Programma TSRH2018

Programma TSRH2018

Kom tijdens The Tall Ships Races Harlingen 2018 de schepen bekijken, genieten van optredens en divers entertainment voor iedereen!
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
De PLUS app!

De PLUS app!

Download de PLUS app. Met de PLUS app kun je snel en makkelijk een boodschappenlijstje maken en bijhouden op je mobiele telefoon.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Kom kijken en klim aan boord! Vanaf 31 maart 2018 weer open voor publiek, tot dan!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...

World Ocean Day in Harlingen

13-06-2018

HARLINGEN - Het was vrijdagochtend een drukte van belang op het Harlingerstrand.

150 leerlingen van RSG Simon Vestdijk gingen in het kader van de World Ocean Day op zoek naar plastic. Dit jaar is het thema van de World Ocean Day de plastic soep. In en lange kolonne liepen de leerlingen met zelfgemaakte spandoeken al opruimend naar de Westerzeedijk. Waar ze werden opgewacht door de Waddenvereniging, raadsleden van de gemeente Harlingen en wethouder Harry Boon. Samen vroegen zij aandacht voor de bescherming van het Wereld Erfgoed de Waddenzee tegen plastic vervuiling. 

 

De opruimactie is een initiatief van Marleen Jorritsma de Simon Vestdijk-leerling bracht vorig jaar een bezoek aan de Verenigde Naties in New York als een van de jonge bewoners van een Marine World Heritage Site, het Werelderfgoed Waddenzee. Marleen is opgegroeid op Terschelling en vindt het heel belangrijk dat er aandacht komt voor het probleem van de vervuiling van de Zeeën.

 

Onze zeeën en oceanen zijn van grote waarde voor ons leven op aarde. Ze zorgen voor de productie van zuurstof, leveren voeding, reguleren ons klimaat, dragen bij aan de productie van medicijnen en zorgen voor onbetaalbare inspiratie en plezier voor mens én dier. Om bewoners van onze aarde hiervan bewust te maken vindt er jaarlijks de World Oceans Day plaats. Een dag die speciaal in het teken staat van het belang van de natuurlijke wateren op aarde. 

 

Ook de Waddenzee wordt bedreigd door rotzooi in de zee. Daarom is het van belang dat er ook hier aandacht is voor de plastic soep.

 

Het strand was vrijdagochtend niet erg smerig, maar toch werd er nog flink wat sigarettenpeuken en plastic gevonden.

Natuur & Milieu Onderwijs

Meer nieuws

Basisscholen Harlingen bereiden zich voor op Sail InZicht!

13-06-2018

HARLINGEN - Vanuit de organisatie van The Tall Ships Races Harlingen hebben de zeven basisscholen in de gemeente Harlingen deze week lesmateriaal ontvangen ter voorbereiding op Sail InZicht van 2 t/m 13 juli.

WCT Ouwe Seun nieuws

13-06-2018

HARLINGEN - De wielrenners van WCT Ouwe Seun reden in Sneek en Zeijen.

Op de Terp Almenum in volle gang

13-06-2018

HARLINGEN - Eerder berichtten we al over het muziektheater Op de Terp Almenum, dat op 4, 5 en 6 oktober a.s. in de Grote Kerk van Harlingen wordt uitgevoerd.

Reacties

Plus Lunenborg Plus Lunenborg Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Atelier de Groot Atelier de Groot Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Copini Opticiëns Copini Opticiëns Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe ForHim Menswear ForHim Menswear Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Haarmode Cats Haarmode Cats Almamater Almamater Visie Events Visie Events Vogelaar Audio Vogelaar Audio IJssalon Min12 IJssalon Min12 HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Zensa Moda Zensa Moda Ons Food&Wine Ons Food&Wine Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie BENG Evenementen BENG Evenementen Hema Harlingen Hema Harlingen Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen VVV Harlingen VVV Harlingen Dio Jurien Dio Jurien Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" De Lichtboei De Lichtboei Karsten Wonen Karsten Wonen Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Fotografie Dorus Fotografie Dorus
Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Zensa Moda Zensa Moda Almamater Almamater Plus Lunenborg Plus Lunenborg Hema Harlingen Hema Harlingen Vogelaar Audio Vogelaar Audio Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Visie Events Visie Events Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt BENG Evenementen BENG Evenementen