Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma helpt u met schilderwerk voor zowel binnen als buiten, maar ook voor een nieuw kleurtje op de wand bent u bij Royce aan het juiste adres.
Lees verder...
Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Stap over naar RegioBank met onze gratis overstapservice. Loop binnen op Voorstraat 94 of bel 0517-212140 voor een afspraak.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Pilot Harlingen

Pilot Harlingen

Bijblijven over de zoutwinning bij Harlingen? Bezoek Pilot Harlingen en abonneer je op de nieuwsbrief!
Lees verder...
Plus Lunenborg

Plus Lunenborg

Ga jij de uitdaging aan? Bij PLUS Lunenborg spaar je de Domino Challengers van zondag 22 mei t/m zaterdag 2 juli 2022.
Lees verder...
Grijmans

Grijmans

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen is hét platform voor alle bedrijven in en rondom Harlingen. Onderneem het in Harlingen, Welkom aan Zee!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Zeer geslaagde seizoen opening en Super Sunday bij HMHC

16-09-2021

HARLINGEN - Op zaterdag openden de jeugdteams van HMHC het seizoen met een aantal thuiswedstrijden en wedstrijden elders in het noorden.

Zeer geslaagde seizoen opening en Super Sunday bij HMHC HMHC Heren en Dames wonnen beiden hun eerste wedstrijd en gingen samen op de foto.

Nieuw is hockeyclub Dokkum, dat nog geen veld heeft en alleen uitwedstrijden speelt. Goed om te zien dat de hockeysport populair is en groeit in Friesland.

 

De vier seniorenteams van HMHC zijn afgelopen zondag het seizoen goed begonnen. Na een lange periode van nauwelijks competitiewedstrijden spelen konden ze eindelijk weer het veld op tegen teams van buiten Harlingen. De Heren en Dames wonnen hun wedstrijden met ruime cijfers, de Jong Dames en Veteranen verloren beiden nipt.

Als de vier teams van HMHC op zondag allemaal tegelijk thuis spelen, dan organiseert de activiteitencommissie een Super Sunday. Ook deze keer was het weer zeer geslaagd. Voor de jeugd was er een springkussen, er was een spandoekenwedstrijd en er werden loten verkocht. Dank aan alle sponsoren!

 

Eerste competitiewedstrijd HMHC Jong Dames

Afgelopen zondag ochtend speelden jong dames 1 hun eerste thuiswedstrijd tegen Sneek jong dames 1. In het eerste kwart begonnen ze sterk met veel kansen, maar helaas hield de keeper van Sneek alle ballen. Een beetje tegen de verhoudingen in maakte Sneek de 0-1. En snel daarna maakte Sneek de 0-2 vanuit een strafcorner. 

Het tweede en derde kwart waren beide teams erg gelijkwaardig, maar helaas kreeg HMHC de bal niet in de goal en bleef het na 3 kwarten nog steeds 0-2 voor Sneek.

 

In het vierde kwart stond Sneek niet op te letten bij het begin van dit kwart en werd de 1-2 gemaakt door Edine Outhuijse. Even daarna kreeg Harlingen een strafcorner. Lilian Wijtsma schoot op goal, helaas hield de keeper hem. Ze schopte de bal echter in de stick van Annemiek Hettema en de scoorde de gelijkmaker 2-2. Sneek maakte voor het eindsignaal toch nog de 2-3 en ging er met de winst vandoor. 

 

Prachtige backhand pass van Jong Dames.

 

Aanstaande zondag spelen de Jong Dames weer thuis, dan tegen Dokkum Jong Dames 2 om 13:00 uur. 

 

Een Super Duper Sunday met mooie zege voor HMHC Dames 1

Voor zondag 12 september stond de Super Duper Sunday gepland op de Harlinger Mixed Hockey Club. Voor sommige spelers en fanatieke aanmoedigers ging de wekker al lekker vroeg. Nadat de speelsters allemaal een hele dag vol gezonde spanning hebben mogen zitten bij het aanmoedigen van de andere teams, mochten ze dan ook eindelijk om 14:45 van start gaan. Een wedstrijd tegen de Dames 1 van Assen. Altijd spannend want je weet nooit wat voor een team je na deze periode voor je neus hebt staan. Na en kort maar bondige bespreking gingen ze het veld op. Lekker inlopen en inspelen en om 14:45 ging het fluitsignaal, de start van de eerste wedstrijd van het seizoen!

Al na een paar minuten bleek Harlingen het sterkere team. Na goede trainingen en de oefenwedstrijden hebben de dames geleerd hoe ze goed kunnen combineren. Deze combinaties leverden al snel twee doelpunten op. Iedereen stond sterk te spelen en hield zich aan de gemaakte afspraken.

 

Tineke Pars aan de bal tussen speelsters van Assen.


Na vele mooie acties stonden de dames van Harlingen al op een flinke voorsprong. In de rust werd een nieuwe afspraak gemaakt, de 0 achterin houden. De meiden wisten wat hun te doen stond en vochten tot het einde van de wedstrijd. Met een geweldige eindstand van 10-0 hebben de meiden laten zien wat ze kunnen.

 


De dag werd afgesloten met een hapje en een drankje en natuurlijk de uitreiking van de lootjes en de spandoeken actie. Het was een geweldige dag!

Komende zondag spelen de Dames hun eerste uitwedstrijd tegen het sterke Dames 1 team van Leeuwarden om 12.45 uur.
 

HMHC Heren hebben eerste drie punten binnen

Na een stevige voorbereiding van het seizoen met marinier Bob, zijn de heren van HMHC fitter dan ooit. Afgelopen zondag was de wedstrijd tegen Eelde de eerste echte test. En die werd goed doorstaan, de heren wonnen knap met 5-3 van deze sterke tegenstander. Hoewel Eelde zeker goede kansen kreeg, bleken de mannen van coach Alex Nieuwland koelbloediger. Het werd nog spannend toen Eelde tot 3-2 terugkwam, maar HMHC speelde de wedstrijd knap uit. In de allerlaatste seconden scoorde Niels Kappert uit een strafcorner de 5-3, waarna het nog lang gezellig bleef aan de Westerzeedijk.

 

Veteranen verliezen eerste wedstrijd nipt

De Veteranen van HMHC mochten om 9.45 uur de Super Sunday bij HMHC ‘aftrappen’. Tegen het sterke team van Sneek werd het uiteindelijk 1-2, waarna de heren de andere teams van HMHC vol enthousiasme konden gaan aanmoedigen.

 

Concentratie bij de Veteranen tijdens een strafcorner.

 

Ook de trimmers spelen weer wedstrijden

Naast de vier seniorenteams die wedstrijden op zondag spelen, heeft HMHC ook twee trimhockeyteams. Het damesteam traint op donderdagavond en kan nog wel wat enthousiaste extra dames gebruiken! Het gemengde team traint op maandag en speelt om de ongeveer 6 weken twee wedstrijden tegen andere Friese trimhockeyteams. Ook Steenwijk en Emmeloord doen mee in deze gezellige competitie. Komende maandag beginnen de Trimmers met twee oefenwedstrijden in Emmeloord. Heb je zin om te komen hockeyen, en ben je ouder dan 18 jaar, dan ben je van harte welkom bij deze twee gezellige teams!

 

Help HMHC en spaar bij PLUS Lunenborg

Goed eten is goed voor de buurt, vinden ze bij PLUS. En dat betekent dat ze graag ze graag wat goeds doen voor de omgeving. Daarom kun je nu sponsorpunten sparen voor lokale sportverenigingen. HMHC doet, net als een aantal andere Harlinger verenigingen, ook mee aan deze mooie actie, dus op naar PLUS Lunenborg!

Van zondag 5 september tot en zaterdag 13 november ontvang je een sponsorpunt bij iedere 10 euro aan boodschappen en bij speciale actieproducten. Deze punten kun je doneren aan de deelnemende verenigingen, waaronder dus HMHC. Hoe meer sponsorpunten, hoe meer euro’s voor HMHC en hoe meer hockeyactiviteiten, zoals clinics voor basisscholen, georganiseerd kunnen worden voor de Harlinger jeugd.

 

HMHC organiseert hockeyclinics voor basisscholen

Zoals ieder jaar organiseert HMHC ook dit jaar gratis hockeyclinics voor basisscholen. Zo kan iedereen laagdrempelig kennis maken deze leuke sport. Deze week is hoofdtrainer Onno Jan Onnes er druk mee, verschillende scholen waren te gast bij HMHC aan de Westerzeedijk.

 

Programma komend weekend

Vrijdag 17 september

20.30 uur        Roden – HMHC Dames (Silver Cup)

 

Zaterdag 18 september

08.30 uur        Sneek – HMHC ME8

09.30 uur        HMHC ME6 - Leeuwarden

09.30 uur        HMHC MF1 – GHBS

10.30 uur        HMHC MC2 – Sneek

11.00 uur        HMHC MB1 – GHBS

13.00 uur        HMHC MB2 – Dokkum

13.00 uur        Hoogeveen – HMHC JB1

12.30 uur        HMHC MC1 – Groningen

14.30 uur        Leeuwarden – HMHC MA1

 

Zondag 19 september

11.00 uur        Quick Stick – HMHC Veteranen

12.00 uur        HMHC Jong Dames – Dokkum

12.45 uur        Leeuwarden – HMHC Dames

 

Maandag 20 september

20.00 uur        Trimwedstrijden in Emmeloord

 

 

 

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Laatste ronde Copini 60+ kaatsen werd een halve nachtpartij

16-09-2021

HARLINGEN - Leuk was ut dat de hoofdsponsor Leo Copini oek even langskwam om te sien wat ie eigenlijk sponserde.

Jachtseizoen geopend in Harlingen

16-09-2021

HARLINGEN - Kinderen uit Harlingen opgelet, het jachtseizoen is geopend!

Reacties

Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Plus Lunenborg Plus Lunenborg De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Fotografie Dorus Fotografie Dorus Hubo-Faber Hubo-Faber Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas BENG Evenementen BENG Evenementen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Stichting Harlingen Sail Stichting Harlingen Sail Haarmode Cats Haarmode Cats Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Copini Opticiëns Copini Opticiëns Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen IJssalon Min12 IJssalon Min12 Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Zensa Moda Zensa Moda Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok
Stichting Harlingen Sail Stichting Harlingen Sail Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Zensa Moda Zensa Moda Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE BENG Evenementen BENG Evenementen Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Copini Opticiëns Copini Opticiëns IJssalon Min12 IJssalon Min12 Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Fotografie Dorus Fotografie Dorus Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok