Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma helpt u met schilderwerk voor zowel binnen als buiten, maar ook voor een nieuw kleurtje op de wand bent u bij Royce aan het juiste adres.
Lees verder...
Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Stap over naar RegioBank met onze gratis overstapservice. Loop binnen op Voorstraat 94 of bel 0517-212140 voor een afspraak.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
DELTA Netwerk

DELTA Netwerk

Gigasnel en stabiel glasvezel nu ook in Harlingen!
Lees verder...
Grijmans

Grijmans

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen is hét platform voor alle bedrijven in en rondom Harlingen. Onderneem het in Harlingen, Welkom aan Zee!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Wout Gerstel krijgt ‘Draagspeld’ en Stichting Expeditieschip Willem Barentsz de ‘Harlinger Boei’

22-01-2022

HARLINGEN - Afgelopen zaterdag zijn de gemeentelijke draagspeld en Harlinger Boei uitgereikt tijdens een live radio- en webcam uitzending van Omroep RSH.

Wout Gerstel krijgt ‘Draagspeld’ en Stichting Expeditieschip Willem Barentsz de ‘Harlinger Boei’ Foto: Dorus Breidenbach.

De draagspeld is dit jaar voor Wout Gerstel en wordt uitgereikt aan een persoon die zich buitengewoon inzet voor de Harlinger samenleving. De Harlinger Boei is dit jaar voor de Stichting Expeditieschip Willem Barentsz. Deze prijs wordt jaarlijks door het college van B&W uitgereikt aan een persoon of groep die de gemeente Harlingen op positieve wijze via de pers onder de aandacht weet te brengen.

 

Draagspeld voor Wout Gerstel

Burgemeester Ina Sjerps reikte de draagspeld uit en sprak daarbij de volgende woorden: “U bent één van de oprichters van Omroep RSH en zet u uw leven lang al in voor de media in Friesland en Harlingen. U bent uitgever en samensteller van het glossy magazine SEUN. Na een drukkerij en kabelkrant gehad te hebben, begon u in 1996 de eerste commerciële regionale tv- zender GPTV. Door de jaren heen zijn vele duizenden tv-onderwerpen over Harlingen gemaakt. Daarnaast was u medeoprichter van ‘Finster op Fryslân’ en bent u al 51 jaar lang uitgever van de Gemeentegids Harlingen. Ook heeft u diverse maatschappelijke functies vervuld. U begon als officier/voorganger bij het Leger des Heils en was daar ook heilsoldaat en deed veel vrijwilligerswerk. Tevens was u voorzitter van de Harlinger Ondernemers Vereniging en medeoprichter van Stichting Harlingen Promotion en oprichter/bestuurslid van de Handel en Industriegroep. Ook was u bestuurslid van onze prachtige Harlinger Visserijdagen. Na de renovatie van Trebol exploiteerde Gerstel Media Producties het theater. En u deed nog een heleboel dingen meer. Voor Harlingen bent u op sociaal en mediagebied van grote betekenis. U bracht en brengt Harlingen goed en positief in beeld, op uw eigen manier en soms met een kritische blik”.

 

 

Foto: Dorus Breidenbach.


Harlinger Boei voor Expeditieschip Willem Barentsz

Wethouder Paul Schoute was verhinderd om de prijs uit te reiken en daarom reikte de burgemeester de prijs uit. Voorzitter Paul Meijeraan nam de prijs namens alle vrijwilligers en bemanning in ontvangst. Wethouder Paul Schoute had daarbij de volgende boodschap. U bent als persoon maar ook als stichting niet alleen sympathiek en bescheiden maar ook volhardend. Want ondanks de tegenslag van de corona-pandemie de laatste jaren, heeft de "Witte Swaen" na 11 jaar ingespannen werk onlangs met succes haar eerste proefvaart kunnen maken. In alle tussenliggende jaren wist u Harlingen op de kaart te zetten. Onvergetelijk daarbij was natuurlijk het grote feest van de doop in 2018 door Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Margriet der Nederlanden en de daaropvolgende te water lating. En dat dankzij de ruimhartige steun van de vele sponsoren, zowel van de gemeentelijke en provinciale overheid, het bedrijfsleven en de vele enthousiaste bezoekers. Het is niet te veel gezegd, dat u en de stichting hebben bijgedragen aan de promotie van onze stad, in het bijzonder het maritieme karakter.

 

 

Foto: Dorus Breidenbach.

Algemeen Gemeente

Meer nieuws

Vet veel plezier bij Zeerobben JO8 en JO9 (video)

22-01-2022

HARLINGEN - Zaterdagochtend speelden Zeerobben JO8 en JO9 een onderling toernooitje.

Oefenwedstrijd fc Harlingen MO15 - MO17

22-01-2022

HARLINGEN - De meiden van fc Harlingen MO15-1 en MO17-1 speelden vanochtend een oefenwedstrijd.

Prijsuitreiking kerstboominzameling

22-01-2022

HARLINGEN - Op 19 januari 2022 deelde wethouder Harry Boon in samenwerking met Adry Attema de prijzen uit voor de kerstboominzameling.

Reacties

Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen BENG Evenementen BENG Evenementen Beweegteam Harlingen Beweegteam Harlingen Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Visie Events Visie Events Haarmode Cats Haarmode Cats Zensa Moda Zensa Moda Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Hubo-Faber Hubo-Faber Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok The Shamrock The Shamrock Copini Opticiëns Copini Opticiëns Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Fotografie Dorus Fotografie Dorus De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation IJssalon Min12 IJssalon Min12 Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Karsten Wonen Karsten Wonen
Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Visie Events Visie Events Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Fotografie Dorus Fotografie Dorus Copini Opticiëns Copini Opticiëns Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Zensa Moda Zensa Moda Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Hubo-Faber Hubo-Faber