Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma helpt u met schilderwerk voor zowel binnen als buiten, maar ook voor een nieuw kleurtje op de wand bent u bij Royce aan het juiste adres.
Lees verder...
Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Stap over naar RegioBank met onze gratis overstapservice. Loop binnen op Voorstraat 94 of bel 0517-212140 voor een afspraak.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Grijmans

Grijmans

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen is hét platform voor alle bedrijven in en rondom Harlingen. Onderneem het in Harlingen, Welkom aan Zee!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Young Impact Take Over op RSG Simon Vestdijk Harlingen

23-11-2022

HARLINGEN - School wordt één dag overgenomen door jongerenorganisatie Young Impact en bekenden als Eva Eikhout en Sam Peelen.

Aanstaande maandag, 28 november, worden meer dan duizend leerlingen van RSG Vestdijk verrast met een Young Impact Take Over. Ze krijgen op die dag geen les, maar maken in plaats daarvan impact op hun eigen buurt. Uit onderzoek blijkt dat 1 op de 3 jongeren zich wil inzetten voor de maatschappij, maar niet weet hoe of waar ze moeten beginnen. Daarom reist jongerenorganisatie Young Impact het hele land door om scholen ‘over te nemen’ met deze bijzondere projectdag. Het doel is om de aanwezige jongeren laagdrempelig te laten ervaren hoe zij een positieve impact kunnen maken op de samenleving.

 

Young Impact Take Over

Zodra de Young Impact binnen is, is het één groot feest. Er wordt een podium opgebouwd en de DJ zorgt meteen voor een dosis energie. De leerlingen krijgen op school workshops over thema’s als ‘talentontwikkeling’ en ‘stap uit je comfort zone’ om hen te motiveren hun talenten in te zetten voor een ander. Daarnaast helpt Young Impact hen te ontdekken welk thema zij belangrijk vinden. Vervolgens gaan ze ook écht in actie komen door deel te nemen aan een mega-challenge. De leerlingen gaan zwerfafval opruimen, kaartjes schrijven voor ouderen in verzorgingshuizen De Spiker en de Batting, kunstwerken maken over mentale gezondheid en spullen inzamelen voor een doel wat opkomt voor gelijke kansen, het Leger des Heils in Harlingen en voor Esperanza van der Laan die een burgerinitatief is gestart voor de Skule om 5 december cadeautjes in te zamelen (Sinterklaasactie NW Fryslan). De dag wordt afgesloten met een spectaculair optreden van een bekende artiest die de leerlingen zal belonen voor de gemaakte impact.

 

Wendy Kakebeeke, directeur Young Impact: “Na een schooljaar dat vooral in het teken stond van corona, starten we dit schooljaar spectaculair. We verrassen duizenden jongeren met een dag vol energie en impact. Natuurlijk met als doel om jongeren op laagdrempelige wijze kennis te laten maken met maatschappelijke betrokkenheid.”

 

Burgerschap op RSG Simon Vestdijk

Vanaf 1 augustus 2021 gelden nieuwe wettelijke eisen voor de bevordering van burgerschap in het onderwijs. Dit maakt dat scholen de taak hebben om burgerschap en sociale cohesie te bevorderen. In dit kader is de school gestart met een werkgroep Internationalisering en Wereldburgerschap om activiteiten te organiseren die hieraan ondersteunend zijn. Teamleider havo/vwo bovenbouw, Geu Luik: “Als school leiden we op voor meer dan een diploma alleen. We willen nadrukkelijk een school zijn waarbij we een positie innemen in de samenleving, waarbij we verbinding zoeken met de regio en de buitenwereld naar binnen halen.”

 

Docent Cora de Groot-Huizenga: “Wij vinden het belangrijk dat onze leerlingen zich bewust zijn van de wereld om hen heen. Vanuit deze gedachte is de werkgroep Internationalisering en Wereldburgerschap aan de slag gegaan met de organisatie een burgerschapsdag. De organisatie van deze Young Impact Take Over ligt in handen bij Young Impact, in samenwerking met de werkgroep, de leerlingenraad en leerlingenvereniging Advendo.”
 

Over Young Impact

Young Impact is in vijf jaar tijd uitgegroeid tot één van de grootste spelers op het gebied van jongeren en maatschappelijk bewustzijn in Nederland. Young Impact gelooft dat iedere jongere diens talent kan inzetten om daarmee een positieve impact te maken. Daarom reist de organisatie heel Nederland door met een vooruitstrevend scholenprogramma, worden jaarlijks de Young Impact Awards uitgereikt en worden verschillende impact activiteiten georganiseerd, zoals de jaarlijkse Young Impact Day. Young Impact is een initiatief van NJR, CJP, NLvoorelkaar en Wij zijn JONG. De Young Impact Take Over wordt mede mogelijk gemaakt door Vattenfall Foundation. 

 

Onderwijs

Meer nieuws

Welke sporter of sportteam verdient de Hotze Schuiltrofee?

23-11-2022

HARLINGEN - Net als afgelopen jaar wordt begin volgend jaar volgend jaar de Hotze Schuiltrofee weer uitgereikt.

Exstador zaalvoetbalcompetitie 18-11-2022

23-11-2022

HARLINGEN - Verslag van de Extador zaalvoetbalcompetitie van afgelopen vrijdag.

Razende Roeland treft Yntze Bosma

23-11-2022

HARLINGEN - Het donderdagavond 21.00 uur en deze week staan er weer metal vitamine voor je klaar bij Omroep RSH, Radio Eenhoorn en via de Omroep Zilt app.

Reacties

Fotografie Dorus Fotografie Dorus Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Karsten Wonen Karsten Wonen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires The Shamrock The Shamrock Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Haarmode Cats Haarmode Cats Beweegteam Harlingen Beweegteam Harlingen IJssalon Min12 IJssalon Min12 Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie BENG Evenementen BENG Evenementen Visie Events Visie Events Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Hubo-Faber Hubo-Faber Zensa Moda Zensa Moda Copini Opticiëns Copini Opticiëns
Copini Opticiëns Copini Opticiëns Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen BENG Evenementen BENG Evenementen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Visie Events Visie Events Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Karsten Wonen Karsten Wonen Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Hubo-Faber Hubo-Faber Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas