Van Campen & Dijkstra Harlingen

Van Campen & Dijkstra Harlingen

Tijdens onze openingstijden kunt u gewoon bij ons binnenlopen, Voorstraat 94, of bel ons op 0517 – 212140 voor het maken van een afspraak.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Zin in een feestje?

Zin in een feestje?

Dat komt goed uit, want het is feest bij PLUS Lunenborg! Ook dit jaar kun je weer sparen voor het enige echte PLUS Boodschappenpakket!
Lees verder...
Grijmans Advocatuur & Mediation

Grijmans Advocatuur & Mediation

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
WINter aan Zee lotenactie!

WINter aan Zee lotenactie!

Kom winkelen in Harlingen en maak kans op Ondernemend Harlingen cadeaubonnen!
Lees verder...
Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Zeerobben – FC Burgum 0 – 1

01-11-2021

HARLINGEN - Onmachtig Zeerobben laat de punten liggen.

Zeerobben – FC Burgum 0 – 1 Foto's: Bert Drent.

Ut sit oek niet even met nou…., aldus een vaste supporter van het eerste van Zeerobben. Tja, gezien de laatste fase had Zeerobben minimaal één punt verdiend in dit zes punten duel in de kelder van de eerste klasse E. En had deze supporter natuurlijk gelijk. Maar de waarheid gebiedt te zeggen, dat de gasten ook verder uit hadden kunnen lopen in de laatste tien minuten, waarin de groenwitten alles of niets speelden. De geboden kansen werden niet verzilverd, mede dankzij wederom prima keeperswerk van good-old Jacob de Vries. In de zestien van Burgum viel de bal elke keer net niet goed. Drie punten zijn gegund aan de Friese trots uit Burgum, maar liever niet tegen Zeerobben graag.

 

Uit het niets

De eerste twintig minuten ging de strijd gelijk op. Misschien een licht overwicht van de gasten, maar de mogelijkheden lagen wel voor de thuisploeg. De 0 – 1 viel dan ook uit het niets. Meteen raak de eerste kans, die Durk Kingma slim binnen kopte uit een hoge voorzet van rechts. Zeerobben deed wel wat terug, uit een voorzet vanaf de achterlijn van Roan-Hein Joostema, volleyde Godert Attema in de handen van doelman Tolman. In de tegenaanval prikte Kingma de bal in de korte hoek, gelukkig stond De Vries op de juiste plaats. Uit een scrimmage kogelde Attema net naast. In de slotminuut kwam Godert Attema net te kort om de gelijkmaker binnen te glijden op aangeven van Dylan Drent.

 

Geen geluk

De start na de thee was veel belovend. Roan- Hein van de achterlijn op David van der Pol ook weer net niet. Ook FC Burgum liet zich niet onbetuigd. De gevaarlijke counter werd door de overigens goed spelend defensie gekraakt. Schermutselingen in de zestien van de bezoekers werden opnieuw niet in het voordeel van de gastheren beslecht. Stijn Schakenbos was dicht bij de gelijkmaker, Tolman redde met de vuisten. De druk op het doel van de Burgumers nam toe, maar de omschakelingen bleven gevaarlijk en opnieuw hield De Vries de hoop levend op de gelijkmaker door te redden met zijn uitgeschoven been. Adjan Jarjour had zich onsterfelijk kunnen maken met een slimme vrije trap vanaf de middenlijn. Tolman stond op de rand van de zestien en was kansloos op de verre trap van Adnan. Tot verbijstering van alles wat Zeerobben een goed hart toedroeg spatte de trap van 45 meter op de lat uiteen en wist Godert de rebound niet onder controle te krijgen. David van der Pol had in de blessuretijd de verdiende gelijkmaker op zijn schoen met een schijnbaar onhoudbaar schot. Doelman Arjen Tolman bokste toch nog de bal uit het doel. In de dying seconds viel een keihard genomen vrije trap van Zwart net op de verkeerde schoen in het strafschopgebied. Het laatste fluitsignaal van de goed leidende Pascal Sanders werd in het “vijandelijk” kamp met gejuich ontvangen. Voor hen eindelijk drie punten voor Zeerobben de kater.

 

Dat kwartje…….

Een puntendeling had minimaal verdiend geweest. Helaas rolde dit kwartje net de verkeerde kant uit. Soms zit het mee, soms zit het tegen. Laat dat kwartje volgende week een keertje onze kant uit rollen. De jongens hebben dat wel verdiend en leegloop van de ziekenboeg kan daartoe een bijdrage leveren. Volgende week vol goede moed voor de drie punten naar Drachtster Boys.

 

Scoreverloop: 0 – 1 (20 m. Fedde Durk Kingma)

 

Zeerobben: Jacob de Vries; Stijn Schakenbos (80 m. Lútsen Smits); Armando Zwart; Adnan Jarjour; Roan-Hein Joostema; Kristian Feenstra; Dylan Drent (70 m. Jeffrey Draaisma); David van der Pol; Marijn Helfferich (70 m. Cyrus Boerman); Ane Schaap; Godert Attema.

 

Foto's: Bert Drent.

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Ontwikkelingen mijnbouwschade door zoutwinning

01-11-2021

HARLINGEN - Dinsdag 2 november tussen 6.00 en 9.00 uur is in het radioprogramma 'Fryslân fan 'e moarn' een interview te horen met Jarig Langhout, voorzitter van de Stichting Bescherming Historisch Harlingen (SBHH).

Slag van start!

01-11-2021

HARLINGEN – Het deelnemersveld was zoals wel vaker een beetje beperkt, maar de toeschouwers kwamen niets tekort.

Fc Harlingen 1 onderuit op Terschelling

01-11-2021

HARLINGEN - Zondag is fc Harlingen 1 er niet in geslaagd punten mee te nemen naar de vaste wal.

Reacties

Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Copini Opticiëns Copini Opticiëns Plus Lunenborg Plus Lunenborg Visie Events Visie Events Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona The Shamrock The Shamrock Haarmode Cats Haarmode Cats Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad BENG Evenementen BENG Evenementen Karsten Wonen Karsten Wonen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Fotografie Dorus Fotografie Dorus Food 80/20 Food 80/20 Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation IJssalon Min12 IJssalon Min12 Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus
Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Haarmode Cats Haarmode Cats Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje IJssalon Min12 IJssalon Min12 Fotografie Dorus Fotografie Dorus BENG Evenementen BENG Evenementen Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Plus Lunenborg Plus Lunenborg Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus