Ontmoet Simon Vestdijk

Ontmoet Simon Vestdijk

Op 2 december gaan we online voor een ontmoeting met ouders/verzorgers (en leerlingen) van groep 8! Meld je alvast aan en mis het niet!
Lees verder...
Zoutwinning bij RSH

Zoutwinning bij RSH

Op 24 november staat Omroep RSH van 19.00 en 21.00 uur stil bij de zoutwinning in Harlingen. Stuur uw vragen naar de redactie. Ze zijn de rode draad voor onze uitzending: info@pilotharlingen.nl
Lees verder...
Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Werckpost

Werckpost

Werckpost is een dynamisch en flexibel uitzendbureau gespecialiseerd in uitzenden, werving & selectie en payrolling.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Plus Lunenborg

Plus Lunenborg

Spaar nu voor het unieke Monopolyspel editie Harlingen!
Lees verder...
Casper van Veen Uitvaartzorg

Casper van Veen Uitvaartzorg

Het hoeft niet anders, maar het kan wel anders. 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans Advocatuur & Mediation

Grijmans Advocatuur & Mediation

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Coronavirus (COVID-19)

Coronavirus (COVID-19)

Op deze pagina zet de gemeente Harlingen alle belangrijke informatie over het Coronavirus (COVID-19) voor u op een rij. Bij nieuwe informatie wordt deze pagina geactualiseerd.
Lees verder...
Harlingen Bezorgt

Harlingen Bezorgt

Steun onze lokale helden! Winkel via HarlingenBezorgt gemakkelijk online!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Zachte landing op Simon Vestdijk Franeker

21-08-2020

FRANEKER - Leerlingen van RSG Simon Vestdijk Franeker popelen van ongeduld bij de start van het schooljaar.

Eindelijk kunnen ze weer met zijn allen naar school en gezellig met elkaar hun vakantie-ervaringen delen. Nieuwe leerlingen lopen nog wat onwennig de school binnen. In de school worden ze door hun mentoren opgevangen en hoe mooi is het dat er dan voor hun een uitgebreid introductieprogramma is opgezet.

 

Directeur Sydo de Jong: “Zo krijgen alle, ook de nieuwe, leerlingen na een bijzondere zomervakantie een zachte landing mee in het nieuwe schooljaar. Met de richtlijnen van het RIVM én de VO-raad in acht nemend heeft het team van onze sportopleiding een actief binnen en buitenprogramma opgezet. Daarbij wordt gebruik gemaakt van de vele fantastische faciliteiten die Franeker biedt. Onder meer suppen op een deel van de elfstedenroute, fitnessen in sportcentrum Het Noord, lasergamen in het Franeker bos, zwemmen bij Bloemketerp en pijl en boogschieten in en rondom De Trije horen daar bij.”

 

De eerste weken op een nieuwe school is het voor eerste klassers prettig om elkaar en de school nader te leren kennen. Kennismakingsspellen en een clinic “Reis van de Held” bij Bureau Weerbaarheid helpen daarbij. Esmee: “Ik vind deze week heel leuk. Het zwemmen en de speurtocht waren voor mij de favorieten. Ik heb veel zin in dit jaar.” Anderen vinden het werken met de iPad super en de mentorlessen geven hun een goed en zeker gevoel.

 

De vernieuwde corona-richtlijnen voor het voortgezet onderwijs maken dat de Jong met zijn team dit schooljaar op bijzondere wijze van start gaan. “Gelukkig constateren we dat, ondanks deze richtlijnen, de leerlingen zich heel natuurlijk door de school bewegen. Rechts houden in gangen, gescheiden looplijnen voor leerlingen en docenten, heldere 1,5 meter markeringen op de vloer worden door leerlingen en docenten als vanzelfsprekend toegepast. Maar ook spatschermen op die plekken waar 1,5 meter afstand tussen volwassene en leerling moeilijk tot stand komt, dragen bij aan een veilige werksituatie.”

 

Met deze introductie en aanpak heeft de Jong veel vertrouwen dat de leerlingen een goed begin maken en sfeer en resultaten zo goed blijven als in voorgaande jaren. De Jong: “En voor die leerlingen die in quarantaine thuis moeten blijven, regelen we online onderwijs volgens normaal rooster. Zo vermijden we achterstanden en blijft het docent-leerling contact in stand.”

 

Onderwijs Regio

Meer nieuws

De Bouwvereniging haalt perenbomen naar Harlingen

21-08-2020

HARLINGEN - Rond 11.00 uur berichtte de Bouwvereniging vrijdag op Facebook en website dat zij perenbomen voor hun huurders hadden opgehaald.

Bootcamptrainingen voor iedereen bij Jiu Jitsu Kenmei

21-08-2020

HARLINGEN - Sinds mei worden er ook bootcamptrainingen gegeven bij sportschool Jiu Jitsu Kenmei.

De meiden van Zeerobben

21-08-2020

HARLINGEN - Ook de meiden van Zeerobben hebben de draad weer opgepakt.

Reacties

Greenart Production Greenart Production De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad De Lichtboei De Lichtboei Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Karsten Wonen Karsten Wonen DA Drogisterij & Parfumerie DA Drogisterij & Parfumerie Food 80/20 Food 80/20 Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Visie Events Visie Events Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Fotografie Dorus Fotografie Dorus Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Casper van Veen Uitvaartzorg Casper van Veen Uitvaartzorg Plus Lunenborg Plus Lunenborg Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Copini Opticiëns Copini Opticiëns BENG Evenementen BENG Evenementen Zensa Moda Zensa Moda Broodje Nuchter Broodje Nuchter Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Haarmode Cats Haarmode Cats
Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Haarmode Cats Haarmode Cats Food 80/20 Food 80/20 Broodje Nuchter Broodje Nuchter HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt DA Drogisterij & Parfumerie DA Drogisterij & Parfumerie Plus Lunenborg Plus Lunenborg Karsten Wonen Karsten Wonen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Copini Opticiëns Copini Opticiëns Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation The Shamrock The Shamrock