Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Stap over naar RegioBank met onze gratis overstapservice. Loop binnen op Voorstraat 94 of bel 0517-212140 voor een afspraak.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Grijmans

Grijmans

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen is hét platform voor alle bedrijven in en rondom Harlingen. Onderneem het in Harlingen, Welkom aan Zee!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Wout Gerstel krijgt ‘Draagspeld’ en Stichting Expeditieschip Willem Barentsz de ‘Harlinger Boei’

22-01-2022

HARLINGEN - Afgelopen zaterdag zijn de gemeentelijke draagspeld en Harlinger Boei uitgereikt tijdens een live radio- en webcam uitzending van Omroep RSH.

Wout Gerstel krijgt ‘Draagspeld’ en Stichting Expeditieschip Willem Barentsz de ‘Harlinger Boei’ Foto: Dorus Breidenbach.

De draagspeld is dit jaar voor Wout Gerstel en wordt uitgereikt aan een persoon die zich buitengewoon inzet voor de Harlinger samenleving. De Harlinger Boei is dit jaar voor de Stichting Expeditieschip Willem Barentsz. Deze prijs wordt jaarlijks door het college van B&W uitgereikt aan een persoon of groep die de gemeente Harlingen op positieve wijze via de pers onder de aandacht weet te brengen.

 

Draagspeld voor Wout Gerstel

Burgemeester Ina Sjerps reikte de draagspeld uit en sprak daarbij de volgende woorden: “U bent één van de oprichters van Omroep RSH en zet u uw leven lang al in voor de media in Friesland en Harlingen. U bent uitgever en samensteller van het glossy magazine SEUN. Na een drukkerij en kabelkrant gehad te hebben, begon u in 1996 de eerste commerciële regionale tv- zender GPTV. Door de jaren heen zijn vele duizenden tv-onderwerpen over Harlingen gemaakt. Daarnaast was u medeoprichter van ‘Finster op Fryslân’ en bent u al 51 jaar lang uitgever van de Gemeentegids Harlingen. Ook heeft u diverse maatschappelijke functies vervuld. U begon als officier/voorganger bij het Leger des Heils en was daar ook heilsoldaat en deed veel vrijwilligerswerk. Tevens was u voorzitter van de Harlinger Ondernemers Vereniging en medeoprichter van Stichting Harlingen Promotion en oprichter/bestuurslid van de Handel en Industriegroep. Ook was u bestuurslid van onze prachtige Harlinger Visserijdagen. Na de renovatie van Trebol exploiteerde Gerstel Media Producties het theater. En u deed nog een heleboel dingen meer. Voor Harlingen bent u op sociaal en mediagebied van grote betekenis. U bracht en brengt Harlingen goed en positief in beeld, op uw eigen manier en soms met een kritische blik”.

 

 

Foto: Dorus Breidenbach.


Harlinger Boei voor Expeditieschip Willem Barentsz

Wethouder Paul Schoute was verhinderd om de prijs uit te reiken en daarom reikte de burgemeester de prijs uit. Voorzitter Paul Meijeraan nam de prijs namens alle vrijwilligers en bemanning in ontvangst. Wethouder Paul Schoute had daarbij de volgende boodschap. U bent als persoon maar ook als stichting niet alleen sympathiek en bescheiden maar ook volhardend. Want ondanks de tegenslag van de corona-pandemie de laatste jaren, heeft de "Witte Swaen" na 11 jaar ingespannen werk onlangs met succes haar eerste proefvaart kunnen maken. In alle tussenliggende jaren wist u Harlingen op de kaart te zetten. Onvergetelijk daarbij was natuurlijk het grote feest van de doop in 2018 door Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Margriet der Nederlanden en de daaropvolgende te water lating. En dat dankzij de ruimhartige steun van de vele sponsoren, zowel van de gemeentelijke en provinciale overheid, het bedrijfsleven en de vele enthousiaste bezoekers. Het is niet te veel gezegd, dat u en de stichting hebben bijgedragen aan de promotie van onze stad, in het bijzonder het maritieme karakter.

 

 

Foto: Dorus Breidenbach.

Algemeen Gemeente

Meer nieuws

Vet veel plezier bij Zeerobben JO8 en JO9 (video)

22-01-2022

HARLINGEN - Zaterdagochtend speelden Zeerobben JO8 en JO9 een onderling toernooitje.

Oefenwedstrijd fc Harlingen MO15 - MO17

22-01-2022

HARLINGEN - De meiden van fc Harlingen MO15-1 en MO17-1 speelden vanochtend een oefenwedstrijd.

Prijsuitreiking kerstboominzameling

22-01-2022

HARLINGEN - Op 19 januari 2022 deelde wethouder Harry Boon in samenwerking met Adry Attema de prijzen uit voor de kerstboominzameling.

Reacties

Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona BENG Evenementen BENG Evenementen Plus Lunenborg Plus Lunenborg Stichting Harlingen Sail Stichting Harlingen Sail Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Zensa Moda Zensa Moda The Shamrock The Shamrock Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Copini Opticiëns Copini Opticiëns Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Hubo-Faber Hubo-Faber Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Fotografie Dorus Fotografie Dorus IJssalon Min12 IJssalon Min12 Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Food 80/20 Food 80/20 Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Visie Events Visie Events Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie
Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Copini Opticiëns Copini Opticiëns Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Stichting Harlingen Sail Stichting Harlingen Sail Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Hubo-Faber Hubo-Faber Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Visie Events Visie Events IJssalon Min12 IJssalon Min12