Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma helpt u met schilderwerk voor zowel binnen als buiten, maar ook voor een nieuw kleurtje op de wand bent u bij Royce aan het juiste adres.
Lees verder...
Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Stap over naar RegioBank met onze gratis overstapservice. Loop binnen op Voorstraat 94 of bel 0517-212140 voor een afspraak.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Expert Harlingen

Expert Harlingen

Wil je meer weten over het duurzaam verwarmen van je huis met infrarood? Kom langs!
Lees verder...
Grijmans

Grijmans

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Harlinger UITagenda

Harlinger UITagenda

De Harlinger UITagenda is de centrale agenda van alle evenementen en activiteiten in en rondom Harlingen.
Lees verder...
Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen is hét platform voor alle bedrijven in en rondom Harlingen. Onderneem het in Harlingen, Welkom aan Zee!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Zeerobben – Leovardia 1 – 3

10-10-2022

HARLINGEN - Zeerobben komt te kort.

Zeerobben – Leovardia 1 – 3 Foto: Frans Bode.

Was de wedstrijd in de eerste helft nog in evenwicht, na rust pakten de Leeuwarders energiek door en wonnen dan ook verdiend van en onherkenbaar Zeerobben.

 

Evenwicht

De start was nog hoopvol, immers in de 10 e minuut kwamen de groenwitten op een 1 – 0 voorsprong. Het was prijsschieten in de zestien van de gasten. Uiteindelijk prikte in de ontstane verwarring Durk Ennema de bal binnen. Zeerobben zette druk en probeerde de voorsprong te vergroten. De kansen waren er wel, maar Mick van de Kolk trof een uitblinkende doelman Tribben, tot drie keer toe als een onoverkomelijke hindernis. Na een half uur spelen leek Zeerobben de voorsprong te vergroten. De inzet van David van der Pol na een scrimmage werd geblokt. De gelijkmaker hing al in de lucht. Max Faber gleed binnen de zestien de bal over de achterlijn, maar hij nam zijn opponent Curty Gonzales in de sliding mee. De terecht toegekende strafschop werd onhoudbaar door Mirko van Dijk binnengeschoten, 1 – 1 in de 33e minuut. Het enige wapenfeit voor de pauze was nog een kansje voor Mick. Een voorzet van Ennema vlak voor rust werd bekwaam door de ingevallen doelman Robin Tiekstra gekeerd.

 

In de omschakeling beslissend

Na rust was Leovardia telkens een stapje eerder bij de bal en ook de tweede ballen waren grotendeels voor de bezoekers. Zeerobben liep achter de feiten aan en het was dan ook niet verwonderlijk, dat de eerste grote kans voor Gonzales was. Gelukkig voor Zeerobben lette Theo Nota goed op. Kort hierop was een hoge bal in het strafschopgebied een prooi voor Gonzales, zijn inzet ging hoog over. Wissels halverwege de tweede helft leken een kentering te beteken. Matts Bruining speelde zich goed vrij maar het beslissende tikje bleef uit. In de omschakeling was het dan toch raak voor de hoofdstedelingen. Rechtsback Patrick Klijn kreeg alle ruimte om een gave voorzet over de hele te geven. Kalvin Robert nam de bal ineens op de pantoffel, snoeihard in de bovenhoek. Na de 1 – 2 probeerde Zeerobben meteen een antwoord te geven, maar opnieuw in een ongelukkig omschakelingsmoment brak Robert door, omspeelde doelman Nota en scoorde de beslissende 1 – 3. De Harlingers probeerde het nog wel. Zonder resultaat. De goed leidende scheidsrechter Venekamp maakte aan het lijden van de thuisploeg vroegtijdig een einde.

 

Snel vergeten

De gepromoveerde debutant, Leovardia, pakt verdiend de drie punten van de gedegradeerde debutant, Zeerobben, in de tweede klasse K. In een matige partij konden de gastheren niet brengen, wat binnen hun mogelijkheden behoort. Een off-day?? We zullen het zien als volgende week de Angstgegner Balk de tegenstander is.

 

Scoreverloop: 1 – 0 (Durk Ennema 10 m.); 1 – 1 (Mirko van Dijk 33 m.) ; 1 – 2 (Kalvin Robert 77 m.); 1 – 3 (Robert 79 m.)

 

Zeerobben: Theo Nota; Max Faber; Jordy Torenbeek; Sten Goïnga (Armando Zwart 75 m.); Noah Redda; David van der Pol; Patrick Amels; Anne Schaap (Brent de Groot 75 m.); Mick van de Kolk (Matts Bruining 60 m.) Marcel Visser (Godert Attema 60 m.); Durk Ennema.

 

Foto's: Frans Bode.

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Zeerobben JO11-1 kampioen

10-10-2022

HARLINGEN - Wat een dag voor JO11-1.

Fc Harlingen boekt zwaarbevochten zege

10-10-2022

HARLINGEN - In een spannende, maar niet altijd even goede wedstrijd heeft fc Harlingen afgelopen zondag een zwaarbevochten overwinning behaald tegen Oldeboorn.

Grafisch Centrum Harlingen winnaar Harlinger Bedrijven Sponsor Competitie 2022

10-10-2022

HARLINGEN - Ondanks de Kippenziekte kon het vliegprogramma redelijk plaats vinden en organiseerde P.V. Ons-Genoegen weer een Bedrijven Sponsor Kampioenschap 2022.

CDA Harlingen CDA Harlingen TeamFRL TeamFRL Haarmode Cats Haarmode Cats Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Copini Opticiëns Copini Opticiëns Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Visie Events Visie Events Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Hubo-Faber Hubo-Faber Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen IJssalon Min12 IJssalon Min12 Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Zensa Moda Zensa Moda Wellheat Shop Wellheat Shop Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie The Shamrock The Shamrock Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken
Fotografie Dorus Fotografie Dorus Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Visie Events Visie Events The Shamrock The Shamrock Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Karsten Wonen Karsten Wonen Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen BENG Evenementen BENG Evenementen Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Hubo-Faber Hubo-Faber Copini Opticiëns Copini Opticiëns Zensa Moda Zensa Moda Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen