Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma helpt u met schilderwerk voor zowel binnen als buiten, maar ook voor een nieuw kleurtje op de wand bent u bij Royce aan het juiste adres.
Lees verder...
Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Stap over naar RegioBank met onze gratis overstapservice. Loop binnen op Voorstraat 94 of bel 0517-212140 voor een afspraak.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Expert Harlingen

Expert Harlingen

Wil je meer weten over het duurzaam verwarmen van je huis met infrarood? Kom langs!
Lees verder...
Grijmans

Grijmans

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Harlinger UITagenda

Harlinger UITagenda

De Harlinger UITagenda is de centrale agenda van alle evenementen en activiteiten in en rondom Harlingen.
Lees verder...
Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen is hét platform voor alle bedrijven in en rondom Harlingen. Onderneem het in Harlingen, Welkom aan Zee!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Zeerobben – Blauw Wit '34 1 – 1

13-03-2022

HARLINGEN - Zeerobben pakt punt op karakter

Zeerobben – Blauw Wit '34 1 – 1 Foto's: Frans Bode.

De neutrale toeschouwer zou op basis van de eerste helft al z'n centen op de bezoekers zetten, de supporters en spelers van Blauw Wit deden dat sowieso al. En misschien was dat wel de misrekening van de gasten uit Leeuwarden. Met een opportunistisch elan kwamen de groenwitten uit de box na de thee. Volgens trainer Berry Zandink stond Zeerobben in de rust met 0 – 0 voor. En daar zit wat in, want met 80 % balbezit en twee uitgespeelde kansen voor Blauw Wit en voor de Harlingers nul kans en dus kansloos, werd deze stand als een positief opgevat in de bespreking tijdens de thee. Dan meteen na rust met een lucky goal toch achter komen en daarna terugkomen, getuigt van karakter en de juiste wedstrijdmentaliteit.

 

Overweldigend overwicht voor Blauw Wit

Met een overweldigend overwicht liet Blauw Wit Zeerobben al hoeken van het veld zien. Dat dit niet resulteerde in doelpunten mag de equipe uit Leeuwarden zich aan rekenen. Bovendien stond de defensie van Zeerobben uitstekend te dekken. Toch kregen Kai van Rijswijk en Kayin Kleefstra van dichtbij een grote kans. De weer degelijk keepende Jacob de Vries zorgde nog voor enige rust in het chaotische spel van de thuisclub. Onder leiding van aanvoerder Wiebe Bakker en middenvelder Dion Rooze leken de door hen aangestuurde aanvalsgolven wel te moeten leiden naar een doelpunt. Maar buiten de voorgenoemde kansen bleef met kunst en vliegwerk de nul gehandhaafd.

 

Knokkend naar een puntendeling

Waar zo fel voor gestreden was door de mannen van trainer Zandink, werd in de tweede minuut te niet gedaan door een toch wel mazzeltje voor Kai van Rijswijk, 0 – 1. En nu...... Met veel strijd verplaatste het spel zich telkens meer op de helft van de bezoekers. Wat in de eerste helft niet gelukte, bleek ineens wel mogelijk. Mede door de inbreng van Thomas Zeilmaker ontstond er meer onrust in de verdediging van de gasten. Met bewonderingswaardige inzet kantelde de wedstrijd en leek een tegendoelpunt tot de mogelijkheden. Na een aanval uit het boekje ; Brent de Groot op Dylan Drent en weer terug bij Brent en van de achterlijn was de pass op Godert Attema op maat en dat betekende 1 – 1.  Wie had dat gedacht na een kansloze eerste helft. De partij raakte in evenwicht en de kansen aan beide zijden werden niet meer benut. Hoewel! Thomas Zeilmaker klopte zijn opponent op snelheid na een verre uittrap van De Vries en snelde voorbij keeper Wilpstra, helaas kwam hij niet goed uit met zijn passen en stroffelde voor hij de kans kon afmaken. Heel Zeerobben schreeuwde om een penalty, maar de goed leidende scheidsrechter Wieringa liet doorspelen, waarschijnlijk terecht. De Leeuwarders probeerden het nog wel, maar de precisie in de afronding ontbrak en telkens was de verdediging alert. Zo trokken de groenwitten het verdiende puntje over de eindstreep.

 

De bal is rond

“De bal is rond” en “een wedstrijd duurt 2 x 45 minuten” en “de prijzen worden aan het eind van de rit verdeeld” zijn zo maar een paar clichés van toepassing op dit duel, waarin dus de punten werden gedeeld. Voor Zeerobben het hoogst haalbare deze middag. Zowel in de eerste als in de tweede helft bleven de Robkes overeind, dit getuigt van de juiste instelling. Deze is ook nodig voor aanstaande dinsdagavond in een inhaalwedstrijd tegen Oranje Nassau Groningen.

 

Scoreverloop: 0 – 1 (48 m. Kai van Rijswijk); 1 – 1 (58 m. Godert Attema)

 

Zeerobben: Jacob de Vries; Brent de Groot; Jordy Torenbeek Adnan Jarjour (78 m. Stijn Schakenbos); Marcel Visser; Albert Beuker; Dylan Drent; Ane Schaap (46 m. Thomas Zeilmaker); Roan-Hein Joostema (28 m. Armando Zwart); Matts Bruining; Godert Attema.

 

Foto's: Frans Bode.

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Friesland Beweegt: Elfsteden winterfietstocht

13-03-2022

HARLINGEN - Rayonhoofd Rein Brouwer, stempelaars Leo Bouma, Auke van der Wei en Carola van der Hout en Anneke Haak, vormden het Friesland beweegt team dat in Harlingen zo’n 2000 deelnemers van een stad stempel moesten voorzien.

Kandidaten PvdA Harlingen: Bartele Boersma wil meer betaalbare woningen en sport voor iedereen

13-03-2022

HARLINGEN - Vier jaar geleden stapte ik als nieuw raadslid voor de PvdA in de Harlinger politiek.

Fc Harlingen JO8-1 zoekt uitdaging in 1e klasse

13-03-2022

HARLINGEN - Bij de jongste jeugd worden de uitslagen en standen niet bijgehouden.

Reacties

Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Wellheat Shop Wellheat Shop Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Zensa Moda Zensa Moda Haarmode Cats Haarmode Cats Fotografie Dorus Fotografie Dorus Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Hubo-Faber Hubo-Faber Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus BENG Evenementen BENG Evenementen Karsten Wonen Karsten Wonen Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Beweegteam Harlingen Beweegteam Harlingen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Visie Events Visie Events Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation The Shamrock The Shamrock IJssalon Min12 IJssalon Min12
Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Wellheat Shop Wellheat Shop Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Copini Opticiëns Copini Opticiëns Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Haarmode Cats Haarmode Cats BENG Evenementen BENG Evenementen Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE The Shamrock The Shamrock