winsum op 15 maart werd nog wel op de site geplaatst, maar kon vanwege de uitbraak van COVID 19 niet meer gespeeld worden.  Een onverhoopt lange periode van aan de zijlijn staan zonder spelers en publiek heeft het leven van vele voetballiefhebbers op z’n kop gezet. De belangstelling bij dit eerste thuisduel was dan ook zoals te verwachten viel groot. Alles werd gedaan om de veiligheid van eenieder te kunnen waarborgen.

 

Zoals de aanhef aangeeft was het voor de thuisclub een wedstrijd waar meerdere goede momenten op te tekenen waren. De eerste 10 minuten gaf een rommelig spelbeeld aan beide zijden. Zeerobben pakte als eerste de draad op met goede combinaties en kleine kansjes. Toch kwamen de gasten uit Sneek tegen de verhouding in uit een strafschop op 0 – 1. Kort daarna bleef David van der Pol alert bij het slecht uitverdedigen en prikte de 1 – 1 binnen. Het beter spel van de havenstadbewoners resulteerde in een 2 – 1 voorsprong vlak voor rust. Gustavo van der Veen brak door over rechts en zijn strakke voorzet werd onder druk van Van der Pol door een eigen speler binnengeschoten.

 

Na rust kwam er een half nieuw team binnen de lijnen. Toch bleef Zeerobben de gevaarlijkste ploeg en het was Jan Dommerholt op aangeven van Adnan Jarjour, die met een harde diagonale schuiver 3 – 1 maakt. Door wisselingen was  het slot van mindere kwaliteit, aanpassingen betekenden nog geen automatismen. Uit een vrije trap kopte Sneek WZ fraai de 3 – 2 in de touwen. Een harde voorzet van Cyrus Boerman werd opnieuw door een Sneker achter zijn eigen doelman gewerkt. Zo werden de goals wat gemakkelijk weggegeven. Het bleef bij 4 – 2 al waren aan beide kanten nog mogelijkheden.

 

Een nuttig oefenpartijtje, waarin ook gezien de uitslag Zeerobben een stapje verder was dan Sneek.

 

Trainer Berry Zandink gebruikte de volgende spelers: Sietse Vissers; Gustavo van der Veen; Ane Schaap; Armando Zwart; Tim Oosterbaan; Adnan Jarjour; Godert Attema; Koen Attema; Cutrik Gonzales; Willem Gaastra; Jan Dommerholt; Cyrus Boerman; Brent de Groot; Rowan Grijpma; Stijn Schakenbos; David van der Pol. 

 

Een aantal prominente spelers van het eerste waren om verschillende redenen niet aanwezig. Waarschijnlijk zullen zij zich bij deze selectie aansluiten in de wedstrijd van volgende week zaterdag 29 augustus opnieuw thuis tegen een Sneker team, LSC. Ditmaal officieel voor de beker. Na 5 maanden stilte op Sport op Zaterdag zal ook Omroep RSH weer voor in de ether verschijnen. Hopelijk zullen ook vele supporters van de twee teams hun favorieten ondersteunen.

 

Foto's: Frans Bode.

 

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Active Trail Combinatie 07 voor Speeltuin Het Noorderkwartier

24-08-2020

HARLINGEN - Wijkvereniging Het Noorderkwartier heeft in de grote speeltuin in het centrum van de stad aan de Liemendijk een nieuw speeltoestel laten plaatsen.

Natuurwaarden Waddenzee innovatief gevisualiseerd

24-08-2020

HARLINGEN - Met toepassing van innovatieve technieken is nu de eerste volledige zoute Ecotopenkaart van de Waddenzee opgeleverd.

Henk Schreuder wint Jonge Duiven, Sjoerd en Rutger Zwart de Natour

24-08-2020

HARLINGEN - Voor de vierde wedvlucht Jonge Duiven op zaterdag 22 augustus vanuit Burdinne werden op de donderdag ervoor een 147 duiven ingekorfd en voor de eerste Natour op vrijdag 149 duiven voor de vlucht vanuit Kalkar.

Reacties

Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Fotografie Dorus Fotografie Dorus Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Hubo-Faber Hubo-Faber BENG Evenementen BENG Evenementen De Lichtboei De Lichtboei Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Food 80/20 Food 80/20 Broodje Nuchter Broodje Nuchter Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad De Omdraai De Omdraai Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Visie Events Visie Events Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot The Shamrock The Shamrock Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Greenart Production Greenart Production Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Plus Lunenborg Plus Lunenborg Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Haarmode Cats Haarmode Cats Karsten Wonen Karsten Wonen Casper van Veen Uitvaartzorg Casper van Veen Uitvaartzorg Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje
Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Visie Events Visie Events Hubo-Faber Hubo-Faber Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt Casper van Veen Uitvaartzorg Casper van Veen Uitvaartzorg Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad De Omdraai De Omdraai Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis IJssalon Min12 IJssalon Min12 De Lichtboei De Lichtboei Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE