Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma helpt u met schilderwerk voor zowel binnen als buiten, maar ook voor een nieuw kleurtje op de wand bent u bij Royce aan het juiste adres.
Lees verder...
Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Stap over naar RegioBank met onze gratis overstapservice. Loop binnen op Voorstraat 94 of bel 0517-212140 voor een afspraak.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Expert Harlingen

Expert Harlingen

Wil je meer weten over het duurzaam verwarmen van je huis met infrarood? Kom langs!
Lees verder...
Grijmans

Grijmans

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Harlinger UITagenda

Harlinger UITagenda

De Harlinger UITagenda is de centrale agenda van alle evenementen en activiteiten in en rondom Harlingen.
Lees verder...
Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen is hét platform voor alle bedrijven in en rondom Harlingen. Onderneem het in Harlingen, Welkom aan Zee!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Zeerobben – Pelikaan S 4 – 2

30-05-2022

HARLINGEN - Met het mes tussen de tanden.

Zeerobben – Pelikaan S 4 – 2 Foto's Frans Bode.

Aan strijdlust heeft het nooit gelegen, maar pech achtervolgde de groen-witte brigade nogal eens. In deze wedstrijd zat het even mee en kwam Zeerobben fortuinlijk op 2 – 1. Dat was de voorsprong, die de Harlingers nodig hadden om te geloven in eigen kunnen. Het leek toch nog mis te lopen toen Pelikaan S de verdediging hierna onder druk zette, maar sterk verdedigen en de klasse van goalie De Vries hielden Zeerobben in de race. Zo gingen de drie punten verdiend naar de thuisclub.

 

Zeerobben houdt stand

Na tien minuten al tegen een achterstand aanzien. Dan begin je niet prettig. Omar Kavak had een gave voorzet in huis en Jan Hooiveld knikte de 0 – 1 eenvoudig binnen. Pelikaan S hield het overwicht, maar Zeerobben was gevaarlijk in de omschakeling. In de 18e minuut veroverde Adnan Jarjour op eigen helft de bal en passte in de diepte op David van der Pol. Vanaf de achterlijn bereikte hij niet Godert Attema, deze stapte voor de bal weg en liet voor Lùtsen Smits de kans om af te drukken en met een droge knal belandde het kleinood in de touwen, 1 – 1. Hierna moesten de mannen van Zandink terug, maar bleven nog overeind. Een counter over links met Matts Bruining werd door Armando Zwart overgenomen en vanaf de achterlijn wist hij geen medestanders te bereiken, de afvallende bal was voor Joran van Kernebeek en van de zestien werd zijn inzet geblokt tot corner. Bij de tegenaanval van rechts kopte Hooiveld opnieuw knap in maar nu tikte Jacob de Vries de bal tot corner. Hieruit kreeg Kavak op de rand zestien een schietkans, die ternauwernood uit het doel werd gebokst door de Vries.

 

De wil om te winnen

Soms zit het mee. Bij de eerste balomwentelingen van de tweede helft, stoorde Godert Attema dermate vervelend dat de verdediger de bal langs Stefan van der Lei in eigen doel plaatste, 2 – 1. Pelikaan S herpakte zich en zette druk op de defensie van Zeerobben. Met enige geluk bleef het tegendoelpunt uit. Met dank aan de knokkende achterhoede en niet te vergeten Jacob de Vries, die met twee geweldige reddingen de Harlingers in de race hield. Een speldenprikje na goed doorzetten van Zwart werd net gemist door Matts Bruining. Zeerobben liet zich meer zien op de helft van de tegenstander. Op inzet knokte Godert Attema zich het strafschopgebied binnen. Hij werd onreglementair gestopt en de correct leidende scheidsrechter Bryan Huizinga besliste penalty. Een uitgelezen kans om de marge te vergroten. Helaas was de inzet van David van der Pol te zwak en kon van der Lei de bal wegstompen. Hieruit putte de Groningers inspiratie om de gelijkmaker te bevechten. Maar het vizier stond niet op scherp en de Vries tikte een waarschijnlijk doeltreffende inzet net naast de paal. Er ontstond bij de gasten achterin wat ruimte. Godert werd over rechts de diepte ingestuurd door Matts. De voorzet van hem was te scherp om David in stelling te brengen. Kort hierop kopte Jordy Torenbeek vanaf de belegerde veste op de scherp gedekte van der Pol. Deze gebruikte zijn lichaam goed en draaide zich vrij. Hij zag al dat Matts Bruining diepging. Alleen op de keeper af maakte Matts geen fout en plaatste de bal keurig in de verre hoek, 3 – 1. Zeerobben waande zich in de “zevende hemel”. Met nog twintig minuten te spelen kwamen de drie punten heel dichtbij. 

 

Pelikaan S probeerde het nog wel, maar miste de overtuiging om aanspraak te maken op een resultaat. De definitieve klap werd door David van der Pol uitgedeeld. Na opnieuw een prima voorzet van Armando Zwart, na een assist over de hele van sterk ingevallen Kristian Feenstra, kopte Cyrus Boerman binnen. Keeper van der Lei tikte de bal nog wel uit het doel, maar David prikte de 4 – 1 binnen en zette Zeerobben daarmee met nog ruim vijf minuten te spelen op een geruststellende voorsprong. Dat Hooiveld op bijna identieke wijze zijn tweede binnenkopte was alleen van belang voor de statistieken.

 

De messen zijn geslepen

De eerste horde op weg naar de nacompetitie is genomen. Zeerobben heeft op basis van inzet en de wil om te winnen de drie punten gepakt. Met het mes op de keel vechten voor lijfsbehoud, wat resulteerde in het overdragen van de rode lantaarn aan Balk. Het is heerlijk om na zwoegen het zoet der overwinning te proeven. Even genieten en dan op naar de beslissend laatste competitiewedstrijd uit tegen Blauw Wit '34. Dat het spannend wordt hoeft geen betoog. Maar weer weten wat winnen is, geeft misschien wel vleugels.

 

Scoreverloop: 0 – 1 (10 m. Jan Hooiveld); 1 – 1 (18 m. Lùtsen Smits ); 2 – 1 (46 m ed.); 3 – 1 (70 m Matts Bruining); 4 – 1 (84 m David van der Pol); 4 – 2 (89 m Hooiveld)

 

Zeerobben: Jacob de Vries; Brent de Groot ( 71 m Stijn Schakenbos); Armando Zwart; Lùtsen Smits (46 m Kristian Feenstra); Joran van Kernebeek; Adnan Jarjour; David van der Pol; Matts Bruining (78 m Cyrus Boerman); Ane Schaap (80 m Albert Beuker); Godert Attema; Jordy Torenbeek.

 

Foto's Frans Bode.

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Fc Harlingen 1 stelt play-offs veilig en Remko Zandberg behaalt 2e ster

30-05-2022

HARLINGEN - Fc Harlingen 1 heeft een plek in de play-offs om promotie veiliggesteld.

Maria en Rama doen examen Arabisch

30-05-2022

HARLINGEN - Terwijl de examens van alle eindexamenleerlingen van RSG Simon Vestdijk (voorlopig) achter de rug zijn, is er op maandag 30 mei nog een laatste examen voor twee vwo-leerlingen: het examen Arabisch.

Zeerobben JO12-2 kampioen

30-05-2022

HARLINGEN - JO12-2 is kampioen geworden.

Reacties

Haarmode Cats Haarmode Cats Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Karsten Wonen Karsten Wonen Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Wellheat Shop Wellheat Shop Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Hubo-Faber Hubo-Faber Fotografie Dorus Fotografie Dorus Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Copini Opticiëns Copini Opticiëns Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus TeamFRL TeamFRL Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen BENG Evenementen BENG Evenementen The Shamrock The Shamrock Zensa Moda Zensa Moda Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen IJssalon Min12 IJssalon Min12 Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken
Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Wellheat Shop Wellheat Shop Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Hubo-Faber Hubo-Faber Visie Events Visie Events Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie BENG Evenementen BENG Evenementen Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Haarmode Cats Haarmode Cats Karsten Wonen Karsten Wonen Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok