Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Plus Lunenborg

Plus Lunenborg

Goed eten moet voor iedereen betaalbaar zijn. Daarom vind je bij PLUS Lunenborg de 'Laagblijvers': producten die het hele jaar rond éxtra voordelig zijn!
Lees verder...
Casper van Veen Uitvaartzorg

Casper van Veen Uitvaartzorg

Het hoeft niet anders, maar het kan wel anders. 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans Advocatuur & Mediation

Grijmans Advocatuur & Mediation

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Harlingen Bezorgt

Harlingen Bezorgt

Steun onze lokale helden! Winkel via HarlingenBezorgt gemakkelijk online!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Zachte landing op Simon Vestdijk Franeker

21-08-2020

FRANEKER - Leerlingen van RSG Simon Vestdijk Franeker popelen van ongeduld bij de start van het schooljaar.

Eindelijk kunnen ze weer met zijn allen naar school en gezellig met elkaar hun vakantie-ervaringen delen. Nieuwe leerlingen lopen nog wat onwennig de school binnen. In de school worden ze door hun mentoren opgevangen en hoe mooi is het dat er dan voor hun een uitgebreid introductieprogramma is opgezet.

 

Directeur Sydo de Jong: “Zo krijgen alle, ook de nieuwe, leerlingen na een bijzondere zomervakantie een zachte landing mee in het nieuwe schooljaar. Met de richtlijnen van het RIVM én de VO-raad in acht nemend heeft het team van onze sportopleiding een actief binnen en buitenprogramma opgezet. Daarbij wordt gebruik gemaakt van de vele fantastische faciliteiten die Franeker biedt. Onder meer suppen op een deel van de elfstedenroute, fitnessen in sportcentrum Het Noord, lasergamen in het Franeker bos, zwemmen bij Bloemketerp en pijl en boogschieten in en rondom De Trije horen daar bij.”

 

De eerste weken op een nieuwe school is het voor eerste klassers prettig om elkaar en de school nader te leren kennen. Kennismakingsspellen en een clinic “Reis van de Held” bij Bureau Weerbaarheid helpen daarbij. Esmee: “Ik vind deze week heel leuk. Het zwemmen en de speurtocht waren voor mij de favorieten. Ik heb veel zin in dit jaar.” Anderen vinden het werken met de iPad super en de mentorlessen geven hun een goed en zeker gevoel.

 

De vernieuwde corona-richtlijnen voor het voortgezet onderwijs maken dat de Jong met zijn team dit schooljaar op bijzondere wijze van start gaan. “Gelukkig constateren we dat, ondanks deze richtlijnen, de leerlingen zich heel natuurlijk door de school bewegen. Rechts houden in gangen, gescheiden looplijnen voor leerlingen en docenten, heldere 1,5 meter markeringen op de vloer worden door leerlingen en docenten als vanzelfsprekend toegepast. Maar ook spatschermen op die plekken waar 1,5 meter afstand tussen volwassene en leerling moeilijk tot stand komt, dragen bij aan een veilige werksituatie.”

 

Met deze introductie en aanpak heeft de Jong veel vertrouwen dat de leerlingen een goed begin maken en sfeer en resultaten zo goed blijven als in voorgaande jaren. De Jong: “En voor die leerlingen die in quarantaine thuis moeten blijven, regelen we online onderwijs volgens normaal rooster. Zo vermijden we achterstanden en blijft het docent-leerling contact in stand.”

 

Onderwijs Regio

Meer nieuws

PvdA-verslag raadscommissie en gemeenteraad 19 augustus

20-08-2020

HARLINGEN - Woensdagavond begon het politieke seizoen met een extra raadscommissievergadering over de ambtelijke huisvesting.

De jeugd van fc Harlingen hervat trainingen

20-08-2020

HARLINGEN - Nu de zomervakantie tot zijn einde is gekomen wordt ook het verenigingsleven bij fc Harlingen langzaamaan weer opgestart.

Nieuw speeltoestel in speeltuin Het Noorderkwartier

20-08-2020

HARLINGEN - Wijkvereniging “Het Noorderkwartier” heeft in de grote speeltuin in het centrum van de stad aan de Liemendijk een nieuw speeltoestel laten plaatsen.

Reacties

De Lichtboei De Lichtboei HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt Casper van Veen Uitvaartzorg Casper van Veen Uitvaartzorg Hubo-Faber Hubo-Faber Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen The Shamrock The Shamrock Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Copini Opticiëns Copini Opticiëns Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Greenart Production Greenart Production Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Broodje Nuchter Broodje Nuchter Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Food 80/20 Food 80/20 Haarmode Cats Haarmode Cats Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten IJssalon Min12 IJssalon Min12 De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Visie Events Visie Events Zensa Moda Zensa Moda
HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Zensa Moda Zensa Moda Broodje Nuchter Broodje Nuchter Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Casper van Veen Uitvaartzorg Casper van Veen Uitvaartzorg Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Copini Opticiëns Copini Opticiëns Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Plus Lunenborg Plus Lunenborg Visie Events Visie Events Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation